Dodaj do ulubionych

warsztat 289-MY

08.05.13, 00:37
1. jaka pasję ma mój mąż, jest to hobby ,ktore po częsci wiąże sie z wykonywanym zawodem?czym się zajmuje w pracy i często w domu?

2. ja pracuje z dziećmi- zdrowymi, chorymi ? co im jest?

3. moja mama ostatnio coraz częściej o czyms myśli, czegoś sie boi, co to takiego?

smile smile trzymam kciuki i jestem ciekawa Waszych interpretacji
Obserwuj wątek
    • hanna1985 Re: warsztat 289-MY 10.05.13, 14:38
      ja juz karty wyciagnelam,teraz tylko znlaezc czas na rozszyfrowaniewinktrudno mi jakos pozbierac towinkw koncu to warsztat ,wiec wiecej odwagi potrezbuje po ostatniej porazce!oczyscilam karty ,zobaczymy jak mi pojdzie smile
      • yool125 Re: warsztat 289-MY 10.05.13, 22:23
        To jest tylko warsztat Haniusmile mamy się tu uczyc i wymieniac spostrzezeniamismile nie ma sie czego baćsmile nikt, i jestem pewna ze mowie w imieniu wszystkich, nie ocenia tutaj porazeksmile ja nie pamiętam zadnej ani Twojej, ani niczyjej...nie przesadzaj, to sa wrózby, czasem sie sprawdzaja bardziej ,czasem mniejsmilenie wolno sie zniechęcać potknięciami jeśli tak je czujeszsmilepozdrawiam i czekam
        • kita32 Re: warsztat 289-MY 10.05.13, 23:44
          A ja już napisałam interpretacje, wysłałam, ale nie widzę jej sad
          Chyba zamiast "wyślij" kliknęłam "podgląd". A na dodatek nie mam swojej interpretacji w komputerze, bo z braku czasu pisałam od razu...

Całe szczęście mam jeszcze kartkę z napisanymi pytaniami i kartami. Postaram się napisać jutro rano przed wyjazdem...
          • kita32 interpretacja 11.05.13, 13:15
            Pasja – 3 Monet (-), czym jest? – Koło Fortuny, czym nie jest? – Głupiec (-),
            czym się zajmuje w pracy i często w domu? - 7 Mieczy (-)

To mi wygląda na pracę intelektualnę (Miecze) i jednocześnie związaną z konstruowaniem (3 Monet), a 7 Mieczy zwykle kojarzy mi się z komputerami. Pasja męża wymaga dużej elastyczności (Koło Fortuny) i wykształcenia oraz doświadczenia (nie Głupiec).
            Mam skojarzenia z naprawianiem np. komputerów albo pisaniem programów lub aplikacji. Myślę, że w jakiś sposób pasja męża jest związana z elektroniką, komputerami (może też z telefonami komórkowymi) lub internetem.

Z jakimi dziećmi pracuje Yool? – 6 Kijów (-), ich (dzieci) problem? – 10 Kijów?

Skojarzenia: dzieci kochane, ale z obciążeniami.
            Typ niepełnosprawności - Słońce
            - wieczne dzieci.
            Mam skojarzenia z zespołem Downa. Dzieci z tym zespołem są zwykle pogodne, kochane i kochające, ale wiecznie o umyśle i psychice dziecka. No i 10 Kijów pasuje do nazwy „Down”.

Czego się boi mama Yool? – Wieża (-)
            Myślałam przed wyciągnięciem kart, że śmierci lub niedołężności na starość, ale Wieża kojarzy mi się z krachem, kryzysem. Myślę, że mama Yooli boi się, że kryzys dopadnie nas wszystkich. Może również bać się wypadku kogoś z rodziny, kto ma pracę związaną z niebezpieczeństwem wypadku np. dużo jeździ samochodem.
            • yool125 Re: interpretacja 11.05.13, 21:44
              Dziękuje Kitosmile
              Dziewczyny co robimy z terminem interpretacji??? Do jutra zdarzycie?
              • olkacool Re: interpretacja 12.05.13, 09:43
                Hej Yool, ja nie zdążę.. nawet jakbym zdążyła to poza warsztatami.. może bym nawet zdążyła wieczorem.. ale tak naprawdę, to mój nastój spadł poniżej poziomu morza.. więc chyba sobie daruję interpretację kart ..

.. ale pozdrawiam Ws mocno i obserwuję smile

Ola.
            • yool125 Kita 12.05.13, 20:21
              kita32 napisała:

> Pasja – 3 Monet (-), czym jest? – Koło Fortuny, czym nie jest? &
              > #8211; Głupiec (-),
              > czym się zajmuje w pracy i często w domu? - 7 Mieczy (-)

> To mi wygląda na pracę intelektualnę (Miecze) i jednocześnie związaną z kons
              > truowaniem (3 Monet), a 7 Mieczy zwykle kojarzy mi się z komputerami. Pasja mę
              > ża wymaga dużej elastyczności (Koło Fortuny) i wykształcenia oraz doświadczenia
              > (nie Głupiec).
              to wszystko prawda, moze konstruuje umowy lub oświadczenia...
              > Mam skojarzenia z naprawianiem np. komputerów albo pisaniem programów lub aplik
              > acji. Myślę, że w jakiś sposób pasja męża jest związana z elektroniką, kompute
              > rami (może też z telefonami komórkowymi) lub internetem.
              [b]Z internetem owszem, na pewno mu pomaga,ludzie pisza, przesyłają info, zdjęcia...[b/]
              >
              > Z jakimi dziećmi pracuje Yool? – 6 Kijów (-), ich (dzieci) problem? ̵
              > 1; 10 Kijów?

> Skojarzenia: dzieci kochane, ale z obciążeniami.
              > Typ niepełnosprawności - Słońce
              > - wieczne dzieci.
              > Mam skojarzenia z zespołem Downa. Dzieci z tym zespołem są zwykle pogodne, koc
              > hane i kochające, ale wiecznie o umyśle i psychice dziecka. No i 10 Kijów pasuj
              > e do nazwy „Down”.
              >
              Rewelacyjniesmile
              > Czego się boi mama Yool? – Wieża (-)
              > Myślałam przed wyciągnięciem kart, że śmierci lub niedołężności na starość, ale
              > Wieża kojarzy mi się z krachem, kryzysem. Myślę, że mama Yooli boi się, że kry
              > zys dopadnie nas wszystkich. Może również bać się wypadku kogoś z rodziny, kto
              > ma pracę związaną z niebezpieczeństwem wypadku np. dużo jeździ samochodem
              .
              Jak stawiałaś Karty Kito to moja mama była zapewne z takim popłochu ,że wszytsko naraz zobaczyłaś...i to prawdziwie...
              Slicznie sie spisałaśsmile BRAWO
              • kita32 Re: Kita 13.05.13, 00:05
                Wieża jako to, czego boi się mama - świetnie pokazuje strach przed lataniem samolotem. Mogłam na to wpaść, ale nie wpadłam...
    • ivana Re: warsztat 289-MY 12.05.13, 12:59
      1. Pasja męża -As Mieczy 9 Mieczy(-)

Maz ma pasje natury intelektualnej, wymaga ona myslenia, zglebiania sie w temat i rozwiazywanie go. Przetwarza jakies informacje, kalkuluje, analizuje, szuka rozwiazan, pracuje czesto nocami.
      Moze jest naukowcem, pisze ksiazke, konstruuje cos, albo jest analitykiem finansowym

2.Co jest dzieciom z ktorymi pracuje Yool?- Rycerz Bulaw Krolowa Pucharow
      To dzieci z trudnych rodzin, majace konflikt z prawem, uwiklane w jakies problemy zwiazane z przestepczoscia. Pracujesz w poprawczaku?

3.Czego mama Yoll sie boi?- Rycerz Monet 6 Denarow

Boi sie o sprawy finansowe, o to czy starczy jej sil aby splacic kredyt, o to zeby byc samowystarczalna, nie byc na czyims utrzymaniu, nie byc od nikogo zaleznym, boi sie o brak rownowagi w zdrowiu i finansach, boi sie samotnosci...

• yool125 Ivana 12.05.13, 20:27
        ivana napisała:

> 1. Pasja męża -As Mieczy 9 Mieczy(-)
        >
        > Maz ma pasje natury intelektualnej, wymaga ona myslenia, zglebiania sie w temat
        > i rozwiazywanie go. Przetwarza jakies informacje, kalkuluje, analizuje, szuka
        > rozwiazan,
        pracuje czesto nocami.
        Dokładniesmile bardzo fajnie to opisałaś i zobaczyłaś, nocami nie pracujesmileale kto wie moze mu se te auta śnią heheeeheh

> Moze jest naukowcem, pisze ksiazke, konstruuje cos, albo jest analitykiem fina
        > nsowym
        >
        > 2.Co jest dzieciom z ktorymi pracuje Yool?- Rycerz Bulaw Krolowa Pucharow
        > To dzieci z trudnych rodzin, majace konflikt z prawem, uwiklane w jakies proble
        > my zwiazane z przestepczoscia. Pracujesz w poprawczaku?
        Królowa Pucharów po raz kolejny pokazała slużbę zdrowiasmilejestem pediatrą po prostusmileobecnie chowam swoje Małe, wiec zaglądam z sentymentem tutaj do Wassmile))Faktem jest Ivano ,że część z tych dzieciaków które spotykam sa z takich rodzin i z takimi problemami, ale ja sie nimi ne zajmuje...
        >
        > 3.Czego mama Yoll sie boi?- Rycerz Monet 6 Denarow
        >
        > Boi sie o sprawy finansowe, o to czy starczy jej sil aby splacic kredyt, o to z
        > eby byc samowystarczalna, nie byc na czyims utrzymaniu, nie byc od nikogo zalez
        > nym, boi sie o brak rownowagi w zdrowiu i finansach, boi sie samotnosci...

Boi sie samotności, boi sie czy kiedys starczy jej na zycie za nedzna emeryture, choc przeciez ma mniesmile i ja jej zawsze pomoge, to ona moze sie tego bac, bo czasem tak mowi...
        Brawo Ivanosmile super, bardzo jestem zadowolona z Twoich Kart
        >
    • hanna1985 Re: warsztat 289-MY 12.05.13, 15:57
      Witajcie!pytanie pierwsze-wypadl mi Swiat ,wyciagnealm umiarkowanie i 10 mieczy ,pomyslalam ,ze moz ejest trlumaczem (ten swiat),ale byc moze mąz szuka zlotego srodku w naprawie komputerow i dokancza cos ,reperuje,bynajmniej praca na wielkim skupieniu !ta 10 mieczy mowi mi,ze cos musi zakonczyc ,stawiam na komputery !oprogaramowania ,wirusy !
      pytanie drugie-wyciagnelam 4 pucharow,3 pucharow ,5 denarow,napewnoi jest tutaj kalectwo ,4 pucharow moze wskazywac na autyzm,ale moga byc tez dzieci zdrowe umyslowo tylko unieruchomione!
      trzecie pyatnie 7 pucharow ,krol kielichow!mama martwi sie o jakiegos mezczyzne i jego status materialny ,dociagnelam jeszcze as denarow i odwrocony sad bozy ,moze martw sie o emeryture?bynajmniej o jakies sprawy finansowe jak sobie poradzi ,albo ona ,albo syn czy mąz ,mzoe byc start nowej pracy ,ze ktos sobie nie poradzi ,nie sprawdz sie ,ale faktycznie to powazna dla niej sprawa ,strasznie sie leka!stawiala bym na bycie wdowa,ze boi sie ,ze sobie nie poradzi!fiannsowo i ogolnie!pozdrawiam Was!
      • olkacool Re: warsztat 289-MY 12.05.13, 18:30
        hej .. jeszcze zdążę, choć ja poza warsztatem, ale mi szkoda kart nie położyć.. bo zawsze można z nich wyciągną wnioski "po"..

interpretacja naprawdę na szybko, bo dopiero wyciągnęłam karty.. to pierwsza myśl..

z jakimi dziećmi pracuje Yool 6 monet 7 monet kapłanka

6 monet - potrzebują pomocy - jedne bardziej jedne mniej,
        7 monet "czas się dla nich zatrzymał" coś stanęło w miejscu, być może zahamowany rozwój lub niepełnosprawność, jakieś ograniczenie..
        Kapłanka zaś kojarzy się z milczeniem lub powolnym wzrostem

.. razem pomoc (6 monet) w powolnym rozwoju (7 monet) mowy (Kapłanka)? coś jak logopedia.. zarówno 7 monet jak i Kapłanka kojarzą się z odkładaniem w czasie, zahamowaniem .. a 6 monet to wsparcie .. opieka .. 6 monet pokazuje kompleksy, porównanie nas do innych staje się powodem kompleksu i wycofania, umniejsza poczucie własnej wartości.. albo po prostu, karta pokazała wsparcie

możliwe że to dzieci z zespołem Downa, sygnifikator dzieci 3 Buław już kiedyś karta pokazała mi trisomię ..

obawa mamy rycerz kielichów 8 buław czyjś wyjazd, podróż, wypadek w podróży .. może mama czeka na wynik np. badań ?

pasja męża
        Król monet as mieczy 7 kielichów
        może fotografia.. może lubi robić zdjęcia, albo zajmuje się grafiką komputerową, obrabianiem zdjęć itp .. pierwsze skojarzenie.. smile

Pozdrawiam ciepło smile
        Ola.
        • yool125 Re: warsztat 289-MY 12.05.13, 20:13
          Cześć dziewczynysmile ciesze sie ,że jednak znalazłyście czas. Zwycięzcą zostaje Kita, choć najtrafniejszą interpretacje miała Olasmile Gratuluje Kito!Byłaś równie blisko co Olasmile Gratuluje wszystkim, gdyż kazda po części miała rację i zobaczyła cos w sowich Kartach , co jest odzwierciedleniem rzeczywistości...
          Mój mąż jest urodzonym samochodziarzemsmile pracuje w firmie o tym profilu, troche rzeczoznawstwo, ubezpieczenia komunikacyjne, naprawa...duzo spedza przed komputerem bo oglada szkody, czasem robi zdjęcia, robi kosztorysy, wycenia, ocenia...no i lubi auta jak chłopczyksmile w domu tez duzo czasu mu zajmuja, oglada, porownuje, sprawdza...samochody to jego pasja a prace z nimi wykonuje na rozne sposoby, ale tylko intelektualnie,raczek sobie nie brudzi...
          ja pracuje w służbie zdrowia, z dziećmi róznymi...są czasem zdrowe,zwykle są jednak chore mniej lub bardziej...głownie fizycznie, najwięcej z racji podstawowego miejsca pracy mam do czynienia z chorobami endokrynologicznymi...najczęsciej lecze dzieci z NIEDOBOREM WZROSTU, cukrzyca,zespołami genetycznymi takimi jak zespoł Downa, bo one często maja chora tarczyce i inne problemy endokrynologiczne.
          A moja mama boi sie lotu samolotem, to o tym myslałam, o wyjezdzie na wakacje, ale w miedzyczasie dotarła do nas smutna wiadomość...boi sie tez o zdrowie babci, boi sie o siebie, co bez niej bedzie...finansowo ja ja wspieram ,wiec mysle ze o pieniadze tez sie martwi...moze to sie nałozyło przez ta wiadomośc jedno na drugiesad((wczesniej tylko o tym wyjezdzie mówiła i myslała...
          Zaraz przystepuje do Waszych interpretacji smile jestem pod wrazeniem, jak duzo wyczytałyście i jak niektóre trafnie, chyle czoławink

• yool125 Ola 12.05.13, 20:48
          olkacool napisała:

> hej .. jeszcze zdążę, choć ja poza warsztatem, ale mi szkoda kart nie położyć..
          > bo zawsze można z nich wyciągną wnioski "po"..
          >
          > interpretacja naprawdę na szybko, bo dopiero wyciągnęłam karty.. to pierwsza my
          > śl..
          Ciesz sie ze zdarzyłassmile jesli tak wygladaja Twoje interpretacje na szybcika...to jesteś do tego stworzonasmile pomagaj jak najwiecej innym ludziom! to rozkaz, a fajnie ze mozesz jeszcze na tym zarobić, w koncu to pracasmile))
          >
          > z jakimi dziećmi pracuje Yool 6 monet 7 monet kapłanka
          >
          > 6 monet - potrzebują pomocy - jedne bardziej jedne mniej,
          > 7 monet "czas się dla nich zatrzymał" coś stanęło w miejscu, być może zahamowan
          > y rozwój lub niepełnosprawność, jakieś ograniczenie..
          > Kapłanka zaś kojarzy się z milczeniem lub powolnym wzrostem

Nic dodac nic ujacsmile))BRAWO
          >
          > .. razem pomoc (6 monet) w powolnym rozwoju (7 monet) mowy (Kapłanka)? coś jak
          > logopedia.. zarówno 7 monet jak i Kapłanka kojarzą się z odkładaniem w czasie,
          > zahamowaniem .. a 6 monet to wsparcie .. opieka .. 6 monet pokazuje kompleksy,
          > porównanie nas do innych staje się powodem kompleksu i wycofania, umniejsza poc
          > zucie własnej wartości.. albo po prostu, karta pokazała wsparcie
          >
          Te dzieci niskorosłe maja straszne kompleksy, dlatego tak walcze o kazde, zeby mogło wejśc w dorosłośc z podniesiona głowa....
          > możliwe że to dzieci z zespołem Downa, sygnifikator dzieci 3 Buław już kiedyś k
          > arta pokazała mi trisomię ..

I tego tez sie trzymaj!!!3 to nie 4, to nie stoi stabilnie, to wszelkie braki, takze chromosomalne, wszystkie w moim przypadku....
          >
          > obawa mamy rycerz kielichów 8 buław czyjś wyjazd, podróż, wypadek w podr
          > óży .. może mama czeka na wynik np. badań ?
          >
          nasz wyjazd, nasza katastrofa w jej czarnych myslach, a na wyniki badania czeka bo to wyniki babci...sad

> pasja męża
          > Król monet as mieczy 7 kielichów
          > może fotografia.. może lubi robić zdjęcia, albo zajmuje się grafiką komputerową
          > , obrabianiem zdjęć itp .. pierwsze skojarzenie.. smile
          >
          O tych zdjęciach wspomniałam juz, robi je, gdy klient zapomniał udokumentowac ,albo gdy zostawia auto...Moj maz to Król monetsmile on jest sobie szefem, jest bardzo przedsiębiorczy, stawia nieraz na osrzu noza wiele spraw, zeby wyszło na dobre....7 kielichów to te zdjęcia???
          W domu fotografuje dziecismile ale z potrzeby udokumentowania heheh
          Olu podziwiam Twoja wiedze i doswiadczenie w pracy z Kartamismile bloga czytam z otwarta buziasmile masz duza intuicje ponadto , bo pierwsze mysli trafne smile

> Pozdrawiam ciepło smile
          > Ola.
          >
          • olkacool Re: Ola 12.05.13, 21:27
            Dziękuję, pomimo tego że zajmuję się długo kartami, to tak naprawdę wciąż je poznaję i co dzień odkrywam coś nowego wink

tak, 7 Kielichów pokazuje mi sesje zdjęciowe, dosłownie .. fotografowanie .. i to takie z różnych stron, pod różnym kątem, z oświetleniem, bez - różnorodność .. itp.

zaś Król Monet skojarzył mi się że mąż "coś" trzyma w dłoni .. stąd taka interpretacja.. kiedyś kombinacja kart - król monet i 7 Kielichów pokazała mi handlarza antykami .. (król - jako osoba zarządzająca) i monety (zarządzanie pieniędzmi, przedmiotami, wycena tych rzeczy - monety to często coś namacalnego - co widać i można tego dotknąć) i znów 7 kielichów - związane to było z dokładną dokumentacją w postaci zdjęć ..

królowa monet - to sygnifikator kobiety za kółkiem, być może król monet to sygnifikator mężczyzny, którego pasją są samochody..

Pozdrawiam i dzięki za ćwiczenie smile
          • kita32 Re: Ola 13.05.13, 00:02
            Olkocool, jestem pod wrażeniem Twojej interpretacji!!! Super!!!
            • olkacool Re: Ola 13.05.13, 08:13
              Dziękuję Kito..

.. "po nocy" mam jeszcze jedno skojarzenie ..

6 Monet to "dzielenie się" kojarzy się więc ze słowem - "wydzielanie"
              Kapłanka - wewnętrzne.. smile
              sama karta Kapłanki może wskazywać na hormony. endokrynologię
              7 Monet to coś "nieaktywne".. trzeba pobudzić (6 Monet) i poczekać na efekt (Kapłanka)..

Pozdrawiam Dziewczyny ..
              • ivana Re: Ola 13.05.13, 09:34
                Mam podobny system poznawania kart poprzez rodziny wyrazow i wyrazy bliskoznawcze...Czesto zdumiewa mnie ich precyzyjnosc i trafnoscwink
              • yool125 Re: Ola 13.05.13, 20:44
                genialnesmile w życiu tego tak bym nie zobaczyła...
      • yool125 Hania 12.05.13, 20:35
        hanna1985 napisała:

> Witajcie!pytanie pierwsze-wypadl mi Swiat ,wyciagnealm umiarkowanie i 10 mieczy
        > ,pomyslalam ,ze moz ejest trlumaczem (ten swiat),ale byc moze mąz szuka zloteg
        > o srodku w naprawie komputerow i dokancza cos ,reperuje,bynajmniej praca na wie
        > lkim skupieniu !ta 10 mieczy mowi mi,ze cos musi zakonczyc ,stawiam na komputer
        > y
        !oprogaramowania ,wirusy !
        Ma tez do czynienia z obcokrajowcami, musi uspokajac róznych ludzi, szukac złotego środka, rownowagi która dopnie wszytsko na ostatni guzik i kazda ze stron bedzie usatysfakcjonowana

> pytanie drugie-wyciagnelam 4 pucharow,3 pucharow ,5 denarow,napewnoi jest tutaj
        > kalectwo ,4 pucharow moze wskazywac na autyzm,ale moga byc tez dzieci zdrowe u
        > myslowo tylko unieruchomione!
        tak one maja rózne problemy z którymi sie musze borykac, zwykle jednak to ciało im szwankuje, nie psychika...ładnie to zobaczyłaśsmile

> trzecie pyatnie 7 pucharow ,krol kielichow!mama martwi sie o jakiegos mezczyzne
        > i jego status materialny ,dociagnelam jeszcze as denarow i odwrocony sad bozy
        > ,moze martw sie o emeryture?bynajmniej o jakies sprawy finansowe jak sobie pora
        > dzi ,albo ona ,albo syn czy mąz
        ,mzoe byc start nowej pracy ,ze ktos sobie nie
        > poradzi ,nie sprawdz sie ,ale faktycznie to powazna dla niej sprawa ,strasznie
        > sie leka!stawiala bym na bycie wdowa,ze boi sie ,ze sobie nie poradzi!fiannsowo
        > i ogolnie!pozdrawiam Was!
        Emerytura ja przeraza, martwi sie o Tate, ze nawet oboje radza sobie jakos ale to takie zaciskanie pasa...
        Haniu bardzo fajniesmile naprawde jestem zadowolona z Twojej interpretacjismile poszło ci teraz duuuzo lepiej niz ostatnio i bedzie coraz lepiejsmile uszy do góry

• yool125 Do uczestniczek 12.05.13, 20:53
          Bardzo Wam dziekuje za udziałsmile wazne zebyśmy sobie pisały i wymieniały sie doswiadczeniamismile Tarot to moje hobby, na ktore nie mam zbyt duzo czasu, obecnie ciesze sie tym czasem z Wamismilei chce go wykorzystac choc Karty stawiam tylko najbliższym znajomym, to jak wroce do prawdziwej pracy pewnie znów odłoże je na bok...mysle ,że jednak juz nigdy nie na taki odległy bok co zazwyczajsmile))wiec poki moge sie cos nauczyc to bardzo tego chcesmile))
          Pozdrawiam ciepło kazda z Wassmile
          • ivana Re: Do uczestniczek 12.05.13, 21:13
            Bardzo dziekuje za super warsztat i gratulacje dla zwyciezczyni!
            • olkacool Re: Do uczestniczek 12.05.13, 21:27
              .. ach i gratulacje Kito smile
              • kita32 Re: Do uczestniczek 12.05.13, 23:57
                O rety, dzięki big_grin
                Bardzo się cieszę, jeszcze przeczytam wszystkie komentarze i napiszę pytanie, bo mam pomysł na temat smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka