Dodaj do ulubionych

Warsztat 206

04.09.11, 19:47
Moj syn wczoraj i dzisiaj mial swoja pierwsza prace
1. Na czym polegala ta praca?
2. Jak byl ubrany?
3. Jak sie w niej sprawdzil?
4. Jaki jego talent w niej sie ujawnil?

Zapraszam serdecznie wszystkich chetnych do zagadkiwink
Obserwuj wątek
    • helgeyaska Re: Warsztat 206 04.09.11, 23:25
      ból w końcu minął, mogę stawiać smile

1. wieża, księżyc, 2 denary (podglądnięte: królowa mieczy, cesarzowa, 6 buław)
      czyżby brał to co jest w ruinie i powoduje problemy i zamieniał na coś dobrego? wink
      może jest to związane z budownictwem, remontowaniem, elektryką? albo jest jakimś serwisantem?

2. rycerz denarów, as denarów, 6 pucharów (podglądnięte: 9 mieczy, 10 pucharów, 5 buław)
      wcześniej je sobie przygotował. chyba ubiór ten miał dużo elementów, w tym krawacik? szczerze powiem, że nie wiem i nie umiem przeczytać co to oznacza.

3. as denarów, koło fortuny, 7 denarów (podglądnięte: 6 denarów, 7 buław, śmierć)
      ja tu widzę, że szczęście mu sprzyjało i w ogóle to dobrze się odnalazł. mógł nawet zabłysnąć big_grin

4. cesarzowa, 7 buław, sąd (podglądnięte: sprawiedliwość, 5 denarów, kapłanka)
      rozwiązywanie konfliktów? negocjacja?
      • ivana Re: Warsztat 206 05.09.11, 12:15
        Dzięki Helge za pierwsza interpretacje wink
        • kita32 interpretacja 06.09.11, 20:01
          Dla odmiany wróciłam na trochę do swoich starych kart Hanson Roberts:
          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/bi/zc/8ybr/JlDeez7fafChM5x0bB.jpg
          Na czym polega praca syna Ivany? – 3 Pucharów;
          Co konkretnie robił w pracy? – Rycerz Mieczy (-);
          Jak sprawdził się w tej pracy? – Świat (-);
          Energia – Śmierć;
          Co łatwe? – Głupiec (-);
          Co trudne? – 7 Monet (-);
          Jak ujawnił się jego talent? – 7 Pucharów (-);
          Jak był ubrany? – 4 Monet, Król Kijów.

To praca w rozrywce – 3 Pucharów. Może to praca aktora, muzyka, lub kogoś wspomagającego np. konferansjera. Syn Ivany coś prowadził (Rycerz Mieczy) – był solistą, zapowiadał występ, grał główną rolę w przedstawieniu, albo po prostu dużo mówił, przekonywał kogoś do czegoś. Trochę czuł się niepewnie, ale nadrabiał miną (-).
          Czuł się w swoim żywiole, był świetnie przygotowany (Świat), ale trochę zżerała go trema, jakiś niepokój (-).

Rozpoczął się nowy etap w jego życiu, przekroczył pewną granicę (Śmierć) – nic dziwnego, pierwsza praca, to krok w dorosłe życie. Z tym czuł się dobrze (karta prosta).
          Łatwo przychodziła jemu improwizacja, radził sobie z sytuacjami, które go zaskoczyły (Głupiec) i były sytuacje w których czuł się głupio i w pierwszym momencie nie wiedział co zrobić (-). Brakowało jemu przerw lub jakiś innych możliwości odpoczynku (7 Monet (-)).

Mam problem z interpretacją karty 7 Pucharów (-) jako ujawnienie się talentu. Karta zwrócona jest w stronę karty pracy 3 Pucharów. Żywioł (Puchary) też jest ten sam. Z tego wnioskuję, że talenty syna ujawniły się. Praca ta jest spełnieniem jego marzeń (7 P). Jego talenty związane są z umiejętnością wyrażania emocji lub z muzykalnością (Puchary).

Syn Ivany był ubrany w jakiś kompletny strój (4 Monety), niczego mu nie brakowało i strój był dopasowany do całości, do sytuacji. Może praca wymagała, że był przebrany za króla? A jak nie, to w każdym razie wyglądał dumnie, męsko, wytwornie. Wyróżniał się.

Naprawdę frapujący temat smile
          • ivana Re: interpretacja 06.09.11, 21:09
            Dziekuje Kito za interpretacjewink
            • kita32 interpretacja Piotra 06.09.11, 23:19
              Na spacerze z pieskiem opowiedziałam mężowi (Piotrowi) jakie karty wyciągnęłam i on podał swoją interpretację moich kart, cytuję:
              1.Syn Ivany dostał pracę barmana lub kelnera,
              2. był ubrany w smoking lub miał "fartuszek" barmana,
              3. dobrze sprawdzał się w tej pracy,
              4. bo jest zręczny i sprawny manualnie.

To masz już 3-ią odpowiedź, Ivano smile
              • ivana Re: interpretacja Piotra 06.09.11, 23:27
                Dzieki Kito, podziekuj mezowiwink
                • ivana Re: Przesuniecie 11.09.11, 10:10
                  Moi Drodzy,
                  bede miala dzisiaj gosci wiec interpretacje napisze wieczorem po 20 bo wczesniej nie bede miala jak. Przepraszam za to przesuniecie w czasie
    • andgie Re: Warsztat 206 11.09.11, 12:29
      Czesc!
      Nie bedzie mnie w domu az do wieczora, wiec rozwiazanie poznam dopiero wtedy.

Od. Sad, 8 kielichow, od. 9mieczy.
      To byla... ciezka praca. Chyba sie nie podobala chlopakowi. Kojarzy mi sie z ograniczeniem wolnosci . Byl ochroniarzem lub kims takim? Pilnowal czyjegos bezpieczenstwa.
      2. Jak byl ubrany?
      Ksiezyc, As kielichow, Cesarz.
      Jakie piekne karty smile
      Cesarz sugeruje mundur lub jakies oznaczenie. Mo jego ubraniu mozna bylo poznac, ze tam pracuje. Pozostale karty kojarza m sie z woda, ale nie wiem , jak to sie ma do ubrania. Moze bylo niebieskiego koloru?
      6 kielichow, Moc, od. As monet.
      Mysle, ze calkiem niezle , wykazal sie sila przekonywania, dobrymi manierami, sprawnoscia fizyczna.
      3 kielichow, Gwiazda, od. 8 kijow.
      Dyplomacji, szybkiej reakcji?

Tyle ode mnie .
      • kita32 Re: Warsztat 206 11.09.11, 16:59
        Och, jak fajnie, jest następna interpretacja smile

Miłego czasu z gośćmi, Ivano smile Poczekamy do 20-ej, nie ma sprawy.
        • ivana Re: Warsztat 206 11.09.11, 17:32
          Goscie wlasnie wyjechali. Zdąze z interpretacja na 18. Buzka
          • kita32 Re: Warsztat 206 11.09.11, 17:34
            O, to świetnie, jestem bardzo ciekawa odpowiedzi smile
          • ivana Re: Warsztat 206-Rozwiazanie 11.09.11, 17:56
            Moj syn , ktory ma 17 lat zostal zatrudniony przez moja przyjaciolke do reklamowania jej szkoly na Targach Edukacyjnych. To byla szkola jezykowa a specjalizuje sie w nauce języka angielskiego. Przemek byl ubrany w mundur angielskiego zolnierza, czerwony, taki jaki widzimy u zolnierzy pelniacy warte honorowa . Rozdawal ulotki o szkole przechodniom i gapowiczom. Oprocz tego na targach tych zostaly wykorzystane jego zdolnosci jezykowe. Na scenie organizowal konkurs szybkiego mowienia w tym jezyku i popisal sie tym talentem czym zaskarbil sobie zainteresowanie grona ciekawej tego talentu mlodziezy. Spelnil sie znakomicie w nowej pracy i zostal bardzo wychwalony przez zatrudniajaca go moja przyjaciolke i jej wspolniczke.
            • ivana Re: Warsztat 206-odp dla Helge 11.09.11, 17:59

1. wieża, księżyc, 2 denary (podglądnięte: królowa mieczy, cesarzowa, 6 buław)
              czyżby brał to co jest w ruinie i powoduje problemy i zamieniał na coś dobrego? wink
              może jest to związane z budownictwem, remontowaniem, elektryką? albo jest jakimś serwisantem?

Niestety to nie to

2. rycerz denarów, as denarów, 6 pucharów (podglądnięte: 9 mieczy, 10 pucharów, 5 buław)
              wcześniej je sobie przygotował. chyba ubiór ten miał dużo elementów, w tym krawacik? szczerze powiem, że nie wiem i nie umiem przeczytać co to oznacza.

Tak ubior mial sporo charakterystycznych detali

3. as denarów, koło fortuny, 7 denarów (podglądnięte: 6 denarów, 7 buław, śmierć)
              ja tu widzę, że szczęście mu sprzyjało i w ogóle to dobrze się odnalazł. mógł nawet zabłysnąć big_grin

Bardzo dobrze sie odnalazl w tej roli i rzeczywiscie zablysnal. Dobrze wyczulas

4. cesarzowa, 7 buław, sąd (podglądnięte: sprawiedliwość, 5 denarów, kapłanka)
              rozwiązywanie konfliktów? negocjacja?

Pod negocjacje mozna by to w jakis sposob podpiac ale tylko troszke..

Dzieki bardzo za Twoja interpretacje Helge
              • ivana Re: Warsztat 206-odp dla męża Kity- Piota 11.09.11, 18:01

1.Syn Ivany dostał pracę barmana lub kelnera,

Nie to nie to.
                2. był ubrany w smoking lub miał "fartuszek" barmana,

Nie.
                3. dobrze sprawdzał się w tej pracy,

Bardzo dobrze sprawdzil sie w pracy

4. bo jest zręczny i sprawny manualnie.

Nie chodzilo tu o manualne zdolnosci

Bardzo dziekuje za interpretacjewink
                • ivana Re: Warsztat 206-odp dla Kity 11.09.11, 18:03
                  Na czym polega praca syna Ivany? – 3 Pucharów;
                  Co konkretnie robił w pracy? – Rycerz Mieczy (-);
                  Jak sprawdził się w tej pracy? – Świat (-);
                  Energia – Śmierć;
                  Co łatwe? – Głupiec (-);
                  Co trudne? – 7 Monet (-);
                  Jak ujawnił się jego talent? – 7 Pucharów (-);
                  Jak był ubrany? – 4 Monet, Król Kijów.

To praca w rozrywce – 3 Pucharów. Może to praca aktora, muzyka, lub kogoś wspomagającego np. konferansjera. Syn Ivany coś prowadził (Rycerz Mieczy) – był solistą, zapowiadał występ, grał główną rolę w przedstawieniu, albo po prostu dużo mówił, przekonywał kogoś do czegoś. Trochę czuł się niepewnie, ale nadrabiał miną (-).
                  Czuł się w swoim żywiole, był świetnie przygotowany (Świat), ale trochę zżerała go trema, jakiś niepokój (-).

Super Kito. Moj sn byl rowniez konferansjerem i bral udzial w konkursie. Dobrze czul sie na scenie i odniosl sukces. Przekonywal do zapisania sie do tej szkoly wszystkich go ogladajacych. Na poczatku troche czul sie niepewnie ale pozniej wczul sie w role. Brawo.

Rozpoczął się nowy etap w jego życiu, przekroczył pewną granicę (Śmierć) – nic dziwnego, pierwsza praca, to krok w dorosłe życie. Z tym czuł się dobrze (karta prosta).
                  Łatwo przychodziła jemu improwizacja, radził sobie z sytuacjami, które go zaskoczyły (Głupiec) i były sytuacje w których czuł się głupio i w pierwszym momencie nie wiedział co zrobić (-). Brakowało jemu przerw lub jakiś innych możliwości odpoczynku (7 Monet (-))

Nic dodac nic ujac. Poczul sie niepewnie jak przyszla grupka jego kolegow i byla zdziwiona ze go widzi w takiej roli ale on powiedzial ze pracuje i znakomicie sobie z nimi poradzil. a nawet byli zaskoczeni ze Przemek ma taki talent jezykowy.

Mam problem z interpretacją karty 7 Pucharów (-) jako ujawnienie się talentu. Karta zwrócona jest w stronę karty pracy 3 Pucharów. Żywioł (Puchary) też jest ten sam. Z tego wnioskuję, że talenty syna ujawniły się. Praca ta jest spełnieniem jego marzeń (7 P). Jego talenty związane są z umiejętnością wyrażania emocji lub z muzykalnością (Puchary).

Bingo. Syn jest muzykalny(skonczyl szkole muzyczna) dlatego tak latwo przychodzi mu nauka jezyka angielskiego a speellingowanie jego bylo bardzo emocjonalne;-_

Syn Ivany był ubrany w jakiś kompletny strój (4 Monety), niczego mu nie brakowało i strój był dopasowany do całości, do sytuacji. Może praca wymagała, że był przebrany za króla? A jak nie, to w każdym razie wyglądał dumnie, męsko, wytwornie. Wyróżniał się.

Bingo. Wyroznial sie bardzo w tym mundurze , wrecz do tego stopnia ze niektorzy brali go za Anglika! Wygladal bardzo wytwornie i mesko

Kito jestem w szoku bo Twoja interpretacja jest po prostu super. Wygrywasz bez dwoch zdan. Gratuluje serdecznide
                  • ivana Re: Warsztat 206-odp dla Andgie 11.09.11, 18:05

Od. Sad, 8 kielichow, od. 9mieczy.
                    To byla... ciezka praca. Chyba sie nie podobala chlopakowi. Kojarzy mi sie z ograniczeniem wolnosci . Byl ochroniarzem lub kims takim? Pilnowal czyjegos bezpieczenstwa.

To byla ciezka praca bo przyszedl do domu bardzo zmeczony, zgadza sie. Ograniczona byla jego wolnosc w takim sensie ze krazyl z ulotkami obok jednego stoiska.

2. Jak byl ubrany?
                    Ksiezyc, As kielichow, Cesarz.
                    Jakie piekne karty smile
                    Cesarz sugeruje mundur lub jakies oznaczenie. Mo jego ubraniu mozna bylo poznac, ze tam pracuje. Pozostale karty kojarza m sie z woda, ale nie wiem , jak to sie ma do ubrania. Moze bylo niebieskiego koloru?

Bardzo dobrze Andgie . Faktycznie mial na sobie mundur i mozna po nim bylo poznac jakiego charakteru jest stoisko ktore reklamuje. Puchary w tym przypadku to kolor emocji czyli czerwony. Dobrze kombinowalas bo byly dwie alternatywy albo niebieska albo czerwona jesli chodzi o puchary

6 kielichow, Moc, od. As monet.
                    Mysle, ze calkiem niezle , wykazal sie sila przekonywania, dobrymi manierami, sprawnoscia fizyczna.

Wykazal sile przekonywania jak najbardziej . Brawo

3 kielichow, Gwiazda, od. 8 kijow.
                    Dyplomacji, szybkiej reakcji?

Mysle ze Gwiazda tutaj najlepiej pokazuje jak troszke gwiazdorzyl w pozytywnym tego slowa znaczeniu. Zwracal na siebie uwage wszystkich tam obecnych

Bardzo dobra interpretacja Andgie. Bardzo dziekuje
                    • ivana Re: Kita zwyciężczynia! 11.09.11, 18:08
                      Warsztat 207 poprowadzi Kita bo jej interpretacja byla celujaca. Dziekuje uczestnikom za poswiecenie swego czasu i napisanie interpretacji. Andgie nalezy sie wyroznienie bo bardzo blisko krazyla i odgadla mundur.
                      Buziaki
                      • kita32 Re: Kita zwyciężczynia! 11.09.11, 18:12
                        Wow!!!
                        Cieszę się bardzo big_grin

Ivano, warsztat był świetny!

Dziewczyny, gratuluję interpretacji smile
                        • helgeyaska Re: Kita zwyciężczynia! 11.09.11, 20:13
                          wow, Kita, jestem pod wrażeniem! gratulacje i buźka! big_grin
                          Angie też była blisko big_grin
                          dzięki za współudział że tak powiem big_grin
                          • kita32 Re: Kita zwyciężczynia! 11.09.11, 20:29
                            Dzięki big_grin
                            • andgie Re: Kita zwyciężczynia! 11.09.11, 22:00
                              Gratulaje dla Kity i dziekuje za wyroznienie smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka