30.07.08, 17:47
Jak sadzicie, co sklania niektore wrozki do takiego osmieszania kart?
deser.gazeta.pl/deser/1,83454,5504270,Ziobro_ojcem__Szczypinska_wyjdzie_za_maz__Wrozka_przepowiada_.html
Wstyd przyznac potem, ze sie czlowiek zajmuje kartami, bo jakies nawiedzone
"znane wrozki" gadaja glupoty i dyskwalifikuja w swiadomosci spolecznej tarota.
"- Grzegorz Schetyna będzie starać się o prezydenturę, przegra i odejdzie z
polityki. Być może w grę wejdzie jakiegoś rodzaju uzależnienie".
Czemu wrozki godza sie na takie akcje? Przeciez to OBCIACH.

ps: Kiedys przypadkiem widzialam EZO Tv. Wrazenie niezapomniane.
Obserwuj wątek
    • kita32 Re: Obciach 30.07.08, 18:35
      Właściwie to nie wiadomo jak powstał ten artykuł. Może dziennikarz zamówił wizytę u wróżki i zadawał jej pytania o osoby publiczne i potem jej odpowiedzi (za które zapłacił) opublikował. I to opublikował tak, żeby było rozrywkowo.

Ale jeżeli nawet tak było, że ten artykuł powstał w jakiś sposób podstępnie, na zasadzie ukrytej kamery/ magnetofonu, to osobiście nie podoba mi się odpowiadanie na takie pytania, które dotyczą osób trzecich.
      • olga.78 Re: Obciach 30.07.08, 20:25
        A kto czyta takie czasopisma jak "Fakt". Przecież to obciach. Przynajmniej dla mnie.
        A co skłoniło wróżkę? Pewnie pieniądze i darmowa reklama. Zresztą nie wiadomo
        czy zdania w artykule nie zostały wyrwane z kontekstu lub poddane lekkiemu
        retuszowi i w ten sposób zniekształcone. Dziennikarz też chce przecież zwiększyć
        poczytność gazety bo za to mu płacą. A może on z tych co mają bardzo elastyczny
        kręgosłup moralny. Ale to tylko domniemania. Myślę, że powodów może być wiele.
        Ech, samo życie...
        • romy_sznajder Re: Obciach 30.07.08, 20:29

> A kto czyta takie czasopisma jak "Fakt".

Ci, ktorzy sa odpowiedzialni za elektroniczne wydanie Gazety Wyborczejsmile
      • romy_sznajder Re: Obciach 30.07.08, 20:28
        > to osobiście nie podoba mi się odpowiada
        > nie na takie pytania, które dotyczą osób trzecich.

Mnie sie nie podoba jakosc. Tresc. Uwazam, ze to stek bzdursmile
        Bo komentarze nt. znanych "osob trzecich" to norma, zwlaszcza nt. osob publicznych.
        Przeciez dziennikarze pytaja prawnikow, co sadza o jakims posunieciu polityka (i prawnik dyskwalifikuje), albo psychologa (glownie Janusza Czapinskiego) co sadzi o kims, albo muzyka (lub Kube Wojewodzkiego) co sadzi o innym muzyku.

Ale wtedy profesjonalisci odpowiadaja tak, ze ich branza na tym zyskuje.
        Tu natomiast, pani Miriam nie tylko opowiada niepytana (przez zainteresowanych) te swoje wizje nt. prywatnosci, to jeszcze jest w tym jakis chaos, miszmasz. Prezydentura i uzaleznienie. Dziecko i sprawy w sadzie. MAGIEL.

Wrozka Miriam zgodzila sie w dodatku na zrobienie zdjecia i publikacje w gazecie. Teoretycznie, w prawie prasowym jest jasnosc: jesli ktos jest "w pracy" (wykonuje obowiazki zawodowe, a zarejestrowana dzialalnosc gospodarcza wypelnia znamiona tego kryterium) to NIE moze sie NIE zgodzic na zrobienie zdjecia/sfilmowanie, chyba ze wyznaczy inna osobe do tego uprawniona.
        Ale nawet jesli redaktor zaszantazowal Miriam tym paragrafem, to ona miala tysiac zastrzezen, zeby odmowic odpowiedzi. Najwyrazniej jednak podoba jej sie ta forma reklamy. Jedni w EZO, drudzy we Fakcie..
    • alka.5 Re: Obciach 31.07.08, 01:31
      Myślę, że ta kobieta w ogóle nie zdaje sobie sprawy z tego, że jest
      żenująca - jaka gazeta, taka wróżka. A świadomość
      czytelników "Faktu"... cóż, niech im prasa lekką będzie.
      Ale co do Ezo to moim zdaniem Romy grubo uogólniasz.
      • romy_sznajder Re: Obciach 31.07.08, 02:33
        > Ale co do Ezo to moim zdaniem Romy grubo uogólniasz.

Podoba ci sie? No to daj przyklad sensownej osoby tam wystepujacej, mowiacej
        sensowne rzeczy itd.. Z pora emisji, bo nie ogladam tv, musze sie zasadzic.
        Mowie serio, obejrze nieuprzedzonym okiem, choc nie wiem, jak zrobic zeby nie
        pamietac, ze sie oglada audiotele za 4.22.- za min, czy odwrotnie, za 2.44.- A,
        juz wiem, bede ogladac jako "polecona" audycje, spoko.
        • alka.5 Re: Obciach 31.07.08, 07:05
          No wiesz, jak dla mnie zdania nie musisz zmieniać smile
          Ale kogo lubię posłuchać napisać mogę: Ela Nowalska - ciepła i
          kochana osoba, Tarocistka Danuta - fachura(od fachowiecsmilei konkret,
          Aminy lubiłam posłuchać, ale jak się zaczęło o klątwach to zwiałam,
          bo to nie na mój wątły umysł smile))
          No i oczywiście NAJFAJNIEJSZEGO CHŁOPAKA NA ŚWIECIE: RODINA, ale już
          go niet tam.
          Z godzinami musiałabyś sobie sama poradzić, bo ja ostatnio mam
          przerwę w emisji, ale dam znać jeżeli Tarocistka Danuta będzie mówić
          o kartach tarota, bo na to poluję.
          • alka.5 Re: Obciach 31.07.08, 08:19
            I znowu wkradł mi się czasownik "musieć", który jak dla mnie nie ma
            żadnego uzasadnienia w jęz. polskim - pewnie byś przełknęła, ale ja
            go nie znoszę. Generalnie pierwsze zdanie miało brzmieć: "swoją
            opinią nie depczesz mi po odciskach"
          • romy_sznajder Re: Obciach 31.07.08, 08:24
            Dzieki, sprobuje.
            • romy_sznajder Re: Obciach 31.07.08, 08:27
              A tymczasem mamy epilog:
              www.dziennik.pl/zycienaluzie/article215737/Ziobro_Bede_dobrym_ojcem.html
              "Na pewno będę dobrym ojcem. Rodzina to wspaniała sprawa" - mówi "Faktowi" były
              minister sprawiedliwości. "Mam nadzieję, że polityka nie stanie mi na
              przeszkodzie, abym w przyszłości miał całą gromadkę dzieci" - dodaje, choć skąpi
              innych szczegółów.
              Ale nawet jeśli mówi to pół żartem, to jego mama traktuje sprawę bardzo
              poważnie: "Byłoby świetnie, gdyby mój syn miał dziecko. Byłabym bardzo
              szczęśliwa" - opowiada "Faktowi" Krytyna Ziobro. Bardzo liczy, że przepowiednia
              się spełni. Tak, by już niedługo mogła wziąć na ręce swojego wnuka lub wnuczkę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka