Dodaj do ulubionych

18 urodziny

06.11.03, 10:34
Witanm wszystkich
Może ktos z Panstwa zna obyczaje, rytuały, towarzyszace 18-tym urodzinom
Chcialabym uswietnic uroczystość córki, ale szczerze powiem nic nie wiem na
ten temat
Jest fantastyczna dziewczyną i w pełni zasługuje na cos szczególnego
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • balbina2 Re: 18 urodziny 06.11.03, 12:07
      Po prostu zapytaj córki, jak sobie wyobraża swoją 18-tkę. Teraz jest moda na
      wynajmowanie lokalu na taką imprezę, np. jakiegoś pubu, albo jego części.
      Koleżanka mojej córki tak miała - rodzice zapłacili za wynajęcie na kilka
      godzin jednej salki w pubie + po 1 piwie na głowę i jakieś małe przegryzki.
      Zabawa była udana.
      Ale może Twoja córka woli imprezę w domu, wtedy też lepiej skonsultuj z nią,
      jak to sobie wyobraża - ile osób, co będą jadły, piły, ile to będzie godzin
      itd.
      Na pewno nie próbuj robić niespodzianek nieuzgodnionych z córką, narobisz się,
      a ona będzie niezadowolona.
      • Gość: yavanna Re: 18 urodziny IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 07.11.03, 22:12
        heh mam 18 lat niedawno miałm 18 i musze poweidzieć że było tak jak chciałm...
        wczesniej porozmawiałam z rodzicami co chiałbym mieć na urodzinakch ile bedzie
        ludzi robiłam w domciu dla malutkiej liczby osób ale porozmawialiśmy tez na
        temacik tego co chce aby było na stole do jedzonka i picia... nie było nic nei
        przewidzianego dlatego to były najlepsze urodzinki na świecie heh takie bez
        przysłowiowego obciachu smile pozdraiwam
    • Gość: od n lat dorosły.. Re: 18 urodziny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.03, 14:17
      Mój tata poszedł ze mną na wódkę, (nie ma strachu, nie lubię piwa, wina, a
      wódkę piję raz na parę miesięcy w ilościach śmiesznych) od razu poczułem się
      dorosły. Ale teraz są inne czasy, moda odgrywa bardzo dużą rolę, co koleżanki
      to i ja... .Czy należy jej ulegać ... skoro Panią na to stać, ale nie bal na
      pół miasta! Rytuały, obyczaje - najlepiej pogadać z córką, Ona najlepiej zna
      subkulturę w której przebywa. Jeżeli fajna dziewczyna, to zapewne okaże dużo
      zdrowego rozsądku. W końcu jest już dorosłą kobietą. Gratulacje!
    • Gość: Ethlinn Re: 18 urodziny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.03, 21:23
      A ja bardzo chciałabym dostać od rodziców np. pierścionek, albo coś w tym
      stylu, uważam ze to bardzo miłe, i ma swój urok. Niestety moi rodzice nawet mi
      życzeń nie złożyli... 18 miałam 5 lat temu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka