Dodaj do ulubionych

czy wróżka powinna mówić złe rzeczy?

01.03.11, 14:14
wile lat temu poszłam do wróżki - poszłam to w sumie dużo powiedziane bo to było w knajpie i wszyscy będący na miejscu skorzystali z jej "usług"...wszystkim powiedziała, że dzieci, że super i że wspaniale...a potem mi, że miałam już wiele wcieleń, w których gwałciłam mordowałam itp...i najgorsze zostawiła na koniec - że w tym wcieleniu za to zapłacę...no przegięła trochę chyba co?
niby zbywam na śmiech ale po tylu latach to pamiętam...

co myślicie?
Obserwuj wątek
    • krolowa.mieczy Re: czy wróżka powinna mówić złe rzeczy? 01.03.11, 17:44
      Sądzę, ze uznała, ze to ważne.
      Jeśli twoje życie w jakimś stopniu przypomina to odkupowanie win (spłacanie długów karmicznych), to miała rację.
      W tym wypadku jest ukryte drugie dno: na ile osoby przychodzące do wróżek są gotowe na niemiłe informacje. A faktem jest, ze nie zawsze życie głaszcze po głowie i jest usłane różami, a np. TEN meżczyzna jest nic nie wart. Innymi słowy zdarza się że prognoza jest niekorzystna, nie po czyjejś myśli. I co wtedy? Wróżka jest beznadziejna czy brak gotowości klienta na przyjęcie niepomyślnych wiadomości?
      Nie kieruję tych słów personalnie do autorki wątku :) a tak ogólnie z obserwacji poczynionych tu i ówdzie.
      • monilenkab Re: czy wróżka powinna mówić złe rzeczy? 01.03.11, 19:14
        ale nie po czyjejś mysli a kiedy idziesz bez nastawienia i zoasjesz powalona takim tekstem to różnica ;)
        • krolowa.mieczy Re: czy wróżka powinna mówić złe rzeczy? 01.03.11, 19:39
          No to w takim razie treść twojego wpisu zakłada, aby potwierdzić, że nie powinna mówić. Tak to rozumiem.
          Poza tym nie jestem zwolennikiem wróżb na spędach imprezowych: ani się nie można skupić, ani porozmawiać swobodnie, w powietrzu krążą opary alkoholu. Podejrzewam, ze gdybys poszła osobiście do tej wróżki, to mogłabyś się więcej dowiedzieć dlaczego tak powiedziała, skad to wzięła, co z tym zrobić itd. Nie bronię jej w żaden sposób, a mówię tak z własnego doswiadczenia i zakładam, ze wróżka jest/była uczciwa. :)
      • evita_duarte Re: czy wróżka powinna mówić złe rzeczy? 02.03.11, 00:53
        > W tym wypadku jest ukryte drugie dno: na ile osoby przychodzące do wróżek są go
        > towe na niemiłe informacje.

Założycielka wątku jasno sie wyraziła: ona do nikogo po wrożbę się wybrała.
        Abstrahując już od wiary we wróżby i inne takie, to uważam, że nie należy mówic ludziom rzeczy, o które nie pytają. I co innego jest tu poradzić żonie alkoholika i orawcy a co innego powiedzieć koleżance, że jej buty są kiczowate. Niczego to nie wnosi i nieczego nie rozwiązuje. To samo ta "wróżba" w niczym nie pomogła.
        • krolowa.mieczy Re: czy wróżka powinna mówić złe rzeczy? 02.03.11, 07:05
          Zwróciłam uwagę na pokrewny problem nie odnosząc się bezpośrednio do autorki wątku (jak podkreśliłam), a mianowicie czy klient jest w ogóle przygotowany na nieprzychylne wiadomości, bo i takie widać w kartach przecież.
    • fields1 Co wy pieprzycie ? Jaka karma ? 01.03.11, 18:49
      Gadacie jakbyście były biedne, niewykształcone i z małych ośrodków.
      • monilenkab Re: Co wy pieprzycie ? Jaka karma ? 01.03.11, 19:16
        hehe - "małych ośrodków" ;) czyli skąd dokładnie? ;P

bardziej się zastanawiałam nad powodem po co takie rzeczy mówić niż że to się na pewno stanie.

• Gość: gość Re: Co wy pieprzycie ? Jaka karma ? IP: 109.207.96.* 01.03.11, 22:43
          z zadupia :P
          • Gość: nie_tu Re: Co wy pieprzycie ? Jaka karma ? IP: 178.73.49.* 01.03.11, 22:45
            cóż za precyzyjne określenie ;)
    • Gość: trelemorele Re: czy wróżka powinna mówić złe rzeczy? IP: *.e-wro.net.pl 01.03.11, 19:08
      Wróżka powinna mówić o złych rzeczach.Ale nie na takich spotkaniach,tylko na indywidualnej sesji.No i trzeba być na to przygotowanym,bo kompetentna wróżka powinna powiedzieć wszystko co widzi w kartach czy na dłoni.A przecież każdy z nas ma rozum i wolną wolę.Wróżba to są tylko wskazówki i trzeba umieć z nich korzystać.
      • monilenkab Re: czy wróżka powinna mówić złe rzeczy? 01.03.11, 19:17
        no w tym wypadku to nie była żadna wskazówka - będziesz cierpieć za wszystkie wcielenia...

a z wolna wola i rozumem jak najbardziej się zgadzam :)
        • jorn Re: czy wróżka powinna mówić złe rzeczy? 01.03.11, 19:29
          A le zaraz, zaraz: to z tą wróżką, to było tak na poważnie, a nie dla jaj? Tzn., że w XXI w. są jeszcze ludzie na tyle ciemni, że wierzą w te bzdury? Jestem zaskoczony.

Pozdrawiam
          • Gość: Gerber Re: czy wróżka powinna mówić złe rzeczy? IP: *.escom.net.pl 02.03.11, 10:57
            A ja jestem zaskoczona, że Ty jesteś zaskoczony. Przecież wróżbiarstwo to teraz zawód. Dobrze płatny zawód. Są szkolenia, kursy i programy telewizyjne. To jest praca jak każda inna. Oczywiście bardziej niebezpieczna, ingeruje w życie klientów. Podobnie jak lekarz czy psycholog, zresztą. Ale jeśli czujesz się źle to przecież pójdziesz do lekarza po poradę, czyż nie? Właśnie ostatnimi czasy jest to bardzo modne zajęcie, i jak widać (i słychać tu i tam) bardzo potrzebne. To się robi styl życia, idę do wróżki, bo zakładam firmę. idę do wróżki bo zakładam rodzinę, idę bo mnie coś boli, ale nie wiem co. Dodam, że ja osobiście nie neguję potrzeby istnienia takich osób. Mnie osobiście to interesuje. Również interesuje mnie jak duży wpływ na ludzi, ma słowo wypowiedziane przez wróżbitów. Tak więc, dziwię się, że założyciel wątku się dziwi. Jakby nic nie słyszał i wśród znajomych nie miał nikgo kto chodzi lub korzysta z usług wróżki.
        • Gość: gość Re: czy wróżka powinna mówić złe rzeczy? IP: 109.207.96.* 01.03.11, 22:43
          Jak to było na imprezie to wrózka może była po spożyciu :] Wróżka jak mowi zle rzeczy to powinna powiedziec jak z tego wybrnąć,dać poradę.
          • wrozkawarszawa Re: czy wróżka powinna mówić złe rzeczy? 13.03.11, 21:59
            Trudno wyczuć. Jeżeli można w ten sposób uniknąć nieprzyjemności w przyszłości to może wróżka powinna mówić o wszystkim co widzi.
    • Gość: ciemnowidz Skoro pamiętasz to coś w tym jest. IP: *.jmdi.pl 01.03.11, 22:43
      _
    • altariel2 Re: czy wróżka powinna mówić złe rzeczy? 02.03.11, 00:56
      Dziewczyno, nie wierz w takie rzeczy. Ja rozumiem, że Cię to gryzie, nawet jak nie bierzesz tego na poważnie. Wróżka (abstrahuję tu od jej rzeczywistych zdolności) w zadnym wypadku nie powinna mówić Ci czegoś takiego, nie w takiej sytuacji. Jesli 'zobaczyła' cos niedobrego, powinna podejść do ciebie później, 'na osobności' i porozmawiać. Swoją drogą to jakoś nie jestem w stanie uwierzyć, że jakakolwiek prawdziwa wróżka zgodziłaby sie na 'świadczenie usług' w knajpie. Niestety 90% wróżek to hochsztaplerki, zapewna na taką trafiłaś. Być może też chciała Ci z jakiegos powodu dopiec (jeśli nie znasz się z nią dobrze, to może ktoś Ci nieżyczliwy ją podjudził), albo postanowiono zabawić się Twoim kosztem. Tak czy inaczej, nie wierz w to! Słyszałas o samospełniajacych się przepowiedniach? Jeśli będziesz wciąż rozmyślała 'co takiego złego może mi się przydarzyć', to w końcu coś się przydarzy.
      • monilenkab Re: czy wróżka powinna mówić złe rzeczy? 04.03.11, 16:26
        samospełniające się proroctwo jest mi dobrze znane i dlatego staram się omijac je szerokim łukiem ale tak mnie naszło dlatego rzuciłam temat...bo jak napsałaś altariel2 "że mnie to gryzie"...starm się właśnie do tego tak podchodzic że sięnie przejmuje tylko raz na x czasu tak mi się przypomni.
    • liki0 Re: czy wróżka powinna mówić złe rzeczy? 02.03.11, 01:50
      monilenkab napisała:

> wile lat temu poszłam do wróżki - poszłam to w sumie dużo powiedziane bo to był
      > o w knajpie i wszyscy będący na miejscu skorzystali z jej "usług"...wszystkim p
      > owiedziała, że dzieci, że super i że wspaniale...a potem mi, że miałam już wiel
      > e wcieleń, w których gwałciłam mordowałam itp...i najgorsze zostawiła na koniec
      > - że w tym wcieleniu za to zapłacę...no przegięła trochę chyba co?
      > niby zbywam na śmiech ale po tylu latach to pamiętam...

Sama masz odpowiedź, ja nigdy z takiej usługi bym nie skorzystała. Jeśli już to nie brałabym jej na poważnie. Kupa luda, a Ty chcesz prawdy. Powiedziała Ci coś , a namiary na nią masz, by dopytać,wyjaśnić? Może postaraj sięją odszukać...
      >
      > co myślicie?
      • monilenkab Re: czy wróżka powinna mówić złe rzeczy? 04.03.11, 16:29
        hm kwestia taka, że nigdy wcześniej ani później (ciekawe dlaczego? ;)) nie korzystałam z takich usług..a znaleźć jej nie mam szans i nawet bym chyba nie chciała prędzej pójdę może kiedyś jeszcze raz tym razem do sprawdzonej i poleconej (!) ale szczerze powiedziawszy mimo wszystko trochę się boje po tym co usłyszałam za pierwszym razem.
    • d1ler Złe pytanie 02.03.11, 06:47
      Podstawowe pytania powinny brzmieć: czy w ogóle wierzyć wróżkom? Czy do nich chodzić? Ludzie, mamy XXI wiek! Przecież te wszystkie wróżki itp to jeden wielki pic. Nie wierzycie? To ja Wam chętnie powróżę, w dodatku za darmo. Chętnych proszę o info na maila.
      • monilenkab Re: Złe pytanie 04.03.11, 16:30
        :) jak mi ładnie powróżysz to poprosze 2 razy i raz jeszcze na wynos ;P
    • Gość: Irena Re: czy wróżka powinna mówić złe rzeczy? IP: *.beskidmedia.pl 02.03.11, 11:47
      Ta wróżka musiała Panią bardzo nie lubić. Niektóre wróżki manipuluj a ludźmi.
      • Gość: gość Re: czy wróżka powinna mówić złe rzeczy? IP: 109.207.96.* 02.03.11, 19:18
        A Ty Irena najbardziej maniupulujesz ludźmi!wklejasz po chamsku do tekstu ukryty link na pseudowrózbiastką stronkę!to juz nawet nie jest reklama,to chamskie i obleśne pozycjonowanie badziewiarskiej stronki z wrózkami hochszaplerkami!zgłaszam do moderatora :]

Poza tym odnosząc się do założycielki wątku-kto korzysta z wróżek w knajpach?tak samo na wszelkich spędach gdzie kupa ludzi,hałas,alkohol?
        Takie wrózby to zabawa i wyciąganie kasy od naiwnych.
        No wyobraźcie sobie że kobita siedzi w pasażu galerii handlowej i wrózy,obok koleś sprzedaje lody,inny robi ksero,a ktoś inny sprzedaje buty!wokól kupa narodu,wrzeszczące dzieci,wózki z zakupami!w środku tego siedzi lejdi i wielce wróży!szok normalnie!Taką artystkę widziałam,dno kompletne i kompromitacja :[

• monilenkab Re: czy wróżka powinna mówić złe rzeczy? 04.03.11, 16:32
          no wie-em że się nie korzysta w takich miejscach itp. ale jakoś tak wyszło ;) i mam teraz za swoje. no coś Ty nie wyobrażasz sobie tego za dwie wróżby lodzik grtis ;P ;D

ale dzięki wszystkim za wypowiedzi :)
          • Gość: ala-ezo7 Re: czy wróżka powinna mówić złe rzeczy? IP: *.247.103.smslowianin.pl 06.03.11, 03:00
            Ponieważ nie ma Pani spokoju przez poprzednie doświadczenie, co może mieć negatywny wpływ na jakość Pani życia, proponuję Pani pomoc. Nie chcę podawać tutaj adresu e-mail. Nie mam strony internetowej, ale kim jestem i czym się zajmuję-proszę sprawdzić na allegro, mój nick ezo7, jeśli Pani zaakceptuje mnie, proszę napisać do mnie przez allegro- za pomocą Numerologii sprawdzę jak to wygląda z Pani karmą, czy ma Pani faktycznie obciążenia karmiczne a jeśli tak to jakie i w jaki sposób będzie to oddziałowywało na Pani życie i jak w takich przypadkach postępować by wypracować je w plusie. Proszę nie wykupywać aukcji. A co do tego czy wrózka powinna mówić złe rzeczy-każda osoba zajmująca się ezoteryką powinna mieć swój kodeks etyczny, nie wolno straszyć nikogo, ale też nie powinno się ukrywać trudniejszych informacji, bo Karty przekazując nam Energię danej chwili ostrzegają nas przed możliwymi wydarzeniami. Karty NIE SĄ WYROCZNIĄ! Trzeba pamiętać, że to my sami jesteśmy kreatorami własnego losu, a wiedząc- naszym celowym działaniem możemy daną energię zmienić i po to właśnie zagląda się w karty. Np. pojawia się w układzie partnerskim karta ciąży, dziecka- jeśli nie chcemy miec w danym czasie potomstwa- celowo stosująć środki antykoncepcyjne sprawiamy, że dziecko się nie urodzi- ale jeśli nie zrobimy nic wtedy pojawi się w naszym życiu. Czasami karty z przełożenia mówią- pomimo, że pytamy o co innego- o stanie zdrowia, jeśli pójdziemy do lekarza, zrobimy badania czyli swoim celowym dzialaniem zmienimy energie choroba się może nie rozwinąć, zapobiegniemy temu, i dalej podobnie- wybieramy się w podróż, a w kartach pojawi sie niebezpieczeństwo, czy straty, można podróż przełożyć, nie chodzić z wypchanym portfelem, być bardziej uważnym czy mieć mniej gotówki i te straty zminimalizować jeśli całkowicie im nie zapobiec..Dlatego wszystko zależy od sytuacji, żadna poważna wróżka nie powie daty śmierci, nie stawia kart w miejscu gdzie nie ma możliwości skupienia i nie powinna według mnie odpowiadać na pytania dotyczące osób trzecich np, rodzicom na temat związków ich dorosłych dzieci. Karty pokazują rzeczy intymne, zdrady, uczucia , emocje a każdy ma prawo do prywatności ,intymności. Zdrada jest różna- emocjonalna, fizyczna, zdrada przyjaźni i złą rzeczą jest mówienie TAKICH rzeczy innym osobom niż zainteresowanym.. Pozdrawiam serdecznie i głowa do góry! Ala-ezo7
            • emma_cole Wszystko ma swoje granice 06.03.11, 08:34
              1. W barach wiele osób korzysta - swego czasu kilka miesięcy w jednym wróżyłam, a znam wróża, który do tej pory wróży w takich miejscach. Kiepska atmosfera, naprawdę... nie polecam korzystania w barach.
              2. Musicie robić taką bezczelną reklamę? Załóżcie sobie topic w którym będziecie się przekrzykiwać i narzucać ludziom - takie tematy nie są miejscem na to.
              3. Rozumiem, że mogła się Pani poczuć niemile zaskoczona, a nawet przerażona. Jeśli poszła Pani do niej, by sprawdzić przeszłe wcielenia - dobrze zrobiła mówiąc. I tylko w tym wypadku.
              Wygląda mi to raczej na szarlatanerię niż rzeczywiste zdolności i chęć przyszpanowania, celem ( być może ) późniejszego zaoferowania oczyszczenia karmicznego.
              Mogła Pani spokojnie opowiadać niestworzone rzeczy, w końcu to "przeszłe życia" i nie ma komu sprawdzić.
              Życzę pomyślności.
              • prawdziwa.ciotka.klotka Re: czy wróżka powinna mówić złe rzeczy? 06.03.11, 23:20
                Spotkałam się z taką reklacją klientki: była u jakiejś wróżki, owa wróżka od przysłowiowego progu mówi: czy mam mówić wszystko? czy mam mówić złe rzeczy?
                Dosłownie usta otworzyłam ze zdziwienia, jak można powiedzieć coś takigo?! Wyjątkowo nieprofesjonalna postawa! No i co zrobiła owa klientka? W te pędy powiedziała: tak, tak niech pani mówi wszystko! Z tym, że poskutkowało to tym, że po wyjściu od owej wróżki, dziewczyna zapomniała absolutnie wszystkie słowa co było w miarę merytoryczne, dobre, pozytywne, a zapamiętała tylko "wyrocznię", pewniki, "daty" to czego ponoć nie da się uniknąć. Negatywne zdarzenia w podanych datach na szczęscie miejsca nie miały!

Oceniam taką postawę wróżki jako naganną. Nie można tak od progu rzucać klientowi pytań w tej formie, przeciez wiadomo, że usłyszawszy takie sformuowanie człowiek się zasugeruje, zdenerwuje i zapomni o tym co dobre.
                Według mnie wróżka powinna mówić wszystko co widzi, ale z wyczuciem. A na pewno powinna subtelnie doradzic, co zrobić, żeby danej kwestii uniknąć, lub ją zniwelować.
    • agrentowy4321 Re: czy wróżka powinna mówić złe rzeczy? 05.03.23, 00:18
      Ciekawe wręcz wciągające
    • irona.sonata Re: czy wróżka powinna mówić złe rzeczy? 25.04.23, 09:38
      Elektryzujące i nurtujące
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka