Dodaj do ulubionych

Ascendent?

07.01.04, 15:45
Czy moze mi ktos pomoc w ustaleniu mojego ascendenta? Urodzilem sie 18.02 po
godzinie 21.Czy ktos mi moze odpowiedziec lub podac linka gdzie moglbym to
sprawdzic?Prosze.
Obserwuj wątek
    • ablankaa Re: Ascendent? 07.01.04, 16:08
      A którego roku i gdzie? Mam program za pomocą którego moge Tobie obliczyć
      ascendent i położenie planet, niestety nie pamiętam z jakiej strony go
      ściągnełam..
      • maya30 Re: Ascendent? 07.01.04, 16:13
        witam Was serdecznie! ja równiez baardzo chciałabym wiedzieć w jakim znaku mam
        ascendent, a nie mam zielonego pojecia, ablankaa, mozesz mi pomóc? ;),
        urodziłam sie 4 listopada około 10 rano 1973roku we wrocławiu, pozdrawiam, maya
        • szemajmi Re: Ascendent? 07.01.04, 16:25
          Maya, masz ascendent w strzelcu.
          • maya30 Re: Ascendent? 07.01.04, 19:58
            witam szemajmi ;)), dzięki ;))... ale sama się zastanawiam czy na pewno jest
            to strzelec, bo wyobraźcie sobie, moja mama nie pamieta dokładnie godziny, a w
            ksiazeczce zdrowia, tez nie mam wpisanej, chyba bedę musiała zadzwonić do usc
            we wrocku, jaki jest przedział godzinowy, w kórym księzyc znajdował się w
            strzelcu 4 listopada 1973r? Qrcze... moze ktoś zna stronę w necie, na kótrej
            mozna sobie wszystko policzyć? ;) pozdrawiam wszystkich!!!!
        • ablankaa Re: Ascendent? 07.01.04, 16:53
          Strzelec, strzelec :) Jesli chciałabyś coś jeszcze wiedzieć- pisz
          ablankaa@gazeta.pl

pozdrawiam,
          blanka
          • marchewunia Re: Ascendent? 07.01.04, 17:24
            A jaki ja mam?:o) a powiecie mi tez planety? 20.11.1985, 14:50 Zgierz (woj.
            łódzkie)
            • ablankaa Re: Ascendent? 07.01.04, 17:52
              Marchewunia, bardzo proszę:

Ascendent - Lew
              Waga - Mars
              Skorpion - Słońce, Wenus, pluton
              Strzelec- Saturn (choć prawie prawie skorpion), merkury, uran
              Naptun - Koziorożec
              Jowisz - Wodnik
              Księżyc - Ryby

Pozdrowienia

• pyza-pyzaczek Re: Ascendent? 08.01.04, 10:26
                witaj ablankaa !
                bardzo bym chciała (i nie tylko ja pewnie) wiedzieć , jeśli to możliwe, skad
                mozna ściągnąc taki program.....na określanie ascendenta dla poszczególnych
                znaków zodiaku...
                byłabym niezwykle zobowiązana , jeśli nie ..to czy mołabys powiedzieć jaki mam
                ascendent: 14.04.1963, godz 6.00 rano, Warszawa, oraz dla moich dzieci:
                syn 18.11.1992, godz.0.45, Warszawa
                córka 27.01.1997, godz.0.30, Warszawa,
                z góry serdecznie dziekuję i pozdrawiam
                • ablankaa Re: Ascendent? 08.01.04, 11:34
                  Niestety, ale adresu strony nie pamiętam, program nazywa się Astrology for
                  Windows i jest po angielsku. Myslę, że w wyszukiwarce da rade znaleźć. Jeśli
                  chodzi o ascendenty to:
                  Twój: Baran
                  Twego Syna: Panna
                  Córki: Waga.

pozdrawiam
                  blanka
                  • bubu333 Re: Ascendent? 08.01.04, 12:20
                    A ja mogę zapytać? Urodziłam się 13 sierpnia 1968 roku o godz. 10.00 w Prudniku
                    (opolskie) - bliskie miasto Nysa, mój synek 15 lipca 2003 w Warszawie godz. 6.30
                    • ablankaa Re: Ascendent? 08.01.04, 13:23
                      oczywiście :)))
                      Twój ascendent jest w znaku Wagi.

pozdrawiam,
                      blanka
                      • eremitka81 Re: Ascendent? 09.01.04, 17:40
                        a czy moglabys uprzejmie sprawdzic mnie????
                        22.08.1981 godzina 17 Warszawa! :-)))))Mozesz mi rowniez krotko wyjasnic jakie znaczenie ma ascendent???
                        • ablankaa Re: Ascendent? 09.01.04, 20:02
                          Tak jak ja w rogatym koziorożcu :))
                          I ogólnie masz bardzo podobne ułożenie planet do mnie..
                          Mam nadzieję, że trochę rozumiesz po angielsku?

At the time of your birth the zodiacal sign of Capricorn was ascending in the
                          horizon. Its ruler Saturn is located in the ninth house.

The sign of Capricorn denotes an existence in which temperament is very
                          important. You will give an image of ambition, persistence, will power,
                          consistency and perseverance. You were born with the tendencies to seek
                          material, social, and, perhaps, even political power.
                          Capricorn tends to a challenging life which forces you to exert all your
                          resources in order to triumph. Because of your tact and prudence, you will be
                          favored with the good will of important people.
                          Your mind is egocentric, rational and you have a natural tendency toward
                          scepticism. Able to work hard, you will bear obstacles and frustrations with
                          patience.
                          You will proceed with prudence in your love life and in all other activities.
                          You will seriously consider all of the ramifications of a relationship,
                          especially the aspects of your independence, and you will not commit yourself
                          to a partner until you are sure of your choice. After that however there is a
                          tendency to conduct a peaceful and quiet life.
                          You are very economical in your daily activities, and if you do not exert some
                          control over this trait, it could appear as rather mean.
                          You are best placed in governmental, municipal, political, or large business
                          organizations where hierarchy is very exactly defined. The key word for your
                          professional orientation is responsibility.
                          Your intellectual preoccupations are concentrated and oriented towards the
                          methodical and rational. You tend to be interested in metaphysics, astrology,
                          and esoteric studies in general. There is a tendency, however, to be too
                          attached to details and this hinders rather than develops the mind. You should
                          try to project to more transcendental objectives.

• piotrus79 Re: Ascendent? 16.01.04, 02:39
                            A dla mnie możesz? Bede bardzo wdzięczny.
                            23.05.1979. Ostrowiec Świetokrzyski godz.14:30
                            Pozdrawiam
                            • dora76 Re: Ascendent?piotrus79 18.01.04, 10:42
                              masz ascendent w samej końcówce Panny ale możesz także poszukać opisu dla
                              ascendentu w Wadze
                    • ablankaa Re: Ascendent? 08.01.04, 13:24
                      Przepraszam - dopiero teraz synka zaułważyłam
                      Jego ascendent to lew

pozdrawiam
                      blanka
                  • pyza-pyzaczek Re: Ascendent? 08.01.04, 13:45
                    bardzo dziekuje za informacje.....
                    wiem że to już nadużycie ale gdybyś mogła mi jeszcze powiedzieć: mąz
                    05.08.1963, godz, 6.30 , warszawa...to byłabym bardzo zobowiązana,,, i gdzie
                    mozna znaleśc wyjaśnienie jaki wpływa ma Ascendent na dany znak zodiaku to
                    moja wdzięcznośc bezie dozgonna:):):)....
                    Serdeczne Pozdrowienia
                    • ablankaa Re: Ascendent? 08.01.04, 14:04
                      Ascendent Twego męża to także baran, nie wiem, gdzie można to znaleźć.
                      Słyszałam natomiast, iż takie ascendenty w tych samych znakach korzystnie
                      wpływają porozumienie się, gratuluję :)))

Na temat ascendentu znalazłam: "W tej fazie warto również zwrócić uwagę na
                      położenie w znakach Osi horoskopu. Ascendent determinuje nasz wygląd fizyczny,
                      a Medium Coeli nasze ambicje zawodowe i formę uczestnictwa w życiu publicznym.
                      Descendent natomiast mówi o naszych relacjach partnersko - zawodowych, a Imum
                      Coeli określa naszą intymność"
                      "I dom - JA, ZWANY ASCENDENTEM
                      Dom najbardziej osobisty. Wskazuje na sposób w jaki możemy najlepiej rozpoznać
                      swoją unikalną naturę. W tradycji: wygląd zewnętrzny, sposób bycia,
                      predyspozycje.
                      Ascendent jest symbolem wschodzącego Słońca. Symbolizuje on początek aktywności
                      na naszej planecie, podobnie jak pierwszy oddech dziecka jest jego pierwszym
                      aktem niezależnego istnienia. Ale życie to rozwój i na naszym ascendencie
                      odradzamy się wielokrotnie" ( www.astrolog.exporter.pl/domy.html )

pozdrawiam
                      • pyza-pyzaczek Re: Ascendent? 09.01.04, 15:53
                        bardzo dziekuje Ablankaa:):):) to fakt patrząc wstecz jesteśmy przykladem
                        porwierdzającym, że gwiazdy nie kłamią.....zawsze zapraszam do rozmowy:):)
                        Gosia-baran-ica
                    • ablankaa Re: Ascendent? 08.01.04, 14:16
                      Jeszcze jedną, ciekawą, dla nas, początkujących strone znalazłam
                      labeata.w.interia.pl/astrologia.html
                      pozdrawiam
                      • bubu333 Re: Ascendent? 09.01.04, 10:55
                        Bardzo dziekuję za informację, pozdrawiam, Małgosia
                        • marchewunia Re: Ascendent? 09.01.04, 17:23
                          mam takie pytanie...kiedyś wróżki tu na tym forum powiedziały mi że mój
                          ascendent jest w Byku...i kto ma rację?:o)
                          • anahella Re: Ascendent? 13.01.04, 06:29
                            marchewunia napisała:

> mam takie pytanie...kiedyś wróżki tu na tym forum powiedziały mi że mój
                            > ascendent jest w Byku...i kto ma rację?:o)

Sprawdzilam w swoim programie - masz Byka na Ascendencie. Mozliwe, ze
                            kolezanka, ktora napisala Ci o Lwie po prostu pomylila sie wklepujac dane - to
                            sie zdarza.
                            • pyza-pyzaczek Re: Ascendent? 13.01.04, 14:10
                              ja tez to potwierdzam, korzystając z programu UraniaLT, wyliczyłąm że masz
                              ascentent w byku, natomiast planety sie zgadzały.
                              pozdrawiam,
                              Małgiosia

jest do sciagnięcia bezpłatna wersja edukacyjna(wystarczająca)
                              • marchewunia Re: Ascendent? 13.01.04, 16:23
                                Bardzo dziękuję!
    • gosik.m Re: Ascendent? 16.01.04, 19:42
      www.astro.com >>> świetne horoskopy:)
    • assencja Re: Ascendent? 17.01.04, 20:49
      ja mam taką nieśmiałą prośbę... czy ktoś mógłby podać mi krótką charakterystykę
      osób z ascendentem w wadze, dodam że chodzi o solarną rybkę, byłabym
      dźwięczna ;)
      • dora76 Re: Ascendent? fajna stronka 18.01.04, 09:44
        www.damar.home.pl/Astrologia/ znajdziesz w Czytelni 1 - wykłady p.
        Anrdzeja Wesołowskiego - bardzo ciekawe
    • emila113 Re:do ablankii!!!! 17.01.04, 22:24
      Droga ablanko! Wyjaśnij mi proszę co to jest ascedent, wstyd przyznać ale
      naprawdę nie wiem. Na co on ma wpływ? Czy mogłabyś ewentualnie sprawdzić w
      jakim znaku ja mam? moja data ur 5 czerwiec 1978 Pruszków godz 16.45. Wielkie
      dzięki. Pozdrawiam.
      • fresh4ever Re:do ablankii!!!! 18.01.04, 00:45
        hello, Mam program "astrology for windows", wpisuję dane i wyskakuje diagram
        kołowy, którego już nie potrafię odczytać :-( moje dane: 8 kwiecien 1980,
        Rzeszów, godzina 10. Jaki to ascendent? THX :-) best wishes Grzegorz
        • dora76 Re:do Grzegorza 18.01.04, 09:39
          masz ascendent w raku
      • dora76 Re:do ablankii!!!! 18.01.04, 09:36
        Jeżeli mogę pomóc - masz acsendent w skorpionie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka