Dodaj do ulubionych

Brak jąderka w mosznie

18.10.02, 12:46
Wojtuś urodził się 17 miesięcy temu. Przy pierwszym badaniu pediatra
stwierdził, że jedno jąderko nie zstąpiło do moszny, natmomiast już do
niej "schodzi", pokazał mi nawet małe wybrzuszenie, które miało być owym
jąderkiem. Następnego dnia inny pediatra juz tego jąderka nie znalazł. Do
dziś zresztą nie zstąpiło. Czy powinnam się tym martwić, czy dalej czekać,
czy też już powinnam coś robić, ale co?
Obserwuj wątek
    • Gość: sylwia Re: Brak jąderka w mosznie IP: *.anc.univie.ac.at 18.10.02, 13:02
      Witam. Z tego co wiem jaderka "maja czas" do 2 roku zycia, jesli do tej pory
      nie zejda wprowadza sie terapie hormonalna, a jesli i ta nie odniesie
      skutku "sprowadza" sie je operacyjnie. Wg mnie Twoj synek ma jeszcze czas. Nie
      martw sie. Zycze szybkiego schodzenia jaderka! Powodzenia ! pa !
      • gosiabre Re: Brak jąderka w mosznie 18.10.02, 13:13
        dzięki, trochę mi ulżyło. Tak się zastanawiam, u mnie w rodzinie jest trochę
        takich "przypadków" i wszystkim w końcu zstąpiły, wszsycy "dotknięci" tą
        dolegliwością mają własne dzieci, to może nie będzie tak źle....
        • Gość: sylwia Re: Brak jąderka w mosznie IP: *.anc.univie.ac.at 18.10.02, 13:52
          Badz dobrej mysli. Dla pewnosci zapytaj lekarza, ale na pewno jaderko zejdzie.
          Rozumiem i znam Twoje troski, tez jestem mama, ale Max ma juz prawie 3 i pol
          roczku. Zycze Wam powodzenia i samych radosci dla Malego Wojtusia. Pa !
    • Gość: Doki nie czekaj dluzej IP: *.223-200-80.adsl.skynet.be 18.10.02, 15:54
      Leczenie wnetrostwa, bo tak nazywa sie niezstapienie jadra, MUSI byc zakonczone do drugiego roku zycia. Powinnas juz teraz poszukac chirurga dzieciecego. To wazne, bo wnetrostwo jest czynnikiem ryzyka w raku jadra.
      • gosiabre Re: nie czekaj dluzej 20.10.02, 17:39
        wobec tego, czy ktoś mógłby mi polecić jakiegoś dobrego specjalistę w okolicach
        Trójmiasta?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka