Dodaj do ulubionych

Warszat 145 - baśń

04.07.10, 19:33
Moje dzieci uwielbiają czytać książeczki... Chyba "skrzywienie" po rodzicach wink
Jakiś czas temu sięgnęliśmy po baśnie (więcej tekstu mniej obrazków), co
oczywiści spotkało się z wielkim zainteresowaniem smile

Pytanie wiąże się z moją ulubioną baśnią z dzieciństwa, dodatkowo
dodam, że z milion razy odgrywałam teatrzyk w domu i na zakończenie edukacji
przedszkolnej grałam główną postać z tej baśni wink

co ta za baśń ogólnie
Kto jest głównym bohaterem
Kto/co jest "czarnym bohaterem"
Jak się baśń zaczyna, jak się rozwija, jak się kończy..

Pytania oczywiście możecie modyfikować według własnych potrzeb...

Mam nadzieje, że warsztat się spodoba smile
Życzę Wam samych udanych interpretacji!

Obserwuj wątek
    • dezire3 To ja już;) 04.07.10, 21:19
      Początek-9 buław
      Srodek-5 monet –czego dotyczy 10 buław
      Koniec-słońce

Zaczyna się troche strachem niepewnością..główny bohater gdzies idzie ale oczy ma dookoła głowy jakby wyczekiwał złego.
      5 monet –zostaje w jakis sposób uwięziony na 10 buław mam uwiezionego człowiek za drzwiami z szyby bardzo mi tutaj pasuje pobyt w brzuchu wilka..bohater nadal zyję ale nie może się wydostać.
      Słońce-odzyskuję wolność i chyba nie tylko główny bohater bo cieszy się razem z kims mu bliskim.

Główny bohater
      Umiarkowanie- 7 kielichów
      - chyba to dziewczynka taka która jest rozmarzona i buja w obłokach

Kto jest czarnym bohaterem
      7 monet-pustelnik-samotna stara osoba która zyje w odosobnieniu i jakby Zycie płynęło jej na czekaniu..jest odizolowana od społeczeństwa
      Co robi czarny bohater w tej baśni?
      10 monet-paz monet-wyraznie czeka obserwuję jakies dziecko
      Wilk mi nawet pasujęwink

Co to za baśń
      6 monet-na pewno basn z morałem o pomaganiu innym ..moze uczy roztropności i tego żeby nie ufać każdemu kto nęci nas podarkamiwink

Stawiam na ,,Czerwonego kapturka,,
      • olkacool Re: To ja już;) 04.07.10, 21:34
        No no, jak szybciutko smile
        Witam pierwszą uczestniczkę big_grin
      • canada53 Re: To ja już;) 05.07.10, 22:20
        Ooo, Dezire - ale jesteśmy zgodne w naszych interpretacjach wink .
    • canada53 Moja interpretacja 05.07.10, 22:14
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/kg/ig/bgrb/OSfx5jliUHlBGLn4cB.jpg

- karta u góry (8 Denarów) = tytuł baśni
      - środkowy rząd: karta po lewej (5 Kielichów) = główny bohater, karta po prawej (XIX Słońce) = „czarny” bohater
      - dolny rząd (0 Głupiec, 8 Kielichów, 10 Denarów) = przebieg akcji baśni

Można by powiedzieć, że ta baśń jest o kimś, kto uczy się cierpliwości i kto nie boi się pracy (8 Denarów). Ale tym razem jak tylko zobaczyłam na mojej kacie 8 Denarów tego gościa w czerwonej czapeczce na głowie, to od razu skojarzył mi się on z Czerwonym Kapturkiem. Pozostałe karty też do tej baśni doskonale pasują.
      Główny bohater (5 Kielichów) to osoba, która coś traci, która ma poczucie że zawiodła czyjeś zaufanie, czegoś nie dopilnowała. Czarny bohater (XIX Słońce) – działa aktywnie, na pierwszy rzut oka nie wygląda zbyt groźnie a nawet wydaje się całkiem sympatyczny, ma dużo energii, jest przyjacielski, miły, bawi się. Ale jednak posiada w sobie zwierzęcą naturę, tylko jest ona pod kontrolą (dziecko na koniu). Czyli jak najbardziej pasuje do wilka z tej baśni.
      Baśń zaczyna się wyruszeniem w podróż (0 Głupiec), na początku bohatera cechuje niefrasobliwość, naiwność, zbytnia ufność i brak doświadczenia. Podczas tej podróży przychodzi taki moment, że bohater ten zbacza z obranej wcześniej drogi (8 Kielichów), zmienia kierunek i musi odrzucić swoje wcześniejsze plany oraz postanowienia. Karta ta kojarzy też mi się z zawiedzionymi nadziejami. Koniec historii jest jednak optymistyczny (10 Denarów), rodzina odnajduje się w komplecie, sprawy wracają na swoje miejsce, wszyscy są znowu razem i odtąd „żyją długo i szczęśliwie”.
      Nic lepszego ponad Czerwonego Kapturka tu nie wymyślę…
      • olkacool Re: Moja interpretacja 06.07.10, 07:40
        Witam cie Canado! Jak zawsze niezawodna wink
    • by_sasuke Re: Warszat 145 - baśń 08.07.10, 17:17
      https://zapodaj.net/images/dfdafe68dfad.png
      Hehe, zrobiłam takim sposobem bo nie mam innej możliwości na razie.

Tytuł Baśni : KOCHANKOWIE .
      Główny Bohater : DIABEŁ .
      "Czarny" Bohater : KSIĘŻYC .
      Przebieg Akcji Baśni : 5 PUCHARÓW -> AS BUŁAW -> PAPIEŻ .

Ta baśń opowiada o mężczyźnie, który stoi przed pewnym dylematem.
      Musi wybrać z pomiędzy dwóch bliskich mu kobiet jedną. Ja zatytułowałabym tą baśń "Piękna i Bestia" Tak mi się jakoś skojarzyło. I ta karat u góry (Kochankowie), też pasuje do tego tytułu.
      Główny bohater (Diabeł) nie jest na pewno pozytywną postacią. Powiedziałabym na niego że jest bardzo chciwy, przebiegły.. Próbuje mieć władzę nad każdym. Patrzy bardzo pożądliwym wzrokiem, na płeć przeciwną, i lubi wykorzystywać. Czarny bohater zaś, jest bardzo emocjonalny. Bardziej zamknięty w sobie. Nie patrzy realnym okiem na rzeczywistość. Sam oszukuje siebie (Księżyc). Jest chłodno nastawiony do otaczającego go świata.
      Baśń rozpoczyna się tym że bohater odnawia zerwany kontakt, właściwie przyjaźń która łączyła go z kimś w przeszłości. Wiadomo że między nimi nie było kiedyś najlepiej (5 Pucharów) Musieli zerwać tą znajomość. Bohater tej baśni bardzo to przeżył - przez to bardziej zamknął się w sobie. Był smutny i rozczarowany. Widać że darzył tą osobę uczuciem. Dalszy przebieg tej opowieści zapowiada się już lepiej (As buław). Bohater, widzi szanse przed sobą - jak już wspominałam łączy się to z tym że odnowił kontakt z osobą z przeszłości, na której bardzo mu zależało. Skoro pojawia się szansa, trzeba ją wykorzystać i to też właśnie robi. Baśń ta kończy się wspaniale. Bohater bierze ślub, z osobą kobietą którą tak bardzo darzy uczuciem. Jego życie się stabilizuje... I żyje długo i pewnie szczęśliwie (przynajmniej mam taką nadzieję) big_grin.

No to tyle na razie ode mnie.
      • olkacool Re: Warszat 145 - baśń 08.07.10, 18:31
        O jak miło że dołączyłaś Sasuke smile
        Bardzo lubię Twoje interpretacje big_grin
        • casablanca76 Re: Warszat 145 - baśń 10.07.10, 10:27
          no tym razem zmobilizowałam się i tak na szybko
          jeszcze przed wypadem weekendowym wrzucam wink
          1) co to za baśń ogólnie ?
          dziewiątka buław,król monet,cesarz

to baśń o kimś,kto ma zatwardziałe serce, tam jest miejsce na
          strach,ból,smutek i rozpacz...to także opowieść o kimś,kto ma
          chrapkę zdobyć królestwo i władzę oraz pełną kontrolę nad wszystkim-
          mieć wszystko w swej garści...

2)kto jest głównym bohaterem? Królowa kielichów

główny bohater to osoba z królestwa,bardzo czuła, miła,mądra młoda
          osoba mająca dobry kontakt ze wszystkimi i ze wszystkim. Jest
          lubiana przez większość ludzi, ma trochę romantyczną duszę(może jak
          dziecko? )

3) kto/co jest czarnym bohaterem? Królowa Monet

jeśli czarny charakter, to ta karta mówi mi o osobie która jest
          strasznym materialistą,jest przebiegła,skąpai bezduszna. To osoba
          która podstępem znalazła się w królestwie i postanowiła je wyrwać
          komuś, pozbawić kogoś władzy...

4) jak się baśń-zaczyna(sąd ostateczny)
          -rozwija(dwójka mieczy)
          -kończy (król buław)

tutaj mnie już chyba poniesie ;D....myślę że to "KRÓLEWNA ŚNIEŻKA"

baśń zaczyna się śmiercią ojca (przynajmniej ja mam taką wersję)
          królewny. Ma ona nadzieję że teraz znajdzie wsparcie w macosze.
          Niestety w niedalekiej przyszłości okazuje się że między relacje
          dziewczynki i macochy wkrada się wrogość,zazdrość i oziębłość
          emocjonalna. Zachodzi potrzeba zmiany sytuacji ze strony
          macochy,dziewczynka jej przeszkadza.Dwójka mieczy to konieczność
          wyboru jakiejś drogi,podjęcie decyzji a księżyc w tle to jakaś
          tajemnica...(uratowana królewna,która miała zginąć w lesie a nie
          zginęła i miała się o tym nigdy nie dowiedzieć macocha)
          wszystko dobre co się dobrze kończy...smile królewna została uratowana
          i to potrójnie - przez mężczyznę który ją wyprowadził do lasu i
          darował życie, przez krasnoludki które jej pozwoliły zamieszkać z
          nimi i przez księcia ktory ją obudził ze snu
          pocałunkiem...zamieszkała z księciem w zamku i żyli dłuuugo i
          szczęśliwie...

• kita32 interpretacja 10.07.10, 12:25
            Witajcie,
            jestem w pracy, ale mam godzinkę przerwy. Znowu nie mam możliwości umieszczenia
            zdjęcia rozkładu.

Rozkład:
            Akcja baśni: początek As Mieczy, rozwinięcie 8 Mieczy, kulminacja Król Monet,
            zakończenie 6 Monet.
            Główny bohater(ka) - 8 Pucharów, jego losy/działanie: 7 Mieczy, 6 Mieczy, Śmierć.
            Czarny bohater: 10 Kijów, jego losy/działanie: Królowa Mieczy, 7 Monet, Mag.
            Tytuł: Król Kijów, przesłanie - As Pucharów.

Początek baśni podkreśla trudne warunki w jakich znajduje się główna bohaterka
            (As Mieczy) - głód, chłód, bycie sierotą...
            Główna bohaterka (8 Pucharów) marzy o wyrwaniu się z tych warunków, odejściu,
            zmianie, być może ma swój własny świat lub miejsce do którego ucieka, które jest
            jej azylem.
            Bohater negatywny obdarzony jest władzą oraz brakiem litości (Królowa Mieczy).
            Prawdopodobnie jest kobietą lub kobietami. Trzyma wszystko pod kontrolą (10 Kijów).
            Kontra władzy czarnego charakteru jest gł. bohaterka obdarzona sprytem, umiejąca
            obchodzić nakazy/zakazy władcy.
            Historia rozpoczyna się od jakiegoś silnego ograniczenia lub nawet uwięzienia (8
            Mieczy). Czarny bohater wykorzystuje swoją władzę (Królowa Mieczy). Gł.
            bohaterka wymyka się/odchodzi/wyrusza w świat (6 Mieczy).
            Czarny bohater ma uśpioną czujność (7 Monet) i nie zauważa, że kontrola wymyka
            się jemu z rąk.

W tym momencie muszę przerwać pisanie - dokończę później lub jutro...
            • olkacool Re: interpretacja 10.07.10, 14:35
              Casblanco i Kito, bardzo miło, że znalazłyście czas na interpretację smile
              • kita32 Re: interpretacja 10.07.10, 18:13
                smile
            • kita32 kontynuacja interpretacji 10.07.10, 18:12
              Kontunuje interpretacje na niemieckiej klawiaturze i nie umiem pisać tu polskich
              liter. Nie lobię, ale trudno... Czasami korektor pisowni sam poprawia.

Kulminacyjnym momentem jest pojawienie się królewicza lub krola lub mężczyzny
              mającego władzę i pieniądze |Król Monet|.

Na zakończenie baśni w życiu bohatera pozytywnego następuję całkowita zmiana,
              przekroczenie jakiejś granicy wcześniej niemożliwej do przekroczenia |Śmierć|.
              Czarny bohater walczy o swoje, wykazuje się sprytem, pomysłowością, inwencja |Mag|.

Pozytywny bohater zostaje obdarowany |6 Monet| i dostaje to, czego mu |jej| tak
              wcześniej brakowało.

Tytuł może mieć słowu <król> lub <królowa> w treści lub wiązać się z symbolem
              pracowitości |Król Kijów|.

Przesłaniem baśni |As Pucharów| jest potęga dobrego serca, siła uczucia.

Bardzo mi pasują do rozkładu 3 baśnie. Pierwszym moim skojarzeniem, gdy
              zobaczyłam tyle Mieczy kojarzących mi się z zima, była Królowa Zimy
              Andersena. Potem miałam skojarzenia z baśnią Pani Zima, w której sierotka
              cerując przy studni skaleczyła się i opuściła igle do studni. Macocha każe jej
              skoczyć do studni po ta igle. Ona skacze i odnajduje się w królestwie Pani Zimy.
              Pomaga po drodze piecowi chlebowemu, gruszy itd a potem najmuje się do pracy w
              gospodarstwie trzepiąc poduszki i dbając o pieska i kotka. Na koniec zostaje
              obdarowana przez Pania Zimę bogactwem i innymi darami. Wraca do macochy, a ta
              każe swojej ukochanej córeczce powtórzyć wszystko co robiła sierotka. Córeczka
              niby robi to samo, ale o nic nie dba i zostaje ukarana przez Pania Zimę.
              A na koniec, i to skojarzenie mi teraz najbardziej pasuje, pomyślałam o
              Kopciuszku.

Zobaczymy już jutro, ja trochę później, bo jak wrócę do domu.
              • olkacool Rozwiązanie 11.07.10, 17:59
                Na początek, dziękuję wszystkim, którzy wzięli udział w warsztacie, jak widać
                okres wakacyjny rozleniwia wink

Uważam warsztat za bardzo udany wink
                Ta baśń, która zawładnęła moim sercem w wieku przedszkolnym, to Czerwony
                Kapturek!
                Gratulacje dla wszystkich, bo super Wam poszło. W szczególności
                dla Dezire i Canady, które trafiły bezbłędnie!!!!!
                • olkacool Karty Dezire 11.07.10, 18:01
                  Zaczyna się troche strachem niepewnością..główny bohater gdzies idzie ale
                  oczy ma dookoła głowy jakby wyczekiwał złego.
                  5 monet –zostaje w jakis sposób uwięziony na 10 buław mam uwiezionego człowiek
                  za drzwiami z szyby bardzo mi tutaj pasuje pobyt w brzuchu wilka..bohater nadal
                  zyję ale nie może się wydostać.
                  Słońce-odzyskuję wolność i chyba nie tylko główny bohater bo cieszy się razem z
                  kims mu bliskim.

Cóż mogę pisać, wszystko się zgadza wink

Główny bohater
                  chyba to dziewczynka taka która jest rozmarzona i buja w obłokach

Tak!

Kto jest czarnym bohaterem
                  samotna stara osoba która zyje w odosobnieniu i jakby Zycie płynęło jej na
                  czekaniu..jest odizolowana od społeczeństwa

Świetnie opisany wilk.

Co robi czarny bohater w tej baśni?
                  10 monet-paz monet-wyraznie czeka obserwuję jakies dziecko
                  Wilk mi nawet pasuję

No i strzał w 10tkę!

Co to za baśń
                  6 monet-na pewno basn z morałem o pomaganiu innym ..moze uczy roztropności i
                  tego żeby nie ufać każdemu kto nęci nas podarkami

Stawiam na ,,Czerwonego kapturka,,

Brawo!!! Tak, to Czerwony Kapturek!
                  • olkacool Karty Canady 11.07.10, 18:02
                    Można by powiedzieć, że ta baśń jest o kimś, kto uczy się cierpliwości i kto
                    nie boi się pracy (8 Denarów). Ale tym razem jak tylko zobaczyłam na mojej kacie
                    8 Denarów tego gościa w czerwonej czapeczce na głowie, to od razu skojarzył mi
                    się on z Czerwonym Kapturkiem. Pozostałe karty też do tej baśni doskonale
                    pasują.

Karta bardzo sugestywnie pokazała Ci kaptur Canado wink Tytuł trafiony
                    bezbłędnie i kolejny wniosek się nasuwa by patrzeć na ilustrację na naszych kartach!

Główny bohater (5 Kielichów) to osoba, która coś traci, która ma poczucie że
                    zawiodła czyjeś zaufanie, czegoś nie dopilnowała. Czarny bohater (XIX Słońce) –
                    działa aktywnie, na pierwszy rzut oka nie wygląda zbyt groźnie a nawet wydaje
                    się całkiem sympatyczny, ma dużo energii, jest przyjacielski, miły, bawi się.
                    Ale jednak posiada w sobie zwierzęcą naturę, tylko jest ona pod kontrolą
                    (dziecko na koniu). Czyli jak najbardziej pasuje do wilka z tej baśni.

Super Canado, nic dodać nic ująć!

Baśń zaczyna się wyruszeniem w podróż (0 Głupiec), na początku bohatera
                    cechuje niefrasobliwość, naiwność, zbytnia ufność i brak doświadczenia. Podczas
                    tej podróży przychodzi taki moment, że bohater ten zbacza z obranej wcześniej
                    drogi (8 Kielichów), zmienia kierunek i musi odrzucić swoje wcześniejsze plany
                    oraz postanowienia. Karta ta kojarzy też mi się z zawiedzionymi nadziejami.
                    Koniec historii jest jednak optymistyczny (10 Denarów), rodzina odnajduje się w
                    komplecie, sprawy wracają na swoje miejsce, wszyscy są znowu razem i odtąd „żyją
                    długo i szczęśliwie”.

Sama bym tego lepiej nie ujęławink

Nic lepszego ponad Czerwonego Kapturka tu nie wymyślę…

Brawo Canado, jak zwykle rewelacyjna interpretacja!!!!!
                    • olkacool Karty Sasuke 11.07.10, 18:05
                      Ta baśń opowiada o mężczyźnie, który stoi przed pewnym dylematem.
                      Karta Kochankowie mogła zmylićwink Za to obrazek sugestywny, na karcie zwierzę
                      jakby nie patrzeć, niewinna dziewczyna i jej wybawca smile

Musi wybrać z pomiędzy dwóch bliskich mu kobiet jedną. Ja zatytułowałabym tą
                      baśń "Piękna i Bestia" Tak mi się jakoś skojarzyło.

Bardzo ciekawe, Piękna i Bestia to moja ulubiona baśń z okresu szkoły
                      podstawowej… ale w tym wypadku to jest Czerwony Kapturek.

Główny bohater (Diabeł) nie jest na pewno pozytywną postacią. Powiedziałabym
                      na niego że jest bardzo chciwy, przebiegły.. Próbuje mieć władzę nad każdym.
                      Patrzy bardzo pożądliwym wzrokiem, na płeć przeciwną, i lubi wykorzystywać.
                      Czarny bohater zaś, jest bardzo emocjonalny. Bardziej zamknięty w sobie. Nie
                      patrzy realnym okiem na rzeczywistość. Sam oszukuje siebie (Księżyc). Jest
                      chłodno nastawiony do otaczającego go świata.

No nie, ale karty fajnie pokazały… szczególnie Wilka (na karcie Księzyc
                      przecież jest wilk)!
                      A Diabeł, bo może dziewczynka uległa pokusom i zeszła z wytyczonej ścieżki..

Baśń rozpoczyna się tym że bohater odnawia zerwany kontakt, właściwie
                      przyjaźń która łączyła go z kimś w przeszłości. Wiadomo że między nimi nie było
                      kiedyś najlepiej (5 Pucharów) Musieli zerwać tą znajomość. Bohater tej baśni
                      bardzo to przeżył - przez to bardziej zamknął się w sobie. Był smutny i
                      rozczarowany. Widać że darzył tą osobę uczuciem.

5 Kielichów to specyficzna karta, mi często pokazuje złamane przyrzeczenie..
                      ktoś obiecał i nie dotrzymał obietnicy, bardzo pasuje.. wink

Dalszy przebieg tej opowieści zapowiada się już lepiej (As buław). Bohater,
                      widzi szanse przed sobą - jak już wspominałam łączy się to z tym że odnowił
                      kontakt z osobą z przeszłości, na której bardzo mu zależało.

Ten asik z kolei kojarzy mi się z lasem, dziewczynka wchodzi w głęboki las i
                      tam spotyka się z męską, dominującą energią..

Baśń ta kończy się wspaniale. Bohater bierze ślub, z osobą kobietą którą tak
                      bardzo darzy uczuciem. Jego życie się stabilizuje... I żyje długo i pewnie
                      szczęśliwie (przynajmniej mam taką nadzieję)

Hehe, no dobrze się kończy i morał ma, bardzo ładnie!

Sasuke, karty super Ci wypadły!!! Cieszę się, że dołączałaś smile
                      • olkacool Karty Casablanki 11.07.10, 18:08
                        tam jest miejsce na strach,ból,smutek i rozpacz...to także opowieść o
                        kimś,kto ma
                        chrapkę zdobyć … i władzę oraz pełną kontrolę nad wszystkim-
                        mieć wszystko w swej garści...

Z tym się zgadzam, tylko ze to wilk ma chrapkę na Kapturka i babcię wink Bardzo
                        sugestywny opis..

główny bohater to osoba ,bardzo czuła, miła,mądra młoda
                        osoba mająca dobry kontakt ze wszystkimi i ze wszystkim. Jest
                        lubiana przez większość ludzi, ma trochę romantyczną duszę(może jak
                        dziecko? )

Bardzo ładnie, to dziewczynka, dziecko jeszcze, bardzo emocjonalna..
                        współczująca, kocha babcię.. zrywa nawet bukiet dla niej.

jeśli czarny charakter, to ta karta mówi mi o osobie która jest
                        strasznym materialistą,jest przebiegła,skąpai bezduszna. To osoba
                        która podstępem znalazła się w królestwie i postanowiła je wyrwać
                        komuś, pozbawić kogoś władzy...

Też fajnie, tylko nie pozbawić władzy a życia.. dla własnych
                        materialistycznych celów i pełnego brzucha..

baśń zaczyna się śmiercią ojca .
                        śmiercią nie, ale jest rozstanie

Dwójka mieczy to konieczność
                        wyboru jakiejś drogi,podjęcie decyzji a księżyc w tle to jakaś

tajemnica... to by się zgadzało, Kapturek wszak ma dwie drogi do wyboru, albo
                        pójdzie wytyczoną ścieżką albo zbłądzi i zejdzie na manowce

wszystko dobre co się dobrze kończy...

Tak!!! Król Buław mógł bardzo fajnie Drwala pokazać..

Bardzo fajne karty i bardzo mi się podobała interpretacja Casablanco smile
                        • olkacool Karty Kity 11.07.10, 18:15
                          Początek baśni podkreśla trudne warunki w jakich znajduje się główna bohaterka
                          (As Mieczy) - głód, chłód, bycie sierotą...

Tu asik pokazał ładnie odcięcie od tego co dobre, znane.. i wyruszenie nową
                          drogą.

Główna bohaterka (8 Pucharów) marzy …, być może ma swój własny świat lub miejsce
                          do którego ucieka, które jest jej azylem.

Tak! Rozmarzona dziewczynka i ponoć lubiła chodzić do babci smile

Bohater negatywny obdarzony jest władzą oraz brakiem litości (Królowa
                          Mieczy).

Tak, dodałabym jeszcze sprytem, przebiegłością..
                          Trzyma wszystko pod kontrolą (10 Kijów).
                          Tak, stara się kontrolować, myśli o wszystkim.

Historia rozpoczyna się od jakiegoś silnego ograniczenia lub nawet uwięzienia (8
                          Mieczy).

Może ta karta wskazała na osaczenie po prostu..
                          Czarny bohater ma uśpioną czujność (7 Monet) i nie zauważa, że kontrola wymyka
                          się jemu z rąk.

Jest taki moment że wilk zasypia.
                          Kulminacyjnym momentem jest pojawienie się mężczyzny
                          mającego władzę i pieniądze

Ładnie napisane, może pieniędzy to leśniczy nie miał, ale wszystkie niezbędne
                          atrybuty wink+ przewagę nad wilkiem

Na zakończenie baśni w życiu bohatera pozytywnego następuję całkowita zmiana,
                          przekroczenie jakiejś granicy wcześniej niemożliwej do przekroczenia |Śmierć|.

Tak, bardzo dobrze!!!

Pozytywny bohater zostaje obdarowany |6 Monet| i dostaje to, czego mu |jej| tak
                          wcześniej brakowało.

Myślę, że przede wszystkim dostaje lekcję od życia..
                          Bardzo fajna interpretacja Kito!
                          • olkacool Zwyciężca 11.07.10, 18:17
                            Miałam trudny orzech do zgryzienia, bo podobały mi się wszystkie interpretacje.
                            Każda z Was w coś trafiła… zaś Dezire i Canada odgadły bezbłędnie.. Jak dla
                            mnie obie zajęłyście pierwsze miejsce..Niestety muszę wybrać jedną
                            spośród Was i będzie to Dezire (jako pierwsza napisała swoją interpretację).
                            Ona poprowadzi następny warsztat. Brawo!!!!!
                            • kita32 Re: Zwyciężca 11.07.10, 18:25
                              Brawo, DEZIRE I CANADO!!!

Olkocool, miałaś trudny orzech do zgryzienia - kogo wybrać, ale ja tak samo wybrałabym pierwszą osobę, gdy obie interpretacje są bezbłędne smile.

• canada53 Re: Zwyciężca 11.07.10, 18:58
                              Gratulacje Dezire! Super interpretacja!
                              • casablanca76 Re: Zwyciężca 11.07.10, 21:58
                                moje gratulacje dziewczyny, Dezire brawo!!!smile
                          • misboaa Re: Karty Kity 11.07.10, 18:20
                            olkacool napisała:

> Główna bohaterka (8 Pucharów) marzy …, być może ma swój własny
                            świat lub
                            > miejsce
                            > do którego ucieka, które jest jej azylem.[/i]
                            > Tak! Rozmarzona dziewczynka i ponoć lubiła chodzić do babci smile

może poprostu, szła samotnie trudną drogą
                • misboaa Re: Rozwiązanie 11.07.10, 18:16
                  ależ fajnie wam powychodziło smile
                  sama nie wróżyłam, ale poodczytywałam wasze rozkłady i
                  interpretowałam na własny użytek smile
                  Super smile
                  • olkacool Re: Rozwiązanie 11.07.10, 18:32
                    Oj, ciężko było wybrać, Dezire była pierwsza i trafiła w 10tkę, zaś karty Canady
                    i interpretacja .. aż dech zapiera wink Ja daję pierwsze miejsce Ex aequo (chyba
                    tak to się pisze).. no ale kogoś trzeba wyznaczyć wink
                    Ogólnie uważam, że wszystkim poszło bardzo dobrze smile Brawo Dziewczynki!!!!
                    • dezire3 Re: Rozwiązanie 12.07.10, 08:14
                      dziekuje za gratulacjęwink W sumie to ja bym wybrała Canade bo ma
                      świętna interpretację i pieknię spójnie pisze;D
                      Zaraz coś wymyslę na kolwjny warsztat.Pozdrawiam serdeczniewink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka