Dodaj do ulubionych

Zaćmienie słońca

26.01.09, 23:02
W związku z dzisiejszym zaćmieniem słońca, czy bierzecie zaćmienia Słońca i
Księżyca pod uwagę w tranzytach, obserwujecie ich skutki? Trochę ostatnio o
nich czytałam w Internecie, niektórzy twierdzą, ze skutki ich mogą być
długoterminowe i obserwowalne nawet po kilku miesiącach. Moje zaćmienie
wypadło w 11 domu i jak na razie zaobserwowałam wybuchy flejmów na dwóch z
odwiedzanych przeze mnie forów.
Obserwuj wątek
    • kita32 przekopiowuję 27.01.09, 09:43
      Elko, pozwoliłam sobie przekopiować fragment Twojego postu na temat poruszony przez Mmoni:

"W poniedziałek 26 stycznia będzie obrączkowe zaćmienie słońca, niestety niewidoczne w Polsce. Zacznie się o 6,06 w okolicach Przylądka Dobrej Nadziei (piękna nazwa!), zakończy się o 9,52 w pobliżu Mindanao.

A 9 lutego będzie częściowe zaćmienie księżyca. Początek o 12,37, maksimum o 12,37, zakończenie o 16,40. W Polsce może być trudne do zauważenia przy wschodzącym księżycu."

Mnie to zaćmienie Słońca wypadło w 6-m domu i mam chrypę i czerwone gardło. Z tym przeziębieniem mam problemy już od tygodnia (zwolnienia chorobowego nie mogę wziąć teraz, bo mam robotę, której nikt za mnie nie wykona). Wczoraj już było mi lepiej, ale umyłam głowę i znowu wróciła straszna chrypa i zawaliło mi się gardło... Nie wiem, czy to wpływ zaćmienia tak mi pogorszył stan zdrowia, czy kwadratura Merkurego z Marsem do mojego stellum słonecznego zaćmiła mi zdroworozsądkowe myślenie, bo przecież wiedziałam, że jak położę się spać z niedosuszoną głową, to obudzę się chora, szczególnie teraz...
      • kita32 Re: przekopiowuję 27.01.09, 20:43
        > Mnie to zaćmienie Słońca wypadło w 6-m domu i mam chrypę i czerwone gardło.

...Tak zaczął się ranek, ale w ciągu dzisiejszego dnia poczułam się już zdrowa smile.
        • lwi2 Re: zaćmienie 27.01.09, 21:03
          Znajoma dostała w dniu zaćmienia info o możliwości otrzymania
          ogromnego spadku (ale nie wiadomo jeszcze czy się jej należy), sama
          nie wiem co jej odpowiedzieć - takie info na zaćmieniu? Ma
          zapakowany dom 8. Fajna sprawa, prawda?
          Lwi
          • kita32 Re: zaćmienie 27.01.09, 23:08
            super!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka