Dodaj do ulubionych

szpitale i lekarze

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.03.03, 16:44
Od niedawna mieszkam w Warszawie.Jestem w ciązy i nie mam zielonego pojęcia
które ze szpitali położniczych warszawskich są naprawdę dobre. Dotyczy to
również lekarzy ginekologów.
Proszę o opinie.
Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: Aari Re: szpitale i lekarze IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.03.03, 16:47
      Ja rodziłam na Żelaznej i jestem zadowolona .. możesz tam tez chodzić do
      przychodni przyszpitalnej. Jeśłi Cię stac na prywatną klinikę to polecam
      Damiana ..znam z tamtąd dobrego lekarza.

pozdr.
      • Gość: maryla Re: szpitale i lekarze IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.03.03, 17:00
        tak, najlepsza jest zelazna, ale jesli porod przebieg bez komplikacji, jezeli
        jest dlugi i skomplikowany to misja zelaznej z porodami naturalnymi za wszelką
        cenę może być niebezpieczna, podobnie jest na inflanckiej, bardzo dobry jesli
        wszystko idzie dobrze
        ja bym polecala imid, jesli masz kase to damiana, tam chyba najlatwiej o
        cesarke, w przypadku komplikacji
        • Gość: maryla Re: szpitale i lekarze IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.03.03, 17:07
          zobacz sobie strone www.rodzicpoludzku.pl jest tam ocena wszystkich
          warszawskich szpitali
    • Gość: zona Re: szpitale i lekarze IP: *.sky.net.pl 21.03.03, 23:25
      św. Zofii
      • kasiapro1 Re: szpitale i lekarze 24.03.03, 18:47
        Polecam Iatros na ul.Pastelowej.Ceny podobne do damiana,ok.3-4 tys. za porod
        +300 kazdy dzien hospitalizacjii.
        Ja bede tam rodzic,wszystki info na www.rodzicpoludzku

Pozdrawiam
        • Gość: kasztanka Re: szpitale i lekarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.03, 16:22
          Znam Iatros-a. Rodziłam tam dwa lata temu. Byliśmy z mężem bardzo, ale to
          bardzo zadowoleni. Polecam, jeśli tylko kogoś stać na prywatną klinikę.
          Oczywiście, jeśli można przewidzieć, że poród będzie skomplikowany, to lepiej
          od razu wybrać szpital.
          My braliśmy pod uwagę Inflancką oraz mi osobiście bardzo się podobał szpital
          MSWiA, ale wówczas musiałabym zmienić kasę chorych na branżową. Niby nic
          skomplikowanego, ale miałam za mało czasu na takie kombinacje.
          Polecam natomiast objazd po szpitalach. My tak zrobiliśmy. Z listy
          szpitali "Rodzić po ludzku" wytypowaliśmy kilka, po czym z głupia frant
          pojechaliśmy do każdego z nich. Poprosiliśmy o rozmowę i pokazanie oddziału.
          Nigdzie nam nie odmówiono. Radzę tylko zawczasu przygotować listę pytań.
          Pozdrawiam
    • Gość: daAS Re: szpitale i lekarze IP: *.crowley.pl 25.03.03, 13:28
      IMID - przasnie ale najlepsi lekarze i super opieka. Nie patrz na luksusy tylko
      specjalistow i sprzet. Bo w razie czego (odpukac) z prywatnej kliniki beda Cie
      wiezc do imid. Ja tam rodzilam i sobie chwale. Aha i nie placisz nic extra za
      zzo, porod rodzinny i polozna. Mozesz nawet miec osobna sale porodowa bez
      oplaty, jesli tylko bedzie wolna. Powodzenia!
    • iwona3 Re: szpitale i lekarze 25.03.03, 14:06
      Żelazną stanowczo odradzam - rodziłam tam dwa lata temu i miło nie było.
      Zdecydowanie przereklamowany. Dzisiaj wybrałabym Kasprzaka i kogoś bliskiego do
      wspólnego rodzenia.
      Iwona
    • jasmintea Re: szpitale i lekarze 27.03.03, 19:09
      Witamsmile
      Polecam - tak dla odmiany - szpital AM na Pl.Starynkiewiczasmile
      Z Kasprzaka mam bardzo niemile wspomnienia - ten ich ped do porodow
      naturalnych - na sile , nawet gdy sa przeciwskazania..

Za to na Starynkiewicza maja swietnych specjalistow, spokoj i fachowosc az z
      nich bijesmile A w ramach powiewu swiezosci - mlodych lekarzy na stazusmile
      Sam budynek moze jest stary i troche ponury - ale polecam mimo wszystko.
      Rodzilam tam poltora roku temu - i bardzo dobrze ich wspominam.
      I nie robia problemu z wizyt osob bliskichwink

Nie wiem gdzie mieszkasz w Warszawie - a lekarza prowadzacego ciaze dobrze miec
      niedaleko. Ja mieszkam w poblizu szpitala AM przy Banacha - i tam pracuje
      przemila ale bardzo rzeczowa doktor Ewa Leśniewskasmile Polecam ja kazdej
      przyszlej mamiesmile

Pozdrawiam serdecznie i milej ciaży życzęsmile)))

• Gość: Zielony Re: szpitale i lekarze IP: *.stansat.pl / 10.1.4.* 27.03.03, 23:33
      Witam !

Co do Żelaznej ... moja żona urodziła tam tydzień temu synka.
      Mimo tego, że poród skończył się cesarskim cięciem i niestety doszło do
      zakażenia, przez co żona obecnie leży na oddziale i przyjmuje antybiotyki,
      szczerze polecam ten szpital. Obsługa fantastyczna. Co do rodzenia za wszelką
      cenę naturalnie - zgodzę się w połowie. Po fakcie wiedzieliśmy już, że syn
      waży prawie 5 kg. Nikt nie kazał żonie przeć i wypychać naszego dorodnego
      synka na siłę ... przy pełnym rozwarciu przyszedł ordynator, zbadał co trzeba
      i spokojnie powiedział, że szkoda matki i dziecka - jedziemy na CC. Opieka nad
      dzieckiem i matką po porodzie oraz teraz, na oddziale ginekologicznym, gdzie
      leczymy się z zakażenia jest -= OK =- . Nie mamy niestety porównania z innymi
      szpitalami, gdyż był to nasz pierwszy poród ale Żelaznej na pewno nie będziemy
      odradzać.

pozdrawiam
      Zielony
    • tygrynio Re: szpitale i lekarze 28.03.03, 10:59
      Gość portalu: kasia napisał(a):

> Od niedawna mieszkam w Warszawie.Jestem w ciązy i nie mam zielonego pojęcia
      > które ze szpitali położniczych warszawskich są naprawdę dobre. Dotyczy to
      > również lekarzy ginekologów.
      > Proszę o opinie.
      > Z góry dziękuję.

Ja w lutym urodziłam Baśkę na Żwlaznej i zawsze polecę ten szpital bo było
      super mimo cesarki i żółtaczki u córki. Spędziłysmy tam 8 dni i nie mogę
      powiedzieć złego słowa. Proponuję również mieć swojego lekarza w tym szpitalu i
      odrazu prponuję dr.Marzenę PAdzik Moczydłowską. Jest to najwspanialszy lekarz
      przyjmuje w przychodni przyszpitalnej na Żelaznej albo prywatnie tel.6118743
      wiztya kosztuje 100zł. jest już usg.Jedyny minus to trzeba se wcześniej zapisać
      bo jest strasznie dużo chętnych.Pani doktor nawet ostatnio została wyróżniona
      przez czytelniczki Zdrowia poprzednio wyróżniono ja w Mamo to ja a ona i tak
      zawsze jest sobą, leczę se u niej od 10 lat i zawsze była wszpaniał. Pozdrawiam
      gorąco i polecam Żelazną
    • Gość: marzenus Re: szpitale i lekarze IP: 212.76.37.* 28.03.03, 21:24
      Witaj!
      Ja we wrześniu 2001 rodziłam na Karowej. Jestem zadowolona, szczególnie, że
      skorzystałam z prywatnej opieki położnej. Ale nie żałuję.
      A lekarz? Cóż, chodział przez całą ciążę, i nadal chodzę, do lekarza, który
      pracuje w tym szpitalu - do dr Smolarczyka, przyjmuje na Sadach Żoliborskich.
      Jeśli chcesz więcej szczegółów - pisz na priv: marzenus@op.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka