galaxian1 25.06.10, 09:19 Jakiś nowy seriallo o pani policjantce Ale czy ktoś to będzie oglądał? Marne szanse (czytać z francuskim akcentem) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ilekobietamalat Re: Rookie Blue 25.06.10, 10:42 > Marne szanse (czytać z francuskim akcentem) ROTFLDD Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: Rookie Blue 25.06.10, 14:39 pszczolaasia napisała: > my wolimy Panow Policjantów ja to generalnie wole panow szeryfow ;> no ale to taki szczegol;D Odpowiedz Link
luczijka Re: Rookie Blue 25.06.10, 15:57 A już z kolei Aniuta woli pana szeryfa z Justified Ja obaczę to serialidło, bo znów mam postanowienie oglądania wszystkich nowości ;P Odpowiedz Link
luczijka Re: Rookie Blue 25.06.10, 15:59 Aha to coś jest reklamowane jako "policyjne GA", cokolwiek to znaczy Odpowiedz Link
ka_thy Re: Rookie Blue 25.06.10, 16:09 Ja bym sobie obejrzała Jeśli będą napisy, bo jestem leń. Odpowiedz Link
galaxian1 Re: Rookie Blue 25.06.10, 18:26 luczijka napisała: > Aha to coś jest reklamowane jako "policyjne GA", cokolwiek to znaczy Czyli policjanci bawiący się w chirurgów ?! Może być very interesujące Odpowiedz Link
luczijka Re: Rookie Blue 25.06.10, 19:47 galaxian1 napisał: > Czyli policjanci bawiący się w chirurgów ?! > Może być very interesujące No, to by było ciekawe Ale chodzi raczej o to, że bohaterami są świeżaki po Akademii Policyjnej Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: Rookie Blue 25.06.10, 19:47 Ty to tak nas Aniuta od razu z wsyztskich szat odzierasz. kazda tajemnice wygadasz...oczywiscie ze wampirskich tylko nie chcialysmy tak z ikobieta w kolko macieju oficjalnie o tym samym no! Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Rookie Blue 25.06.10, 20:08 Luz. Było swego czasu w kółko macieju o Majkelu Skofildu to i teraz może być o wampirskich szeryfach przeca . Odpowiedz Link
luczijka Re: Rookie Blue 26.06.10, 00:15 Zaliczone Porównanie z GA oczywiście na wyrost, ale ogólnie serial nie jest zły tzn. da się obejrzeć ;P Jeśli ktoś lubi podziwiać policjantów w akcji, będzie usatysfakcjonowany. Natomiast fani Mentalisty, czy Castla (gdzie najważniejsza jest zagadka) raczej się zawiodą. A więc: oglądać, czy nie oglądać? Decyzja należy do Was Jedno jest pewne - to nie będzie żaden hit Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: Rookie Blue 28.06.10, 19:33 podobasie. obezjalam, chirurgowe faktycznie,ale chyba od chirurow wole policjantow. castle a to to w ogole inna bajka wiec nie ma co porownywac, ale w sowjej kategorii jest niezle. bylo takich juz zapewne multum milion ale bede ogladac wpisze w tabelke jak ograne w jakie dni leci;P Odpowiedz Link
galaxian1 Re: Rookie Blue 30.06.10, 09:07 Bo to jest serial typu "praca i życie prywatne policjantów", a nie detektywistyczny, tak ? Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: Rookie Blue 30.06.10, 12:08 galaxian1 napisał: > Bo to jest serial typu "praca i życie prywatne policjantów" mhm, yo jest dokladnie taki format jak chirurdzy - praca + knajpa, czasmi myknie dom oczywiscie wszystko moze sie zmienic ale nie sadze;P Odpowiedz Link
luczijka Re: Rookie Blue 30.06.10, 12:53 galaxian1 napisał: > Bo to jest serial typu "praca i życie prywatne policjantów", a nie > detektywistyczny, tak ? Tak. Ich praca polega na bieganiu z gunami w terenie i robieniu obławy na przestępcę Nasi bohaterowie to żółtodzioby, więc popełniają sporo błędów, co czasem prowadzi do zabawnych sytuacji ;P Można obejrzeć, jak się nie ma nic lepszego do roboty Odpowiedz Link
galaxian1 Re: Rookie Blue 03.07.10, 14:05 Obejrzałem i... ja wiem, takie to jakieś... momentami naiwniackie Od razu widziałem, że ten gościu co uciekł przez okno będzie tajniakiem. A przecież to miało być największe zaskoczenie tego odcinka. No i te moralizatorskie gadki )) Jakoś mnie nie porwało, ale pewnie ze 2 odcinki jeszcze obejrzę - albo wciągnie, albo "do kosza". Ale chociaż ładną aktorkę dali i nie blondynkę (Aniutko !!!) Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: Rookie Blue 03.07.10, 19:56 galaxian1 napisał: > Obejrzałem i... ja wiem, takie to jakieś... momentami naiwniackie no proszzz cie, a czego sie spodziewales? a niby chirurdzy to jacy? operacja na otwartym sercu w windzie? sirjesli?;PP swoja droga ten pan tjniak to ma cos nie halo z twarza;> Odpowiedz Link
ka_thy Re: Rookie Blue 13.09.10, 12:36 Serial okazał się być bardzo sympatycznym serialem obyczajowym. Własnie skończył się sezon 1. I doczytałam, że ma być sezon 2, z czego się bardzo cieszę I od dziś ma być nadawany w Polsce, na kanale Hallmark. Odpowiedz Link
galaxian1 Re: Rookie Blue 13.09.10, 20:22 Ja obejrzałem 4 albo 5 odcinków i jak nie mam co robić to sobie zapuszczam. A ostatnio odkryłem że główna bohaterka to jest z Reapera przecież Bo i Reapera ostatnio sobie zapodałem. Widzisz Aniuta - jak coś obiecam, to po kilku latach dotrzymam słowa! Obiecałem Reapera oglądać, to oglądam Początkowo wydał mi się strasznie durny, ale już mnie wkręcił, a Tyler Labine oczywiście wymiata Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Rookie Blue 14.09.10, 18:51 galaxian1 napisał: > Widzisz Aniuta - jak coś obiecam, to po kilku latach dotrzymam słowa! Obiecałem > Reapera oglądać, to oglądam Początkowo wydał mi się strasznie durny, ale ju > ż mnie wkręcił, a Tyler Labine oczywiście wymiata No bo to jest taki durnowaty serial ale ma swój urok . No i cieszę się, że dałeś się namówić . Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: Rookie Blue 13.09.10, 20:31 ka_thy napisała: > Serial okazał się być bardzo sympatycznym serialem obyczajowym. Własnie skończy > ł się sezon 1. I doczytałam, że ma być sezon 2, z czego się bardzo cieszę > > I od dziś ma być nadawany w Polsce, na kanale Hallmark. a ten 2 sezon to tez wakacyjny bedzie? moglu by to zrobic caloroczne a nie wakacyjne.. Odpowiedz Link
galaxian1 Re: Rookie Blue 13.09.10, 20:39 > a ten 2 sezon to tez wakacyjny bedzie? > moglu by to zrobic caloroczne a nie wakacyjne.. Jakby wszystko było całoroczne, to co bysmy w wakacje ogładali? A mnie to najbardziej wkurza scancelowanie Defying Gravity - to takie Rookie Blue tylko o astronautach co polecieli na Marsa (serial scenarzystów Chirurgów). I nawet "Pługowy" z Treesów tam grał I skończyło się wielkim clifem i... cancel! Do dziś nie mogę przeboleć Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: Rookie Blue 13.09.10, 21:01 > Jakby wszystko było, to co bysmy w wakacje ogładali? nadrabialibusmy te caloroczne co odpuscilismy;D wakacyjnie to mi weeds lezy(naprawde, jak by bylo caloroczne to by mi sie chyba tak fajnie nie ogladalo), do tego moglby byc dexter i californication(ktorego jeszcze nie nadorbilam).. i wakacyjnie taki zestaw by mi styknal ewentualnie eureka..ael zawsze jak sie konczy mam niedosyt to sama nie wiem;D Odpowiedz Link
ka_thy Re: Rookie Blue 14.09.10, 08:50 To ja jeszcze o Rookie Blue, mogę? O nowym sezonie nic nie wiem, poza tym, że ma być I fajnie, bo wyjątkowo podszedł mi ten serial - potrzebowałam czegoś lekkiego ale nie odmóżdżającego. RB nadał sie idealnie. Obejrzałam cały sezon, większość z angielskimi napisami, na polskie czekałabym do dziś albo jeszcze dłużej. Ostatni odcinek serii nie przekombinowany, bez durnych cliffhangerów, zakończony po prostu ładnie i zgrabnie. To co mnie zaskoczyło, bo nie wiedziałam wcześniej, że jest to serial kanadyjski. Myślałam, że amerykański. Bardzo podobała mi się główna bohaterka. A raczej aktorka ją grajaca. Ma dosc intrygującą urodę i ciekawą mimikę twarzy. I fajny uśmiech. No i detektyw Luke, moje serialowe ciacho. Tak bardzo przypominał mi Josefa Kostana z Moonlighta. Lubię u mężczyzn taką chłopiecą urodę. Plus głos, plus usmiech - i już jestem zakochana Odpowiedz Link
galaxian1 Re: Rookie Blue 14.09.10, 09:09 ka_thy napisała: > Bardzo podobała mi się główna bohaterka. A raczej aktorka ją grajaca. Ma dosc i > ntrygującą urodę i ciekawą mimikę twarzy. I fajny uśmiech. Wreszcie komuś się jakaś kobitka podoba Nie da się ukryć, że Missy Peregrym to bardzo fajna laska - od razu napisałem że w serialu niezła panieny grają. A poza tym - kobitki w mundurach są mrrr ! Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: Rookie Blue 14.09.10, 11:47 detektywowi mowimy zdecydowanie nie;> przypomina mi nasze polskie "ciacho" czyli aktora z majki bodajze (Wczoraj byl u majewskiego), o jakze pieknym nazwisku ciachorowski;D czy cos.. pozatym jest jakis taki, za dobry;> a ze serial kanadyjski to tez nie wiedzialam.. Odpowiedz Link
galaxian1 Re: Rookie Blue 14.09.10, 12:26 ilekobietamalat napisała: > detektywowi mowimy zdecydowanie nie;> Typowy boysbandowiec! Facet, a zwłaszcza pracujący w policji powinien być "niegrzeczny" > a ze serial kanadyjski to tez nie wiedzialam.. A ni ja Odpowiedz Link
ka_thy Re: Rookie Blue 14.09.10, 14:46 lekobietamalat napisała: > detektywowi mowimy zdecydowanie nie;> przypomina mi nasze polskie "ciacho" > czyli aktora z majki bodajze (Wczoraj byl u majewskiego), o jakze pieknym nazwi > sku ciachorowski;D czy cos.. Nie lubię Cię Kobieto za to porównanie, powinnam Cię nie lubić do końca zycia. Ciachorowski jest, jak to mówi moje dziecko, rzygny, za to detektyw Luke, mmm.... Boże, Ciachorowski.... Kobieto, dlaczego mi to zrobiłaś? To jest jak potwarz... galaxian1 napisał: > Typowy boysbandowiec! Ciebie tez GLX nie lubię Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: Rookie Blue 14.09.10, 15:03 oj soorrry nooo;D slowo rzygny natomiast jest boskie Odpowiedz Link
galaxian1 Re: Rookie Blue 14.09.10, 18:23 No i wyszło szydło z wora, że połowa loluma ogłada "Nowe Gliny" Jakże piękny polski tytuł - prawda? Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: Rookie Blue 14.09.10, 18:43 galaxian1 napisał: > No i wyszło szydło z wora, że połowa loluma ogłada "Nowe Gliny" > Jakże piękny polski tytuł - prawda? jak poradnik dla ceramikow Odpowiedz Link
ka_thy Re: Rookie Blue 15.09.10, 08:09 O matko, jakie Ty masz zabójcze skojarzenia! Kobieto, co Ty bierzesz? I tak a propos skojarzeń, to juz drugi serial, który sobie z Ilekobietą podglądamy, a który dostaje durny polski tytuł. Najpierw Bananowy Doktor, teraz Nowe Gliny. Ciekawe jak przetłumaczą Glee Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: Rookie Blue 15.09.10, 08:45 ka_thy napisała: > O matko, jakie Ty masz zabójcze skojarzenia! Kobieto, co Ty bierzesz? theraflu;D widac ma jakies skutki uboczne > I tak a propos skojarzeń, to juz drugi serial, który sobie z Ilekobietą podgląd > amy, a który dostaje durny polski tytuł. Najpierw Bananowy Doktor, teraz Nowe G > liny. Ciekawe jak przetłumaczą Glee > ano, glee jak nic by przetlumaczyli jako klasa muzyczna, albo cos rownie natchnionego;D Odpowiedz Link
luczijka Re: Rookie Blue 15.09.10, 14:56 galaxian1 napisał: > No i wyszło szydło z wora, że połowa loluma ogłada "Nowe Gliny" Coś strasznie mały ten lolum, skoro trzy osoby to już połowa Odpowiedz Link
ka_thy Re: Rookie Blue 15.09.10, 18:21 Właśnie, zastanowiło mnie to - ile osób jest na lolumie? Odpowiedz Link
galaxian1 Re: Rookie Blue 15.09.10, 19:48 ka_thy napisała: > Właśnie, zastanowiło mnie to - ile osób jest na lolumie? W miarę systematycznie to z 6 Lu - na dochodne, MZe wcięło na dobre. Więc owa "połowa loluma" jest jak najbardziej prawidłowa Odpowiedz Link
luczijka Re: Rookie Blue 15.09.10, 20:11 Podliczmy: - systematycznie: Aniuta i Ikobieta - na dochodne: Kathy, Lenka, Galaxian, Lu, Magdawaw, Pszczoła - od czasu do czasu: Magdaeviezoe, Rodzynia, Mendosita, Agamasia, Asiaw - bardzo rzadko: Gaudia, Aldar - wcięło: MZ, Gugi, Silwen No to już nie te czasy, że regularnie pisało z 10 osób Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: Rookie Blue 15.09.10, 20:23 no w koncu jestem w czolowce jakiegos rankingu;D Odpowiedz Link
galaxian1 Re: Rookie Blue 15.09.10, 22:37 luczijka napisała: > Podliczmy: > > - na dochodne: Kathy, Lenka, Galaxian, Lu, Magdawaw, Pszczoła Ja wcale nie na dochodne! Ale piszę tylko w wątkach, co mnie intereszą, kapewu? Odpowiedz Link
magdawaw1 Re: Rookie Blue 16.09.10, 10:49 skoro jestem na dochodne, melduje obecność... Odpowiedz Link
galaxian1 finale ? 17.09.10, 18:33 A to się właściwie skończyło, pokazali wszystkie odcinki ? Odpowiedz Link
galaxian1 Re: finale ? 17.09.10, 19:08 ilekobietamalat napisała: > no sie skonczylo 8 odcinków ??? 8) Odpowiedz Link
galaxian1 Re: finale ? 17.09.10, 20:15 ilekobietamalat napisała: > 13 odcinkow Chol... zamiast w folder "rookie" to wlazłem w "rubicon" Odpowiedz Link
luczijka Re: finale ? 17.09.10, 19:17 13. To serial midsizonowy, one zazwyczaj mają mniej odcinków. epguides.com/RookieBlue/ Odpowiedz Link
galaxian1 Re: finale ? 17.09.10, 20:16 luczijka napisała: > 13. To serial midsizonowy, one zazwyczaj mają mniej odcinków. Wiem mądralo, wiem Chyba z rozpaczy obejrzę kolejny odcinek Reapera > epguides.com/RookieBlue/ Odpowiedz Link