anahella Re: ŚWIAT 22.11.07, 00:24 agapolo napisała: > Bardzo was proszę o interpretację karty Świat. Swiat najczesciej wychodzi mi w rozkladach osob, ktore zyja w rozjazdach, lub jedno z nich mieszka w innym kraju. Najczesciej oznacza rozstanie. Miedzy partnerami jest tak wiele reczy, ze trudno im to ogarnac. Odpowiedz Link
artanons Re: ŚWIAT 09.12.07, 23:35 Moze oznaczać, ze druga osoba jest dla nas całym światem Odpowiedz Link
awa2001 Re: ŚWIAT 01.02.08, 23:18 podróże, spełnienie największego marzenia, odejście dziecka z domu ( idzie w świat-zakłada swoją rodzinę, wyjeżdza na studia, pewnie już nie wróci do rodzinnego gniazda) Odpowiedz Link
smunaa28 Re: ŚWIAT 03.02.08, 13:45 Ach te uczucia, są jeszcze puchary 2 puchary - poznanie, zakochanie się, miłosny nastrój, flirt 3 puchary - zabawa, zaproszenie na impreze, czasem trójkąt, czasem ciąża 4 puchary - niby wszystko ok. ale czegoś brakuje, niedosyt 5 pucharów - ból po stracie bliskiej osoby. Ktoś odszedł a my nadal o nim myślimy, jeszcze nas boli 6 pucharów - miłe wspomnienia, tęsknota za tym co było 7 pucharów - błądzenie w chmurach, motylki w brzuchu, takie różne zwidy iluzje i marzenia 8 pucharów - hmmm, odchodzimy albo ktoś odchodzi, albo chęć odejścia ale nie wykluczone, że wrócimy, w końcu po coś te puchary zostały ułożone Np.: 8 Pucharów i Sąd to u mnie powrót 5 Pucharów i Słońce to wyjście z niezadowalającego związku 10 pucharów - moja ulubiona karta spełnienie, rodzinne szczęście, miłość, zgoda, harmonia małżeńska, ślub, związek z miłości itd. (super kiedy stoi koło np. kochanków i 10 monet, albo papieza) A z innych: 3 miecze - koniec uczucia. Zranienie. Czasem pojawia sie w układach dla tych którzy zakończyli związek czy po prostu porzucili osobę ( potwierdzone z autopsji) 7 mieczy - manipulacja uczuciami 3 pałek - przygoda, przelotna miłość 5 pałek - uczucia się wypalają 8 pałek - nagła miłość, nowa znajomość czasem przypadkowe spotkanie, takie bardzo szybkooo 9 pałek - platoniczna miłość, szykowanie się do walki, narastający konflikt - zawsze trudno mi tę kartę, jakoś zinterpretowac 6 monet - może być miłością z rozsądku To tyle mi przyszło do głowy. No i wszystko zależy od sąsiedztwa innych kart. Odpowiedz Link
smunaa28 Re: 3 miecze 03.02.08, 13:50 tak mnie jeszcze zastanowiło, czy te 3 miecze zawsze muszą być złe? Symbolizować to przebite serce. Strasznie nie lubię tej karty, może ma ona jakieś ukryte plusy? Jak wy ją widzicie? Odpowiedz Link
canada53 Re: 3 miecze 03.02.08, 16:09 3 Miecze mówią o tym, że rozsądek bierze górę nad uczuciami. W pewnych przypadkach, to bardzo dobra karta i dobra rada - na przykład jeśli te uczucia są niezbyt szczęśliwie ulokowane. Ta karta symbolizuje również wyciąganie wniosków i uczenie się na tym, co nas zabolało. Sugeruje też odrzucenie trosk, każe - zamiast wzdychać - zająć się czymś konstruktywnym i poszukać sposobu aby poprawić swoje położenie. Odpowiedz Link