Dodaj do ulubionych

Uporczywy katar

IP: *.cidernet.pl 01.10.02, 11:24
czy ktoś zna sposób jak pozbyć sie oporczywego kataru u 1.5 rocznego
dziecka.Wciąż gdzieś głęboko siedzi, szczególnie rano jest go najwięcej
ściągamy gruszką ale to więcej płaczu .Jakie sa skuteczne krople a może inne
sposoby?
Obserwuj wątek
    • Gość: czarna Re: Uporczywy katar IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.02, 11:39
      No właśnie, gruszka u moich dzieci też nie zdawała - nie zdaje egzaminu. Chyba
      lepiej zakropić do noska sól fizjologiczną lub preparat z wody morskiej (chyba
      nazywa się Sterimal lub podobnie, w każdym razie jest świetny)i niech wydmucha
      katar do chusteczki. Poza tym przed snem dobrze jest nasmarować plecki maścią
      ogrzewającą i oklepać, a w pobliżu łożeczka powiesić mokrą pieluszkę pokropioną
      olejkiem eukaliptusowym.

• Gość: anma Re: Uporczywy katar IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.10.02, 14:13
      Chociaż mój synek przez całe swoje życie (3 lata i 2 m-ce) miała katar
      zaledwie trzy razy to wiem jakie to uciążliwe. Gruszka wywoływała płacz i
      wrzaski, ale niestety czasem musieliśmy ją stosować, bo wydmuchiwać noska też
      nie chciał. Ale u nas sprawdziła się najlepiej sól fizjologiczna i Nasivin,
      kiedy katar był już gęsty i zółty. Nasivin występuje chyba w kilku wersjach
      wiekowych: do 1 roku, od 1 roku do 3 lat, od 3 do 6 lat i powyzej (a może od
      razu od 1 roku do 6 lat - nie pamiętam). No i maść majerankowa pod nosek -
      ułatwia oddychanie i udrożnia nos. Olejek eukaliptusowy jest też skuteczny,
      ale trzeba stosować ostrożnie bo jest mocno aromatyczny i może wywyołać
      duszności jeśli użyje się go za dużo.
      Zdrowia życzę.
    • Gość: magda.k Re: Uporczywy katar IP: *.gda.supermedia.pl 02.10.02, 09:49
      Jeśli katar jest gęsty, to polecam Euphorbium Compositum (nie jestem pewna
      pisowni) - homeopatyczny spray do nosa, nawet dla najmłodszych, po którego
      zażyciu wszystko samo wypływa...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka