morelka14 26.03.07, 13:30 jak szukać w horoskopie wskażników zmian miejsca zamieszkania, przeprowadzek ? Na co patrzeć? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kita32 Morelko 26.03.07, 13:54 jeżeli jesteś tą Morelką, której horoskop znam z kursu WJ, to możesz mieć skłonność do przeprowadzek, bo masz: Merkurego na ascendencie (między innymi daje ruchliwość i umiejętność dostosowywania się do zmian - ale może przynosić pofróże, a nie przeprowadzki); Urana na MC - kojarzy się między innymi z radykalnymi zmianami - może dawać przeprowadzki w wyniku jakiś radykalnych zmian lub w wyniku dążenia do niezależności; Księżyc na descendencie - Księżyc jest planetą kojarzoną ze zmiennością - dominanta Księżycowa może przyczyniać się do zmian miejsca zamieszkania. Tradycyjnie patrzy się na 4-y dom. Jego władcą jest u Ciebie Neptun, który jest w koniunkcji z ruchliwym Merkurym. A teraz (jeżeli przeprowadzki dotyczą Ciebie), Merkury wszedł Ci do 4-ego domu i jest w opozycji do Plutona - to też może przyczyniać się do przeprowadzek. Tak ogólnie na co patrzeć - nie potrafię odpowiedzieć. Odpowiedz Link
dagmara888 Re: przeprowadzki itp. 26.03.07, 16:49 I jeszcze pytanie czy pytasz o przeprowadzki w ramach jednego kraju czy np. o emigrację albo poszukiwanie swojego miejsca, często emigracja wcale nie musi wiązać się z chęciami wyemigrowania a tylko z chęciami zarobku - także jeżeli wchodzą przeprowadzki to dom 9 i znak Strzelca, w kraju to dom 4 i znak Raka - tak ogólnie oczywiście) Odpowiedz Link
morelka14 Re: przeprowadzki itp. 26.03.07, 18:31 Witajcie ,witajcie Tak Kito, jestem tą morelką z kursu. Sytuacja nasza rodzinna wygląda tak,że mieszkamy w miejscu ,z którego będziemy musieli się wyprowadzić, bo tak przewidują plany przestrzenne zagospodarowania terenu. Nie jest to dla nas niespodzianka, ale wszystkie znaki wskazują ,że to już niedługo nastąpi. A ja chcialabym przy tej okazji przenieść się gdzies nad polskie morze. Stąd pytam na co luknąć w horoskopie. Dzięki za wskazania. Odpowiedz Link
kita32 gdzie się przeprowadzić? 26.03.07, 18:51 Czy, Morelko, pytasz gdzie się przeprowadzić? Jeżeli tak pytasz, to zrób relokację na miejscowość. Jedna z moich córek na 4 lata przeniosła się do Szczecina. Po relokacji descendent "opadł" 2^ i Księżyc znalazł jej się dokładnie na descendencie, a Pluton (z Wenus) znalazł się niżej pod ascendentem. I w Szczecinie zrobiła się niesamowicie towarzyska, ma tam dużo przyjaciół. I kocha to miasto, ale to dlatego, że jest i plutonowe (to wynika z historii tego miasta) i uraniczne (swoboda, tolerancja). Do Ciebie pasuje miejscowość nad morzem, bo masz Neptuna na ascendencie. Wszyscy neptunicy, których znam - kochają morze pozdrawiam, Kita Odpowiedz Link
rencle Re: przeprowadzki itp. 27.03.07, 20:37 Uran na ic jest wskaznikiem przeprowadzek i pewnej wewnetrznej nerwowosci. Odpowiedz Link
ggossia Re: przeprowadzki itp. 31.03.07, 00:15 ja przeprowadzalam sie kilka razy jak bylam mala ( pisze o tym w watku z moim horoskopem), ostatnio przeprowadzilam sie jak saturn tranzytowal mi 7 dom Odpowiedz Link