Dodaj do ulubionych

Kowalska poszla na calosc i bedzie w gazetach.

15.01.09, 15:31
No wiec zdaje mnie Danka relacje,jak to jej Starsza bryluje w swojej szkole i
ma same setki z testow.
Doszlo juz do tego,ze teraz na najblizszy okres bedzie miala 100% srednia ze
wszystkich przedmiotow.
No,tego to juz nie przetrawie,bo nie jest to do zrozumienia dla logicznie
myslacych ludzi.
Jak przyszlo zdawac egzaminy do dobrego liceum,to Kowalska padla jak pies
Pluto na cztery lapy i ze swoimi 455 punktami nawet na Brooklyn Tech sie nie
zalapala,bo wymagane minimum bylo 470 pkt.
Maciek na luzie mial 514 pkt na egzaminie ,a teraz srednia w granicach 90%,bo
u niego w szkole nikomu 100 nie daja.
Mechanizm jest dosc prosty,czym lepsza szkola,tym trudniej o dobra srednia,a w
slabszych szkolach rzygaja setkami,zeby dzieciakom samopoczucie poprawic.
No wiec Starsza Kowalska jest we wszystkich AP(advanced placement)
klasach,czyli zaawansowanych,gdzie przerabia sie juz material ze studiow.
www.collegeboard.com/student/testing/ap/about.html
Szkola wiec doszla do wniosku,ze ambitna Kowalska trzeba zainteresowac prase i
za tydzien bedzie z nia wywiad w Daily News.
Jak jej to wczoraj powiedzieli,to z tych nerwow dziewczyna dzisiaj do szkoly
nie poszla,bo ona bardzo niesmiala i niewyjsciowa jest,a jakby to verdana
powiedziala:"dziewczyna ze slamsow,bo nie dosc ze nadwage ma,to jeszcze
niechec do sportow wszelakich".
Jak jej zdjecie w prasie zamieszcza,to dopiero verdana bedzie miala sie na kim
powyzywac!
Obserwuj wątek
    • verdana Re: Kowalska poszla na calosc i bedzie w gazetach 15.01.09, 15:34
      tak zdolna i inteligentna, moze byc nawet z nadwagą.
      zazdrość Cię zżera, co?
      O mojej córce tez pisali w gazetach, a o Twojej?
      • maksimum Re: Kowalska poszla na calosc i bedzie w gazetach 15.01.09, 16:35
        verdana napisała:

> tak zdolna i inteligentna, moze byc nawet z nadwagą.
        > zazdrość Cię zżera, co?

Zdawac by sie moglo,ze czytasz mnie jak ksiazke,ale dlaczego mialbym byc zazdrosny?
        Jesli nie zauwazylas,to zwracam twoja uwage na to,ze swiatem rzadzi teraz
        popularnosc,a nie dobra jakosc.
        Prezydent wybierany jest w wyborach popularnych,mimo ze duzo lepszym fachowcem
        jest bez watpienia Mitt Romney.
        Ludziska nagminnie ogladaja American Idol,mimo ze jakosc jest tam,co najwyzej
        mierna.
        A pozniej idziesz do pracy i pytaja cie ,jaka szkole skonczylas i z jakimi wynikami.
        O szkole Kowalskiej malo kto slyszal i fachowcow ona nie ksztalci,ale za to
        najlepsza w szkole moze byc dobrze strawna przez srednia krajowa.

> O mojej córce tez pisali w gazetach, a o Twojej?

Mam sie domyslac z jakiego powodu?
        • verdana Re: Kowalska poszla na calosc i bedzie w gazetach 15.01.09, 16:40
          A może Kowalska jest bardzo dobrej jakosci, skoro ma ze wszstkiego
          100% - nie wpadło Ci to do glowy?
          Domyslać się możesz, nic innego w życiu nie robisz - bedziesz mial
          temat równolegly do myslenia o Kowalskiej.
          • maksimum Re: Kowalska poszla na calosc i bedzie w gazetach 15.01.09, 19:13
            verdana napisała:

> A może Kowalska jest bardzo dobrej jakosci, skoro ma ze wszstkiego
            > 100% - nie wpadło Ci to do glowy?

Rozne rzeczy mnie do glowy przychodza,ale ja akurat dosc dobrze znam ta
            dziewczyne,a w czasie wakacji chodzila razem z moim synem na kurs przygotowawczy
            do egzaminow na Stuyvesant.
            Starsza Kowalska jest dosc zdolna i bardzo pracowita,ale jej mlodsza siostra
            jest zdolniejsza i wszyscy o tym wiedza wlacznie z Kowalskimi.
            Tak sie akurat sklada,ze szkola chce ja i siebie wypromowac,ale wszyscy lepsi od
            niej sa juz w Brooklyn Tech. HS.

> Domyslać się możesz, nic innego w życiu nie robisz - bedziesz mial
            > temat równolegly do myslenia o Kowalskiej.

Ja rozmawiam z Kowalska prawie codziennie,wiec zobaczymy ,jak sie sprawa rozwinie.
            • maksimum Re: Kowalska poszla na calosc i bedzie w gazetach 15.01.09, 19:20
              Na tym kursie w czasie wakacji ona byla z Mackiem w jednej grupie i Maciek byl w
              tej grupie najlepszy,a ona byla w srodku stawki i najwyzej moze podchodzila do 5
              miejsca.
              Tak sie zdenerwowala,ze nie byla w czubie,ze rzucila ten kurs i nawet nie poszla
              na egzamin do Stuyvesant HS.
              Peggy,ktora jest dyrektorka tej szkoly powiedziala wyraznie,ze Starsza Kowalska
              nie ma szans na Brooklyn Tech. a o Stuyvesant moze sobie tylko pomarzyc.
              • verdana Re: Kowalska poszla na calosc i bedzie w gazetach 15.01.09, 19:30
                Bo ona sie rozwinęła intelektualnie, a Maciek jak widac nie. Moze
                poziom szkoły za niego za wysoki i nie daje sobie rady?
                • maksimum Re: Kowalska poszla na calosc i bedzie w gazetach 16.01.09, 00:46
                  verdana napisała:

> Bo ona sie rozwinęła intelektualnie, a Maciek jak widac nie. Moze
                  > poziom szkoły za niego za wysoki i nie daje sobie rady?

Cuda,cuda,nad cudami!
                  Przez 2 miesiace rozwinela sie intelektualnie,tym bardziej ze ona juz od dosc
                  dawna jest calkowicie wyrosnieta i u takich rozwoj jest raczej spowolniony.
                  Maciek w porownaniu z tamtym rokiem,a nawet wakacyjnym kursem zrobil
                  oszalamiajacy postep.
                  Egzamin do Stuyvesant poszedl mu bardzo dobrze( a Kowalska na niego nawet ze
                  strachu nie poszla) i srednia ma z kazdym okresem coraz wyzsza,podczas gdy
                  najlepszemu w klasie srednia spadla i juz sa niemal na tym samym poziomie.

PS.Mam nadzieje,ze w gazecie beda jej zdjecia,to zobaczysz jaka z niej baba.
                  • verdana Re: Kowalska poszla na calosc i bedzie w gazetach 16.01.09, 15:14
                    Postęp, postep, , a wyników nie widac, został daleko w tyle za
                    Kowalską.
                    Widzialam zdjęcia Kowalskiej z Twoimi dziecmi. Sliczna dziewczyna.
                    • maksimum Re: Kowalska poszla na calosc i bedzie w gazetach 16.01.09, 16:52
                      verdana napisała:

> Postęp, postep, , a wyników nie widac, został daleko w tyle za
                      > Kowalską.

Jak na razie,to jest nic innego jak zwykla hucpa.

> Widzialam zdjęcia Kowalskiej z Twoimi dziecmi. Sliczna dziewczyna.

Na zdjeciu obok Moniki jest Mlodsza Kowalska,kiedy razem jeszcze z Krystyna
                      chodzily do jednej klasy,a hucpa jest wokol Starszej Kowalskiej,ktora wyglada
                      calkiem inaczej.
                      Przeciez sama Kowalska wie,ze z dwojga jej dzieci wlasnie Mlodsza jest bardziej
                      uzdolniona.
                      • verdana Re: Kowalska poszla na calosc i bedzie w gazetach 16.01.09, 19:23
                        No, to mlodsza musi byc genialna, skoro starsza o tyle lepsza od
                        Macka.
                        100% to nie jest hucpa, to fakt.
                        powinieneś wziąć się za swoje dziecko, zamiast narzekac. Bo Kowalska
                        okazała się jednak bez porownania lepsza. I co dalej? przed nia
                        perspektywy, a Maciek najwyzej dostanie się na Uniwersytet
                        Warszawski, a i to wątpie.
                        Wyjdx z forum i zajmij się dzieckiem, bo niedobrze z nim, niedobrze.
                        • maksimum Re: Kowalska poszla na calosc i bedzie w gazetach 16.01.09, 22:33
                          verdana napisała:

> No, to mlodsza musi byc genialna, skoro starsza o tyle lepsza od
                          > Macka.

Tylko dlaczego chciala skonczyc ze soba,jak sie nie dostala do tej szkoly co Maciek?

> 100% to nie jest hucpa, to fakt.
                          > powinieneś wziąć się za swoje dziecko, zamiast narzekac. Bo >Kowalska okazała
                          się jednak bez porownania lepsza.

Powinnas w polskich mediach pracowac i przekonywac narod razem z Tuskiem,ze
                          kryzys do Polski nigdy nie dojdzie.
                          • verdana Re: Kowalska poszla na calosc i bedzie w gazetach 16.01.09, 22:35
                            Weż na uspokojenie. Może z Macka jeszcze cos będzie, chociaz kudy mu
                            do Kowalskiej.
                            • maksimum Re: Kowalska poszla na calosc i bedzie w gazetach 16.01.09, 22:43
                              O tym sie przekonamy,jak bedzioe czas zdawac na college.
                              Dzisiaj u Kowalskiej w szkole byli wyslannicy ponoc z samego Stanford.
                              en.wikipedia.org/wiki/Stanford_University
                              Az sie nie moge doczekac wrazen z rozmowy.
                • samson.miodek Re: Kowalska poszla na calosc i bedzie w gazetach 16.01.09, 18:38
                  Verdana, z tego co pamiatam jak jakis czas temu maksimum jeczal na
                  forum o Kowalskich ze Kowalska dala siana, to szkola dla Macka
                  zostala wybrana nie ze wzgledu na to ze wysoki poziom czy dobry
                  program , tylko dlatego ze maja dobra druzyne hokejowa, a MAciek chce
                  sie zalapac do NHL.TAm sie nie ma z czym intelektualnie
                  rozwijac.Ogladalas kiedys wywiady z hokeistami?Po takim wywiadzie to
                  nie wiesz czy sie smiac czy plakac.
                  • maksimum Re: Kowalska poszla na calosc i bedzie w gazetach 16.01.09, 22:38
                    > rozwijac.Ogladalas kiedys wywiady z hokeistami?Po takim wywiadzie to
                    > nie wiesz czy sie smiac czy plakac.
                    ------
                    Bo kto chce ogladac wywiady z polskimi hokeistami?
                    Jakbys wywiadu z nim posluchal,to bys zobaczyl,ze to czysta przyjemnosc.
                    www.nhl.com/players/8458361.html
                    • samson.miodek Re: Kowalska poszla na calosc i bedzie w gazetach 17.01.09, 01:40
                      A czy cos takiego jak polski hokeista istnieje?Bo ja nie zupelnie w
                      temacie.Ja sledze jak ladnie i dokladnie Toronto Maple Leafs dostaja
                      baty i mnie to bawi.NIe spedza mi to snu z powiek jak przegapie
                      jakowas informacje.I nadal twierdze ze wywiady z hokeistami z NHL to
                      porazka.
                      Ale przyznac trzeba ze po raz 5 z rzedu mlodziki kanadyjskie
                      przywiozly zloto.MAm nadzieje ze talenty nie zmarnuja sie w druzynie
                      z Toronto.
                      • maksimum Re: Kowalska poszla na calosc i bedzie w gazetach 17.01.09, 02:17
                        samson.miodek napisała:

> A czy cos takiego jak polski hokeista istnieje?

M.Czerkawski gral w Islanders i w Montrealu.

> Bo ja nie zupelnie w
                        > temacie.Ja sledze jak ladnie i dokladnie Toronto Maple Leafs >dostaja baty i
                        mnie to bawi.

No ale Blake zaczal strzelac.Za ta kase jaka tam robi,to powinien z 40 goli
                        strzelic.
                        sports.espn.go.com/nhl/teams/stats?team=tor
                        > Ale przyznac trzeba ze po raz 5 z rzedu mlodziki kanadyjskie
                        > przywiozly zloto.MAm nadzieje ze talenty nie zmarnuja sie w >druzynie z Toronto.

Moja druzyna,Islanders idzie zdecydowanie na first draft choice i Tavares
                        przychodzi do NYI,chyba ze wezma Hedmana.
                        nhldraftsite.com/
                        • samson.miodek Re: Kowalska poszla na calosc i bedzie w gazetach 17.01.09, 13:33
                          Ze ja sie zapytam, bo hokej to nie moja dziedzina sportowa.CZerkawski
                          to on sie byl urodzil tutaj?Czy w Polsce i przyjechal , wyedukowal
                          sie, dostal obywatelstwo i jest obywatelem Kanady.Bo to roznica.Kupic
                          zawodnika prosto z lodowiska w Polsce( a moze sie myle, ale jakos o
                          druzynach hokejowych rodem z Polski to ja nie slyszalam)a kupic
                          kanadyjczyka, ktory ma polskie korzenie.

Nie mam pojecia o kim piszesz, ale skoro oni tyle zarabiaja to
                          powinni pokazywac troszeczke wyzszy poziom.Ciagle pieje ze wspaniala
                          druzyna ble ble ble.Wspaniala zeby im tylki na lodowisku skopac - do
                          tego jest wspaniala.Zabraliby sie do roboty jakby fanie przestali
                          placic po 400 za bilet na mecz i jakby przestali kupowac ich
                          gadzety.Zmienilaby sie taktyka szybciutko.
                          • maksimum Re: Kowalska poszla na calosc i bedzie w gazetach 17.01.09, 17:45

> to on sie byl urodzil tutaj?Czy w Polsce i przyjechal , wyedukowal
                            > sie, dostal obywatelstwo i jest obywatelem Kanady.

Mariusz Czerkawski urodzil sie w Polsce i gral w Tychach a pozniej w Szwecji by
                            nastepnie przejsc do NHL.
                            Gral tez w Toronto,ale najlepiej mu szlo w NY Islanders i byl tu nazwany "polish
                            prince". Szalal po dyskotekach na Brooklynie itd.
                            en.wikipedia.org/wiki/Mariusz_Czerkawski
    • aromat_jabola Maksimum! 15.01.09, 15:52
      Coś ty znów taki aktywny ostatnio?
      Leki ci się skończyły? wink
      • maksimum Re: Maksimum! 15.01.09, 16:37
        Witam nieudacznikow,ktorym zabraklo na jablola i zdecydowali sie napisac cos na
        swoim niezawyzonym poziomie na forum.
        • wieczna-gosia Re: Maksimum! 15.01.09, 18:25
          No dobrze Maksiu ze ty z nami jestes od razu srednia aj kju skacze.
          • maksimum Re: Maksimum! 15.01.09, 19:06
            Bo ja tu jestem jako offset za F-16.
        • aromat_jabola Re: Maksimum! 15.01.09, 23:15
          maksimum napisał:

> Witam nieudacznikow,ktorym zabraklo na jablola i zdecydowali sie
          > napisac cos na swoim niezawyzonym poziomie na forum.

O bajkosz ty moja!
          A długo nad tym myslałeś?
          • maksimum Re: Maksimum! 16.01.09, 00:39
            > O bajkosz ty moja!
            > A długo nad tym myslałeś?

Zastanawiam sie wlasnie,ile jeszcze wpisow dokonasz,z ktorych zaden nie bedzie
            na temat.
            Czy to nie jest przypadkiem oznaka tego,ze czegos ci brak?
            • aromat_jabola Re: Maksimum! 16.01.09, 12:40
              maksimum napisał:

> Zastanawiam sie wlasnie,ile jeszcze wpisow dokonasz,z ktorych
              > zaden nie bedzie na temat.

Wiesz koleś, -temat można ujmować na wiele sposobów, no ale wy tam w
              usa dość prosto rozumujecie, stąd pewnie twoje problemy! wink
              • maksimum Re: Maksimum! 16.01.09, 16:53
                > Wiesz koleś, -temat można ujmować na wiele sposobów, no ale wy tam w
                > usa dość prosto rozumujecie, stąd pewnie twoje problemy! wink

Wlasnie nie moge sie doczekac,kiedy zaprezentujesz druga strone medalu,czyli
                widziane z Polski oczami Polaka.
                • maksimum Przyjechalo 3 medrcow 17.01.09, 17:56
                  tym razem z zachodu,bo Starsza Kowalska wpisala sobie na liste zyczen
                  obok Harvardu,Cornell rowniez Stanford.
                  No wiec az 3 osoby przybyly ze Stanford by porozmawiac z Kowalska i dwoma innymi
                  geniuszami z jej szkoly,ktorzy wpisali Stanford na liste zyczen.
                  Za to Kowalska zaczela mnie plakac na ramieniu,ze corke jej z domu zabieraja i
                  to gdzies daleko i zaczela sie denerwowac,zeby jej znowu szajba nie odbila,jak
                  po niepowodzeniach do Brooklyn Tech.
                  Ja jeszcze troche zaognilem sytuacje ,tlumaczac,ze rok akademicki to oni
                  zaczynaja od fak fest,co dziewczynie by pasowalo,ale matka wie jak juz jej jeden
                  zawrocil w glowie w Junior High ,to przestala sie uczyc kompletnie.
                  Sprytnym manewrem jest tez to,ze Stanford by ja zaakceptowalo juz w polowie 4
                  roku High School,czyli w styczniu za rowno 3 lata moglaby sie tam przenosic
                  jesli utrzyma co najmniej 95% srednia,no i SAT napisze na poziomie.
                  Ciekawe ,ze Kowalska na swojej liscie zyczen nawet nie umiescila lokalnej
                  Columbia University,bo "jest za nisko w rankingu".
                  Teraz czekaja w napieciu,kiedy sie Cornell odezwie.
                  • maksimum Za tydzien bedzie w NY Times 05.02.09, 09:33
                    a pozniej w Nowym Dzienniku!
                    www.dziennik.com/www/index.htm
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka