aa9921 04.04.07, 11:26 Czy któraś z mam podawała i wie czy Bioaron C mozna przedawkować? Mojej tesciwoej pomyliły sie całkiem dawki i dała dziecku (2,7latek) dawke 4 krotna ( Co mam robić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pasjanna Re: zdenerwowana mama 04.04.07, 11:52 To łagodny syrop zawierający wyciąg z aloesu drzewiastego, sok z aronii i witaminę C. Moim zdaniem nie można go przedawkować. Ale dzisiaj już raczej nie podawajcie leku wieczorem. A swoją drogą ten syrop podaje się dopiero od 3 roku życia. Odpowiedz Link Zgłoś
aa9921 Re: zdenerwowana mama 04.04.07, 11:57 Przy ostatniej infekcji lekarz mi go przepisał i miałam podawać po 4 ml dwa razy dziennie.... troszke mnie uspokoiłaś ale i tak sie denerwuje żeby nic mu nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
pasjanna Re: zdenerwowana mama 04.04.07, 12:01 Jeśli masz obawy, to zawsze możesz sprowokować wymioty, albo po prostu zadzwoń do lekarza, żeby się upewnić. Odpowiedz Link Zgłoś
kerry_weaver Re: zdenerwowana mama 04.04.07, 12:58 czyli dała 16 ml? (4x4)? Spokojnie, najprawdopodobniej nic się nie będzie działo, w Bioaronie jest głównie aronia i aloes, z witaminą C i w niskim stężeniu, moja 3-latka bierze 15 ml na dobę (3x5) i nigdy nie było problemów - bierze też czasem Biostyminę gdzie aloesu jest dużo więcej i też nic. Odpowiedz Link Zgłoś
aa9921 Re: zdenerwowana mama 04.04.07, 13:34 Dziękuje zadzwoniłam jednak do pediatry i potwierdził że małemu nic nie będzie, moze jedynie być bardziej senny, w sumie to nie wiem czemu bo juz sie nie dopytywałam. Serdecznie dziekuje za wszystkie Odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
5_monika Re: zdenerwowana mama 04.04.07, 17:34 nic mu nie będzie. Moja mama zamiast echinacri w kroplach podała kiedyś Citrosept(normalnie trzeba rozcieńczyć), gorzej bo bez rozcieńczenia może porządnie podrażnić przełyk, dobrze chociaż że jest b.gorzki więc dziecko popiło wodą. Odpowiedz Link Zgłoś