aniela40 27.10.08, 16:44 mam pytanie czy zaswiadczenie o dochodach wystarczy z 3 ostatnich miesiecy czy z 6-miesicy a moze ubiegłoroczny pit???? i czy bank sprawdza w urzedzie skarbowym czy takie dochody jakie nam wystawi pracodoawca?????? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
michas007 Re: zaswidczenie o dochodach 27.10.08, 18:36 Zależy który bank. Najczęściej jednak z 3 miesięcy, czasem (ale rzadko)PIT. W skarbówce raczej nie jest to sprawdzane. Odpowiedz Link
aniela40 Re: zaswidczenie o dochodach 27.10.08, 18:49 dostałam podwyżkę i jak zaświadczenie tylko z 3 miesięcy to bedzie dobrze a jak z 6 ostatnich to lipa bo dużo mniej zarabiałam Odpowiedz Link
jareku1975 Re: zaswidczenie o dochodach 27.10.08, 18:57 ja składałem w 4 bankach i wszędzie wymagane było z 3 ostatnich miesięcy (ING, Millenium, Multibank i Kredyt Bank), ważne jest tylko, abyło z z umowy na czas nieokreślony. Czasem się czepiają jeżeli z kwoty bruuto w jasny sposób nie wynika netto (np. w przypadku jak ktoś ma np. prawa autorskie i inne rzeczy niestandardowe) Odpowiedz Link
arfer Re: zaswidczenie o dochodach 27.10.08, 20:56 W takim razie po okazaniu np. aneksu do umowy określającego podwyżkę bank może zaakceptować nie średnią, ale dochód z aneksu, po podwyżce. Odpowiedz Link
aniela40 Re: zaswidczenie o dochodach 27.10.08, 21:03 no to super ))))))))) dziękuje bardzo Odpowiedz Link