praz-anka 05.09.10, 20:29 mam prośbę o pomoc, jak formułować pytania, aby uzyskać jak najbardziej precyzyjną odpowiedź. czy mogłabym poprosić o jakieś przykłady. z góry bardzo dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kika Re: tarot - pytanie IP: *.devs.futuro.pl 05.09.10, 20:47 czy będę szczęsliwa w tym zwiąku? czy zmiana pracy przyniesie mi dobre finanse?itp Odpowiedz Link Zgłoś
krolowa.mieczy Re: tarot - pytanie 05.09.10, 21:00 Przede wszystkim NIE zaczynać pytania od CZY, na które uzyskuje się odpowiedx tak/nie. Tarot nie ma możliwości tak odpowiedzieć. Opowiada za to historię. Zadawaj pytania otwarte w stylu: jakie mam szanse na..., jak zakończy się sprawa X, jakie nastawienie do mnie ma pani Y, co mogę zrobić, żeby skutecznie szukać pracy, w jaki sposób zbliżyć się do pan X itp. Aha, i im więcej kart powyciągasz jako odpowiedź, tym mniej będziesz rozumieć i zobaczysz pomieszanie z poplątaniem. PS pytania od CZY proponuję aby zadawały osoby bardziej "oblatane"; wtedy z historyjki uda się wyłuskać TAK lub NIE. Odpowiedz Link Zgłoś
praz-anka Re: tarot - pytanie 05.09.10, 21:01 bardzo dziękuję, a jeżeli wróży mi osoba doświadczona, to to CZY jest wskazane, czy raczej nie? Odpowiedz Link Zgłoś
krolowa.mieczy Re: tarot - pytanie 05.09.10, 21:08 myślę, że tak. Wtedy taka osoba potrafi odczytać potwierdzenie lub zaprzeczenie. Aha, im precyzyjniejsze pytanie, tym lepsza odpowiedź. Więc nie wstydź się zadawać pytanie np czy pani Zosia z II piętra załatwi mi pracę albo jaka jest szansa na seks z Tomkiem :) Serio. Pytania wprost to odpowiedzi wprost. Bez kluczenia i domyślania się. Najgorsze pytania to np - co mnie czeka w przyszłości; - jak potoczy sie moje życie itp Byle jakie pytanie, byle jaka odpowiedź. Pytanie ogólne- odpowiedź ogólna i ta wasza ukochana "sprawdzalność" nijaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: tarot - pytanie IP: *.devs.futuro.pl 05.09.10, 21:22 Nie zgodzę się w pełni. owszem tak najłatwiej otrzymać odppowiedź tak/nie. Wiem jednak jednozne zadajac tak pytanie, uzyskasz jasną odpowiedź. Tarot potrafi odpowiedzierć tak/nie ale i odpowie zadq nie wiem, może... Im pytanie konkretne tym precyzjną odpowiedź się dostaniw Odpowiedz Link Zgłoś
praz-anka Re: tarot - pytanie 05.09.10, 21:27 bardzo, bardzo dziękuję za pomoc :) Odpowiedz Link Zgłoś