Dodaj do ulubionych

Który fotelik samochodowy polecacie?

IP: *.introl.pl 14.04.03, 10:47
Jestem na etapie zakupu fotelika samochodowego 9-36kg mocowanego pasami
samochodowymi. Do tej pory wahałam się pomiędzy "Concord" a "Maxi Cosi", ale
teraz zobaczyłam "bebe comfort". Ma dodatkowoą zaletę, że nie dość iż można
podnieść zagłówek to jeszcze można go poszerzyć i tu moja wątpliwość czy
jest równie wytrzymały jak te, które są "w całości" bez poszerzania. Zaletą
natomiast jest to iż jest w miarę miękki pod pupą i pleckami. Czy ktoś ma
foteliki wymienionych firm i co o nich sądzicie?
Obserwuj wątek
    • kathy38 Re: Który fotelik samochodowy polecacie? 14.04.03, 12:34
      Ja mam fotelik Concord. Kiedy kupowałam fotelik długo oglądałam foteliki
      różnych firm. Dla mnie Bebe Confort jak na swoja cenę był zbyt tandetnie
      wykonany, poza tym miał ciemne obicia na pewno nie bawełniane, nie pamiętam już
      czy zdejmowane do prania. I od spodu był jakis taki kanciasty i chropowaty, że
      obawialiśmy się z mężem że porobi dziury w tapicerce fotela samochodowego.
      Wybrałam Concord w jasnym kolorze, obicie z bawełny, zdejmowane do prania,
      solidna niemiecka robota. Aby fotelik był bardziej miękki mąż podłożył pod pupę
      i plecki pasek gąbki 2 cm grubości. Ja jestem z tego fotelika bardzo
      zadowolona, dziecko również. A kosztował ponad 200 złotych taniej niż Bebe C.
      • Gość: Iza Re: Który fotelik samochodowy polecacie? IP: *.introl.pl 14.04.03, 16:01
        To fakt, Concord teraz kosztuje w zależności od sklepu ok. 400,-zł, bebe
        comfort ok. 600,-zł, tylko czy Concord jest wystarczająco szeroki. I jeszcze
        jedno pytanie czy masz z dużymi "uszami" czy z małymi. Wszyscy nam polecają w
        sklepach duże uszy, ale mam wrażenie, że będą one denerwować córę, gdyż bardzo
        ograniczają widoczność.
        • kathy38 Re: Który fotelik samochodowy polecacie? 15.04.03, 08:36
          Ja mam fotelik Concord Lift, taki jak na stronie:
          www.concord.de/pl/index.html
          Kosztował chyba 319 złotych w zeszłym roku. Córka ma 4,5 roku, fotelik jest
          wystarczająco szeroki, "uszy" jak Ty to nazywasz są takie, że śpiąc może sobie
          oprzeć główkę. Oczywiście często jej ta głowa zwisa tez do przodu, ale aby tego
          uniknąć musimy dokupić poduszkę-rogalik. Specjalnie wczoraj przyjrzałam się ile
          luzu ma córa w tym foteliku wygląda na to, że ma. My bylismy własciwie
          zdecydowani na kupno Bebe Confort, bo tylko te dwa foteliki braliśmy pod uwagę
          a w Concordzie, który ostatecznie kupiliśmy mężowi nie podobało się niebieskie
          obicie, ale sprzedawca długo był zajęty i my z tym fotelikiem w ręku zaczęlismy
          oglądać ten Bebe "od kuchni" i w końcu odłożyliśmy go z powrotem na półkę i
          pojechaliśmy do innego sklepu po Concord. Jestem z niego zadowolona, córce się
          podoba, wygodnie jej się jeździ. Przekonały mnie też testy bezpieczeństwa na
          stronie Concorda, i szczerze mówiąc ufam bardziej niemieckiemu niż francuskiemu
          produktowi.
    • bluetab70 Re: Który fotelik samochodowy polecacie? 15.04.03, 15:16
      a ja polecam Maxi Cosi smile
      moja 5 letnia córka, odkąd wyrosła z "kubełkowego" fotelika, używa maxi
      cosi "Rodi": małej jest wygodnie ( oczywiście, zdarza się, że jak zaśnie, to
      główka zwisa z przodu), fotelik jest dosyć szeroki, bardzo mięciutki, ma miłą,
      bawełniano-welurową tapicerkę, którą można bez problemu zdjąć do prania;
      regulowaną wysokość zagłówka; ma atesty bezpieczeństwa, wykonany jest
      starannie, i, co też ważne - sam w sobie jest dosyć lekki, jeśli potrzebujesz
      wyjąć go z samochodu.
      Acha, gdy dziecko podrośnie, rozmontowuje się go do podstawki pod pupę.

mozna go sobie obejrzeć:

www.urwis.com.pl/rodi.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka