10.12.08, 23:12
czesc smile, chciałabym prosić Was o pomoc w zrozumieniu mężczyzny,
którego radix urodzeniowy podam w linku. Ja niestety mocno raczkuję
w astrologii, więc mogę bardzo spróbować bardzo oględnie coś od
siebie napisać. Wydaje mi sie, że ów facet bywa nerwowy, nie usiedzi
na mijescu, księżyc w koziorożcu sugeruje, że może być surowy, nie
okazywać uczuć. Wenus sekstyl jowisz - powodzenie u kobiet
hmm...albo sporo związków. Nie mam pojęcia, naprawdę sad. Nie wiem,
czy w astro prawidłowo wpisałam dane, dlatego podam datę tutaj, moze
ktoś z Was będzie chciał sprawdzić u siebie 31.10.1980 godz. 16.10
Świnoujście. Dodam, że jest on moim znajomym, który staje się dla
mnie coraz bliższym. Oczywiście będę uczestniczyła w dyskusji, jeśli
się ona wywiąże smile. Jeszcze raz proszę pomoc.
fotoforum.gazeta.pl/3,0,1587512,2,1.html
Obserwuj wątek
    • janou Re: radix 11.12.08, 00:05
      W horoskopie urodzil sie 31 maja 1980 a Ty piszesz o 30 pazdzierniku
      1980,wiec jak jest naprawde?smile
      • szeltie Re: radix 11.12.08, 07:32
        31.05.1980
        • aarvedui Re: radix 11.12.08, 08:21
          pierwsze co się rzuca w oczy to specyficzna integracja części "męskiej" i
          "żeńskiej" - poprzez najsilniejszą planetę - merkurego.
          z jednej strony kwadrat słońce-mars w merkurialnych znakach - jako mężczyzna -
          nerwowy,drażliwy. napięcie rozgrywa się pomiędzy,jakby to obrazowo ująć - "być
          motylkiem czy mróweczką", "z głową w chmurach(oparach imprezowych) czy z nogami
          na ziemi(tuptając pracowicie)"
          z drugiej strony - część kobieca w rozterce - okazywać emocje,czy uczucia;
          kochać czy zachowywać pozory. dominuje pewien konserwatyzm w patrzeniu na
          "kobiecość", a dylemat może rozgrywać się pomiędzy: być wrażliwą i uczuciową czy
          rzeczową i praktyczną. trudno sie zidentyfikować z jedną ze stron. to wszystko
          ładnie doprawione jowiszem, co może dodać trochę ognia, ale i po prostu
          rozdmuchać i utrwalić wady tej opozycji. w całości tego "idealnego" obrazu
          kobiecego dominuje typ wodno-ziemski. odrobina jowisza może uwypuklić bliskie
          jowiszowi cechy wenus w raku, jak np zamiłowanie do jedzenia czy podróży i marzeń.
          jak bardzo to się przekłada na potrzebę takich cech u partnerki? trzeba
          sprawdzić to osobiście - jak rozumie te cechy,jak wyraża u siebie,co bardziej,a
          może patrzy na to obiektywnie (zrozumienie opozycji poprzez introspekcję).

całością rządzi merkury, czyli najłatwiejszym sposobem na dotarcie do całej
          osoby będzie komunikacja.pisanie,mówienie - uruchamiając cechy merkurialne
          możesz przemówić do jego poczucia męskości(władztwa) i do uczuć-wartości
          (koniunkcja z opozycją). do księżyca może być jednak trudniej, bo jest w
          opozycji. konflikt myśli-emocje mógł sprawić, że "księżyc" będzie najmniej
          zintegrowaną, jednak bardzo potrzebną wartością.
          czyli kobiecość i emocje wyrażane na sposób koziorożca mogą robić duże wrażenie.
          oczywiście trzeba to zweryfikować, ale wiadomo chociaż na co patrzeć i czego szukać.

poza tym - pluton.
          mocny tranzyt do "kobiecej" osi będzie mieszał. możliwe silne przeżycia.
          gdybologicznie można powiedzieć, że nowy związek (umowa) z kobietą (firmą)
          wywróci na głowie jego emocjonalność (zmieni nawyki).
          można powstawiać w nawias rozmaite kombinacje cech wenusjańskich i księżycowych.
          • szeltie Re: radix 11.12.08, 08:38
            aarvedui, dziękuję Ci ślicznie za wypowiedź smile. A możęsz wyjaśnić,
            co w praktyce może oznaczać - czyli kobiecość i emocje wyrażane na
            sposób koziorożca mogą robić duże wrażenie.
            oczywiście trzeba to zweryfikować, ale wiadomo chociaż na co patrzeć
            i czego szukać. Tzn, że ceni on kobiety zaradne, konsekwentne,
            konserwatywne ? Wiem, że patrzy mocno na wykształcenie...
            • aarvedui Re: radix 11.12.08, 10:36
              szeltie napisała:

> co w praktyce może oznaczać - czyli kobiecość i emocje wyrażane na
              > sposób koziorożca mogą robić duże wrażenie.

mogą,ale nie muszą - zależy od tego jak ma zintegrowane cechy księżycowo -
              wenusjańskie, te typowe. dlatego należy - rozmawiać i się dowiedzieć;
              zwłaszcza,że podkreślony jest merkury.

koziorożec? no dla kobiety księżyc to często jak słońce wink prawie.
              w każdym bądź razie oś rak-koziorożec z elementem merkurego(bliźnięta-panna,III
              dom) i jowisza(strzelec/IX dom) opisuje archetypy kobiece ku którym może mieć
              skłonność i to należy wybadać -zdecydowanie w praktyce, bo na nic gdybanie nad
              horoskopem gdy się nie weryfikuje interpretacji kontaktem osobistym.
              • szeltie Re: radix 11.12.08, 11:51
                Hmm, w sumie niewiele mi to mówi. Ja wiem, że najlepiej jest
                poznawać człowieka poprzez kontakt bezpośredni, ale jak znaleźć
                klucz do niego, żeby chciał się otworzyć ? To jest problem...
                • aarvedui Re: radix 11.12.08, 12:02
                  poszukaj w tekstach o położeniu planet w znakach i spróbuj odczytać to powoli.
                  przecież miała być dyskusja,nie ? wink

spróbuj na www.astro.com albo na www.astrology-numerology.com
                  albo na astrolabium...etc.sporo linków możesz znaleźć w temacie linkowym na
                  forum "Jak na górze..."

zachęcam do samodzielnej próby interpretacji, więcej przez to zrozumiesz jak się
                  sama wgryziesz. zacznij od układów, które wymieniłem i podaj próbki swojej
                  interpretacji w wątku.
                  • szeltie Re: radix 11.12.08, 13:51
                    niestety nie znam języka angielskiego, zresztą, co ja sama wydumam z
                    regułek, jestem ciekawa , jakie są Wasze doświadczenia i
                    przemyślenia, jeśli chodzi o takie aspekty...
                    • szeltie Re: radix 12.12.08, 19:40
                      Czy ktoś jeszcze mógłby się wypowiedzieć na temat tego horoskopu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka