anuszzka 15.04.12, 19:30 Moj maz polaczyl swoja pasje z zyciem zawodowym i to mu zazdroszcze. No wlasnie, jaki jest jego zawod lub co robi w pracy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ivana Re: warsztat 238 15.04.12, 21:48 Jaka pasje ma maz Anuschki? Rycerz Pucharow(-) Sila Pasja jest zwiazana z jego talentem w jakims kierunku, z jakas silna cecha jego charakteru , sila woli, wytrwaloscia, cierpliwoscia, ujarzmianiem swoich slabych stron i pokazywaniem tego na zewnatrz. Moze to byc jakas pasja zwiazana rowniez z sila fizyczna, bioenergioterapia, tresura zwierzat... Jest to cos co robi dla kogos, nie tylko dla siebie... Zawod- Rycerz Mieczy Kaplan Wyglada na to ze jego zawod moze byc zwiazany z nauczaniem, nagla pomoca, mysle ze moze tez pracowac w szeroko pojetych uslugach.... Przychodzi mi do glowy , weterynarz, treser psow, masażysta, ratownik GOPR, renowator zabytkow, nauczyciel Odpowiedz Link
olkacool :) 16.04.12, 20:56 przełożenie: Kapłan 3 Miecze Pustelnik / suma Gwiazda Kapłan - praca związana ze zmianami (piątka), ludźmi, nauczaniem, szkoleniem, "przekazywaniem" (szeroko pojętym przekazywaniem .. niekoniecznie wiedzy, może być przekazywanie czegoś z ręki do ręki np. nieruchomości czy książki w antykwariacie) 3 Miecze - sugeruje pracę nie tylko na planie fizycznym, ale również umysłowym i związana jest z emocjami, bólem, lub językami obcymi Pustelnik - to poszukiwanie czegoś, nowatorskie lub nieszablonowe działania, praca wśród ludzi, ale samodzielne stanowisko lub wyjazdy od czasu do czasu, ewentualnie ktoś do męża przyjeżdża, przychodzi... Na Zawód wyciągnięciem Rycerza Monet, praca kojarzy się z finansami ogólnie (Moneta w dłoni), zarządzaniem czy kupnem-sprzedażą .. ruchem ogólnie bo Rycerz, jak dla mnie związana z rzeczami (monety jako materia), nieruchomościami lub finansami ogólnie.. ciekawe bo u Starowieyskiej Rycerz Monet to Gwiazda a u mnie suma kart to Gwiazda, być może to praca która "daję nadzieję", albo potrzeba tam wsparcia czy dyskrecji? (to się też z Pustelnikiem kojarzy).. w sumie jedna karta a szeroka definicja.. Wszystkie karty razem kojarzą mi się z rehabilitacją czy pomocą ogólnie, "podawaniem ręki" ... Pozdrawiam uczestników i miłego tygodnia Odpowiedz Link
anuszzka Re: :) 22.04.12, 19:06 olkacool napisała: > przełożenie: Kapłan 3 Miecze Pustelnik / suma Gwiazda > Kapłan - praca związana ze zmianami (piątka), ludźmi, nauczaniem, szkol > eniem, "przekazywaniem" (szeroko pojętym przekazywaniem .. Przekazywaniem wiedzy > 3 Miecze - sugeruje pracę nie tylko na planie fizycznym, ale również umy > słowym Troche musi "skakac", duzo pracuje umyslowo przy tym > Pustelnik - to poszukiwanie czegoś, nowatorskie lub nieszablonowe działa > nia, praca wśród ludzi, ale samodzielne stanowisko lub wyjazdy od czasu do czas > u, ewentualnie ktoś do męża przyjeżdża, przychodzi... Bravo, wyjezdza do szkoly, przychodza klienci, ma samodzielne stanowisko, pracuje wsrod ludzi-strzal w 10! > , praca kojarzy się z finansami ogól > nie (Moneta w dłoni), .. ruchem ogólnie bo Ry > cerz, jak dla mnie związana z rzeczami (monety jako materia), nieruchomościami > lub finansami ogólnie.. ciekawe bo u Starowieyskiej Rycerz Monet to Gwiazda a u > mnie suma kart to Gwiazda, być może to praca która "daję nadzieję", albo potrz > eba tam wsparcia czy dyskrecji? (to się też z Pustelnikiem kojarzy).. Tak, to praca w ruchu, wciaz musi pokazywac kroki, finanse-zarobek, mysle, ze daje wsparcie narzeczonym na ich pierwszy taniec > Wszystkie karty razem kojarzą mi się z rehabilitacją > czy pomocą ogólnie, "podawaniem ręki" ... Tak, aby tanczyc trzeba sie zlapac za reke Odpowiedz Link
anuszzka Re: warsztat 238-ivana 22.04.12, 18:59 ivana napisała: > Pasja jest zwiazana z jego talentem w jakims kierunku, z jakas silna cecha jego > charakteru , sila woli, wytrwaloscia, cierpliwoscia, ujarzmianiem swoich slaby > ch stron i pokazywaniem tego na zewnatrz. > Jest to cos co robi dla kogos, nie tylko dla siebie... Tak, pokazuje kroki innym ludziom, musi byc cierpliwy > Wyglada na to ze jego zawod moze byc zwiazany z nauczaniem, nagla pomoca, mysle > ze moze tez pracowac w szeroko pojetych uslugach.... > Przychodzi mi do glowy , weterynarz, treser psow, masażysta, ratownik GOPR, ren > owator zabytkow, nauczyciel Bravo, to zawod zwiazany z nauczaniem! Odpowiedz Link
cukinia3 Re: warsztat 238 18.04.12, 20:47 Witaj Oto moje karty: 1. Czy Twój mąż pracuje z ludźmi czy sam -> As denarów, Rydwan, 6 mieczy. Moim zdaniem pracuje sam. 2. Czy jest to praca fizyczna -> Sprawiedliwość, Paź mieczy, 8 mieczy. Nie, moim zdaniem jest to praca umysłowa. 3. Jaki zawód wykonuje Twój mąż, co robi w pracy -> Księżyc, Królowa denarów, Śmierć. Wydaje mi się, że Twój mąż pomaga ludziom. Najpierw pociągnęłam jedną kartę, Księżyc zasugerował mi lekarza. Potem dociągnęłam dwie kolejne. Moim zdaniem, patrząc na cały rozkład, Twój mąż pomaga ludziom rozwiązywać różne problemy i wychodzić na prostą. Do odpowiedniej pomocy musi sporo czytać. Pomaga ludziom w jakkolwiek rozumianym wyjściu "na prostą". Ja stawiam albo na terapeutę, może doradcę finansowego, obrońcę. Odpowiedz Link
greenwenus Re: warsztat 238 19.04.12, 15:19 Sciagnelam jakis rozklad o prace z warsztatu 161. 1. Jaki to rodzaj pracy? - Sila Maz Anuszzki musi byc silny, fizycznie i psychicznie, musi potrafic stawiac czolo wyzwaniom. 2. Co dana osoba robi w pracy? - Sprawiedliwosc Stara sie byc sprawiedliwym, cos musi wyposrodkowac, komus przyznac racje, sprawiedliwie ocenic. 3. W jakim pracuje otoczeniu - Q mieczy Jest tam gwarno, duzo sie rozmawia, toczy spory - najczesciej intelektualne, czasem tez bywa nerwowo. 4. Cos charakterystycznego w tym zawodzie? - 7 mieczy Trzeba wykazac sie sprytem, posiadac umiejetnosc wyszukiwania informacji i nowych, lepszych rozwiazan. 5. Jaki osoba ma kontakt z ludzmi w pracy? - Rycerz pucharow Twoj maz ma dobry i serdeczny kontakt z ludzmi w pracy, mam wrazenie, ze jest ogolnie lubiany. 6. Podsumowanie - jaki to zawod? - Rycerz mieczy Zawody zwiazane w jakis sposob z nauka, prawem. Adwokat, prawnik, dziennikarz moze tez nauczyciel. No zobaczymy! Odpowiedz Link
anuszzka Re: warsztat 238 22.04.12, 19:15 greenwenus napisała: > Sciagnelam jakis rozklad o prace z warsztatu 161. > > musi potrafic stawiac czo > lo wyzwaniom. Wyzwania to ma na pewno, rozni sa ludzie, czasem wychodza problemy, musi im stawic czolo. > 2. Co dana osoba robi w pracy? > Stara sie byc sprawiedliwym, cos musi wyposrodkowac, komus przyznac racje, spra > wiedliwie ocenic. Ocen nie stawia, ale ocenia ludzi pod katem jak im idzie,jakie maja postepy, na koniec dostaja medale czy dyplomy > > 3. W jakim pracuje otoczeniu - Q mieczy > Jest tam gwarno, duzo sie rozmawia, toczy spory - najczesciej intelektualne, cz > asem tez bywa nerwowo. Jak kurs grupowy, to gwar jest, muzyka tez. > > 4. Cos charakterystycznego w tym zawodzie? - 7 mieczy > Trzeba wykazac sie sprytem, posiadac umiejetnosc wyszukiwania informacji i nowy > ch, lepszych rozwiazan. Mysle, ze tak. Czasami przygotowuje sie na zajecia. > > 5. Jaki osoba ma kontakt z ludzmi w pracy? - Rycerz pucharow > Twoj maz ma dobry i serdeczny kontakt z ludzmi w pracy, mam wrazenie, ze jest o > golnie lubiany. Wiem, ze lubi zartowac w pracy. > > 6. Podsumowanie - jaki to zawod? - Rycerz mieczy > Zawody zwiazane w jakis sposob z nauka, prawem. Adwokat, prawnik, dziennikarz m > oze tez nauczyciel. > Bravo, nauczyciel! Swietnie ci poszlo greenwenus! Odpowiedz Link
anuszzka Re: warsztat 238-cukinia 22.04.12, 19:10 cukinia3 napisała: > Moim zdaniem pracuje sam. Sam pracuje po pracy w domu > > > Nie, moim zdaniem jest to praca umysłowa. Troche tak. > > Wydaje mi się, że Twój mąż pomaga ludziom.Twój mąż pomaga ludziom rozwiązywać różne problemy i wychodzić na prostą. Do odpowiedniej pomocy musi sporo czytać. Tak, pomaga im sie nauczyc tanczyc, szczegolnie tym, ktorzy nie maja o tym pojecia Bravo cukinio! Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: warsztat 238 20.04.12, 19:17 Witajcie Podczas tasowania wypadły mi 3 karty: 4 kijów, 5 monet, 5 kijów Jaką ma pasję mąż Anuszki (w kontekście pyt. o pracę) - 2 pucharów Kim jest z zawodu? - Eremita Jak łączą sie te dwie karty? - 6 pucharów Karty bardzo spokojne i ładne. Te, które wypadły podczas tasowania odbieram jako tło, a w tym wypadku tło pracy męża. Więc konflikty i kryzysy międzyludzkie. Twój mąż ma bardzo dobry kontakt z ludźmi, potrafi ich wysłuchać i słyszeć. Nie mówi wiele, raczej naprowadza pytaniami lub haslami. Ludzie otwierają się przed nim. Sądzę, że wyznaje zasadę regresji - dzieki powrotowi do dzieciństwa i przeszłości da radę rozwiązać więszkość supełków w życiu obecnym. Jest terapeutą, psychoanalitykiem, psychiatrą, psychologiem. Przychodzi mi do głowy jeszcze osoba duchowna - jest pastorem, bo księdzem na pewno nie - albo pracownikiem socjalnym (ale nie takim od załatwiania zasiłków, pozostaję przy czymś, co ma zwiazek z terapią) albo trenerem/konsultant w firmie (tzn. może prowadzić usługi trenerskie dla pracowników firm). Choć to ostatnie czuję, ze jest naciągane. Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: warsztat 238 20.04.12, 19:20 Przyszło mi do głowy jeszcze, że może być też po prostu nauczycielem w szkole. Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: warsztat 238 20.04.12, 19:55 Przepraszam, że tak ciagle coś dopisuję... dzieciaki w szkole strasznie hałasują, są zebrane w jednym miejscu i kryzysy też miewają (to tło). Eremita jak w mordę szczelił niesie kaganek oświaty więc Twój mąż jest nauczycielem. Musiałam dopisać, bo palce mnie świerzbiły ;P A teraz naprawdę milknę. Odpowiedz Link
anuszzka Re: warsztat 238 20.04.12, 23:55 greenwenus i krolowa mieczy witajcie i dziekuje za udzial Odpowiedz Link
kita32 interpretacja 21.04.12, 20:04 Wypadły: Cesarz – praca samodzielna i niezależna, albo sam sobie szefem, albo szefem dla innych, albo praca tak niezależna, że nie czuje się hierarchii nad sobą. Królowa Pucharów – satysfakcjonująca emocjonalnie. Rozkład: 1. Typ działalności – Mag – praca twórcza, samodzielna, odkrywcza. 2. Narzędzia – Królowa Mieczy – umysł, komunikacja słowna, pióro, laptop. 3. Ludzie z którymi ma do czynienia w pracy – 5 Pucharów – przychodzą z problemami natury emocjonalnej. 4. Co robi w pracy – Paź Mieczy – pomaga swoją wiedzą, umysłem, piórem,… 5. Zawód – Rycerz Kijów (-) – wykształcony do aktywnego działania, nastawiany na ludzi (mój Rycerz w rozkładzie patrzy na kartę ludzi). Pasuje mi tu taki typ działalności jak np. bycie lekarzem albo dziennikarzem lub fotografem, ale można być też jakimś samodzielnym rzemieślnikiem i naprawiać np. komputery (komputery pasują mi bardziej niż np. samochody, bo bardziej jest podkreślona praca umysłowa niż fizyczna). Odpowiedz Link
sa-fira Re: interpretacja 21.04.12, 22:23 Wylosowałam: Sąd Ostateczny, Król Mieczy, Giermek Mieczy - praca związana ze słowem, z kontrolą umysłu, np. psycholog, psychoterapeuta, nawet taki bardziej niekonwencjonalny, jak analityk jungowski czy terapeuta praktykujący ustawienia Hellingera. Po głowie chodził mi też bioenergoterapeuta, nauczyciel języków obcych i informatyk. Odpowiedz Link
anuszzka Re: rozwiazanie zagadki 22.04.12, 18:53 Maz ma swoja firme, to byly tancerz, uczy tanca towarzyskiego, dla narzeczonych, dzieci w przedszkolach czy szkole podstawowej. Oprocz tego pracuje umyslowo przy laptopie, pozycjonuje swoja strone, rozpisuje kursy, bardzo lubi jakies z tym zwiazane programy komputerowe(ja sie na tym nie znam). Ogolnie chodzilo mi, ze jest trenerem czy nauczycielem tanca ale wam sie takze jego praca umyslowa pokazala, komputery-w tym tez czuje sie jak ryba w wodzie. Powiem wam szczerze, ze kazda z was fajnie opisywala jego charakter pracy. W rozkladach pojawial sie kaplan czy eremita- to nauczanie, moc-karta pokazuje tresowanie, 2 kielichy- kursy dla narzeczonych, 6kielichow- przedszkolaki oraz inne karty dotyczace tez pracy umyslowej. Dziekuje kochane za udzial, naprawde mam ciezki orzech do zgryzienia, bo nie wiem kogo wybrac. Postawilam nawet na kazda z was karty- Olkacool- rydwan juz jedzie do Ciebie Nastepny warsztat jest Twoj Odpowiedz Link
greenwenus Re: rozwiazanie zagadki 22.04.12, 19:02 Gratulacje Olka!!! Fajny zawod ma Twoj maz i jeszcze do tego kocha to co robi. Super sprawa. Odpowiedz Link
olkacool Re: rozwiazanie zagadki 22.04.12, 19:11 Dziękuję Gratuluje każdej z Was, bo każda w coś trafiła Zaraz pomyślę nad warsztatem.. Liri-th, pięknie trafiłaś.. jakbym po Kapłanie miała tę karę, też bym poszła w tym kierunku .. z kolei Gwiazda kojarzy się z gracją, pięknymi ruchami, Rycerz Monet jako powtarzalność układów, praca z ciałem (Monety) ... Każdy warsztat czegoś uczy, za to jestem wdzięczna... Odpowiedz Link
anuszzka Re: rozwiazanie zagadki 22.04.12, 19:31 greenwenus napisała: > > Fajny zawod ma Twoj maz i jeszcze do tego kocha to co robi. Super sprawa. Szkoda, ze mnie nie chce uczyc, nie ma czasu a jak ma czas, to mu sie nie chce Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: rozwiazanie zagadki 22.04.12, 19:37 Wszechstronny człowiek. Nie zauważyłam tego w 2 pucharów. Gratulacje dla Olki Odpowiedz Link
kita32 Re: rozwiazanie zagadki 22.04.12, 19:46 Właśnie przeczytałam wszystkie komentarze. Trzeba przyznać, że świetnie poszedł nam wszystkim ten warsztat Anuszzko, to był bardzo dobry temat, taki wyrazisty, super! Olkocool, gratulacje!!! Odpowiedz Link
anuszzka Re: interpretacja- sa-fira 22.04.12, 19:26 sa-fira napisała: > Wylosowałam: Sąd Ostateczny, Król Mieczy, Giermek Mieczy - praca związana ze sł > owem, z kontrolą umysłu, nauczyciel > informatyk. Bravo, nauczyciel i po trochu informatyk Dziekuje Sa-firo, świetnie Ci poszlo! Odpowiedz Link
anuszzka Re: interpretacja-kita 22.04.12, 19:24 kita32 napisała: > Cesarz – praca samodzielna i niezależna, albo sam sobie szefem, albo szef > em dla innych, albo praca tak niezależna, że nie czuje się hierarchii nad sobą. > Królowa Pucharów – satysfakcjonująca emocjonalnie. Tak, jest sobie szefem. > > Rozkład: > 1. Typ działalności – Mag – praca twórcza, samodzielna, odkrywcza. Tak, tak.. > 2. Narzędzia – Królowa Mieczy – umysł, komunikacja słowna, pióro, > laptop. Tez pracuje umyslowo! > 3. Ludzie z którymi ma do czynienia w pracy – 5 Pucharów – przychod > zą z problemami natury emocjonalnej. Posrednio tak, chca sie nauczyc tanczyc. > 4. Co robi w pracy – Paź Mieczy – pomaga swoją wiedzą, umysłem, pió > rem,… Tak > 5. Zawód – Rycerz Kijów (-) – wykształcony do aktywnego działania, > nastawiany na ludzi (mój Rycerz w rozkładzie patrzy na kartę ludzi). W pracy to on patrzy jak sobie radza > Kito opisalas prawie bezblednie. Jestem pod ogromnym wrazeniem Twojej interpretacji. Super Ci poszlo! Odpowiedz Link
anuszzka Re: warsztat 238- krolowa mieczy 2 22.04.12, 19:20 krolowa.mieczy napisała: > dzieciaki w szkole strasznie hałasują, są zebrane w jednym miejscu i kryzysy te > ż miewają (to tło). Eremita jak w mordę szczelił niesie kaganek oświaty więc > Twój mąż jest nauczycielem. Bravo, jest nauczycielem, uczy tez dzieciaki Swietnie Ci poszlo mieczyku Odpowiedz Link
anuszzka Re: warsztat 238-krolowa mieczy 1 22.04.12, 19:18 krolowa.mieczy napisała: > > Twój mąż ma bardzo dobry kontakt z ludźmi, potrafi ich wysłuchać i słyszeć. Nie > mówi wiele, raczej naprowadza pytaniami lub haslami. Super, duzo pewnie liczy, rzuca hasla! Ludzie otwierają się prze > d nim. Sądzę, że wyznaje zasadę regresji - dzieki powrotowi do dzieciństwa i pr > zeszłości da radę rozwiązać więszkość supełków w życiu obecnym. Tak, ale na zasadzie, ze uczy krokow od podstaw \ Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: warsztat 238-krolowa mieczy 1 22.04.12, 19:38 Dzięki Anuszko. Nie zwróciłam jednak głębszej uwagi na 2 pucharów Odpowiedz Link