raczek1984 03.08.07, 10:29 Czy Wasze pociechy umią juz samodzielnie jezdzić na rowerze,oczywiście bez bocznych kółek???Kasia już w zeszłym roku się nauczyła i teraz jeżdzi już bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
heca7 Re: Rower.... 03.08.07, 15:30 Alicja już jeździ i jest tym zachwycona. Tzn. bez bocznych kółek.W tej chwili jeździ już na dużym rowerze 6-8lat ale nauczyła się na mniejszym a dopiero jak już dobrze trzymała równowagę to jej kupiliśmy ten drugi. Odpowiedz Link Zgłoś
ikaes Re: Rower.... 08.08.07, 14:26 My też czterokołowce. Mieliśmy Franka nauczyć na 2 w tym roku, ale dziadek powiedział, że nie będzie za nim latał, bo nie ma na to siły, więc albo się odwlecze do jesieni, albo do przyszłego roku, bo obecnie Franka nie ma w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
ese Re: Rower.... 08.08.07, 14:27 Tak, Hubert już jeździ, nauczył sie w tym roku, bardzo mu się to spodobało, uwielbia jazdę po wybojach , czasami tak wariuje, że aż sie o niego boję. Kask oczywiście obowiązkowy. Odpowiedz Link Zgłoś
ewapoznan Re: Rower.... 10.08.07, 10:15 Od tego roku na dwóch kółkach. W te wakacje zaliczyliśmy już rodzinną wycieczkę rowerową po lesie. W przyszłym roku planujemy kupić dla synka rower z większymi kółkami i wtedy będzie mu łatwiej nadążyć za nami , fajnie wybrać się tak całą rodziną na "wyprawę rowerową" Odpowiedz Link Zgłoś
raczek1984 Re: Rower.... 10.08.07, 14:25 My też chcemy Kasi kupić rower na większych kółkach,ale jak narazie nigdzie takiego nie znalazłam,bo w sklepach rowerowych nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
ewapoznan Re: Rower.... 14.08.07, 10:50 No to mnie zaskoczyłaś, nie sądziłam ,że z kupnem roweru może być problem...ten obecny do końca roku musi synowi wystarczyć a nowy ma już obiecany na urodziny w kwietniu w następnym roku(trochę sobie poczeka) Zobaczymy ile urośnie i wtedy dobierzemy odpowiedni rower. Zastanawiam się tylko czy hamulec lepiej aby był tak jak dotychczas w pedałach czy może przejść na "ręczny". A czy Wasze dzieci jeżdżą w kaskach? Odpowiedz Link Zgłoś
raczek1984 Re: ewapoznan 14.08.07, 23:18 Wydaje mi się,że lepszy jest hamulec w pedałach.Szybciej i bezpieczniej będzie się zatrzymywać.A ręczny jest przeznaczony bardziej dla starszych dzieci(tak mi się wydaje).A moja córka jeżdzi bez kasku,bo go nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
kasinka75 Re: Rower.... 14.08.07, 14:08 Moja jak na razie odbyła kilka "lekcji" ale jeszcze bez skutku. Mam nadzieję,że nauczy się w tym roku,bo w przyszłym chcemy kupic większy a ten dać mniejszej-oczywiście z kółkami bocznymi Odpowiedz Link Zgłoś
ewapoznan Re: Rower.... 16.08.07, 09:31 Mój jeździ w kasku obowiązkowo od początku jak tylko zdjęliśmy boczne kółka, nie było nawet dyskusji, zresztą dużo dzieci z naszej okolicy tak jeździ. Może pomógł program który oglądaliśmy w TV o skejtach , syn był zachwycony akrobacjami rowerowymi a ja przy okazji zwróciłam jego uwagę ,że "profesjonaliści" jeżdżą w kaskach chociaż są też minusy owego programu bo młody koniecznie chce wypróbować to czego się tam naoglądał A mój nacisk na kask wziął się chyba stąd,że sama kiedyś jako dzieciak walnęłam głową w chodnik. Nic się wtedy nie stało ale wiem co to za paskudne uczucie. Jaki macie teraz kółka? My chyba 12" są naprawdę małe. Odpowiedz Link Zgłoś
raczek1984 Re: Rower.... 16.08.07, 20:19 Dokładnie nie wiem jakie są te kółka ale też są małe,bo Kasia bez problemu nauczyła się na nich jeżdzićA kask to dobry pomysł,bo nigdy nie wiadomo co się stanie. Odpowiedz Link Zgłoś