Dodaj do ulubionych

Tarotowe fora

19.07.13, 12:27
Przed chwilą dowiedziałam się o forum ABC Tarota, o istnieniu którego (biję się w piersi!) nie wiedziałam. I pomyślałam, że takich fajnych forów może być więcej, a ja odwiedzam tylko warsztaty na O Tarocie, bo kiedyś stwierdziłam, ze to najlepsze miejsce do nauki.

Zapraszam do wymiany zdań, dyskusji - jakie są fora tarotowe? i co się Wam w nich podoba, a co nie.
Obserwuj wątek
    • 966ania Re: Tarotowe fora 20.07.13, 11:51
      A cóż to takiego fajnego jest w forum ABC Tarota, że aż bijesz się w piersi ?

ps.
      chodzi ci o fora założone na gazeta.pl ?
      • kita32 Re: Tarotowe fora 20.07.13, 11:57
        Biję się w piersi, że mimo zainteresowań tarotowych nie znam praktycznie innych forów niż O Tarocie. Właściwie znam jeszcze Szkółkę Tarota i TAROT, ale dawno tam nie zaglądałam...
        • kita32 Re: Tarotowe fora 20.07.13, 11:58
          A nawet nie zauważyłam, ze forum TAROT już nie istnieje...
          • ivana Re: Tarotowe fora 20.07.13, 12:07
            Jest jeszcze co najmniej kilka takich miejsc
            www.dobrytarot.pl
            www.ezoforum.pl
            www. ezodar.pl
            • 966ania Re: Tarotowe fora 18.09.13, 00:16
              ivana napisała:

> Jest jeszcze co najmniej kilka takich miejsc
              > www.dobrytarot.pl
              > www.ezoforum.pl
              > www. ezodar.pl

forum dobry tarot również i ja polecam smile według mnie jest to jeden z najbardziej prężnie działających forów o tarocie na ten moment
              na ezo forum czasem zaglądam
              ezodar - nie znam
    • algaria Re: Tarotowe fora 20.07.13, 17:43
      A ja polecam

ezoforum.pl
      dobrytarot.pl

Można tam znaleźć opisy i znaczenie poszczególnych kart, rozkłady i różne inne wiadomości
      • kita32 Re: Tarotowe fora 20.07.13, 21:10
        A czy gdzieś, na aktywnym forum, jest coś takiego jak warsztaty - pytania i potem odpowiedzi? Czyli taka aktywna nauka?

Na tym forum O Tarocie poza warsztatami już nic nie zostało. Pamiętam jakie to forum było kiedyś aktywne. A w początkowych warsztatach bywało ponad 100 postów do jednego tematu. No ale wtedy dużo się działo, chociaż już nic nie pamiętam właściwie - poza tym, ze się działo...

Uczyłam się tarota - zaczęłam (przypadkiem, przy okazji zajęć astrologicznych) na astro-kursie u Wojtka Jóźwiaka. Miałam już pewne podstawy i parę książek przeczytanych - gdy odkryłam te warsztaty na O Tarocie (gdzieś od około 15-go). I na nich najwięcej się nauczyłam. I przede wszystkim, dzięki porównywaniu interpretacji z odpowiedziami - cały czas mam świadomość własnej omylności - to też jest ważne.

To forum (O Tarocie) zanika, bo nie innych tematów poza warsztatami...
        Zastanawiam się, może już czas na poszukanie jakiegoś innego forum... Z tych warsztatów nie zrezygnuję, ale przecież widzę, że zanikają powoli.
    • ivana Re: Tarotowe fora 20.07.13, 23:54
      Kito sa wakacje, nie przejmuj sie tak...Zarejestruj sie na ktores z forum, ktore Ci podalam. Tam rowniez mozna pocwiczyc.
      • leda-is-one Re: Tarotowe fora 21.07.13, 06:57
        Kita,zapraszam do nas na
        ABC Tarota , poćwiczymy razemwink
        Forum bardzo młode jeszcze, ale to przecież uczestniczy tworzą charakter i nadają kierunki dyskusjom.Im nas więcej tym większe możliwości.
        Polecam ABC Tarota.oczywiście wymienione fora przez forumowiczki też,to weterani już,sami się polecają o nich głośnowink
        • 966ania Re: Tarotowe fora 21.07.13, 09:51
          kita32 rozumiem o ci chodzi, bo szukam czegoś podobnego...Od niedawna jestem na forum gazeta.pl. Z braku czasu nie przejrzałam wszystkich mniej lub bardziej funkcjonujących wątków, a jest ich dość sporo...

Na to forum natknęłam sią przypadkiem; jak mam czas to czytam przeszłe wątki, aby się zorientować co i jak, jaki jest klimat i czy jest sens poświęcania tutaj czasu. Wrażenia mam dobre.
          Wzięłam udział (co prawda na podst. Twoich kart) w ostatnich warsztatach i spodobało mi się to, że po zakończeniu 'lekcji' jest pisany komentarz odnośnie interpretacji, kart - co jest bardzo ważne bo można się dużo nauczyć.

ps.
          apropos Twojego tematu. Rozłożyłam karty, zapisałam i odłożyłam, aby w wolnej chwili się zastanowić, tylko że notka mi się zapodziała. Z całego rozkładu pamiętam tylko 2 karty.
          Mam dylemat czy stawiać karty jeszcze raz (nigdy nie stawiam 2 razy na to samo) czy dać sobie spokój...co prawda minęło trochę czasu, więc może zaryzykuję...choć nie wiem na ile to będzie trafne...
          Pozdrawiam

• kita32 Re: Tarotowe fora 21.07.13, 11:16
          Dziękuję za zaproszenie smile

• iokepine Re: Tarotowe fora 21.08.13, 15:47
      kita32 napisała:

> Przed chwilą dowiedziałam się o forum ABC Tarota, o istnieniu którego (biję się
      > w piersi!) nie wiedziałam. I pomyślałam, że takich fajnych forów może być więc
      > ej, a ja odwiedzam tylko warsztaty na O Tarocie, bo kiedyś stwierdziłam, ze to
      > najlepsze miejsce do nauki.

Fajny pomysł, przyszpilam wątek na górze smile
      • camaretto Re: Tarotowe fora 21.12.13, 12:29
        Dziewczyny pisały coś że założone zostało nowe forum o tarocie na "gazecie " ale już nie pamiętam niestety nazwy a ja maila gdzieś zgubiłąm i nie mogę znaleźć - czy to aby nie to?
        • iwona-ano Re: Tarotowe fora 24.03.15, 17:37
          zapraszam na magiczny dom smile
          www.magicznydom.darmowefora.pl/index.php
    • camaretto Re: Tarotowe fora 02.06.16, 08:34
      Kita, mnie się najbardziej podoba forum na którym ludzie się nie kłócą. No, ale nie ma takiego. My może mamy dużo negatywnych aspektów,musimy jakieś "przepracować" z innymi nawet ludźmi, bo w moim otoczeniu są i byli ludzie z aspektami "waszymi" z forum jak w mordę strzelił. Mam wrażenie że musimy coś sobie przekazać na forum, coś co później użyjemy w życiu.
      Ale twój komentarz " kto ją tu w ogóle wpuścił " na ABC przebił wszystkie inne.
      Coś podobnego przeżyłam na świetnym spektaklu kabaretu "Limo" pt. "Miasteczko". Aktorzy odgrywali śmiesznie różne sceny biblijne w ostatnich skeczach. Na wejście aktora z wielkim trójkątem na głowie i wymalowanym okiem na scenę gdzie Adam i Ewa zaprosili go na szarlotkę znajoma z którą tam byłam - jak się okazało zadeklarowany "moher" wyszła nagle (na moim blogu pod pseudo "Angie"). Dowiedziałam się już po spektaklu, że pogwałcone zostały jej uczucia religijne. Argumentowałam, że nie wiedziałam o czym będą skecze, i że to jest kabaret który dostał 1.miejsce w rankingu na konkursie "Paka". Na co ona odpowiedziała. "Jak oni tak mogli! Kto im w ogóle dał 1. miejsce!"
      Wolałam już nie ciągnąć tematu, zwłaszcza że to mało znana rodzina znanego profesora, którego lubię i cenię, ale który do rodziny jakoś widać nie jest podobny. Pomyślałam że fanatycy SĄ na świecie i ...też mają prawo żyć.O czym jeszcze chyba będę pisała na blogu, bo spotkać pełnokrwistego mohera to jak spotkać krasnoludka. Niby zatem n...NIE ISTNIEJĄ a rzeczy tanieją. Pytasz dlaczego,a tu nie Chińczycy tym razem, tylko pracafandom.pl .
      Cytaty z Crowley'a i podobne zostawię zatem na blog, bo tam mnie nikt nie będzie ścigał, a same się nasuwają, razem ze scyzorykiem z kieszeni wyłażą.
      Po co zatem osobom które podążając na następne forum znów mają po jakimś czasie tę samą piosenkę, jakoś nie o tarocie, tylko o bolu sprzed 5 - 10 - 15 lat porzucone tu jako perełki nazwy następnych, nie wiem. smile
      A "zakręconych" niemało, jako przykład warsztat " Archanioły",na ten duet trudno się dalej uskarżać, warto przyjechać. I - może - na początek tej kłótni- mój warsztat 179" Obrazek". Piszę, bo źródła zarchiwizowane, a ciągnące się jak guma do żucia kłótnie na forach może i mają wartość jak Orbit po wielokrotnym użyciu -stare a cieszy - ale przylepione na NOWYM miejscu robi całkiem inne wrażenie - i ma się wrażenie że robi DUŻE wrażenie.
      A Algaria która wyglądała mi na "Szkółce"sympatycznie ma ze mną kwinkunks Słońc, a pozorny trygon znaków nie ma zbyt dużo energii, bo to 29" Scorpio z ostrym kwadratem na słonice w horoskopie własnym. Zajmuje się więc chętnie swoimi (ale i cudzymi) problemami z podejrzliwością Skorpiona (czytajcie fora i blogi, mili moi,to się dowiecie , żeby nie było to bezpodstawne), a z inwencją ucznia dopiero Jowisza, a więc ostrożnie zajmuje systemem religijnym i światopoglądowym zajmuje tradycjonalistka, "przeorysza", z podobnymi sobie "kumatymi w sprawach ezo" kumami" które zagadki chętniej stawiają niż je rozwiązują,bo 100% trafności to mają ...i/...ale ...bez wróżenia (nick Leda i babowa, dla której Wieża to...świetna karta. Świetlana, owszem. Oświecona zatem Mocą Błyskawicy zobaczyłam spadającą w huku deszczu kamieni i błyskawic babową, jej przyjaciółki z forum na ABC - banitki z"Szkółki", nad którymi znęcano się tam widocznie bardzo,zwłaszcza asia33 (z którą pisywałam jakieś zagadki i nie było zdań różnicy i magdalena adminka"Szkółki" ) i ... zobaczyłam z kim to ja pisuję.
      Dzięki, nicka nie chcąc zatem zmieniać,bo szkoda te 20 lat z okładem wróżenia i pisania literatury zaczyna procentować - pozdrawiam zatem astrologicznie. Będąc świadoma,jako i inni, że "Szkółka" nie przeszła jakoś etapu Wieży i Diabła, choć próbowali i to świadomie. Bo to Ucho Igielne. "Zawiesił" się na tym niejeden i początkujący, i "stary",wróżbita i ...niekoniecznie.

Old Camaretto

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka