Gość: ma IP: *.telkab.pl / 10.8.4.* 29.04.03, 10:44 czy mozecie polecic dobra gre komputerowa dla bystrego 9-latka, obytego z komputerem, oczywiscie spelniajaca warunek bezkrwawosci, no i jakas nieglupia? z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Astra Re: gra komp dla 9-latka IP: 62.233.233.* 29.04.03, 11:35 Wszystkie gry z serii Lego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza2 Re: gra komp dla 9-latka IP: *.k.mcnet.pl 29.04.03, 13:48 Wladca Pierscieni, wszelkie wyscigowki i sportowe typu Fifa. Niestety wszelkie gry edukacyjne to porazka, nudza sie po tygodniu. Choc niezla jest Encyklopedia OMNIA pod warunkiem, ze nie ma Windows XP. (Z tym XP to uwazaj generalnie) Odpowiedz Link Zgłoś
annamaria_2928 Re: gra komp dla 9-latka 29.04.03, 22:53 Polecam Zagadki Lwa Leona Optimus Pascal, ktorego ogromna zaleta jest walor edukacyjny, znalezienie rozwiazania kazdej zagadki zmusza gracza do nie lada wysilku umyslowego. W razie problemow mozna liczyc na podpowiedz. Takze cena jest b. przystepna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obi. Re: gra komp dla 9-latka IP: 62.233.197.* 30.04.03, 11:55 Ale Zagadki Lwa Leona to gra dla przedszkolaka, a nie 9-latka. Ze własnych doświadczeń wiem, że obyte z komputerem 8 czy 9-latki nieźle już sobie radzą z grami "strategiczno-gospodarczymi" typu Sim City, Rollecoaster Tycoon czy Zoo Tycoon (szczególnie polecam tę ostatnią!!!). Walor edukacyjny niewątpliwy, a i dzieciak się nie skrzywi, że jest za duży na gry "dla dzieci". Pozdrawiam, obi. Odpowiedz Link Zgłoś
annamaria_2928 Re: gra komp dla 9-latka 03.05.03, 04:22 Gość portalu: obi. napisał(a): > Ale Zagadki Lwa Leona to gra dla przedszkolaka, a nie 9-latka. Gratuluje takiego niespotykanego przedszkolaka!!!!! Na pewno bedzie drugim Einsteinem. Ja sama, choc przedszkolakiem nie jestem, bardzo lubie ta gre. Moj syn kiedys mial gre Zoo Tycoon i nie byl specjalnie zachwycony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obi. Re: gra komp dla 9-latka IP: 62.233.197.* 04.05.03, 23:24 annamaria_2928 napisała: > Gość portalu: obi. napisał(a): > > > Ale Zagadki Lwa Leona to gra dla przedszkolaka, a nie 9-latka. > > Gratuluje takiego niespotykanego przedszkolaka!!!!! Na pewno bedzie drugim > Einsteinem. Ja sama, choc przedszkolakiem nie jestem, bardzo lubie ta gre. Bardzo przepraszam, mój błąd. Pomyliłem "Zagadki Lwa Leona" z grą "Lew Leon". Ta druga to dość prosta gra zręcznościowa. "Zagadek" nie widziałem. > Moj > syn kiedys mial gre Zoo Tycoon i nie byl specjalnie zachwycony. Dzieci też mają różne gusta )) Pozdrawiam, obi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasyx Re: gra komp dla 9-latka IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.03, 22:39 W kafejce internetowej gdzie ściągam empetrzy takie 9-latki zasuwają w Quake'a i innego Soldier Of Fortune i nic im się od tego nie stało. Wiec kup dziecku jakąś porządną krwawą gierę, żeby się z niego potem koledzy nie śmiali, że mamusia każe mu grać w jakiegoś Lwa Leona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seb Re: gra komp dla 9-latka IP: 148.246.105.* 06.05.03, 00:17 ja nie bym byl zadowolony jesli moj dziewiecioletni syn gral w jakas krwawa gre. oczywiscie we wszystkich grach jest przemoc, ale zeby 9-letnie dziecko gralo w Soldier of Fortune lub w Quake to troche przesada. Ja bym polecal Soldier of Fortune conajmniej 11-letniemu chlopakowi, nie 9-latkowi. Zreszta Zagatki Lwea Leona nie sa znowu takie proste. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś