Dodaj do ulubionych

Warsztat 229- Wyjazd

12.02.12, 18:40
Jakis czas temu gdzies wyjezdzalam.
1. Do kogo wyjezdzalam?
2. Jaki byl cel mojej podrozy?
3. Czy wyjechalam sama czy z kims?
4. Jakim srodkiem transportu?
5. Czy cos szczegolnego zdarzylo sie w drodze powrotnej?
6.Czy byłam zadowolona z wyjazdu?

Zycze samych trafien i trzymam kciuki.
Powodzenia
Obserwuj wątek
    • kita32 Re: Warsztat 229- Wyjazd 12.02.12, 18:51
      Ivano, czy mozna spytać - to był jeden wyjazd, czy wielokrotny wyjazd w jedno miejsce?
      • ivana Re: Warsztat 229- Wyjazd 12.02.12, 18:55
        To byl jednorazowy wyjazd Kitowink
        • kita32 Re: Warsztat 229- Wyjazd 12.02.12, 19:01
          OK, dzięki smile
          • ivana Re: Warsztat 229- Wyjazd 14.02.12, 10:06
            Kochani nie spac! Pobudkawink
            https://www.bysio.com/i/moje.glitery.pl/obrazki/337/43/3-pobudka-renata-0-1524.jpg
            • greenwenus Re: Warsztat 229- Wyjazd 14.02.12, 15:21
              No dobra to ja zaczne. Glowilam sie nad moim rozkladem dwa dni. Przyznam ze potem ulozylam jeszcze jeden ale doszlam do wniosku, ze nie powinnam raczej tego robic. Jestem poczatkujaca i nie wiem czy tak mozna a jak Wy robicie?. Czy zdarza Wam sie czasem zrobic mimo wszystko rozklad jeszcze raz?

Moj rozklad:
              1. Do kogo Ivanka wyjezdzala?
              2 mieczy, cesarzowa i 9 pucharow
              Pojechalas do kobiety, rozwaznej i chyba dosc dobrze ustawionej, albo przynajmiej sprawiajacej takie wrazenie, moze samotnej - dopytalam - co laczy te osobe z Ivanka i wyszla mi 10 pucharow- czyzby ktos z rodziny, siostra, kuzynka albo ktos w tym stylu

2. Jaki byl cel jej podrozy?
              Q bulaw, 9 mieczy i 3 monet
              Chodzilo o zalatwienie sprawy spedzajacej sen z powiek ale konkretnej, wymagajacej zdecydowanych, praktycznych dzialan, moze tez cos z praca,

3. Czy wyjezdzala sama czy z kims?
              10 mieczy, 8 pucharow i Krol monet
              Wyszly mi tu takie niepokojace karty, wyjezdzalas z mezczyzna, ale byla miedzy wami jakas dziwna przeszlosc, cos co sie juz skonczylo, moze byly partner, kolega albo kumpel z pracy za ktorym nie przepadasz, moze to Ty sama bylas w nie najlepszym nastroju,

8 bulaw, Qmonet i 8 monet
              Pierwsza karta od razu nasuwa mi na mysl samolot, Q monet - raczej kosztowna podroz i 8 monet - solidna maszyna jaka jest wlasnie samolot (no i samolot tez ma kolka jak na tych monetach)

Paz puch, Kolo fortuny i paz mieczy
              w drodze powrotnej na Twojej drodze los postawil ciekawe towarzystwo, kogos interesujacego, moze nawet grupe mlodych ludzi, bylo bardzo wesolo i milo - i to jedyne co mi przychodzi do glowy jedynie,

6. Czy bylas zadowolona z wyjazdu?
              Slonce, As mieczy i As monet
              Tak, bylas zadowolona. Dzieki tej podrozy rozpoczelas cos w swoim zyciu, co moze nawet zaowocowac zyskiem w przyszlosci.

5.
              • ivana Re: Warsztat 229- Wyjazd 14.02.12, 18:19
                Dziękuje Greenwenus...Milo, ze jest juz pierwsza interpretacjawink
              • ivana Re:dla Greenwenus 22.02.12, 18:31
                No dobra to ja zaczne. Glowilam sie nad moim rozkladem dwa dni. Przyznam ze potem ulozylam jeszcze jeden ale doszlam do wniosku, ze nie powinnam raczej tego robic. Jestem poczatkujaca i nie wiem czy tak mozna a jak Wy robicie?. Czy zdarza Wam sie czasem zrobic mimo wszystko rozklad jeszcze raz?

Moj rozklad:
                1. Do kogo Ivanka wyjezdzala?
                2 mieczy, cesarzowa i 9 pucharow
                Pojechalas do kobiety, rozwaznej i chyba dosc dobrze ustawionej, albo przynajmiej sprawiajacej takie wrazenie, moze samotnej - dopytalam - co laczy te osobe z Ivanka i wyszla mi 10 pucharow- czyzby ktos z rodziny, siostra, kuzynka albo ktos w tym stylu

Bingo, kobieta z rodziny to babcia

2. Jaki byl cel jej podrozy?
                Q bulaw, 9 mieczy i 3 monet
                Chodzilo o zalatwienie sprawy spedzajacej sen z powiek ale konkretnej, wymagajacej zdecydowanych, praktycznych dzialan, moze tez cos z praca,

Dokladnie, byl jasno wyznaczony cel. Adoptowac kotka i przywiezc go do domu

3. Czy wyjezdzala sama czy z kims?
                10 mieczy, 8 pucharow i Krol monet
                Wyszly mi tu takie niepokojace karty, wyjezdzalas z mezczyzna, ale byla miedzy wami jakas dziwna przeszlosc, cos co sie juz skonczylo, moze byly partner, kolega albo kumpel z pracy za ktorym nie przepadasz, moze to Ty sama bylas w nie najlepszym nastroju,

Wyjechalam z bratemwink

8 bulaw, Qmonet i 8 monet
                Pierwsza karta od razu nasuwa mi na mysl samolot, Q monet - raczej kosztowna podroz i 8 monet - solidna maszyna jaka jest wlasnie samolot (no i samolot tez ma kolka jak na tych monetach)

Tutaj nie, wyjechalismy samochodem

Paz puch, Kolo fortuny i paz mieczy
                w drodze powrotnej na Twojej drodze los postawil ciekawe towarzystwo, kogos interesujacego, moze nawet grupe mlodych ludzi, bylo bardzo wesolo i milo - i to jedyne co mi przychodzi do glowy jedynie,

Dokladnie, w drodze powrotnej jak najbardziej mialam ciekawe towarzystwo w postaci kotkowwink A to Kolo Fortuny miedzy dwoma paziami idealnie pokazuje jaki "klops "sie w klatce wydarzylwink

6. Czy bylas zadowolona z wyjazdu?
                Slonce, As mieczy i As monet
                Tak, bylas zadowolona. Dzieki tej podrozy rozpoczelas cos w swoim zyciu, co moze nawet zaowocowac zyskiem w przyszlosci.

Tak oczywiscie. Zyskalam nowego domownika.

Brawo!
                • ivana Zwycięzca 22.02.12, 18:32
                  Zwyciezca tych warsztatow zostaje..........Geenwenus! Serdecznie jej gratuluje oraz wszystkim , ktorzy zechcieli wziąc udzial w moim warsztaciewink
                  Wielkie brawa dla wszystkich!
                  • greenwenus Re: Zwycięzca 22.02.12, 19:32
                    A ja czekam i czekam na odpowiedz na koncu postu a tu taka niespodzianka w srodku.
                    Dziekuje za wyroznienie i postaram sie jak najszybciej wymyslic nowy temat.
                    • kita32 Re: Zwycięzca 23.02.12, 00:09
                      Brawo, Greenwenus!!!
                      • greenwenus Re: Zwycięzca 23.02.12, 00:43
                        Dziekuje!
                        Juz wpisuje nowy temat.
            • anuszzka Re: Warsztat 229- Wyjazd 14.02.12, 19:09
              ten kurak tak mnie rozbawil, ze nabralam ochoty na wyciagniecie kartwink podam interpretacje poznym wieczoremsmile
              • ivana Re: Warsztat 229- Wyjazd 14.02.12, 19:30
                Czekam z niecierpliwoscia wink
                • olkacool Hm... 14.02.12, 19:47
                  Ivanko, ja tez dziś.. ale w sumie nie wiem czy powinnam umieszczać interpretację, bo jako pierwsza wypadła mi pusta karta..

pusta karta Królowa Mieczy Król Mieczy przełożenia - wyjazd do pary, rodziny, służbowo..

1. Do kogo wyjeżdżałam? Wieża Śmierć .. hm, nie wiem.. może ktoś z rodziny lub jakiś przyjaciel czy przyjaciółka, ktoś w trudnym momencie życia .. suma Rydwan – ktoś z innego miasta czy nawet kraju

2. Jaki byl cel mojej podrozy? Paź Buław Kapłan Zaproszenie na ślub lub inną uroczystość (Kapłan jako tradycja) lub pogrzeb?.. ewentualnie odwiedziny w jakimś konkretnym celu .. może np. mała dzidzia się urodziła lub to był chrzest albo zakończenie jakiejś trudniej sytuacji i byłaś tam oparciem dla kogoś.. może jakiś zjazd.. czy rodzinny czy "szkolny", ewentualnie koncert? pazik mi czasem muzykę pokazuje...

3. Czy wyjechalam sama czy z kims? Królowa Kielichów Księżyc według mnie ktoś Ci towarzyszył, mama, siostra, przyjaciółka lub wrażliwy mężczyzna, może nawet TŻ ..
                  (Towarzysz Życia)

4. Jakim srodkiem transportu? 4 Monet samochód?
                  generalnie wszystko co ma kółeczka i dach pasuje..

5. Czy cos szczegolnego zdarzylo sie w drodze powrotnej? As Mieczy Rycerz Monet
                  być może stłuczka, albo wpadliście w poślizg.. albo samochód nie chciał odpalić As Mieczy jako Stop, jeżeli to nie samochód to może ktoś Was został "zatrzymany" z jakiegoś powodu, była mała przerwa w podróży ..

6.Czy byłam zadowolona z wyjazdu? 4 Miecze 2 Monet
                  według mnie raczej nie… takie „zimne” karty.. ewentualnie połowicznie..

Czekam na odpowiedzi innych.. i pozdrawiam smile
                  • ivana Re: Hm... 14.02.12, 19:55
                    Olko masz puste karty w talii i jak Ci wypadna to nie wrozysz? To dla mnie cos nowego.
                    Dzieki za interpretacjewink
                    • olkacool Re: Hm... 14.02.12, 20:01
                      Mam.. tzn. ona jest "z obrazkiem", ale traktuję ją jak pustą....
                      .. talię, którą stawiałam karty mam od niedawna.. a ta pusta baardzo rzadko mi wypada
                      i jeszcze "nie wyczułam" co chce mi przekazać (sama muszę to sprawdzić, czy to znak by nie wróżyć czy inny)..

także czekam na odpowiedź..
                      • ivana Re: Hm... 14.02.12, 20:04
                        Hmm tez mam takie talie gdzie sa karty wolne ale z obrazkiem...Nie wykorzystuje ich tylko odkladam.
                        • olkacool Re: Hm... 14.02.12, 20:05
                          no właśnie ja tak robiła do tej pory ..
                          to swego rodzaju "eksperyment"..
            • kita32 pobudka 14.02.12, 23:48
              Świetna pobudka big_grin
              • olkacool Re: pobudka 15.02.12, 09:40
                Zgadzam się.. ja zareagowałem wink
                • ivana Re: pobudka 15.02.12, 11:34
                  Dziekuje za kolejna interpretacje;-0
                  P.S. Ciesze sie ze moj kogucik przypadl Wam do gustuwink
                  • ivana Re: Zmiana terminu 16.02.12, 10:20
                    Moi Drodzy,
                    musze pilnie wyjechac w weekend wiec ustalcie prosze kiedy wolicie podanie rozwiazania,.Czy jutro(piatek) czy tez dopiero w srode?

P.S. Zycze udanego tłustego czwartku
                    https://mniamusne.blox.pl/resource/paczkiserduszka.jpg
                    • sa-fira Re: Zmiana terminu 16.02.12, 20:07
                      Ivana, ten wyjazd to jest ten, o którym ja myślę, czy jakiś inny?

Witam wszystkich! smile
                      • ivana Re: Zmiana terminu 16.02.12, 20:15
                        Safirko to jest zupelnie inny wyjazd niz ten o ktorym myslisz. Witam Cie serdecznie. Zapraszam do udzialu w warsztatachwink
                        • sa-fira Re: Zmiana terminu 16.02.12, 20:21
                          Aha, to dobrze. A zatem gdybyś mogła przedłużyć termin do środy, bo ja dopiero w weekend nabiorę sił na karty.
                          • ivana Re: Zmiana terminu 16.02.12, 20:24
                            Dostosuje sie do uczestnikow jesli chodzi o termin.
                            • kita32 Re: Zmiana terminu 17.02.12, 15:07
                              Ja też wolę w środę, bo dzisiaj raczej nie zdążę rozłożyć kart.
                              • ivana Re: Zmiana terminu 17.02.12, 15:48
                                Ok, to rozwiazanie podam w srode.
    • anuszzka Re: Warsztat 229- Wyjazd 14.02.12, 21:01
      Witam,
      1. Do kogo wyjezdzalam? Krol monet (5 mieczy),; co łaczy Ivane i krola monet- 9 bulaw
      Ivana wyjechala do mężczyzny dobrze sytuowanego. Macie do siebie dystans, wiec albo to ktos nowo poznany albo jakis były. To również mogla być praca.
      2. Jaki byl cel mojej podrozy? Moc
      Moc kojarzy mi się z duza aktywnością, witalnością, z „ujarzmieniem” najgorszego przeciwnika. Może potrzebowałaś ruszyc się z domu i aktywnie spędzić czas, cos porobic, zwiedzic, isc na koncert, poprawic sobie humor? Albo rozprawic się z tym krolem monet, wyjaśnić. Moc to zenska energia, chciałaś pocieszyc kogos, przytulic, podtrzymac na duchu jako kobieta?
      3. Czy wyjechalam sama czy z kims? 3 mieczy
      Wyjechalas sama, sama ze swoimi myslami (ewentualnie po drodze słuchałaś muzyki).
      4. Jakim srodkiem transportu? 6mieczy
      Wyjechalas dosyc daleko, dlatego stawiam na pociag, samolot albo statek. Raczej nie prowadzilas pojazdu, wiec wykluczam samochod.

5. Czy cos szczegolnego zdarzylo sie w drodze powrotnej? 7bulaw(slonce)
      Moglas mieć jakies trudności z nieoczekiwana pogoda lub jakies mlode osoby, dzieci mogly także zakłócić twój spokoj. A może zawieruszyl ci się bagaz i go szukalas? (7bulaw kojarzy mi się z przewracaniem rzeczy a sloneczko z ubiorem). Z pojazdem tez mogly być drobne klopoty. Cos się zadzialo ale to raczej nie z twojej winy.
      6.Czy byłam zadowolona z wyjazdu? 9 mieczy(krolowa monet)
      Nie bylas zadowolona a nawet zalujesz,ze wydalas na ten wyjazd kase.

• cukinia3 Re: Warsztat 229- Wyjazd 18.02.12, 09:45
      1. Do kogo wyjezdzalam?  (Cesarzowa) – do mamy lub do kobiety, która zleciła Ci wykonać jakąś pracę (sugeruje mi to karta z podpunktu 2)
      2. Jaki byl cel mojej podrozy? (8 denarów) – myślę, że mogłaś jechać odebrać wynagrodzenie za przeprowadzoną pracę, może niekoniecznie były to pieniądze, ale była to jakaś forma podziękowania i rozliczenia za wykonanie czegoś.
      3. Czy wyjechalam sama czy z kims? (8 mieczy) – jechałaś sama
      4. Jakim srodkiem transportu? (Głupiec) - Samolotem
      5. Czy cos szczegolnego zdarzylo sie w drodze powrotnej? (Cesarz, 7 kielichów, 9 kielichów) – hm, poznałaś jakiegoś mężczyznę, który bardzo Ci się spodobał, myślę, że mógł Cię zaprosić na obiad lub na jakiś lunch smile
      6.Czy byłam zadowolona z wyjazdu?(5 denarów) – Nie. Jechałaś tam z pozytywnym nastawieniem, ale okazało się, że liczyłaś na większe wynagrodzenie i w efekcie główny cel wyjazdu okazał się czynnikiem negatywnym.
      • ivana Re: Warsztat 229- Wyjazd 18.02.12, 09:54
        Bardzo dziekuje Cukinio za Twoja interpretacjewink
        • kita32 interpretacja 18.02.12, 16:35
          · Wyjazd Ivany:

1. Do kogo wyjezdzalam? - 10 Monet (-);
          2. Jaki byl cel mojej podrozy? – 2 Monet;
          3. Czy wyjechalam sama czy z kims? – 2 Mieczy;
          4. Jakim srodkiem transportu? – 10 Pucharów (-)
          5. Czy cos szczegolnego zdarzylo sie w drodze powrotnej? – 8 Pucharów, Sprawiedliwość (-);
          6.Czy byłam zadowolona z wyjazdu? – 3 Monet (-).

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/bi/zc/8ybr/JOJenDBwPZaBW9WvyB.jpg
          Cel wyjazdu był jakiś organizacyjny, sprawy urzędowe – może spadkowe? (zapomniałam napisać, że przed tasowaniem odsłoniła mi się Śmierć). Dwójka może sugerować, że sprawy dotyczyły drugiego/innego człowieka.

Ivana prawdopodobnie wyjechała do dalszej (karta odwrócona) rodziny (10 Monet).

Chyba do końca nie wiedziała, czy pojedzie sama czy z kimś, a może czy w ogóle pojedzie? (2 Mieczy). Raczej milczała w podróży. Środek transportu 10 Pucharów (-) może wskazywać na zatłoczony środek transportu. Stawiam na to, że Ivana była sama w tłumie, albo ewentualnie jechała z kimś z którym nie miała ochoty nawiązywać bliższego kontaktu.
          Jako środek transportu najbardziej mi pasuje pociąg – jest najbardziej „rodzinny” z wszystkich środków transportu – ludzie siebie widzą, obserwują, rozmawiają.

W drodze powrotnej pojechali za daleko lub jechali za długo (8 Pucharów). Interweniowały służby porządkowe lub mechanik (Sprawiedliwość (-)). Gdyby Ivana jechała samochodem, to stawiałabym na mandat za jakieś przekroczenia...
          • kita32 Re: interpretacja 18.02.12, 16:42
            Zaczęłam czytać interpretację Cukinii i zauważyłam, że nie odpowiedziałam na ostatnie pytanie:

Ivana z jednej strony była zadowolona z wyjazdu, bo załatwiła więcej spraw niż przypuszczała (3 Monet jest większa od 2-i Monet), ale karta jest odwrócona, więc myślę, że coś z tym wyjazdem było nie tak. Może koszty okazały się wyższe lub niewygody przechyliły szalę na minus?

Już niedługo środa - wieczorem się dowiem smile
            • ivana Re: interpretacja 18.02.12, 16:53
              Bardzo dziekuje za interpretacje Kitowink
              • sa-fira Re: interpretacja 18.02.12, 18:15
                I jeszcze jedna interpretacja smile :

1 - Do kogo jechałaś - 2 Monet - był to mężczyzna, dość młody, całkiem pociągający, mógł to być partner w biznesie, współpracownik, ktoś związany zawodowo lub handlowo.

2 - Jaki był cel podróży - Sprawiedliwość - podpisać jakąś umowę, załatwić formalności, rozliczyć się, ewentualnie zdać egzamin.

3 - Czy jechałaś sama czy z kimś - 4 Kielichy - w sumie to jechałaś sama. Jeżeli miałaś jakieś towarzystwo, to raczej niemrawe. Mógł to być np. nie odzywający się kierowca, albo ludzie, którzy byli obok, ale nie wchodzili zbytnio w relacje.

4 - Jakim środkiem transportu - 4 Denary - samochodem, busem...

5 - Czy coś szczególnego zdarzyło się w drodze powrotnej - Księżyc - awaria pojazdu, złapaliście gumę, ewentualnie zgubiliście drogę, bo była duża mgła i było ciemno.

6 - Czy byłaś zadowolona z wyjazdu - 4 Buław - w sumie tak, mimo pewnych niewygód, teraz wspominasz tę podróż z sympatią.
                • ivana Re: interpretacja 18.02.12, 18:39
                  Dzieki Safirko...rozwiazanie w srode o 18.wink
    • rasid Re: Warsztat 229- Wyjazd 18.02.12, 22:51
      1) Gwiazda, IX Mieczy, V Pentakli
      Wydaje mi się, że chodzi o kogoś potrzebującego wsparcia, po jakiejś stracie, przejmującego się na wyrost. To raczej kobieta.
      2) Król Pentakli, Diabeł
      Król Pentakli to czasem taki "mecenas", a więc udzielenie pomocy (niekoniecznie w wymiarze materialnym).
      Diabeł, hmmm... Rozmowy przy drinku lub stawiałaś karty (albo jedno i drugie smile)
      3) VII Pentakli
      Raczej sama, choć oczekiwałaś, że ktoś jeszcze będzie Ci towarzyszyć.
      4) IV Pentakli
      Cztery kółka, jedno w rekach. Ziemny pojazd, czyli samochód.
      5) Sąd
      Jeśli samochód i Sąd, to chyba mandacik był w drodze powrotnej.
      6) Mag
      Tak, byłaś zadowolona. Ten wyjazd sprawił, że otworzyły się jakieś nowe możliwości, pchnął sprawę do przodu, zmienił sytuację na lepszą.
      • kita32 poza konkursem 21.02.12, 21:40
        Hej,
        ja tym razem biorę udział poza konkursem. Chwilowo jestem bez internetu, a nawet bez komputera sad
        Korzystam z komputera syna, ale jest mi bardzo niewygodnie, nie połapuję się w innej przeglądarce i w innym komputerze, no i inne kłopoty...
        • ivana Rozwiazanie 22.02.12, 18:02
          Moj wyjazd wiazal sie z pewnego rodzaju "misja". Pojechalam do mojej babci po kotki, ktore czekaly tam specjalnie na mnie. W calej wyprawie bral rowniez udzial moj brat, ktorego poprosilam o transport. Pojechalismy jego samochodem ktorego byl kierowca. Podroz przebiegla nam w bardzo dobrym nastroju. Na miejscu okazalo sie , ze , musze dokonac wyboru bo kotkow bylo az 5 a ja potrzebowalam 2 kotek. Jedna miala byc dla mnie a druga dla mojej przyjaciolki. Wszystkie byly piekne, (mama byla rasy brytyjskiej) . Po namysle dokonalam wyboru a na szczescie dalam babci 100 zl, aby dobrze sie kotki chowaly. Zapakowalismy je do klatki i ruszylismy w droge powrotna. Moja babcia mieszka ode mnie w odleglosci okolo200 km a wiec podroz byla bardzo dluga, 5-godzinna. Gdy wyruszalismy dalam nowym pasażerkom srodek nasenny wypisany wczesniej przez weterynarza aby smacznie spaly podczas tak dlugiej jazdy. Nie ustrzeglam sie jednak od pewniej niespodzianki. Gdy juz prawie dojezdzalismy do domu nagle poczulam "nieciekawy zapach". Zorientowalam sie ze kotki nie wytrzymaly i zalatwily sie w klatce. Myslalam ze tego uda mi sie uniknac i niestety rozczarowalam sie. smrod byl tak wielki , ze wyobrazlam sobie , ze one tam w "w tym" plywajawink . Gdy dojechalismy do domu okazalo sie ze ten "wypadek" udalo mi sie szybko ogarnac i nie bylo tak zle.
          Z wyjazdu bylam bardzo zadowolona , bardzo cieszylam sie z nowego domownika Safiry a druga kotke- Dolly oddalam zgodnie z obietnica przyjaciolce.
          • ivana Re: dla Rasida 22.02.12, 18:03
            Gwiazda, IX Mieczy, V Pentakli
            Wydaje mi się, że chodzi o kogoś potrzebującego wsparcia, po jakiejś stracie, przejmującego się na wyrost. To raczej kobieta.

Pojechalam do kobiety, do babci. Wsparcie to pieniadze , ktore jej dalam za kotki...

2) Król Pentakli, Diabeł
            Król Pentakli to czasem taki "mecenas", a więc udzielenie pomocy (niekoniecznie w wymiarze materialnym).
            Diabeł, hmmm... Rozmowy przy drinku lub stawiałaś karty (albo jedno i drugie smile)
            3) VII Pentakli
            Raczej sama, choć oczekiwałaś, że ktoś jeszcze będzie Ci towarzyszyć.

Nie, pojechalam z bratem.

4) IV Pentakli
            Cztery kółka, jedno w rekach. Ziemny pojazd, czyli samochód.

Tak, pojechalam samochodem jak najbardziej

5) Sąd
            Jeśli samochód i Sąd, to chyba mandacik był w drodze powrotnej.

Doszlo do calkowitej zmiany zapachu w powietrzu w samochodzie i chyba to chcial pokazal Sad

6) Mag
            Tak, byłaś zadowolona. Ten wyjazd sprawił, że otworzyły się jakieś nowe możliwości, pchnął sprawę do przodu, zmienił sytuację na lepszą.

Tak bylam bardzo zadowolona.

Dziekuje za Twoja interpretacje Rasidzie
            • ivana Re: dla Rasida 22.02.12, 18:08
              1. Do kogo wyjezdzalam? (Cesarzowa) – do mamy lub do kobiety, która zleciła Ci wykonać jakąś pracę (sugeruje mi to karta z podpunktu 2)

Pojechalam do babci . Ladnie Ci tu wyszla Cesarzowa. Moja babcia uwielbia trzymac nad wszystkim pieczę. Prawdziwa z niej Cesarzowawink

2. Jaki byl cel mojej podrozy? (8 denarów) – myślę, że mogłaś jechać odebrać wynagrodzenie za przeprowadzoną pracę, może niekoniecznie były to pieniądze, ale była to jakaś forma podziękowania i rozliczenia za wykonanie czegoś.

Rozliczylam sie dajac pieniadze za kotki ale nie musialam tego robic.

3. Czy wyjechalam sama czy z kims? (8 mieczy) – jechałaś sama

Wyjechalam sama.

4. Jakim srodkiem transportu? (Głupiec) - Samolotem

Nie. Samochodem.

5. Czy cos szczegolnego zdarzylo sie w drodze powrotnej? (Cesarz, 7 kielichów, 9 kielichów) – hm, poznałaś jakiegoś mężczyznę, który bardzo Ci się spodobał, myślę, że mógł Cię zaprosić na obiad lub na jakiś lunch smile

Chcialabym aby tak bylo ale niestety niewink

6.Czy byłam zadowolona z wyjazdu?(5 denarów) – Nie. Jechałaś tam z pozytywnym nastawieniem, ale okazało się, że liczyłaś na większe wynagrodzenie i w efekcie główny cel wyjazdu okazał się czynnikiem negatywnym.

Nie. Bylam zadowolona.

Cukinio duzo trafien. Dziekiwink
              • ivana Re: Cukinia 22.02.12, 18:09
                Cukinio to byla odpowiedz do Twojej interpretacji a nie Rasida, sorrki
                • ivana Re: dla Safirki 22.02.12, 18:11
                  1 - Do kogo jechałaś - 2 Monet - był to mężczyzna, dość młody, całkiem pociągający, mógł to być partner w biznesie, współpracownik, ktoś związany zawodowo lub handlowo.

Nie, to byla babciawink

2 - Jaki był cel podróży - Sprawiedliwość - podpisać jakąś umowę, załatwić formalności, rozliczyć się, ewentualnie zdać egzamin.

W jakims sensie bylo to dotrzymanie warunkow umowy, ze zabiore kotki, ktore czekaly specjalnie na mnie..

3 - Czy jechałaś sama czy z kimś - 4 Kielichy - w sumie to jechałaś sama. Jeżeli miałaś jakieś towarzystwo, to raczej niemrawe. Mógł to być np. nie odzywający się kierowca, albo ludzie, którzy byli obok, ale nie wchodzili zbytnio w relacje.

Kierowca sie odzywal i nie byl niemrawy ale moze rzeczywiscie wyszedl tu charakter brata, ktory lubi czasami robic fochy, bo nie jest tak jak on by chcial(jednak nie dotyczy to tej sytuacji)

4 - Jakim środkiem transportu - 4 Denary - samochodem, busem...

Tak, samochodem.

5 - Czy coś szczególnego zdarzyło się w drodze powrotnej - Księżyc - awaria pojazdu, złapaliście gumę, ewentualnie zgubiliście drogę, bo była duża mgła i było ciemno.

Po kryjomu w klateczce kotki narobily kukuwink i nie byl to zapaszek Coco Chanellwink

6 - Czy byłaś zadowolona z wyjazdu - 4 Buław - w sumie tak, mimo pewnych niewygód, teraz wspominasz tę podróż z sympatią.

Tak, bylam zadowolona

Dzieki Safirko za Twoj debiutujacy udzial. Niezle Ci poszlowink
                  • ivana Re: dla Kity 22.02.12, 18:13
                    Cel wyjazdu był jakiś organizacyjny, sprawy urzędowe – może spadkowe? (zapomniałam napisać, że przed tasowaniem odsłoniła mi się Śmierć). Dwójka może sugerować, że sprawy dotyczyły drugiego/innego człowieka.

Cel byl rzeczywiscie bardzo organizacyjny, bo nie lada przygotowan nalezalo zrobic aby "misja" udala sie. Weterynarz tez w tym uczestniczyl a takze niezbedny byl zakup klatki i innych rzeczy

Ivana prawdopodobnie wyjechała do dalszej (karta odwrócona) rodziny (10 Monet).

Tak wyjechalam do rodziny, ktora mieszkala daleko i nieczesto sie z nia widuje

Chyba do końca nie wiedziała, czy pojedzie sama czy z kimś, a może czy w ogóle pojedzie? (2 Mieczy). Raczej milczała w podróży. Środek transportu 10 Pucharów (-) może wskazywać na zatłoczony środek transportu. Stawiam na to, że Ivana była sama w tłumie, albo ewentualnie jechała z kimś z którym nie miała ochoty nawiązywać bliższego kontaktu.
                    Jako środek transportu najbardziej mi pasuje pociąg – jest najbardziej „rodzinny” z wszystkich środków transportu – ludzie siebie widzą, obserwują, rozmawiają.

Jechalam samochodem i cala droge rozmawialismy

W drodze powrotnej pojechali za daleko lub jechali za długo (8 Pucharów). Interweniowały służby porządkowe lub mechanik (Sprawiedliwość (-)). Gdyby Ivana jechała samochodem, to stawiałabym na mandat za jakieś przekroczenia...

Podroz sie dluzyla jak najbardziej bo kotki jednak nie zdarzyly...pod koniec podrozy, gdy to sie stalo, nie moglam doczekac sie kiedy bede w domu..

Z wyjazdu sie bardzo cieszylam bo moja misja sie powiodla

Dziekuje Kito za Twoja interpretacje. Bardzo dobrze Ci poszlo.
                    • ivana Re: dla Anuszzka 22.02.12, 18:17
                      itam,
                      1. Do kogo wyjezdzalam? Krol monet (5 mieczy),; co łaczy Ivane i krola monet- 9 bulaw
                      Ivana wyjechala do mężczyzny dobrze sytuowanego. Macie do siebie dystans, wiec albo to ktos nowo poznany albo jakis były. To również mogla być praca

Nie, niestety

2. Jaki byl cel mojej podrozy? Moc
                      Moc kojarzy mi się z duza aktywnością, witalnością, z „ujarzmieniem” najgorszego przeciwnika. Może potrzebowałaś ruszyc się z domu i aktywnie spędzić czas, cos porobic, zwiedzic, isc na koncert, poprawic sobie humor? Albo rozprawic się z tym krolem monet, wyjaśnić. Moc to zenska energia, chciałaś pocieszyc kogos, przytulic, podtrzymac na duchu jako kobieta?

Moc ładnie pokazala ze pojechalam po zwierzeta a scislej kotywink

3. Czy wyjechalam sama czy z kims? 3 mieczy
                      Wyjechalas sama, sama ze swoimi myslami (ewentualnie po drodze słuchałaś muzyki).

Nie.

4. Jakim srodkiem transportu? 6mieczy
                      Wyjechalas dosyc daleko, dlatego stawiam na pociag, samolot albo statek. Raczej nie prowadzilas pojazdu, wiec wykluczam samochod.

Samochodem

5. Czy cos szczegolnego zdarzylo sie w drodze powrotnej? 7bulaw(slonce)
                      Moglas mieć jakies trudności z nieoczekiwana pogoda lub jakies mlode osoby, dzieci mogly także zakłócić twój spokoj. A może zawieruszyl ci się bagaz i go szukalas? (7bulaw kojarzy mi się z przewracaniem rzeczy a sloneczko z ubiorem). Z pojazdem tez mogly być drobne klopoty. Cos się zadzialo ale to raczej nie z twojej winy.

Jechalam z powrotem z kotami i to one byly dodatkowym bagazemwink

6.Czy byłam zadowolona z wyjazdu? 9 mieczy(krolowa monet)
                      Nie bylas zadowolona a nawet zalujesz,ze wydalas na ten wyjazd kase.

Byłam zadowolona.

Dzieki Anuszzko, niezle Ci poszlo
                      • ivana Re: dla Olki 22.02.12, 18:24
                        Ivanko, ja tez dziś.. ale w sumie nie wiem czy powinnam umieszczać interpretację, bo jako pierwsza wypadła mi pusta karta..

pusta karta Królowa Mieczy Król Mieczy przełożenia - wyjazd do pary, rodziny, służbowo.

Tak, wyjazd do rodziny, do babci

1. Do kogo wyjeżdżałam? Wieża Śmierć .. hm, nie wiem.. może ktoś z rodziny lub jakiś przyjaciel czy przyjaciółka, ktoś w trudnym momencie życia .. suma Rydwan – ktoś z innego miasta czy nawet kraju

Babcia mieszka w innym miescie

2. Jaki byl cel mojej podrozy? Paź Buław Kapłan Zaproszenie na ślub lub inną uroczystość (Kapłan jako tradycja) lub pogrzeb?.. ewentualnie odwiedziny w jakimś konkretnym celu .. może np. mała dzidzia się urodziła lub to był chrzest albo zakończenie jakiejś trudniej sytuacji i byłaś tam oparciem dla kogoś.. może jakiś zjazd.. czy rodzinny czy "szkolny", ewentualnie koncert? pazik mi czasem muzykę pokazuje...

Tutaj pieknie uklad kart pokazal Ci adopcje kotkawink Paź Buław to zwierze a Kaplan czesto oznacza adopcje

3. Czy wyjechalam sama czy z kims? Królowa Kielichów Księżyc według mnie ktoś Ci towarzyszył, mama, siostra, przyjaciółka lub wrażliwy mężczyzna, może nawet TŻ ..
                        (Towarzysz Życia)

Towarzyszyl mi wrazliwy brat

4. Jakim srodkiem transportu? 4 Monet samochód? generalnie wszystko co ma kółeczka i dach pasuje..

tak, samochod

5. Czy cos szczegolnego zdarzylo sie w drodze powrotnej? As Mieczy Rycerz Monet
                        być może stłuczka, albo wpadliście w poślizg.. albo samochód nie chciał odpalić As Mieczy jako Stop, jeżeli to nie samochód to może ktoś Was został "zatrzymany" z jakiegoś powodu, była mała przerwa w podróży ..

No niestety to inna niespodzianka

6.Czy byłam zadowolona z wyjazdu? 4 Miecze 2 Monet według mnie raczej nie… takie „zimne” karty.. ewentualnie połowicznie..

Tak bylam zadowolona.

Dzieki bardzo. Super Ci poszlo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka