Dodaj do ulubionych

Warsztat 24.

25.02.08, 09:46
Temat warsztatu 24 to "wzrastanie"
Moja siostra Dana od zawsze wiedziała kim chce zostać w przyszłości,
w jakim zawodzie chce pracować. Ale marzenia marzeniami, ostatnio
szło jej jak po gruzie...zastanawiała się nawet czy to db pomysł
(chwilowe wahania jak sądzęsmile.
Co jest pasją mojej siostry, co studiuje, kim chciałaby być w
przyszłości, co musi zrobić, żeby to osiągnąć (plany, studia, jak
ona to widzi--> pytanie czysto teoretycznesmile.
Powodzeniasmile
Obserwuj wątek
    • kita32 Re: Warsztat 24. 26.02.08, 14:51
      Pytam:
      1-3 kim chce zostać (zawód) Dana, siostra Kiji?
      4-6 co studiuje?
      7-9 jej plany związane z osiągnięciem tego, kim chce być.

Karty (RW):
      Królowa Mieczy ......4 Mieczy.....Król Mieczy
      Rycerz Mieczy....As Kielichów...XIV UMIARKOWANIE
      10 Monet.............3 Kijów.............II KAPŁANKA

uwagi:
      - Pierwsze 4 kary to Miecze – to bardzo silnie podkreśla żywioł powietrza.
      - Pierwsza i ostatnia karta to postacie kobiece – Królowa Mieczy i Kapłanka II – kojarzą mi się z Daną i zachodzącą w niej ewolucją.

Interpretacja rozkładu:

.......Jaki zawód? - Królowa Mieczy, 4 Mieczy, Król Mieczy

Zawód intelektualny, związany z przekazywaniem wiedzy i informacji. 4 Mieczy wskazuje, że przekaz ten dotyczy sztucznie wymyślonego świata, a więc zawód wiąże się nie tyle z przekazywaniem konkretnej wiedzy, czy wiadomości, co z wymyślaniem, twórczością mentalną.
      Królowa Mieczy kojarzy mi się z mediami lub ogólniej – z przekazem na szerszą skalę. Może również oznaczać przekaz duchowy lub przekaz zabarwiony uczuciem (Królowa Mieczy – wodna strona żywiołu powietrza).
      Król Mieczy kojarzy mi się z rządzeniem i panowaniem nad żywiołem powietrza. Królowa inspiruje, Król włada. 4 Mieczy jest symbolem świata wymyślonego lub ukrytego wewnętrznego świata.

Z zawodów najbardziej mi tu pasuje zawód reżysera (1-a myśl) oraz aktorki i literata (zostały po eliminacji innych zawodów). Odrzucając inne propozycje zawodów kierowałam się najczęściej 4 Mieczy (świat wymyślony/wewnętrzny – odpada np. dziennikarstwo) oraz Asem Pucharów w „co studiuje” (odpada np. chęć zostania matematykiem wink).

.......Co studiuje? - Rycerz Mieczy, As pucharów, XIV UMIARKOWANIE

Na studiach uczy się władać słowem/obrazem i przekazywać myśli i uczucia (As Pucharów) poprzez słowo lub obraz (Rycerz Mieczy) lub analizować uczucia.
      Rycerz Mieczy jest nosicielem pomysłów i idei, co wskazuje na to, że studia promują twórczość i własną inwencję. Wymagana jest aktywność. Przeważa praktyka nad teorią.

Karta XIV Umiarkowanie (karta przewodnika) kojarzy mi się z nauką psychologii na tych studiach ewentualnie z nauką pedagogiki. Może również oznaczać, że studia są „przewodnikiem” po jakiejś dziedzinie, czyli jakimś przeglądem pewnej całości. Albo że celem tych studiów jest zostanie przewodnikiem w jakimś sensie (po doświadczeniu z poprzednim warsztatem – powstrzymałam się przed napisaniem „przewodnikiem duchowym” - żeby za wysoko nie strzelać, hi! hi!)

Do rodzajów studiów pasują mi: reżyseria, aktorstwo (studenci wyrażają słowem lub obrazem uczucia, a celem jest przekaz czegoś z głębi duszy lub morał), psychologia (analiza stanów emocjonalnych i bycie przewodnikiem dla ludzi z problemami psychicznymi) i ewentualnie filologia polska. (Psychologia nie jest sprzeczna z interpretacją poprzednich kart. Można na przykład wybrać psychologię żeby później zostać literatem.)

..... Plany Dany związane z osiągnięciem tego kim chce być:
      - 10 Monet, 3 Kijów, II KAPŁANKA

Myśl 1-a: znaleźć sponsorów (10 Monet), przejąć inicjatywę (3 Kijów) i stworzyć dzieło o charakterze głęboko duchowym, ewentualnie feministycznym (II) – tu pasuje chęć wyreżyserowania autorskiego filmu.
      Myśl 2-a: 10 Monet może oznaczać, że Dana musi zarabiać na studia, 3 Kijów potrzebę aktywności i niezależności, a Kapłanka II jako dominanta układu może oznaczać pewność wyboru drogi życiowej.
      Myśl 3-a: Dana planuje być bogata (10 Monet), niezależna (3 Kijów) i w pełni zrealizowana jako kobieta (II),
      czego i ja jej życzę wink
      • abys6 Re: Warsztat 24. 27.02.08, 14:34
        oj cięzko mi będzie , bo z zawodami jestem jeszcze na bakier sad
        Poduczę sie i do poniedziałku zdążę smile
        • kija4 Re: Warsztat 24. 27.02.08, 17:08
          hah, na pewno zdążyszsuspicious.
          Nie pytałam tylko o zawód, ale też o pasje życiowe, nadzieje
          związane z pracą, studia (można je opisać im trafniej tym lepiej).
          Oczywiście wszystko jest z sobą powiązane, tak żeby było Wam
          łatwiej.
          Ciągle w ramach warsztatu ją o coś dopytuje...smile.
    • herbatazcytryna Re: Warsztat 24. 27.02.08, 21:52
      Pasją Twojej siostry jest ( Sprawiedliwość i Królowa Mieczy) - działanie z
      przepisami, ustawami, prawem ogólnie. Może tu być zawód od prawnika do
      policjanta lub nawet strażnika więziennego.
      Tym bardziej, że zawód jaki chce zdobyć to ( Cesarz, Rycerz Buław. 6 denarów )
      aktywne pomaganie ludziom, ale bardziej zarządzaniem niż wyjściem na ulicę.
      Praca myślami, a nie fizyczna.
      Studia : 7 buław, Rycerz denarów, 4 kielichy - nie są lekkie, musi się uczyć i
      uczyc, a na dodatek nie spełniają jej oczekiwań, czeka ona na coś, co będzie po
      nich.
      Po studiach ( Paź mieczy i 3 buławy ) myślę, że dopiero się okaże, czy jej się
      uda spełnić marzenie. To jedna wielka niepewność i ona to odczuwa jako wszystko
      albo nic – że albo jej się uda zrobić, to co zamierza, albo jej trud pójdzie
      kompletnie na marne.

Zastanawiam się, ale to nie pewny strzał, czy nie jest to prawnik jednak –
      adwokat, sędzia itp., gdzie trzeba potem robić aplikację.
      • kita32 Re: Warsztat 24. 28.02.08, 19:36
        > Praca myślami, a nie fizyczna.

....O, to mamy tak samo wink

Też gdy zastanawiałam się nad swoim rozkładem, to myślałam - tyle mieczy, to może prawo. Ale brakowało mi monet w "co studiuje", a studia prawnicze kojarzą mi się - oprócz żywiołu powietrza, z żywiołem ziemi. Są takie konkretne. No i As Pucharów w środku trzech kart mi nie pasował. Nie wpadłam na to, że może oznaczać emocje Dany.

W sumie to wylosowanie 4 Mieczy skierowało moje myśli w kierunku własnej twórczości.

To zaciekawiona jestem bardzo.
        • canada53 Re: Warsztat 24. 29.02.08, 22:46
          A wiesz Kita, mnie się Twoje karty (As Kielichów, Umiarkowanie, 4 Miecze i
          Kapłanka)z farmacją skojarzyły. No i te liczne karty dworskie Mieczy - tyle w
          tym zawodzie wkuwania na pamięć (a to jeszcze po łacinie) i wszystko później
          trzeba mieć w głowie.
          • kita32 Re: Warsztat 24. 01.03.08, 14:06

> A wiesz Kita, mnie się Twoje karty (As Kielichów, Umiarkowanie, 4 Miecze i
            > Kapłanka)z farmacją skojarzyły.

.....No tak, też mogłoby tak być. Ale Rycerz Mieczy skojarzył mi się z większą aktywnością umysłową niż tylko zapamiętywanie. Chociaż po namyśle zmieniłam zdanie - widzę, że pasuje do takiego zapamiętywania na studiach - kiedy po egzaminach można już zapomnieć...
    • kija4 Re: Warsztat 24. 29.02.08, 09:44
      Wydaje mi się, że to bardzo spokojny warsztat, może przesadziłam z
      pytaniem?
      • anuszzka Re: Warsztat 24. 29.02.08, 14:36
        ja rozloze dzisiaj albo jutro,w koncu weekendwink
        • kija4 Re: Warsztat 24. 29.02.08, 14:44
          ufsmile, bo już się martwiłamwink
    • canada53 Re: Warsztat 24. 29.02.08, 22:35
      Mój rozkład dotyczący Dany (siostry Kiji) był taki:
      ----9--
      • anuszzka Re: Warsztat 24. 01.03.08, 02:45
        co studiuje:swiat,4kielichy
        zawod,miejsce: krol bulaw,slonce,moc
        jej oczekiwania-studia:kochankowie
        jej oczekiwania-praca:as bulaw,9monet
        jej obawy-praca:7kielichow
        plus pracy: 8monet, minus pracy: 6monet

Studia zwiazane z naprawianiem swiatasmile) (swiat,4kielichy)
        Siostra kiji w przyszlosci pragnie zajac wysokie stanowisko,pozycje
        spoleczna,ktora wymaga przedsiebiorczosci,kreatywnosci tj. samodzielne
        stanowisko,zwiazane z sukcesem,wlasciwa nagroda i zwyciestwem.(krol
        bulaw,slonce,moc).Dodatkowo slonce zawsze kojarzylo mi sie z rodzina,wiec moze
        jako miejsce pracy-to jakas specyficzna wspolnota,klan,grono.Moc -kojarzy mi sie
        z odwaga,witalnoscia i namietnoscia,tj. "uczlowieczenie", "ujarzmienie",wiec
        praca zwiazana z wykorzystaniem sil tworczych,pasja,zaangazowaniem i
        wykorzystaniem swoich atutow kobiecosci.
        Jako studentka oczekuje podjecia decyzji,wyboru-moze zastanawia sie nad wlasciwa
        specjalizacja,zwiazana ze studiami?(kochankowie)
        Siostra kiji chyba boi sie,ze nie zrealizuje wszystkich swoich pragnien i marzen
        odnosnie przyszlej pracy.(7kielichow)
        Jej oczekiwania odnosnie pracy-As bulaw,9monet-dostania szansy i wlasciwego jej
        wykorzystania,as bulaw to energia meska-moze liczy na pomoc jakiegos
        mezczyzny,aby dostac prace?
        8monet(plus dla siostry kiji,zeby pracowac w przyszlosci w tym zawodzie)-bedzie
        musiala sie ciagle uczyc,wszechstronnie rozwijac,poszerzac horyzonty,wciaz
        angazowac sie
        6monet(minus)-filantropia,marne zarobki? a jezeli nie to moze tj. troszke
        niewdzieczna praca,wszak wszystkich nie zadowoli?

Jako ze jej studia skojarzyly mi sie z naprawa swiata,wiec moze siostra kiji
        studiuje psychologie,psychiatrie,resocjalizacje,pedagogike,jez.obcy..cos w tym
        stylu albo tj.zwiazane z prawem,unia europejska albo ekologia,weterynaria(jakos
        duzo mialam w rozkladzie zwierzat hihi)

• anuszzka Re: Warsztat 24. 01.03.08, 02:55
          heh zapomnialam:jak ona sobie radzi na studiach:umarkowanie,4kielichy,
          as mieczy. bedzie oksmile
          • kita32 Re: Warsztat 24. 01.03.08, 14:21
            Przeczytałam interpretację Anuszzki i widzę, że już jest 3:1 za tym, że zawód jest związany z chęcią pomagania innym/ naprawy świata.

A ja na ten temat nic nie napisałam - jestem tą 1-ą, która tego nie zobaczyła w swoich kartach ;-(

• kita32 Re: Warsztat 24. 01.03.08, 14:10
        Canado, (jak zwykle) bardzo mi się podoba rozkład, który wybrałaś.
        Od wyobrażenia, przez plany-nadzieje, z naciskiem na to co robi obecnie, potem najbliższe późniejsze plany i na końcu - kim chce zostać.
        Świetnie ten rozkład pasuje do aktualnych warsztatów.
      • canada53 Re: Warsztat 24. 02.03.08, 23:45
        To może dodam jeszcze parę uwag wyjaśniających trochę interpretację moich kart.
        Tym razem, wyjątkowo, jako że pisałam bardzo szybko, nie napisałam w tekście
        interpretacji co skąd mi się wzięło.
        Co do pierwszej karty, którą podlinkowałam w innym poście, to chyba wiele
        tłumaczyć nie trzeba. Ot, mocna, ambitna kobieta, przy której zwierzęta ufnie
        zasypiają (no, czasem ona im w tym pomaga). Plany i nadzieje: nadzieja, że w tej
        wymarzonej pracy będzie się działo mnóstwo rzeczy (5 Buław), którym trzeba
        będzie aktywnie, a nawet przy użyciu siły zaradzić. III Cesarzowa - to własne
        decyzje, niezależność i kreatywność. Królowa Mieczy na centralnym miejscu
        rozkładu wraz z Cesarzową i Królową Buław dały mi do myślenia, że tutaj może
        trzeba będzie bardzo się starać, żeby utrzymać tron i wybić się jako kobieta.
        Obecne studia: 7 Denarów = ciężka, męcząca praca, Królowa Mieczy = nauka
        pamięciowa, teoria zamiast praktyki, XIII Śmierć = trudne doświadczenia,
        studiowanie anatomii na preparatach i inne takie, brrr. Czyli mało przyjemny
        epizod, przez który jednak trzeba przejść, a o którym chciałoby się jak
        najszybciej zapomnieć. Co trzeba zrobić aby osiągnąć swój cel: 9 Denarów -
        odizolować się, być może nawet zrezygnować z pewnych życiowych przyjemności,
        wejść w dosyć specyficzne, zamknięte środowisko. 5 Kielichów - znowu
        zrezygnowanie z czegoś, odidealizowanie tego, co wydawało się być takie piękne.
        Jest w tej karcie pewien smutek i rozczarowanie, ale jest też i nadzieja, bo dwa
        kielichy pozostają nienaruszone.
        taroteca.multiply.com/photos/album/51/Handson_Roberts#109.jpg
        Kim chce zostać w przyszłości: 9 Mieczy - to karta pokazująca osobę, którą
        dotknęło jakieś nieszczęście, osobę zranioną. W kontekście pozostałych kart, a w
        szczególności karty pierwszej (Królowa Buław) odczytałam to jako chęć niesienia
        pomocy właśnie takim jednostkom. Nota bene, postać na tej karcie wygląda jakby
        była w klatce - nie kojarzy się Wam z uwięzionym zwierzęciem?
        taroteca.multiply.com/photos/album/51/Handson_Roberts#89.jpg
        Na tematykę związaną z leczeniem (ocieraniem się o sprawy życia ale też i
        śmierci) wskazywałby też i arkan XIII. Odebrałam go w tym układzie jako chęć
        ratowania życia, jednak obecne zajęcia na studiach raczej wymagają jego
        odbierania (np. doświadczenia na myszkach, i przysłowiowa sekcja zwłok żaby -
        które podczas takich studiów też robić trzeba). W tym rozkładzie pojawiły się aż
        dwie piątki i dwie dziewiątki. Pomyślałam więc o Papieżu i o Eremicie i znowu
        skojarzyli mi się oni razem z lekarzem wzywanym na pomoc pacjentowi. Zarówno
        piątka i dziewiątka to energie męskie jakie trzeba będzie spotkać w realnym
        życiu, energiom tym będą się musiały przeciwstawić Królowe i Cesarzowa
        symbolizujące marzenia i oczekiwania wobec tego zawodu.
        • kita32 Re: Warsztat 24. 03.03.08, 10:01
          Canado, świetnie, że wytłumaczyłaś swoją interpretację.
          Czy używasz tej właśnie talii, którą wyświetliłaś?
          Ładna i wyrazista.

Anuszko, gratulacje z powodu zajęcia 2-ego miejsca wink

A mnie wczoraj, po napisaniu posta o jeździe konnej przypomniało się moje pierwsze skojarzenie, które zaraz odrzuciłam, a niesłusznie.

Gdy odsłaniałam 4-ą kartę, z których wszystkie były Mieczami, a 4-a Rycerzem Mieczy pędzącym na koniu - to pomyślałam: "ale mi to wygląda na jazdę konną!" - po czym odezwała się moja Lewa Półkula mówiąc: "no tak, wystarczy że zobaczysz konia, a zaraz myślisz o jeździe konnej". I tak odrzuciłam taką trafną sugestię, nawet się nad nią nie zastanawiając...

Cierpię na przerost Lewej Półkuli nad Prawą ;-(
          • kita32 Anuszzko 03.03.08, 10:03
            Anuszzko, przepraszam za skrócenie Twojego nicka w poprzednim poście...
            • kita32 dobry pomysł 03.03.08, 10:06
              Wydaje mi się, że to dobry pomysł, zeby odpowiedzi podawać nie w poniedziałek,
              tylko w niedzielę wieczorem.

Co Wy na to?
              • kija4 Re: dobry pomysł 03.03.08, 15:31
                Ja jestem za--> to daje więcej czasu żeby się zastanowić nad
                kolejnym pytaniem; przestawienie się z warsztatu na warsztat. I
                wiekszosc jest w domuwink.
                Kiedyś wyniki były podawane w niedz czy mnie się tylko wydaje????Tak
                sobie kiedyś podczytywałam.
                • kita32 Re: dobry pomysł 03.03.08, 16:17
                  Tak, i ma się więcej takiego spokojnego czasu, żeby przemyśleć swój rozkład
                  ponownie - gdy zna się już odpowiedź.

Wprawdzie niektórzy tylko w weekend mają czas zastanowić się nad pytaniem, ale
                  do wieczora można zdążyć, tak myślę, z interpretacjami.
                  • canada53 Re: dobry pomysł 03.03.08, 18:33
                    Możemy się umówić na niedzielę wieczorem, a w razie gdyby akurat do osoby, która
                    ma podać rozwiązanie przyjechali niespodziewani goście albo coś w tym rodzaju
                    (wyjazd na weekend, impreza itd.) to zawsze wtedy będzie można wyjątkowo
                    przełożyć rozwiązanie na poniedziałek.
                    Zróbmy tak, żeby wszystkim było najwygodniej, mnie pasuje i niedziela wieczorem
                    i poniedziałek.
          • canada53 Re: Warsztat 24. 03.03.08, 18:28
            > Canado, świetnie, że wytłumaczyłaś swoją interpretację.
            > Czy używasz tej właśnie talii, którą wyświetliłaś?
            > Ładna i wyrazista.
            Tak, to moja podstawowa talia "od zawsze", ma pastelowe kolory i nie straszy (co
            dla mnie jest bardzo ważne). Poza tym rysunki świetnie pokazują emocje,
            wystarczy spojrzeć na postaci na tych kartach i od razy wiadomo co czują i co
            myślą. Jeszcze zanim tak naprawdę zainteresowałam się Tarotem zobaczyłam kiedyś
            tę talię na czarno-białych odbitkach ksero (sic!) u znajomej i wiedziałam, że
            będzie moja.
    • morgana8 Re: Warsztat 24. 01.03.08, 16:15
      -----5-----
      2---1---3
      -----4-----
      6---7---8
      -----9-----

1. marzenie Dany
      2-5. kim chce byc w przyszlosci
      6-8. co musi zrobic, by osiagnac cel?
      9. co przeszkadza?

--------------------Wisielec---------------------
      5 monet--------Wieza----------------------Mag
      --------------------8 wloczni---------------------
      10 pucharow---Sprawiedliwosc------7 mieczy
      ---------------------8 mieczy---------------------

Co Dana studiuje?
      elektrotechnika, elektronika, informatyka, fizyka, telekomunikacja
      Moze byc takze:
      rezyseria, inne kierunki artystyczne
      medycyna (specjalizacja: psychiatria), psychologia
      politologia, dziennikarstwo
      AWF (chce zostac kaskaderem?)

Jakie jej jest marzenie?
      Burzyc stare struktury, budowac nowe. Zmieniac swiat.
      Poznac i przez to opanowac lub wykorzystac w sluzbie czlowieka olbrzymie
      energie. To moga byc energie fizyczne lub psychiczne. Moze tez chodzic o
      panowanie nad ludzkimi emocjami.

Dlaczego taka interpretacja?
      Wieza jako dominanta rozkladu, marzenie Dany. Po lewej ciemnosc (5 monet), po
      prawej swiatlo, magia, czary (Mag). Naciskamy przelacznik (8 kijow), prad
      plynie, swiatlo swieci (Mag), ludzie ida podziwiac pokaz. Naciskamy przelacznik,
      swiatlo gasnie (Wisielec). Bardzo zero-jedynkowe te karty, stad elektrycznosc,
      elektronika lub informatyka. Film, rezyseria to rowniez takie czary - pstryk!
      wkraczamy w inny swiat, pstryk! koniec przedstawienia.

Co musi zrobic, by spelnic swe marzenie?
      Skonczyc studia, zrobic dyplom. Do tej pory szlo dobrze, w tym momencie sie zacina.

Problemy moga byc dwojakiego rodzaju:

By obronic dyplom, Dana musi wykonac projekt. Cos przeszkadza w zrealizowaniu
      projektu. Moga to byc problemy sprzetowe, np. problemy z aparatura, dostepem do
      laboratorium, zdobyciem odpowiednich odczynnikow, sprzetu lub czesci. Moga byc
      problemy z innymi ludzmi, zwlaszcza jezeli jest to projekt zespolowy (np.
      rezyseria). Moga byc tez problemy z promotorem - wspolpraca z promotorem nie
      uklada sie najlepiej, nie jest zainteresowany projektem Dany, nie potrafi lub
      nie chce pomoc, narzuca gotowe rozwiazania.

Perspektywy podjecia wymarzonej pracy po studiach wygladaja w tej chwili zle.

Mozliwe, ze Dana pragnie realizowac sie jako naukowiec. Na to wskazuje Wieza,
      czyli burzenie utartych schematow myslowych. Mysli o podjeciu studiow
      doktoranckich. Dotychczasowa wspolpraca z promotorem nie zacheca do tego. Byc
      moze bedzie musiala na jakis czas zrezygnowac z niektorych swoich zamierzen, by
      choc polowicznie zrealizowac cel.

Dalsza realizacja planow zyciowych bedzie wymagala ustepstw, kompromisow,
      najrozniejszych zabiegow. W tej chwili nic nie wyglada prosto. Wymagana jest
      przebieglosc i dyplomacja.
      • kita32 Re: Warsztat 24. 01.03.08, 19:28
        Świetne masz skojarzenia z pstryczkiem elektryczkiem, Morgano wink

Bardzo mi się to podobało, takie lekkie i niestandardowe.
    • kija4 Rozwiązanie 02.03.08, 21:39
      Warsztat okazał się niezwykle trudny dlatego dziękuję wszystkim za
      wzięcie udziałusmile

A teraz rys historyczny
      Zaczęło się w liceum. Dana jeździła na stadninie i pracowała tam
      jako waletka (oprowadzanie dzieci, zajmowanie się końmi)w zamian
      uczyła się jeździć konno. Długo tam jednak nie wytrzymały z
      koleżankami, ze względu na złe traktowanie koni. Zaczęła zatrudniać
      się u prywaciarzy. Tak zrodziły się marzenia, o pomaganiu
      zwierzętom (ludziom poniekąd), ze założy schronisko, stadnine,
      będzie tresować psy, że będzie instruktorem jazdy, będzie ujeżdżać
      dzikie konie(naprawiać świat)...Jest naprawde dobra, świetnie
      jeździ, a zaczynała jako licha dziewczynka. Teraz uwielbia jazdę na
      oklep.
      Studia - zoologia (nie wymagałam podania dokładnej nazwy i
      specjalizacji;p). Studia ścisłe – chemia, anatomia itd. Baza
      weterynaria.
      Po studiach zrobi kurs – już wszystko znalazła – tresera psów,
      instruktora nauki jazdy. Tak więc plany są mniej ambitne od
      reżyserii, ale studia bardzo konkretne i ciężkie.
    • kija4 Winner! 02.03.08, 21:44
      W tym tygodniu wygrała...
      CANADAsmile. Moja siostra była pod wrażeniem jej interpretacji.
      Gratulujemysmile

2gie miejsce przyznałyśmy Annuszce, trzecie Herbatce.
      Dana była wiernym czytelnikiem warsztatów, poprosiłam ją o komentarz
      dla każdej z wassmile. Nik tak dobrze nie zna mojej siostry jak ona
      samasmile
      Pozdrawiam
    • kija4 wprowadzenie;) 02.03.08, 21:46
      Zapomniałabym... moja siostra jest kompletnym laikiem, więc pisze
      zgodnie z prawdą, tym co czuje. Nie oceniałyśmy kart.

• kija4 Kita 02.03.08, 21:49
      Kita :Zawód intelektualny, związany z przekazywaniem wiedzy i
      informacji. Przekaz ten dotyczy sztucznie wymyślonego świata, a więc
      zawód wiąże się nie tyle z przekazywaniem konkretnej wiedzy, czy
      wiadomości, co z wymyślaniem, twórczością mentalną.
      Kojarzy mi się z mediami lub ogólniej – z przekazem na szerszą
      skalę. Może również oznaczać przekaz duchowy lub przekaz zabarwiony
      uczuciem .
      Kojarzy mi się z rządzeniem i panowaniem nad żywiołem powietrza.
      Inspiruje, włada

Z zawodów najbardziej mi tu pasuje zawód reżysera (1-a myśl) oraz
      aktorki i literata (zostały po eliminacji innych zawodów). (świat
      wymyślony/wewnętrzny – odpada np. dziennikarstwo) (odpada np. chęć
      zostania matematykiem wink).

-----Nie chce być aktorką, nie mam ku temu też żadnych
      umiejętności. wink Nielubie być w centrum uwagi w śród obcego mi
      tłumu. Reżyserem też nie marzyłam zostać .
      -----
      Co studiuje?
      Na studiach uczy się władać słowem/obrazem i przekazywać myśli i
      uczucia poprzez słowo lub obraz lub analizować uczucia.
      Jest nosicielem pomysłów i idei, co wskazuje na to, że studia
      promują twórczość i własną inwencję. Wymagana jest aktywność.
      Przeważa praktyka nad teorią.
      -------------------------------
    • kija4 Herbatazcytryną 02.03.08, 21:51
      Herbatka

Pasją Twojej siostry jest działanie z przepisami, ustawami, prawem
      ogólnie. Może tu być zawód od prawnika do policjanta lub nawet
      strażnika więziennego. Tym bardziej, że zawód jaki chce zdobyć to
      aktywne pomaganie ludziom, ale bardziej zarządzaniem niż wyjściem na
      ulicę. Praca myślami, a nie fizyczna.
      Studia : nie są lekkie, musi się uczyć i uczyc, a na dodatek nie
      spełniają jej oczekiwań, czeka ona na coś, co będzie po nich.
      Po studiach myślę, że dopiero się okaże, czy jej się uda spełnić
      marzenie. To jedna wielka niepewność i ona to odczuwa jako wszystko
      albo nic – że albo jej się uda zrobić, to co zamierza, albo jej trud
      pójdzie kompletnie na marne.
      Zastanawiam się, ale to nie pewny strzał, czy nie jest to prawnik
      jednak –
      adwokat, sędzia itp., gdzie trzeba potem robić aplikację.

-------
      Aktywne pomaganie: kiedyś myśli skłaniały się ku ludziom ale wygrała
      moja natura która nieraz lepiej czuje się przy zwierzętach. Chce
      aktywnie, czynnie pomagać im. Studia jak na razie są przeraźliwie
      trudne. Czy spełniają oczekiwania, jeszcze nie wiem. Marze ciągle ze
      po nich zrobię sobie trenera psów , co zapewni mi stały dochód i
      pomorze w realizacji dalszych marzeń.
      Po studiach myślę, że dopiero się okaże, czy jej się uda spełnić
      marzenie. To jedna wielka niepewność i ona to odczuwa jako wszystko
      albo nic – że albo jej się uda zrobić, to co zamierza, albo jej trud
      pójdzie kompletnie na marne.
      No i tu się wypełni zgadzam ;D
      Mam nadzieje że dobrze nakreśliłam siebie samą winkCiężko wrońcu
      ocenić kim się jest samemu wink

• kija4 Canada 02.03.08, 21:52
      Dana:"Zero uwag, raczej jestem zaskoczona i aż zapytałabym Ciebie o
      moją przyszłość ;D. "
      • kita32 Re: Canada 02.03.08, 22:19
        Canada trafiła po prostu wspaniale!

Canado, jestem pod wrażeniem!

A mnie taki piękny Rycerz na koniu wypadł, a nie domyśliłam się...
        • kija4 Re: Canada 02.03.08, 22:34
          Kita mnie warsztaty kojarza się z jasnowidzeniem... Tez bylam pod
          wrazeniemsmile.
          • canada53 Re: Canada 02.03.08, 22:57
            O jejku, jejku, jak się cieszę!
            Muszę przyznać, że na tym warsztacie najwięcej czasu i wysiłku zajęło mi
            wymyślenie rozkładu. Trwało to kilka dni. Cała reszta poszła nadzwyczaj gładko,
            położyłam pierwszą kartę, która u mnie wygląda tak:
            taroteca.multiply.com/photos/album/51/Handson_Roberts#153.jpg
            i od razu zapisałam pierwszą myśl, którą był "lekarz-weterynarz". Później
            oczywiście trochę rozszerzyłam interpretację ale nie ukrywam, że pisałam ją pod
            weterynarza, ewentualnie chirurga (co było drugim skojarzeniem po rozłożeniu
            reszty kart).
            Może taka wyjątkowa łatwość w interpretacji układu - zrobiłam ją błyskawicznie,
            praktycznie w kilka minut, bez żadnego zastanawiania się (w przeciwieństwie do
            wielu innych warsztatów kiedy dłuuugo się musiałam namyślać nad interpretacją)
            bierze się stąd, że temat warsztatów jest człowiekowi bliski i w realnym życiu.
            Wprawdzie weterynaria moją pasją nigdy nie była, ale zwierzęta a szczególnie
            konie (zaczynałam jeździć już w podstawówce w zamian za wyrzucanie gnoju i inne
            tego typu prace w stadninie) zawsze budziły we mnie gorące uczucia.
            No i koniarz koniarza zawsze jakoś wyczuje.
            • kita32 Re: Canada 02.03.08, 23:10
              > Wprawdzie weterynaria moją pasją nigdy nie była, ale zwierzęta a szczególnie
              > konie (zaczynałam jeździć już w podstawówce w zamian za wyrzucanie gnoju i inne
              > tego typu prace w stadninie) zawsze budziły we mnie gorące uczucia.
              > No i koniarz koniarza zawsze jakoś wyczuje.

....Ale ja też jeździłam na koniach - w Warszawie gdy studiowałam (matematykę). Wstawałam o 5-ej rano by pojechać na Wyścigi i do 8-ej zajmowałam się końmi, później z objeżdżaniem ich na torach wyścigowych włącznie.
              A nie wyczułam koniarza...
              • kita32 po odpowiedzi 02.03.08, 23:11
                Jak zwykle po poznaniu odpowiedzi – zastanawiam się jak powinnam zinterpretować swoje karty.

Zawód: Królowa Mieczy, 4 Mieczy, Król Mieczy – praca ze zwierzętami, treser psów, ujeżdżacz koni.
                ..........W pewnym hermetycznym świecie (zwierząt) (4 Mieczy) Dana będzie Królem i Królową – władcą (treser, ujeżdżacz) i kochającą opiekunką. Przemawiać będzie do umysłu (wydawanie poleceń zwierzętom) z miłością – znowu Król i Królowa.
                Kontakt i porozumienie ze zwierzętami „podpada” pod żywioł powietrza. Wydawane polecenia, mowa ciała, umiejętność wyczuwania sposobu myślenia zwierząt i porozumiewania się z nimi – to jak najbardziej żywioł powietrza.

Studia: Rycerz Mieczy, As Pucharów, XIV UMIARKOWANIE – zoologia.
                ..........Rycerz Mieczy – dużo „wkuwania”, As Pucharów – emocjonalny stosunek do obiektów studiów – zwierząt, Umiarkowanie – to zamiast psychologii o której myślałam – weterynaria.

Plany: 10 Monet, 3 Kijów, II KAPŁANKA - zrobienie kursu tresera psów i instruktora nauki jazdy.
                ..........10 Monet oznaczało tu chyba zdobycie uprawnień (zrobienie kursów) do realizacji planów własnej działalności (3 Kijów). Kapłanka oznacza to, na co wszyscy poza mną zwrócili uwagę w swoich rozkładach, a ja nie odczytałam, że Danie przyświecały duchowe idee pomagania zwierzętom wink
    • kija4 Anuszzka 02.03.08, 21:53
      Studia związane z naprawianiem światasmile) Siostra kiji w przyszłości
      pragnie zając wysokie stanowisko, pozycje społeczną, która wymaga
      przedsiębiorczości, kreatywności tj. samodzielne stanowisko,
      związane z sukcesem, właściwa nagroda i zwycięstwem. Może jako
      miejsce pracy-to jakąś specyficzna wspólnota, klan, grono. kojarzy
      mi się z odwaga, witalnością i namiętnością,
      tj. "uczłowieczenie", "ujarzmienie", wiec praca związana z
      wykorzystaniem sil twórczych, pasja, zaangażowaniem i wykorzystaniem
      swoich atutów kobiecości. Jako studentka oczekuje podjęcia decyzji,
      wyboru-może zastanawia sie nad właściwą specjalizacją, związaną ze
      studiami? Siostra kiji chyba boi sie, ze nie zrealizuje wszystkich
      swoich pragnień i marzeń odnośnie przyszłej pracy. Jej oczekiwania
      odnośnie pracy- dostania szansy i właściwego jej wykorzystania, to
      energia męska -może liczy na pomoc jakiegoś mężczyzny, aby dostać
      prace? (plus dla siostry kiji, żeby pracować w przyszłości w tym
      zawodzie)-będzie musiała sie ciągle uczyć, wszechstronnie rozwijać,
      poszerzać horyzonty, wciąż angażować się. Minus-filantropia, marne
      zarobki? a jeżeli nie to może tj. troszkę niewdzięczna praca ,wszak
      wszystkich nie zadowoli? Jako ze jej studia skojarzyły mi sie z
      naprawa świata, wiec może siostra kiji studiuje psychologie,
      psychiatrie, resocjalizacje ,pedagogikę, jez.obcy..cos w tym stylu
      albo tj. związane z prawem, unia europejska albo ekologia,
      weterynaria (jakoś dużo zwierząt hihi)
      jak ona sobie radzi na studiach: będzie oksmile
      --------
      Wysoka pozycja społeczna ? hm KIMŚ chce być na pewno, ta wysoka
      pozycja w moim odczuciu –pola działania- dla społeczeństwa może być
      nisko zarobkową pracą (kto wie), bez żadnego dr przed nazwiskiem
      mimo iż posiadać będę zbliżone wykształcenie. Wykorzystanie atutów
      kobiecości odpada, nie leży to kompletnie w mojej naturze.
      Zdanie w którym piszesz, że oczekuje pomocy jakiegoś mężczyzny to
      skierowane w moją stronę faux pas ;D, od panów mężczyzn wymagam
      tylko traktowania na równi, żadnych ekstra usług i uzależniania się
      od ich pomocy ;D, ale niech to nie zapachnie feminizmem zbytnio,
      wszakże kobiety i mężczyźni są na tym samym poziomie rozwoju wink
      Jeśli faktycznie osiągnę cel to moja przyszła praca nie będzie tylko
      miejscem zarobku ale i spełniania się. Myślę więc że przyniesie mi
      dużą satysfakcję.
      Reszta się zgadza i mimo mojej wielkiej rozpiski przyznałabym Ci 2-
      gie miejscewink Pozdr.
    • kija4 Morgana 02.03.08, 21:55
      Co Dana studiuje? elektrotechnika, elektronika, informatyka, fizyka,
      telekomunikacja
      Może być także: reżyseria, inne kierunki artystyczne, medycyna
      (specjalizacja: psychiatria), psychologia, politologia,
      dziennikarstwo, AWF (chce zostać kaskaderem?)

Jakie jej jest marzenie? Burzyć stare struktury, budować nowe.
      Zmieniać świat.
      Poznać i przez to opanować lub wykorzystać w służbie człowieka
      olbrzymie energie. To mogą być energie fizyczne lub psychiczne. Może
      tez chodzić o panowanie nad ludzkimi emocjami.

Co musi zrobić, by spełnić swe marzenie?
      Skończyć studia, zrobić dyplom. Do tej pory szło dobrze, w tym
      momencie sie zacina.

Problemy mogą być dwojakiego rodzaju:

By obronić dyplom, Dana musi wykonać projekt. Cos przeszkadza w
      zrealizowaniu
      projektu. Mogą to byc problemy sprzętowe, np. problemy z aparatura,
      dostępem do
      laboratorium, zdobyciem odpowiednich odczynników, sprzętu lub
      części. Mogą być
      problemy z innymi ludźmi, zwłaszcza jeżeli jest to projekt zespołowy
      (np. reżyseria). Mogą byc tez problemy z promotorem - współpraca z
      promotorem nie układa sie najlepiej, nie jest zainteresowany
      projektem Dany, nie potrafi lub nie chce pomoc, narzuca gotowe
      rozwiązania.

Perspektywy podjęcia wymarzonej pracy po studiach wyglądają w tej
      chwili zle.

Możliwe, ze Dana pragnie realizować sie jako naukowiec. Na to
      wskazuje burzenie utartych schematów myślowych. Myśli o podjęciu
      studiów doktoranckich. Dotychczasowa współpraca z promotorem nie
      zachęca do tego. Być może będzie musiała na jakiś czas zrezygnować z
      niektórych swoich zamierzeń, by choc połowicznie zrealizować cel.

Dalsza realizacja planów życiowych będzie wymagała ustępstw,
      kompromisów, najróżniejszych zabiegów. W tej chwili nic nie wygląda
      prosto. Wymagana jest przebiegłość i dyplomacja.
      ----
      mam 19lat i daleko mi do wypisanych przez Ciebie trudności wink
      Wszyscy widzą same trudności??? wink
    • anuszzka gratulacje 03.03.08, 01:36
      gratuluje canadosmile)

ojej jestem w szoku,zaskoczona mile z drugiego miejscawink)))))))))))))
      juz zasypialam ale cos mnie tknelo i zajrzalam tutaj

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka