Dodaj do ulubionych

Wróżbiarstwo i szatan to jedno .

18.12.12, 20:27
Trzymajcie się z dala od wróżbiarstwa ,magi ,okultyzmu to wszystko sprowadza na ludzi wielkie nieszczęścia dochodzi do diabelskich dręczeń i opętań i nie jest łatwo potem się z tego wydostać .Poprzez to wszystko otwieracie się na szatana i jego wpływ swoją wolą tym co robicie mówicie mu Tak dlatego on będzie rościł sobie do was prawo .Przestrzegam was w internecie jest wiele świadectw jakie przykre skutki niosą za sobą takie praktyki a przyszłości i tak nie poznacie przyszłość zna tylko Bóg.
Obserwuj wątek
    • on3000 Re: Wróżbiarstwo i szatan to jedno . 18.12.12, 20:52
      Poprzez wróżbiarstwo łamiecie 1 przykazanie BORZE to wielki grzech .Macie wolną wolę albo Bóg albo szatan nie da się pośrednio wiedzcie o tym .Wróżbiarstwo sprzeciwia się Bogu sami otwieracie się na zło i z własnej winy ponosicie tego konsekwencje .
      • hania3gwiazdki Re: Wróżbiarstwo i szatan to jedno . 18.12.12, 21:13
        BORZE?
        • Gość: .... Re: Wróżbiarstwo i szatan to jedno . IP: *.dynamic.mm.pl 18.12.12, 21:21
          Jiesssuu
          • ja-tekla Re: Wróżbiarstwo i szatan to jedno . 19.12.12, 07:18
            na Ziemi naszej cudnej ludxie oddaja czesc wielu bogom...i nie kazdy potepia wrozenie...wiec ON,wiecej dystansu...pozwol ludziom na swobodny wybor...czasy stosow sie juz skonczyly:-)
            nie kazdy bog potepia-gdybym sie niejasno wyrazila...

• tagoria Ludzie wymyślili religie strachu........ 19.12.12, 11:57
              Bóg jest jeden, jest miłością, sprzyja dobru, miłości. Bóg jest ponad religiami. Można go czcić w różny sposób. Jedni czczą miłość, inni straszą, gnębią.

To ludzie wymyślili stosy, potępienia, restrykcje. To pazerni na pieniądze i władze ludzie wymyślili religie strachu. Teraz krk traci klientele, to zaczyna straszyć ludzi diabłem.

ja-tekla napisała:

> na Ziemi naszej cudnej ludxie oddaja czesc wielu bogom...i nie kazdy potepia wr
              > ozenie...wiec ON,wiecej dystansu...pozwol ludziom na swobodny wybor...czasy sto
              > sow sie juz skonczyly:-)
              > nie kazdy bog potepia-gdybym sie niejasno wyrazila...
              >
              >
              >
              • Gość: kalinka937 Re: Ludzie wymyślili religie strachu........ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.12, 12:08
                Zgadzam się ludzie w sutannach wymyślili stosy zastraszali Biblią zresztą do dnia dzisiejszego niektórzy to praktykują a sami nie widzą w co wierzą
      • Gość: gość Re: Wróżbiarstwo i szatan to jedno . IP: *.play-internet.pl 22.12.12, 18:59
        Wybór bóg albo szatan to nie jest wolna wola. Nie mam wariantu - nie wybieram nikogo. Jeśli nie mogę zdecydować o tym, żeby nie stawać po żadnej ze stron, to niezależnie jakiego wyboru dokonam będzie mi narzucony :)

Bardziej chyba szkodzi uzależnienie od czegoś, nawet od KK czy wiary w boga jak mówi przysłowie: co za dużo, to nie zdrowo

Co do wróżbiarstwa - to dobra zabawa i wątpię, żeby coś stosowane z umiarem mogło zaszkodzić :)

• Gość: gość Re: Wróżbiarstwo i szatan to jedno . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.12, 19:29
          A ja mam wolną wolę i chcę dokonać wyboru:)chcę wrócić do czasów kiedy była jedna religia i jeden język na świecie.Czy jest to możliwe?
        • on3000 Re: Wróżbiarstwo i szatan to jedno . 22.12.12, 19:34
          Wątpisz żeby coś z umiarem mogło zaszkodzić ? To masz tu link www.zywawiara.pl/ i wejdź w zakładkę świadectwa i przejrzyj to co tam jest jeśli masz odwagę .Przejrzyj wszystko i posłuchaj co ludzie tam mają do powiedzenia na różne tematy naprawdę wiele ciekawych rzeczy można się dowiedzieć .
          • Gość: kalinka937 Re: Wróżbiarstwo i szatan to jedno . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.13, 14:30
            HEREZJE HEREZJE I JESZCZE RAZ HEREZJE I SZCZERE WSPÓŁCZUCIA DLA CIEMNOTY I GŁUPOTY
      • kolter-xl Re: Wróżbiarstwo i szatan to jedno . 12.03.13, 22:59
        on3000 napisał(a):

> Poprzez wróżbiarstwo łamiecie 1 przykazanie BORZE to wielki grzech .

Popracuj nad tymi przykazaniami o ortografii to nawet ci słowem nie wspomnę .
    • majarudakowska Re: Wróżbiarstwo i szatan to jedno . 19.12.12, 09:04
      jak ja uwielbiam takie moherskie tematy... :D
    • kalinka937 Re: Wróżbiarstwo i szatan to jedno . 19.12.12, 09:45
      A któż to pisał co ma szatan z wróżbami czy jasnowidztwem czy innymi ustrojstwami ja wielokrotnie byłam u wróżki i wiele rzeczy mi się spełniło i czy jakoś wpłynęło to negatywnie na mój kontakt z Bogiem tak samo ja jak i wiele wróżek chodzi i modli się do kościoła, odprawia wszystkie obrzędy religijne, a tu jest napisane jak za średniowiecza ludzie macie klątwy i nieszczęścia bo nie dajecie na kościół czyż nie takimi praktykami posługiwali się pierwotni księża
      • on3000 Re: Wróżbiarstwo i szatan to jedno . 19.12.12, 11:15
        Co Pismo Święte mówi na temat horoskopów i wróżenia z kart ?

Pismo Święte mówi nam bardzo wyraźnie , że wróżenie z kart jak również wróżenie z ręki jest szataniczne .
        Wróżki i czarodzieje według Pisma Świętego są wysłannikami samego Lucyfera - Diabła .
        Każdy jeden człowiek , który jest skłonny do wróżek , horoskopów i magii jest czcicielem Diabła i Szatanizmu .
        Horoskopy i przepowiadanie przyszłości jest niezwykle popularne wśród narodu polskiego .
        Prawie wszystkie wydawane magazyny i czasopisma zamieszczają horoskopy .
        Ludzie mają ogromny pociąg do wróżbitōw , ponieważ ludzie chcą znać przyszłość .
        Ludzie nie zdają sobie jednak sprawy z tego , że za każdym razem , kiedy kontaktują się i czytają horoskopy , kontaktują się z duchami nieczystymi , kontaktują się z demonami .
        Przepowiadanie przyszłości w postaci horoskopów , białej czy czarnej magii jest trucizną dla duszy ludzkiej , jest kontaktem ze złymi duchami .
        Wróżenie z kart , czytanie książek na temat duchów nieczystych lub też oglądanie filmów na podobny temat jest surowo zabronione .
        Pan Bóg Wszechmogący karci surowo tych wszystkich ludzi , którzy interesują się światem pozagrobowym .
        Pan Zastępów nienawidzi człowieka oddającego się magii i wróżbiarstwu .
        Wielokrotnie Bóg zsyła nieszczęście na takiego człowieka po pewnym czasie .
        Kontakt ze złymi duchami w postaci horoskopów i magii wielokrotnie kończy się samobójstwem i śmiercią .
        Pan Bóg Wszechmogący dopuszcza , aby złe duchy opanowały takiego człowieka i weszły w niego .
        Wróżbiarstwo jest od samego Szatana i jest jedną z form szatanizmu .
        Chciałbym , abyś zobaczył kilka urywków z Pisma Świętego , nawiązujących do tego właśnie tematu .
        W Starym Testamencie Pisma Świętego , w 5 -tej księdze Mojżeszowej , rozdział 18 tak jest napisane :
        "Niech nie znajdzie się u ciebie taki , który przeprowadza swego syna czy swoją cōrkę przez ogień , ani wróżbita , ani wieszczbiarz , ani guślarz , ani czarodziej ,
        Ani zaklinacz , ani wywoływacz duchów , ani znachor , ani wzywający zmarłych;
        Gdyż obrzydliwością dla Pana jest każdy , kto to czyni ,
        i z powodu tych obrzydliwości Pan , Bóg twōj , wypędza ich przed tobą . "
        Według Słowa Bożego zabronione jest wszelkiego rodzaju znachorstwo , wróżby , czy też horoskopy .
        Pismo Święte mówi bardzo wyraźnie , że obrzydliwością dla Boga jest każdy , kto czyni takie rzeczy .
        Chciałbym , abyś uważnie wysłuchał innego fragmentu ze Słowa Bożego , który zabrania i potępia wszelkie wróżby , czary i wywoływanie duchów .
        Z dużą uwagą wysłuchaj proszę co jest napisane w 3 - ciej księdze Mojżeszowej , rozdział 19 , a werset 31 :
        " Nie będziecie się zwracać do wywoływaczy duchów ani do wróżbitów .
        Nie wypytujcie ich , bo staniecie się przez nich nieczystymi ; Ja , Pan , jestem Bogiem waszym . "
        Pismo Święte mówi nam bardzo wyraźnie , że oddawanie się wróżbiarstwu , czarom i gusłom jest wielkim złym i okropnym grzechem .
        Znachorstwo , horoskopy i wywoływanie duchów jest inspirowane przez złe moce ciemności .
        Biała i czarna magia oraz wróżenie z kart i wróżenie z ręki jest demoniczne i szataniczne .
        Wierzący człowiek powinien kategorycznie unikać tych wszystkich niszczycielskich rzeczy .
        Wróżbiarstwo jest drażnieniem Pana Boga i karą za udział we wróżbach czy horoskopach jest śmierć i wieczne potępienie .
        W 3 - ciej księdze Mojżesza , rozdział 20 , werset 27 jest napisane :
        " A jeżeli mężczyzna albo kobieta będą wywoływać duchy lub wróżyć , to poniosą śmierć .
        Ukamienują ich , krew ich spadnie na nich .

• on3000 Re: Wróżbiarstwo i szatan to jedno . 19.12.12, 11:27
          Obejrzyjcie ten filmik macie tu link www.youtube.com/watch?v=G4ZPQ8z2CBo W internecie jest wiele świadectw jak to wróżby dają początek nieszczęściom dręczeniom i opętaniom potem depresja choroby i życie się sypie .
          • on3000 Re: Wróżbiarstwo i szatan to jedno . 19.12.12, 11:40
            Każdy kto wróży abo pozwala sobie wróżyć łamie 1 przykazanie to wielki grzech śmiertelny i nie ma znaczenia czy taka wróżka chodzi do kościoła ma ciężki grzech śmiertelny jeśli to uprawia i nie dostanie rozgrzeszenia w konfesjonale nikt kto od tego nie odstąpi i nie żałuje tego .Prawdziwe wróżki nie chodzą do kościoła gdyż są opanowane przez szatana on rządzi ich życiem prowadzi je .W internecie np na youtube jest mnóstwo świadectw filmików od czego zaczynają się opętania demoniczne macie tu linki i sami też szukajcie a nie wykłócajcie się nie mając żadnej wiedzy proszę www.youtube.com/watch?v=CnPaS7q9OtQ
            • on3000 Re: Wróżbiarstwo i szatan to jedno . 19.12.12, 11:46
              To jest bardzo ciekawe dowiecie się dużo o wróżeniu opętaniach demonach obejrzyjcie całe jeśli macie odwagę a pewnie nie macie www.youtube.com/watch?v=IeTkJQQgYag
        • Gość: kalinka937 Re: Wróżbiarstwo i szatan to jedno . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.12, 11:41
          No tak tak przez to niewinne kobiety płonęły na stosach za niby wróżbiarstwo, i czary obudź się i poczytaj więcej skoro Kościół tak się bał tych niby czarownic paląc je na stosie przejął ich pogańskie obrzędy / strojenie choinki, dzielenie się Wielkanocnym jajkiem/
          Poza tym aby w coś wierzyć trzeba zapoznać się w wieloma religiami poczytać Koran Buddyzm Księgę Białej Magii i wiele innych a potem udzielać zdania na jakikolwiek temat bo to co piszesz to jest jak kroczenie dziecka we mgle.
          Takimi technikami to jak wcześniej pisałam posługiwali się księża w średniowieczu a my na dzień dzisiejszy jesteśmy bardziej cywilizowani i wiemy że jak są zmiany pogodowe lub jakieś inne zjawiska na pewno nie są spowodowane brakiem datków na Kościół lub brakiem chodzenia do Kościoła, ponad to Bóg jest wszędzie i można pogadać z nim w każdej chwili co robimy też widzi a naszym rozgrzeszeniem jest sumienie jak oczywiście je mamy, a wróżki i zielarki są tak samo potrzebne w naszym życiu jak Kościół bo dają nam wiarę a Pismo Święte jest wielką księgą którą można interpretować na wiele sposobów i każdy z nas znajdzie w niej myśl przewodnią dla siebie.
          • tagoria To zły marketing kościoła :D 19.12.12, 11:52
            Ten wątek to odpowiedź na to, że ludzie przestali zostawiać pieniądze w kościele. Kościół biednieje, straszne czasy, nie stać ich na limuzyny??? hahaha
            Kościół poprzez strach chce przyciągnąć na nowo do siebie klientów, którzy by napełniali im kiesę dając hojnie na tace i jeszcze hojniej w kopercie za śluby, chrzciny, pogrzeby.

Ciekawe co by Bóg powiedział na księzy pedofilów, gejów, księzy którzy mają dzieci, na księzy którzy rozbijają się drogimi limuzynami. To jest dopiero działanie szatana.
            Najpierw niech szacowny krk zrobi w swych szeregach porządek, a potem poucza innych.
          • on3000 Re: Wróżbiarstwo i szatan to jedno . 19.12.12, 11:53
            Myślisz że wróżka skąd ma swoją wiedzę ? Od szatana na pewno nie od Boga bo Kościół jak i Bóg potępiają wszelkiego rodzaju wróżbiarstwo i magię idź zapytaj jakiegokolwiek księdza to ci powie .Jeśli uważasz się za katoliczkę chodzisz do kościoła a nie spowiadasz się w konfesjonale z wróżbiarstwa to nie masz odpuszczenia grzechów .Pismo wyraźnie potępia wróżbiarstwo więc nie mieszaj porozmawiaj sobie z księdzem to ci powie a wie lepiej niż ty .
            • tagoria Re: Wróżbiarstwo i szatan to jedno . 19.12.12, 11:59
              Jakeś taki katolik, to co robisz na tym forum? idź do kościoła. Katolicyzm nie ma wyłączności na Boga.

on3000 napisał(a):

> Myślisz że wróżka skąd ma swoją wiedzę ? Od szatana na pewno nie od Boga bo Koś
              > ciół jak i Bóg potępiają wszelkiego rodzaju wróżbiarstwo i magię idź zapytaj ja
              > kiegokolwiek księdza to ci powie .Jeśli uważasz się za katoliczkę chodzisz do k
              > ościoła a nie spowiadasz się w konfesjonale z wróżbiarstwa to nie masz odpuszcz
              > enia grzechów .Pismo wyraźnie potępia wróżbiarstwo więc nie mieszaj porozmawiaj
              > sobie z księdzem to ci powie a wie lepiej niż ty .
            • on3000 Re: Wróżbiarstwo i szatan to jedno . 19.12.12, 12:01
              Macie wolną wole nikt wam nic siłą nie nakaże ale wybierając wróżki wróżbiarstwo odrzucacie Boga tego nie da się pogodzić .Zakłócacie własne sumienia wytykając kościołowi czarne owce to nie o to chodzi .Pismo św jasno i wyraźnie mówi o wróżbiarstwie Bóg to potępia i potępia.Drwicie z kościoła a potem gdy sypie się wasze życie zaczynają się kłopoty czy jakieś dręczenia duchowe z płaczem wracacie .Miejcie odwagę i przejrzyjcie sobie w inter świadectwa różnych ludzi którzy zajmowali się wróżbiarstwem do czego to ich doprowadziło .
              • tagoria Re: Wróżbiarstwo i szatan to jedno . 19.12.12, 12:05

on3000 napisał(a):

> Macie wolną wole nikt wam nic siłą nie nakaże ale wybierając wróżki wróżbiarstw
                > o odrzucacie Boga tego nie da się pogodzić .

Katolicyzm nie ma wyłączności na Boga.

Zakłócacie własne sumienia wytykają
                > c kościołowi czarne owce to nie o to chodzi .

aaaaaa, czyli księża katoliccy mogą gwałcić dzieci, być gejami, rozbijać się mercedesami, to nie jest grzech, co? hahaha

Pismo św jasno i wyraźnie mówi o w
                > różbiarstwie Bóg to potępia i potępia.Drwicie z kościoła a potem gdy sypie się
                > wasze życie zaczynają się kłopoty czy jakieś dręczenia duchowe z płaczem wracac
                > ie .Miejcie odwagę i przejrzyjcie sobie w inter świadectwa różnych ludzi którzy
                > zajmowali się wróżbiarstwem do czego to ich doprowadziło .

Koleś, to są tylko katolickie spostrzeżenia. Zrozum człeku, Bóg jest ponad religijny, jako kościół nie macie prawa rościć sobie do Niego wyłączności.

Tak. ludzie mają wolną wolę. Nie zakłócaj jej. Nudzisz się? Weź się do roboty, bo potem będziesz płakał że bieda .....

• on3000 Re: Wróżbiarstwo i szatan to jedno . 19.12.12, 12:13
                  Wiarę przyjmuje się taką jaka jest albo wcale .Ja mówię tu o CHRZEŚCIJAŃSTWIE Jezus Chrystus stworzył Kościół Katolicki i kto odrzuca wszelkie prawdy kościoła odrzuca też Chrystusa nie można sobie wybierać w co wierzymy to Bóg stawia warunki nie my .Zakłócacie sumienia i łamiecie 1 przykazanie Boże .Zapytajcie sami siebie w sercach co robicie .Tyle .
                  • tagoria strachem ludzi nie przekonasz do swej religii 19.12.12, 12:28
                    Nie cały świat jest chrześcijański. Nie każdy musi być chrześcijaninem. Bóg jest ponad wszelkimi religiami.
                    Wcale nie trzeba być chrześcijaninem aby być dobrym człowiekiem, troszczyć się o innych, wierzyć w Boga i mieć w nim absolutne wsparcie i Jego miłość.

Religie wymyślili ludzie, w dobrej wierze, aby jednoczyć ludzi - to fakt. Co niektórzy jednak z religii zrobili maszynkę do zarabiania i kupowania władzy, maszynkę szantażu, wojen, szerzenia strachu.
                    To, co wypisujesz, to właśnie jest szerzenie strachu, wymuszanie na ludziach posłuszeństwa podbite szantażem.

Od KRK odchodzą ludzie, coraz mniej dają na tacę, coraz mniej dają do koperty, w krk dzieje się źle, od lat afera goni aferę.... Co więc robicie? straszycie ludzi diabłem.
                    Myślicie że jak trwogę zasiejecie to wszyscy przyjdą na kolanach do kościoła katolickiego..... Błąd! dopiero ludzie od was będą uciekać....

on3000 napisał(a):

> Wiarę przyjmuje się taką jaka jest albo wcale .Ja mówię tu o CHRZEŚCIJAŃSTWIE J
                    > ezus Chrystus stworzył Kościół Katolicki i kto odrzuca wszelkie prawdy kościoła
                    > odrzuca też Chrystusa nie można sobie wybierać w co wierzymy to Bóg stawia war
                    > unki nie my .Zakłócacie sumienia i łamiecie 1 przykazanie Boże .Zapytajcie sami
                    > siebie w sercach co robicie .Tyle .
                  • Gość: kalinka937 Re: Wróżbiarstwo i szatan to jedno . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.12, 12:44
                    Człowieku zejdź na ziemię i nie szerz głupoty wśród ludzi o jakim ty Kościele piszesz pełnym zakłamania, gejów i dzieciorobów to ma być przykład dla społeczeństwa a po drugie Bóg nie stworzył Kościoła bo to jest wymysł człowieka czy Jezus nauczał ludzi w Kościele ????????? Bo mam wrażenie że z Biblią to ty masz na bakier lub jesteś zaślepionym maniakien
                    • on3000 Re: Wróżbiarstwo i szatan to jedno . 19.12.12, 13:08
                      Do kalinka937 niewiele wiesz o mnie i o Bogu i sama nie znasz Pis św albo nie rozumiesz .Zwodzi cię szatan nawet tego nie widzisz bo znieczulił ciebie .Karty czy wróżka ma znać przyszłość ? Kto jej ją powiedział ja się pytam ? Każdą wróżkę prowadzi szatan na pozór sprawia aby niektóre rzeczy się sprawdziły aby ludzie uwierzyli i mógł zwodzić dalej bo jest kłamcom i zabójcą od początku a największym jego zwycięstwem jest to że ludzie nie wierzą w jego istnienie .Nie dziwi mnie że atakujecie kościół i próbujecie zakłamywać prawdę ale to jest niewykonalne .Tłumaczycie wszystko co jest w Pis św na swój sposób aby usprawiedliwić wróżbiarstwo i inne czyny a wiecie sami czujecie że błądzicie .Nie będę dyskutował z wami więcej obyście zrozumieli co się dzieje z wami .Pozdrawiam .
                      • Gość: kalinka937 Re: Wróżbiarstwo i szatan to jedno . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.12, 13:30
                        Jesteś Księdzem albo Jechowym mnie nikt nie zwodzi nawet nie urzeka mnie to co piszesz, nie robi na mnie wrażenia. Wiara składa się z obu członów dobra i zła, nie bez powodu Kościół trąbi wszem i wobec o piekle, szatanie i Bogu. Żeby wypowiadać się na jakiś temat nie wystarczy zobaczyć i przeczytać a poczuć to na własnej skórze. A tobie chyba w tej edukacji tego brakuje, jesteś jak ten student z wiedzą lecz bez praktyki.
        • Gość: Ofelia Re: Wróżbiarstwo i szatan to jedno . IP: *.dynamic.chello.pl 01.08.13, 18:41
          "Pan Zastępów nienawidzi człowieka oddającego się magii i wróżbiarstwu " - czy Ty jestes pewnien tego co piszesz, szkalujesz samego Boga w tej chwili!!!! Bóg jest miłoscią, kocha ludzi i świat- a nie nienawidzi. Troszkę Cię poniosło, piszesz bzdury o ktorych nie masz pojęcia. Wiem czym jest okultyzm, tarot i wiem jakie są tego okropne konsekwencje.. jednak wrocilam do Boga i absolutnie nie daje mi On do zrozumienia ze mnie nienawidzi. Mało tego - czuję spokoj i radość ze wrocilam do Kosciola (jako wspolnoty). Życie mi się układa i moje modlitwy są wysłuchiwane.
    • on3000 Re: Wróżbiarstwo i szatan to jedno . 19.12.12, 12:25
      www.youtube.com/watch?v=OSJr2RE7kF0
      • majarudakowska Re: Wróżbiarstwo i szatan to jedno . 19.12.12, 12:36
        nie chce mi się z tym moherem gadać.idę sobie postawić karty w ramach relaksu.pa :D
      • on3000 Re: Wróżbiarstwo i szatan to jedno . 19.12.12, 12:42
        Ludzie odchodzą od kościoła bo szatan ich zwodzi.Nie ma wielu bogów jest jeden Bóg Trójca Najświętsza ty wierz sobie w co chcesz czas pokaże gdzie cie to zaprowadzi .Wszystko jest w Piśmie św że na końcu ludzie będą odchodzić od wiary w Boga że będą mu bluźnić na różne sposoby .To czas złego ale to będzie krótki czas .Kto wytrwa do końca, ten będzie zbawiony (Mt.10,22 ) Pewnie tego też nie znasz .Wymyślacie sobie własnego Boga żeby usprawiedliwić wasze uczynki że Bóg jest wszędzie tak owszem ale nie taki jakiego wy sobie go w waszych głowach wymyślicie .Trzeba uznać własny grzech i żałować jednak ty widzisz swoją jaką definicje jaki jest Bóg .Nie oszukuj się .Wiarę przyjmuje się taka jaka jest albo wcale i nie ta się pogodzić wróżbiarstwa z wiara w Boga chyba że waszym bogiem jest szatan .Dla mnie temat zamknięty.
        • tagoria Szatan siedzi ci w kieszeni, gębę ci dziś ćwiczy 19.12.12, 13:07
          Najwyraźniej ubogo jesteś wyedukowany, skoro się upierasz, że chrześcijanie mają wyłączność do Boga.
          Kościołowi się zdaje że wszytko może kupić, nic z tego...... Boga nie da się kupić na wyłączność, panie kolego....

Szatanowi daj spokój... Choć, czytając twoje androny skłonna jestem twierdzić, że szantan porządnie opętał właśnie ciebie. Przez nikogo innego, lecz przez ciebie przemawia tu wielką gębą szerzenia strachu.
          Szatan siedzi ci w kieszeni.
          Kończ, kończ... wstydu sobie oszczędź.

To kobiety, idziemy na karty, nie ma co.... relaks :D

on3000 napisał(a):

> Ludzie odchodzą od kościoła bo szatan ich zwodzi.Nie ma wielu bogów jest jeden
          > Bóg Trójca Najświętsza ty wierz sobie w co chcesz czas pokaże gdzie cie to zapr
          > owadzi .Wszystko jest w Piśmie św że na końcu ludzie będą odchodzić od wiary w
          > Boga że będą mu bluźnić na różne sposoby .To czas złego ale to będzie krótki cz
          > as .Kto wytrwa do końca, ten będzie zbawiony (Mt.10,22 ) Pewnie tego też nie zn
          > asz .Wymyślacie sobie własnego Boga żeby usprawiedliwić wasze uczynki że Bóg je
          > st wszędzie tak owszem ale nie taki jakiego wy sobie go w waszych głowach wymyś
          > licie .Trzeba uznać własny grzech i żałować jednak ty widzisz swoją jaką defini
          > cje jaki jest Bóg .Nie oszukuj się .Wiarę przyjmuje się taka jaka jest albo wca
          > le i nie ta się pogodzić wróżbiarstwa z wiara w Boga chyba że waszym bogiem jes
          > t szatan .Dla mnie temat zamknięty.
          • on3000 Re: Szatan siedzi ci w kieszeni, gębę ci dziś ćwi 19.12.12, 13:18
            Największym zwycięstwem szatana jest to że ludzie nie wierzą w jego istnienie .Karty albo wróżka ma znać przyszłość pytam skąd ???? szatan na pozór sprawi że coś się spełni abyście wierzyli i by mógł zwodzić was dalej .Moja wiedza jest większa od waszej na te tematy wiele czytałem i oglądałem ale wy ślepo wierzycie i nawet nie chcecie przejrzeć świadectw innych ludzi .Dobrowolnie oddajecie wolę diabłu próbując zakłamać prawdę .Wszystko tłumaczycie ta swój wygodny sposób by wytłumaczyć wróżbiarstwo nie mnie się tłumaczyć będziecie .Wróżbiarstwo zniszczy wam życie zobaczycie czy kłamałem .
            • tagoria Re: Szatan siedzi ci w kieszeni, gębę ci dziś ćwi 19.12.12, 13:37
              Szatan używa właśnie twoich ust to szerzenia strachu wśród ludzi.

Mącisz, straszysz, grozisz, manipulujesz....to znak że szatan ma dziś nad tobą władze, używa twoich ust, aby szerzyć tu zamęt pod pozorem rzekomego nawracania.
              Strasząc ludzi swymi pseudoreligijnymi wywodami, robisz więcej zła, niż myślisz.
              Żaden porządny ksiądz nie ucieka się do siania lęku by przekonać kogoś do swej wiary. Chrześcijanin działa miłością, a nie straszy karami, piekłem, sądem......

Opamiętaj się, człowieku. Zostaw porządnych ludzi z tego forum w spokoju. My tobie nie szkodzimy w żaden sposób. To ty nas nagabujesz, stosując na nas przemoc psychiczną !

Szukaj ratunku dla siebie, żebyś ty się nie musiał kiedyś tłumaczyć...... Nie sądź innych, żebyś sam nie był sądzony.

Miałeś kończyć temat, więc kończ.

on3000 napisał(a):

> Największym zwycięstwem szatana jest to że ludzie nie wierzą w jego istnienie .
              > Karty albo wróżka ma znać przyszłość pytam skąd ???? szatan na pozór sprawi że
              > coś się spełni abyście wierzyli i by mógł zwodzić was dalej .Moja wiedza jest w
              > iększa od waszej na te tematy wiele czytałem i oglądałem ale wy ślepo wierzycie
              > i nawet nie chcecie przejrzeć świadectw innych ludzi .Dobrowolnie oddajecie wo
              > lę diabłu próbując zakłamać prawdę .Wszystko tłumaczycie ta swój wygodny sposób
              > by wytłumaczyć wróżbiarstwo nie mnie się tłumaczyć będziecie .Wróżbiarstwo zni
              > szczy wam życie zobaczycie czy kłamałem .
          • majarudakowska Re: Szatan siedzi ci w kieszeni, gębę ci dziś ćwi 19.12.12, 13:38
            tagoria ja ciebie aj law ju! <3 dobre to było a moherkowi podziękujemy kłaniając mu się w pas hehe. :D
            • tagoria Re: Szatan siedzi ci w kieszeni, gębę ci dziś ćwi 19.12.12, 13:49
              Hihi, ja też mówię mu papa :)) Czas wiać, bo jeszcze nas coś opęta. Facio moim zdaniem sam potrzebuje na gwałt odpędzania.
              Ukłoniki!

majarudakowska napisała:

> tagoria ja ciebie aj law ju! <3 dobre to było a moherkowi podziękujemy kła
              > niając mu się w pas hehe. :D
              • majarudakowska Re: Szatan siedzi ci w kieszeni, gębę ci dziś ćwi 19.12.12, 14:17
                na psycholi nic nie poradzisz.kłaniam nisko! ;)
    • on3000 Świadectwo 19.12.12, 13:29
      Macie tu świadectwo z strony www.egzorcyzmy.katolik.pl Przeczytajcie . Przesyłam w załączniku moje świadectwo. Niech będzie ono przestrogą dla innych przed życiem bez Boga, w nieprzebaczeniu a także przed uwikłaniem się w magię. W moim przypadku egzorcyzmy były koniecznością. Pamiętam, że w natrudniejszym okresie czasu Wasza strona internetowa była sporą pomocą.
      Wszystko zaczęło się w Gdańsku w 2009 roku. W tym czasie żyłam bardzo daleko od Boga a swoim postępowaniem bardzo Mu bluzniłam min poprzez uwikłanie w okultyzm. Ja wtedy nie zdawałam sobie sprawy z tego czym jest magia a dokładniej tarot, bioenergoterapia, horoskopy itd. Tarotem byłam tak bardzo zafascynowana, że sama zaczęłam sie uczyc jak sie nim posługiwać i próbowałam wrozyć sobie i innym.

Nigdy nie widziałam w tym nic złego a wręcz przeciwnie - myślałam, że karty są pomocne człowiekowi. Nigdy też nie zastanawiałam sie jak to jest, że te kolorowe kartki papieru z różnymi symbolami autentycznie znają sytuację życiową pytającego. W tym czasie niestety nie było nikogo kto uświadomiłby mi, że karty otwierają człowieka na duchowosć demoniczną. Jakby tego było mało moim zyciem kierowało nieprzebaczenie i żądza zemsty. Był pewien człowiek, który swoim zachowaniem wyrządził mi ogromną krzywdę i którego nienawidziłam szczerze całym swoim ja. Trauma była tak wielka, że obsesyjnie pragnęłam jego krzywdy a samo wyobrażanie sobie zemsty sprawialo mi niesamowitą przyjemnosć i ulgę. Był czas kiedy tak bardzo chciałam wyrządzić mu krzywdę, że rozważałam nawet to by posunąć sie do przestępstwa. Dzięki Bogu do tego nie doszło. W tym czasie praktycznie wcale nie myślałam o Bogu a jeśli zdarzało mi się to zazwyczaj miałam do Niego pretensje - winiłam Go za rzeczy, które miały miejsce w moim życiu. Nie widziałam w nim dobrego Ojca a wręcz przeciwnie ... kogoś nieczułego na krzywdę własnego dziecka. Wynikiem tego całego bałaganu w moim zyciu było to, że się Boga wyrzekłam winiąc Go za podłe czyny ludzi, ktorych postawił na mojej drodze. Przez całe lata byłam osobą niepraktykującą, pamiętliwą i mściwą. Więcej - osoby wierzące i praktykujące budziły we mnie złość a nawet dochodziło do tego, że z nich szydziłam. Sama nie rozumiałam tej wrogości wobec KK, zresztą chyba nigdy się nad nią specjalnie nie zastanawiałam. Gdybym tylko wtedy wiedziała co mnie czeka w przyszłości... że będę w sytuacji tak dramatycznej, że będę wręcz zmuszona żebrać o pomoc właśnie osób wierzących a dokładniej o ich modlitwę. Moje nawrócenie jest cudem samym w sobie. Uważam, że Bóg w swej miłości i łasce "złowił mnie'' całkowicie nie zważając na bunt i niechęć "córki marnotrawnej" do Niego samego. Nachylił się nad moją nędzą i przyciągnął mnie do siebie. A więc zaczęlo się tak... Pewnego dnia przechodziłam koło kościoła, który mieści się w Gdańsku tuż za kinem krewetka (Kościół św. Józefa z Kapliczką Wieczystej Adoracji). Spojrzałam się na budynek kościoła i nieoczekiwanie pojawiła się u mnie myśl :"wyspowiadaj się! Spowiedz święta!". W przypadku praktykującego katolika taka myśl pewnie jest czymś oczywistym - normalnym, ale nie u kogos takiego jak ja. Latami nie chodziłam do kościoła, nie korzystałam z sakramentów świętych, prowadzilam grzeszne życie i wcale nie było mi z tym zle. Uważalam sie wtedy za osobę wolną, która zyje według własnych zasad, bez zbędych tabu i ograniczeń. Jak się potem okazało w tej całej złudnej "wolności" byłam osobą bardzo zniewoloną i nawet nie zdawałam sobie sprawy z tego jak bardzo... Wracając więc do mysli, która kazała mi się wyspowiadać byłam nią szczerze zaskoczona - "jak to?! - ja i spowiedz?! Ale po co? Przeciez latami tego nie robiłam i wcale nie odczuwałam takiej potrzeby..." . Myśl ta jednak pojawiała się natarczywie cały czas, aż w końcu ... zaczęłam się zastanawiać czy aby nie powinnam się wyspowiadać tak dla "świętego spokoju". Jednak samo wyobrażenie siebie samej w konfesjonale napawało mnie dziwnym lękiem, czegos się bałam a na dodatek całkowicie nie pamiętałam jak człowiek powinien sie spowiadać. Przeciez nie robiłam tego całymi latami. Biłam się z myslami dość długo, aż zdecydowałam, że poproszę o pomoc koleżankę, o której wiedziałam, że pochodzi z katolickiej, praktykującej rodziny. Zadzwoniłam i poprosiłam o wskazówki i jak wielkie było moje zdziwienie gdy ona zasugerowała mi, żebym wyspowiadała się właśnie w kościele za "krewetką"! Powiedziała - "wiesz to będzie odpowiednie miejsce". I fakt - jest tam codziennie pełniony dyżur spowiedniczy a zamknięty konfesjonał daje dodatkowo komfortowe poczucie niezakłóconej prywatności. Minęło kilka dni zanim zdecydowałam sie na spowiedz. Było to poprzedzone licznymi wątpliwosciami i niesamowitym strachem a także rachunkiem sumienia, który uświadomił mi jak bardzo nisko upadłam pod względem moralnym. Próbowałam sie tłumaczyc sama przed soba, ale daremnie - pojawił się ogromny żal i chęć wyznania tego kapłanowi. Z tym, że miałam problemy - przeciez nie byłam w stanie przypomniec sobie wszystkich moich grzechow popełnionych na przestrzeni kilkunastu lat. Postanowilam jednak, że spróbuję i wyspowiadam sie tak jak potrafię. Wtedy nie zdawałam sobie sprawy z tego, że spowiedz będzie początkiem niesamowitej walki duchowej i nowego życia. Nie zdawalam sobie sprawy z tego co się właściwie dzieje i że będzie ona początkiem całego ciągu wydarzeń, których było mi zrozumieć. Pamiętam samą spowiedz i mój wielki strach tuż przed przeradzający sie w prawdziwe przerażenie, którego nie rozumiałam. Stałam w kolejce czekając na swoja kolej i im blizej byłam tym bardziej się bałam. Miałam mysli by zrezygnować. Pamiętam spocone dłonie, serce bijace jak oszalałe i paniczny, niezrozumialy lęk. Pamietam, że tuz przed wejściem do konfesjonalu uswiadomiłam sobie, że ja nic nie pamiętam i nie wiem co chcę powiedzieć - po prostu kompletna pustka w głowie. Wiem, że gdy weszłam do konfesjonału ogarnąl mnie przerazliwy płacz. Płakałam w głos i pomimo ogromnego wstydu nie byłam w stanie sie uspokoic. miałam świadomosć tego, że wszyscy mnie słyszą, ale nie byłam w stanie go opanowac. Chwile to trwało, kapłan mnie uspokajał a ja bardzo sie siliłam by zebrac się na to by byc w stanie wyznac grzechy. Cos niezrozumiałego blokowało i moją pamięć i moje usta. w końcu udało mi się bardzo ogólnikowo powiedziec co chciałam. pamiętam pytanie - "czy żałujesz?" i moje bardzo szczerze wypowiedziane łamiącym się głosem "tak". I to była prawda. Po raz pierwszy od lat poczułam niesamowity ciężar własnych uczynków. Dostałam rozgrzeszenie i zawstydzona praktycznie uciekłam z kościola unikając spojrzeń innych ludzi. Wiedziałam, że swoim glośnym zachowaniem wzbudziłam ciekawosć innych. Pamiętam poczucie ulgi i radosci po odbytej spowiedzi. Ja wtedy nie zdawałam sobie sprawy z tego, że to dopiero początek mojej wyboistej drogi ku prawdziwej wolności. Właśnie wtedy zaczęły dziac sie bardzo dziwne rzeczy w moim życiu, w moich myślach - coś czego nie rozumiałam a co mnie przerażało. Krótko po spowiedzi postanowiłam, że wezmę udział we Mszy Świetej. Okazało się, że w trakcie Mszy ja mam bardzo złe, bluzniercze myśli, których nie chciałam i które bardzo mnie męczyły. Pamiętam zgarbiona staruszkę, która przechodziła w kościele koło mnie i coś kazało mi ja kopnąć (oczywiście tego nie zrobiłam). Podczas modlitwy w myślach wplatały mi się słowa wylgarne blużniące zarówno Bogu jak i Maryi. Byłam tym przerażona i nie rozumiałam co się ze mną dzieje. Postanowiłam przyjąć Komunię Świętą i gdy klęczałam znowu pojawił sie okropny wulgaryzm tym razem wymierzony w Jezusa. myślałam, że wariuję, nie rozumiałam skąd u mnie takie mysli, czulam się winna, brudna i przez to niegodna by przyjmować Eucharystię. Problem bluznierstw zacząl pojawiac sie podczas kazdej Mszy Świętej. Ja starałam się to ignorować, ale było trudno. Pamietam, że w tym czasie towarzyszylo mi całe pasmo niepowodzeń. Do tej pory nigdy nie miałam problemu ze znalezieniem pracy a wtedy owszem. wysyłałam mnostwo cv i bez odpowiedzi. A gdy już zosta
      • on3000 Re: Świadectwo 02 19.12.12, 13:40
        Pamiętam zgarbiona staruszkę, która przechodziła w kościele koło mnie i coś kazało mi ja kopnąć (oczywiście tego nie zrobiłam). Podczas modlitwy w myślach wplatały mi się słowa wylgarne blużniące zarówno Bogu jak i Maryi. Byłam tym przerażona i nie rozumiałam co się ze mną dzieje. Postanowiłam przyjąć Komunię Świętą i gdy klęczałam znowu pojawił sie okropny wulgaryzm tym razem wymierzony w Jezusa. myślałam, że wariuję, nie rozumiałam skąd u mnie takie mysli, czulam się winna, brudna i przez to niegodna by przyjmować Eucharystię. Problem bluznierstw zacząl pojawiac sie podczas kazdej Mszy Świętej. Ja starałam się to ignorować, ale było trudno. Pamietam, że w tym czasie towarzyszylo mi całe pasmo niepowodzeń. Do tej pory nigdy nie miałam problemu ze znalezieniem pracy a wtedy owszem. wysyłałam mnostwo cv i bez odpowiedzi. A gdy już zostalam zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną to okazywalo sie, że tuż przed wyjściem z domu zatrzaskiwałam się w łazience, albo nie mogłam otworzyć drzwi wyjsciowych, autobus nie jechał itp... Finał tego byl taki, że pozostawałam dłuzszy okres czasu bez pracy i środków finansowych. Skrajnie upokorzona byłam zmuszona prosić rodzinę o wsparcie finansowe. Dla osoby, ktora zawsze dobrze zarabiała taka porażka jest trudna do zaakceptowania. Pamiętam, że zaczęły mnie męczyc mysli o samobojstwie. Pewnego dnia gdy bylam u koleżanki, która mieszka na osmym pietrze wyszlam na balkon i pojawiły się bardzo nataryczywe myśli "jak skoczysz wszystkie twoje problemy się skończą''... Muszę podkreślić tutaj, że ja zawsze byłam przeciwnkiem samobójstw, więc zaskoczyło mnie to, że mogę mysleć o czyms takim!!! Pamiętam jak patrzyłam się w dół i zastanawialam się czy taki upadek z wysokości bardzo boli. Za chwilę pojawily sie mysli - "ale co na to twoja matka? twój brat-oni bardzo będą cierpiec".. poczym za chwilę - "to tylko moment - nie musisz patrzec w dół, patrz w gorę na dachy - nawet się nie zorientujesz kiedy nastapi upadek". Oszołomiona tymi myslami wróciłam do mieszkania. Nie rozumiałam skąd te mysli, przeciez tak bardzo kochałam swoje życie... Jakby tego bylo za mało zaczełam zle sypiać a dokładniej zawsze budzilam się o tej samej godzinie w środku nocy tj o 3ciej nad ranem - noc w noc. Nie rozumiałam tego jak to możliwe, że człowiek sam bez budzika wybudza się zawsze o tej samej godzinie.... Potem juz nie bylam w stanie zasnąć do rana. Towarzyszyły tej bezsenności dziwne lęki i poczucie, że jestem przez kogoś (coś) obserwowana. Był to najgorszy okres w moim życiu. Strasznie się męczyłam probując zasnąć. Odczuwałam w nocy dziwny "ból duszy"... nie potrafie tego opisać słowami, ale czułam się bardzo podle, Bylam wrakiem człowieka i pod względem psychicznym (przez lęki) i fizycznym (przez nieprzespane noce). Wtedy zaczęłam podejrzewać, że to co się ze mną dzieje może miec podłoże duchowe. Choć z drugiej strony było mi trudno w to uwierzyć, bo "przeciez takie rzeczy moga się dziac tylko na filmach". Pamiętam, że niedospanym nocom cały czas towarzyszyły mysli bluzniercze i namawiające mnie do tego by innym robić krzywdę. Dużo sie zastanawiałam co sie dzieje i w końcu postanowiłam isć z tym wszystkim do konfesjonalu i poprościc o "poradę co robić?". W odpowiedzi na moje pytanie padło " musisz skontaktować się z egzorcystą". Było mi trudno w to uwierzyć, że rzeczywiście moge potrzebować takiej pomocy, ale postanowiłam spróbować... Bez przekonania skontaktowałam się z kapłanem egzorcystą... Pamiętam czas w poczekalni, gdy czekałam na moją kolej by moc porozmawiać z kapłanem. Towarzyszył temu czekaniu lęk podobny jak wtedy gdy czekałam na pierwszą od wielu lat spowiedz. Gdy juz zostałam zaproszona do środka pamietam, że egzorcysta przeprowadził ze mną krótka rozmowę - rozeznanie dlaczego do niego sie zgłosiłam, czy mialam kontakt z okultyzmem itp. Była z nami w pokoju jeszcze jedna osoba - mężczyzna, który podczas gdy rozmawiałam z kapłanem siedzial z boku i sie modlił. Pamietam, że jego obecnosć wtedy bardzo mnie drażniła. nie mogłam za bardzo skupic sie na rozmowie z księdzem, bo moją uwagę przyciagalj modlący się Marek. Jego obecność denerwowała mnie i już miałam prosić, aby wyszedł, gdy usłyszałam polecenie, zeby wstac, bo będziemy się teraz modlic. Naprawdę nie spodziewałam się czegokolwiek nadzwyczajnego, Myślałam, że moja wizyta u egzorcysty nie jest konieczna a poszlam tam raczej dla spokoju, bo tak mnie skierowano i chyba tez w duzym stopniu z ciekawości. Stało się jednak coś dziwnego - podczas modlitwy z nałożeniem rąk poczułam ogromny ucisk na mojej głowie i zaczęlam się zastanawiac dlaczego kapłan mnie uciska, poczym moje cialo samo wygieło sie do tyłu w półmostek i tak zamarło!!! nie rozumiałam co się dzieje, bo przecież ja nic nie robiłam!!!! Po chwili poczułam jakby cos poruszylo moja głową i cos uszło jej czubkiem, po czym upadłam na podłogę. Byłam tym wszystkim przerażona do tego stopnia, że zaczęłam płakać. Naprawdę nie rozumiałam , ze to dzieje sie naprawdę!!!! Usłyszałam od egzorcysty, że jestem zniewolona i mam przyjsć do niego za tydzień na dalszą modlitwę. W jednej chwili wszystko stało sie jasne - skąd te bluznierstwa, skad strach przed spowiedzią, natretne myśli samobójcze, wybudzanie mnie w środku nocy. Taki stan trwał okolo roku.W tym czasie nie pracowałam. Byłam skrajnie upodlona i umęczona. Tymbardziej, że w moim domu zaczęły dziac sie niewytłumaczalne rzeczy - światła same się zapalały i gasły, telewizor sam sie wyłączał. Pamiętam raz podczas modlitwy (Koronka do Bożego Miłosierdzia) za moimi plecami zerwał sie jakiś szum. Byłam przerażona i panicznie bałam sie odwrócić za siebie. Gdy już sie odwróciłam zobaczyłam na korytarzu ruchome, dziwne cienie. Wiedzialam, że jestem sama w domu, więc nic ani nikt nie może sie ruszac na korytarzu.... okazało sie, że moja lampa chuśtała sie w lewo i prawo. Tamtego wieczoru wyszłam z domu i nocowałam u znajomej. Tak bardzo sie bałam. Najgorsze były noce - bałam się ciemności, dlatego też w całym mieszkaniu świeciły się światłam łóżku zawsze koło głowy leżał krucyfiks i różaniec . Samo wyjście do łazienki było 'wielkim wyczynem" - miałam wrażenie, ze ktoś czeka na mnie za drzwiami. Pamiętam noc, w której wybudzil mnie dziwny, męski głos - dwa razy bardzo nieprzyjemnym głosem powtórzył moje imię. Możecie sobie wyobrazić w jak fatalnym stanie byłam. Człowiek u siebie w domu czuje sie bezpiecznie a ja niestety nie mogłam tak się czuć, bo atakowalo mnie coś czego nawet nie widziałam. Pamiętam budzik, ktory zadzwonił pomimo tego, ze nie miał baterii... Modlitwy o uwolnienie byly kontynuowane przez około rok. Po każdym egzorcyzmie towarzyszyło mi uczucie ulgi i bardzo przyjemnej lekkości. Aczkolwiek taki stan trwał krótko - w nocy znowu byłam dręczona. podczas egzorcyzmów bywało, że upadałam bezwładnie ( do przodu i do tyłu), cos płakało w głos moimi ustami (ja nie byłam w stanie przerwać tego płaczu). To bardzo nieprzyjemne uczucie, gdy jakas siła posługuje się człowiekiem jak bezwolną marionetką - naprawdę przerażające. Pamiętam raz, gdy wracałam pieszo do domu po modlitwie jak kantem oka zobaczyłam jakis czarny kształt. Odruchowo odskoczyłam myslać, że to pies. Jednak po ułamku sekundy okazało się, że tam nic nie ma. Moje uwolnienie przyszło dopiero w chwili gdy powtórzyłam za kapłanem głosno, że wybaczam czlowiekowi, który mnie skrzywdził. Przyszło mi to z ogromnym trudem, bo coś zamykało mi usta - płakało. Pamiętam, że jakaś siła krzyczała moimi ustami a potem wyrzuciła mnie w powietrze jak z trampoliny. pamietam, że bardzo chciałam wstać, ale nie bylam w stanie utrzymac sie na nogach, bo cos mnie przewracało i popychało. Pamiętam, że niemoc mojego ciała opuscila mnie dopiero po tym jak powtorzyłam za egzorcysta, że wybaczam. Wtedy poczułam jakby cos ze mnie zeskoczyło i tym samym odzyskałam panowanie nad swoim ciałem. Pamietam tez rekolekcje Marana Tha i to, że nie bylam w stanie wypowiedzieć "Jezus jest moim Panem", bo cos paraliżowało mi usta... Teraz jest juz dobrze. Swobod
        • on3000 Re: Świadectwo 02 19.12.12, 13:43
          Przejrzycie sobie stronę www.egzorcyzmy.katolik.pl tam znajdziecie więcej ciekawych rzeczy .Pozdrawiam .
          • Gość: kalinka937 Re: Świadectwo 02 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.12, 13:50
            I człowieku nie rób sobie wstydu bo wróżby to nie egzorcyzmy ani wywoływanie duchów, a jedyną rzeczą która może opętać człowieka to jest głupota.
        • Gość: kalinka937 Re: Świadectwo 02 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.12, 13:48
          Co za brednie ja byłam u tylu wróżbiarzy i szamanów a nigdy nic NIE KAZAŁO mi zrobić coś złego,lub jakąś krzywdę komuś, wydaję mi się że szatana to ty masz w sobie podjudzając ludzi tymi wypisanymi bredniami czytam i sama nie wierzę że takie głupoty trzymają się dorosłego człowieka, mam propozycję dla Ciebie nie czytaj i nie oglądaj bo sam się okaleczasz na całe życie wierząc w takie niedorzeczne rzeczy.
          • on3000 Re: Świadectwo 02 19.12.12, 13:52
            Usprawiedliwiaj się usprawiedliwiaj to i tak nic nie da .
            • on3000 Zatraciliście sumienie ? 19.12.12, 14:02
              Już więcej do was nie piszę czas pokaże kto miał racje ja wiem ze potrzebujecie modlitwy i jesteście zniewoleni .Wróżbiarstwo to szatan .W internecie jest wiele świadectw ludzi którzy mieli kłopoty duchowe i życiowe przez wróżbiarstwo magię i okultyzm zacznijcie szukać a się przekonacie jak wielu jest poszkodowanych.Wszystkie wróżki na youtube zablokowały mnie jak tylko zacząłem pisać o Bogu ciekawe czemu .Pa
              • Gość: kalinka937 Re: Zatraciliście sumienie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.12, 14:24
                Po prostu nikt na dzień dzisiejszy nie chce czytać tych bredni i tak się przyznam szczerze z tarotem i wróżeniem miałam wiele wspólnego nawet do dzisiaj mam karty z Tarota, mam Biblię Białej Magii, mam przyjaciółkę która zajmuje leczeniem dłońmi, ziołolecznictwem, oraz jasnowidztwem, mam normalne rodziny dzieci ochrzczone, śluby, i jakoś nam do tej pory nie odbiło i dzieciom też powtarzam aby postępowały tak w życiu żeby nikogo nie krzywdziły, a tak na marginesie nie bierz dosłownie tego co pokazują w internecie mój syn sam montuje takie filmiki do youtuba z kolegami że wyglądają jak rzeczywiste a robią to po to aby sprawdzić jaka będzie oglądalność.
                • Gość: gość Re: Zatraciliście sumienie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.12, 23:59
                  Gość portalu: kalinka937 napisał(a):

> Po prostu nikt na dzień dzisiejszy nie chce czytać tych bredni i tak się przyzn
                  > am szczerze z tarotem i wróżeniem miałam wiele wspólnego nawet do dzisiaj mam k
                  > arty z Tarota, mam Biblię Białej Magii, mam przyjaciółkę która zajmuje leczenie
                  > m dłońmi, ziołolecznictwem, oraz jasnowidztwem, mam normalne rodziny dzieci och
                  > rzczone, śluby, i jakoś nam do tej pory nie odbiło i dzieciom też powtarzam aby
                  > postępowały tak w życiu żeby nikogo nie krzywdziły, a tak na marginesie nie bi
                  > erz dosłownie tego co pokazują w internecie mój syn sam montuje takie filmiki
                  > do youtuba z kolegami że wyglądają jak rzeczywiste a robią to po to aby sprawd
                  >zić jaka będzie oglądalność.

Masz wiele różnych kart,ksiąg.Nazewnictwo piszesz z dużej litery oddając temu cześć.Masz śluby i dzieci ochrzczone.A Pismo Święte masz?Jak często bierzesz go do ręki?Czytasz?Do jakiej religii przynależysz?co zezwala na oddawanie czci innym bóstwom?

• on3000 1 Przykazanie 22.12.12, 00:22
                    Wróżbiarstwo ,magia ,okultyzm,reiki,bioenergoterapia ,joga ,karty tarota ,hipnoza,horoskopy to wszystko jest wystąpieniem przeciwko pierwszemu przykazaniu .Przez te praktyki otwieracie się na demoniczną rzeczywistość diaboliczną oddajecie mu kult swoją wolę mówicie mu TAK .Czytam różne książki o egzorcyzmach przeglądam różne strony filmy materiały o zagrożeniach duchowych i wiem jakie niosą niebezpieczeństwo takie praktyki .Macie link www.zywawiara.pl/ zakładka świadectwa i przesłuchajcie co działo się prędzej czy później z ludźmi oddającym się takim praktyką .Jak macie odwagę wejdźcie na te stronę i przejrzyjcie świadectwa różnych ludzi .
                    • tagoria sam jesteś opętany 22.12.12, 11:32
                      Ty kolego miej odwagę sam iść do egzorcysty. Na 100% sam jesteś opętany przez szatana. Świadczą o tym słowa, które tu wypisujesz. Poważnie.

on3000 napisał(a):

> Wróżbiarstwo ,magia ,okultyzm,reiki,bioenergoterapia ,joga ,karty tarota ,hipnoza,horoskopy to wszystko jest wystąpieniem przeciwko pierwszemu przykazaniu .Przez te praktyki otwieracie się na demoniczną rzeczywistość diaboliczną oddajecie mu kult swoją wolę mówicie mu TAK .Czytam różne książki o egzorcyzmach przeglądam różne strony filmy materiały o zagrożeniach duchowych i wiem jakie niosą niebezpieczeństwo takie praktyki .Macie link www.zywawiara.pl/ zakładka świadectwa i przesłuchajcie co działo się prędzej czy później z ludźmi oddającym się takim praktyką .Jak macie odwagę wejdźcie na te stronę i przejrzyjcie świadectwa różnych ludzi .
                      • on3000 Re: sam jesteś opętany 22.12.12, 12:28
                        Ja nie jestem opętany lecz ty i inni którzy poddają się takim praktyka są zniewoleni przez szatana.Już więcej nie będę tu pisał bo jestem tylko obrażany przez ludzi omanionych czarami wróżbiarstwem i okultyzmem .Zakłamujecie rzeczywistość ale to was nie usprawiedliwi przed Bogiem.PA
                        • tagoria Jesteś mocno opętany nienawiścią=szatan 22.12.12, 14:30
                          Jesteś opętany ponieważ szerzysz tu strach, nienawiść.
                          Próbujesz budować w ludziach poczucie winy. Bije od ciebie nienawiść do odmiennych poglądów.
                          Ty nie działasz miłością.......... Zastraszasz, próbujesz wymusić posłuszeństwo, pokorę u innych, sam pokornym ani trochę nie będąc.
                          Krzywdzisz słowem, pewno też krzywdzisz czynem. Wyczuwam u ciebie przemoc i okrucieństwo dla ludzi.
                          To są cech typowe dla osób przez których przemawia szatan. Idź do egzorcysty, póki nie jest dla ciebie za późno.

on3000 napisał(a):

> Ja nie jestem opętany lecz ty i inni którzy poddają się takim praktyka są zniew
                          > oleni przez szatana.Już więcej nie będę tu pisał bo jestem tylko obrażany przez
                          > ludzi omanionych czarami wróżbiarstwem i okultyzmem .Zakłamujecie rzeczywistoś
                          > ć ale to was nie usprawiedliwi przed Bogiem.PA
                          • on3000 Re: Prawda was wyzwoli 22.12.12, 17:57
                            Po pierwsze droga tagorio to nie jestem opętany po drugie nie sieje nienawiści ani nie straszę tylko wszystkich szczerze przestrzegam wszystkich .Dla ciebie to że głoszę że wróżbiarstwo to złamanie 1 przykazania to sianie nienawiści ?? Pismo Św zabrania wróżbiarstwa i wszelkiego rodzaju magi także Kościół surowo zabrania tego to skoro ja mówię wszystko zgodnie z tym co naucza Kościół i Pismo Św to gdzie tu sianie nienawiści ?? To raczej ty mnie ciągle atakujesz za to że przypominam o 1 przykazaniu i o tym co naucza Kościół a Kościół jak i Pis Św jest natchnione przez Ducha Świętego to słowo Boże .
                            • on3000 Re: Prawda was wyzwoli 22.12.12, 18:04
                              To z Pisma Świętego droga tagorio specjalnie dla ciebie ten fragment . Prorok Zachariasz "Posążki bóstw natomiast mówią tylko brednie, wróżbici widzą tylko kłamstwa, i złudne są sny, które wyjaśniają" - 10,2.
                              • Gość: gość Re: Prawda was wyzwoli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.12, 18:22
                                on3000 napisał(a):

> To z Pisma Świętego droga tagorio specjalnie dla ciebie ten fragment . Prorok Z
                                > achariasz "Posążki bóstw natomiast mówią tylko brednie, wróżbici widzą tylko kł
                                > amstwa, i złudne są sny, które wyjaśniają" - 10,2. Trzeba urodzić się mądrym ,by pojąć to co pisze on3000 Tagorio:(
                                • tagoria Re: Prawda was wyzwoli 23.12.12, 13:35
                                  Wesołych Swiąt gościu, życzę tobie wiele mądrości, miłości, zrozumienia..... i czego tam sobie chcesz :)

Gość portalu: gość napisał(a):

> on3000 napisał(a):
                                  >
                                  > > To z Pisma Świętego droga tagorio specjalnie dla ciebie ten fragment . Pr
                                  > orok Z
                                  > > achariasz "Posążki bóstw natomiast mówią tylko brednie, wróżbici widzą ty
                                  > lko kł
                                  > > amstwa, i złudne są sny, które wyjaśniają" - 10,2. Trzeba urodzić się
                                  > mądrym ,by pojąć to co pisze on3000 Tagorio:(
                              • tagoria lepiej złóż ludziom życzenia świąteczne.... 23.12.12, 13:34
                                Człowieku, idą Święta! więcej dobrego byś zrobił gdybyś tu siał miłość choćby przez złożenie ludziom serdecznych życzeń świątecznych, zamiast siać strach, budować poczucie winy i wklejać cytaty których znaczenia nie rozumiesz.... ;)))

Wesołych Świąt on3000 , nawróć się na miłość do ludzi :))) przytulam mocno, papa!

on3000 napisał(a):

> To z Pisma Świętego droga tagorio specjalnie dla ciebie ten fragment . Prorok Z
                                > achariasz "Posążki bóstw natomiast mówią tylko brednie, wróżbici widzą tylko kł
                                > amstwa, i złudne są sny, które wyjaśniają" - 10,2.
                          • majarudakowska Re: Jesteś mocno opętany nienawiścią=szatan 23.12.12, 07:31
                            brawa na stojąco Tagorio!wspaniały post! :D
                            • Gość: gość Re: Jesteś mocno opętany nienawiścią=szatan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.12, 08:23

majarudakowska napisała:

> brawa na stojąco Tagorio!wspaniały post! :D A Ty jesteś tylko klakierem i wiecznie niezadowoloną na wszystkich forach osobą.Wpatrzona w swoje karty,które nie przyniosły Ci szczęścia.Prawda zaboli.Czasem musi boleć,by ktoś coś zrozumiał.
                              • majarudakowska Re: Jesteś mocno opętany nienawiścią=szatan 23.12.12, 10:44
                                ,,A Ty jesteś tylko klakierem i wiecznie niezadowoloną na wszystkich forach osobą.Wpatrzona w swoje karty,które nie przyniosły Ci szczęścia.Prawda zaboli.Czasem musi boleć,by ktoś coś zrozumiał,,szczęście to pojęcie względne proszę pana/pani...ciekawe skąd aż tak dobrze mnie znasz że aż tyle[nieprawdy]o mnie wiesz?
                                • on3000 Re: Jesteś mocno opętany nienawiścią=szatan 23.12.12, 10:57
                                  Do majarudakowska nie ma znaczenia jakim ktoś jest człowiekiem na co dzień wróżbiarstwo to BAŁWOCHWALSTWO ciężki grzech i droga do piekła .Masz tu link przeczytaj do końca i wypowiedz się na temat tego co tam jest a nie wykłócaj się .Link www.zywawiara.pl/swiadectwa/art-335.html
                                  • majarudakowska Re: Jesteś mocno opętany nienawiścią=szatan 23.12.12, 11:06
                                    takimi hasłami nikogo do,,prawdziwej wiary,,nie przekonasz,wiesz?żal mi Cię...współczuję ciemnoty.
                            • tagoria Re: Jesteś mocno opętany nienawiścią=szatan 23.12.12, 13:39
                              Dziękuję, kłaniam się nisko. Wszystkiego z serca najlepszego życzę na Święta i Nowy Roczek!

Żywię też nadzieję, że on3000 jutro w Wigilię przemówi ludzkim językiem.......... Na razie gaworzy jak zapomniany diabeł z bagniska nienawiści... ;)

majarudakowska napisała:

> brawa na stojąco Tagorio!wspaniały post! :D
                              • on3000 Re: Jesteś mocno opętany nienawiścią=szatan 23.12.12, 15:11
                                Do Tagoria dla ciebie sianiem nienawiści jest to że ja bronie dziesięciu przykazań i to że głoszę że Bóg potępia wróżbiarstwo .Coś ci powiem nie czuję nienawiści do nikogo a wolę się Bogu podobać niż wam przytakiwać i brać udział w bałwochwalstwie .Miłość to nie zgoda na grzech praw Bożych trzeba przestrzegać i napominać tych którzy źle robią ja to właśnie robię .Słowa które przytaczam z Biblii bardzo dobrze rozumiem i życzę wam wszystkim aby Pan Jezus oświecił wasze serca i byście zrozumieli że źle postępujecie że to droga do piekła tego wam życzę na te święta :-)
                                • majarudakowska Re: Jesteś mocno opętany nienawiścią=szatan 23.12.12, 16:07
                                  no to jak nie chcesz;,,brać udziału w bałwochwalstwie,,to co Ty tutaj do cholery ciężkiej robisz,że tak zapytam?zatwardziały katolik,na takim forum!śmiechu warte,i żałosne! hahaha! :D
                                  • on3000 Re: Jesteś mocno opętany nienawiścią=szatan 23.12.12, 19:08
                                    To że jestem na tym forum to samo to w sobie nie jest grzechem bo ja wszystkich przestrzegam przed zgubnymi skutkami wróżbiarstwa nie pytam nikogo o radę czy wróżbę i też nikomu nie ubliżam tylko nawołuję to porzucania tych grzesznych zgubnych praktyk .Pomyśl tylko że wróżby którymi się kierujesz otwierają cię na duchową demoniczną rzeczywistość i to zły duch daje ci wskazówki że stanie się to albo tamto to czasem jest prawda abyś uwierzyła i aby cię zwodzić dalej i posiąść twoją duszę .Nie zdziw się jak zaczniesz mieć koszmary i zaczną dziać się niepowodzenia to będzie początkiem twoich kłopotów bo może dojść do dręczeń duchowych oddalenia od Boga a nawet opętania czy silnej depresji .Przemyśl moje słowa .
            • Gość: kalinka937 Re: Świadectwo 02 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.12, 14:03
              Usprawiedliwiać to ja się będę przed Bogiem a na pewno przed samym Szatanem w twojej osobie nie mam takiej potrzeby
    • Gość: kalinka937 Re: Wróżbiarstwo i szatan to jedno . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.13, 14:36
      EJ ludzie nie szło by jakoś tego heretyka usunąć, tego nie da się czytać i tylko się bać aby w te głupoty nie uwierzyć, a może on przez to pisanie sam czaruje wirtualnie a my nieświadomi mu odpisujemy :)
      • on3000 Re: Wróżbiarstwo i szatan to jedno . 03.01.13, 21:19
        Heretyka ? Dla ciebie straszeniem było to że ja pisałem prawdę w którą wierzą Chrześcijanie ? To nie są głupoty tylko prawda dla ciebie głupoty to 10 przykazań i biblia .Pisałem że w Chrześcijaństwie wszelki okultyzm czyli wróżbiarstwo jest potępiane pisałem przykłady z biblii i to co mówi Kościół Katolicki ku przestrodze innym chrześcijanom a skoro ty chcesz być córką szatana to wolno ci każdy dokonuje wyborów .I mojego tematu nie usuniesz to wolne forum jak zechcę pojawią się kolejne .
        • algaria Ooooo 04.01.13, 22:08
          Widzę, że wpadłam na egzorcyzmy nawiedzonego -
          Jak miło że katolik nas wszystkich ocenia, prześladuje, obwinia, nawraca - nie widząc swojego postępowania - złego postępowania ale to jest właśnie przykład prawdziwej postawy rzetelnego katolika, który nie daje możliwości wyboru, nie pozwala mieć swojego zdania i poglądu. Katolik, który modli się pod figurą, a diabła ma za skórą, który sądzi że jak poleci co piątek do spowiedzi to grzechy ma odpuszczone żywcem do nieba pójdzie i jak odejdzie od konfesjonału to znów może tłuc żonę znęcać się nad rodziną i szydzić z innych, bo ma czysta kartę w kościele...
          Kolego Ty masz swoje zdanie - my swoje - nie trudź się... bo naszego nie zmienisz
      • majarudakowska Re: Wróżbiarstwo i szatan to jedno . 04.01.13, 08:16
        no masz rację.dobrze by było żeby była możliwość wyrzucenia stąd tego,,kapłana,,żałosny jest i tyle,i aż zęby bolą jak się go czyta... :/
    • Gość: gość Re: Bóg i szatan to jedno ... IP: *.opera-mini.net 04.01.13, 15:30
      Skoro wg Ciebie istnieje Bóg (dobro) i Szatan (zło).
      To:
      1. jeśli bóg pozwala na istnienie szatana (a wg religii jest wszechmocny więc może nie pozwolić) - czyli godzi się na zło - to jest tak samo zły jak ten co zło czyni
      2. jeśli jest tak samo zły, jak ten co zło czyni - to jest szatanem, bo ten co "jest zły" - to szatan

zatem bóg=szatan

Jeśli jest inaczej - jak wyjaśnisz istnienie zła?

• Gość: gość Re: Bóg i szatan to jedno ... IP: *.play-internet.pl 04.01.13, 17:03
        Bzdury wypisujesz .Bóg jest dobry szatan zły Bóg to stwórca a szatan to stworzenie które zostało stworzone jako dobre i mając wolną wolę się zbuntowało przeciw BOGU.To nie Bóg jest zły zacznij ty czytać więcej a nie pisać bajki .
        • Gość: gość Re: To Ty jesteś nielogiczny/a... IP: *.opera-mini.net 04.01.13, 17:09
          To Ty piszesz bzdury. W stylu Kali jeść - Kali pić.
          Bóg jest dobry - szatan zły.
          Skoro Bóg pozwala na istnienie zła, to nie może być dobry. To nie jest logiczne. Pozwalając na istnienie zła - sam jest zły.
          Nawet gorszy od szatana. Bo skoro może go pokonać (podobno jest wszechmogący) a tego nie robi, to nie tylko biernie przygląda się złu ale sam (co prawda "rekami szatana") to zło wyrządza.
          To jak chować się za czyimiś plecami - bo nie ma się odwagi zrobić czegoś samemu ;)
          • Gość: gość Re: To Ty jesteś nielogiczny/a... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.13, 18:41
            freeisoft.pl/2012/01/historia-stworzenia-szatana/
          • on3000 Re: To Ty jesteś nielogiczny/a... 04.01.13, 21:39
            Twoje myślenie jest ograniczone wymyśliłeś sobie coś i powtarzasz .Człowiek sam wybiera komu jest poddany wybierając grzech wybierasz szatana jest Bóg albo szatan nie da się żyć pośrednio i Bóg nie ma ze złem nic wspólnego to szatan od początku był zabójcą zbuntował się już na początku .Szatan ma teraz władze na ziemi i nad tymi którzy mu się poddają świadomie bądź nie świadomie .Bóg mógł by zniszczyć szatana i stanie się to na końcu świata zostanie zamknięty w otchłani na wieki poczytaj apokalipsę .
            • Gość: gość Re: do on3000 IP: *.play-internet.pl 04.01.13, 22:44
              Twoje myślenie jest ograniczone - bo nie wierzę w bajki i zadaję pytania? Kiepski żart.
              To Ty jesteś ograniczony. Nie wiem czemu wogóle piszesz na tym forum i obrażasz innych. Chyba rzeczywiście jesteś jakimś skrajnym fanatykiem. Cytujesz coś, wklejasz linki ale nie masz pojęcia o czym piszesz. Nie myślisz, nie umiesz odpowiedzieć na proste pytania, bo nie możesz tego "przekopiować" z innej strony czy przepisać z książki. Na dodatek sam sobie przeczysz. Twierdzisz, że Bóg jest dobry a równocześnie piszesz, że: .Bóg mógł by zniszczyć szatana i stanie się to na końcu świata. To znaczy kiedy? Czemu nie robi tego tu i teraz, tylko toleruje zło? Czy wg Ciebie to jest dobre?
              Co byś pomyślał o człowieku który widząc na ulicy pobitego i zakrwawionego drugiego człowieka zamiast mu pomóc od razu idzie do domu na obiad. Jak zje obiad to dopiero udzieli pomocy. Bo tak wg ciebie działa Twój Bóg. Nieważne tu i teraz. Ważne, że w jakiejś bliżej nieokreślonej przyszłości, która nie wiadomo czy nastapi podejmie jakieś działania.
              A co z tu i teraz? Czemu tu i teraz nie walczy ze złem? Wg Ciebe to jest dobre?
              • on3000 Re: do on3000 04.01.13, 23:01
                Jeszcze nikomu nie ubliżyłem .Pan Bóg nie jest na twoje zawołanie że ty sobie tak powiesz dlaczego nie zrobi tego teraz to myślisz że masz racje ? NIE .Zadajesz pytanie czemu Bóg nie zniszczy szatana tu i teraz jednocześnie zarzucasz mu zło a kim siebie czynisz by Bóg cokolwiek musiał ci udowadniać .Dla ciebie mogę być fanatykiem i nie jestem tu po to by dyskutować czy Bóg jest dobry czy zły bo dla mnie jest to jasne i niezaprzeczalne .Nic nie muszę ci udowadniać możesz sobie wierzyć w co chcesz czy ja narzucam ci wiarę ? Wierz sobie nawet w ufo jeśli taka twoja wola :-D Ja kieruję swoje słowa do chrześcijan nie do ciebie .Wklejam linki by nie tylko na swoich słowach opierać się tak jak ty to czynisz .Tam są linki np z Biblii a ty na czym się opierasz Harrym Potterze ? :-D
                • Gość: gość Re: do on3000 IP: *.opera-mini.net 05.01.13, 00:45
                  Skąd ta agresja? Czy to przez kilka pytań na które nie umiesz sensownie odpowiedzieć?
                  Jeszcze nikomu nie ubliżyłem - gratuluję poczucia kultury osobistej. Mam inne zdanie na ten temat. I nie tylko ja ;)
                  Bóg cokolwiek musiał ci udowadniać - czy walka ze złem jest dla Ciebie udawadnianiem czegoś? Wygodne podejście do tematu. Do przez takie osoby jak Ty świat jest taki jaki jest.
                  Kojarzysz cytat: "bój się ludzi obojętnych, oni nie mordują ani nie zdradzają ale za ich milczącą zgodą światem rządzi gwałt i przemoc" Przełóż to na Twojego Boga. Czy Twoja religia opiera się na strachu? Jeśli nie, to co robi Twój Bóg?
                  Wklejam linki by nie tylko na swoich słowach opierać się -problem w tym, że jeszcze nic co miało by sens od siebie nie napisałeś. Twoje linki też za dobrze o Twojej mądrości nie świadczą. Znam kilka cytatów z Biblii, które bardziej pasują do tego wątku niż te które Ty wkleiłeś. Widocznie źle szukałeś ;)
                  Różnica między nami jest taka, że w przeciwieństwie do Ciebie mój światopogląd nie jest ograniczony. Oprócz Biblii znam jeszcze kilka innych książek o których pewnie nie słyszałeś.
                  Polecam filozofię. Poczytaj sobie o innych wyznaniach np. o buddyźmie, hinduiźmie, braminiźmie, o wierze Indian. Poczytaj np. mahabharatę czy dialogi konfucjańskie. Zobaczysz, że byli i są ludzie, którzy myśleli i myślą inaczej niż Ty. I jest w tym sens i logika :) Myślenie naprawde nie boli.
                  czy ja narzucam ci wiarę ? - robisz to. Wypisując tutaj różne brednie, twierdzisz, że masz jedynie słuszną rację a wszyscy, co myslą inaczej są BE

a ty na czym się opierasz Harrym Potterze ? - pomijając brak szacunku dla "przeciwnika", co złego widzisz w Harrym Potterze? Przeczytałeś chociaż jeden tom? To taka sama bajka jak Twoja. Tylko magia bardziej współczesna, nie ma gorejących krzewów na pustyni, plag egipskich, zamiany wody w wino itp.

Polecam Ci maksymę: żyj i pozwól żyć innym. Na świecie są ludzie o różnych światopoglądach i mają do nich takie same prawo, jak Ty do swojego.
                  A tak a'propos, to te Twoje posty i korespondencja z Tobą to była niezła zabawa ;) Trudno o większe bzdury. Ale co dobre, to się szybko kończy, jak to w życiu bywa. Na koniec dobra rada na przyszłość nie atakuj tylko dyskutuj jeśli potrafisz :)

ps. nadal czekam na odpowiedź na moje pytanie: jeśli Bóg jest dobry, czemu pozwala na istnienie zła? Potrafisz wogóle na to odpowiedzieć?
                  • on3000 Re: do on3000 05.01.13, 01:43
                    Nie atakuję cię to ty mnie atakujesz .Zauważ że temat jest inny więc jeśli chcesz dyskutować na swój temat to go załóż :-) Co złego jest w Harrym Potterze ? Są tam praktyki okultystyczne a to jest zabronione przez BOGA .Masz się za bardzo mądrego piszesz mi tu o innych religiach to ja ci powiem że wszystkie wierzenia wschodnie buddyzm i hinduizm prowadzą do szatana .To nie Bóg jest winny zła to przez człowieka wszedł grzech na świat a ty obwiniasz Boga zabawne :-)
                  • on3000 Re: do on3000 05.01.13, 01:49
                    Temat jest taki jaki jest a ty mi tu wyskakujesz z swoimi jakimiś zarzutami i po co to :-) Mnie to nie rusza bo widzę próbę twojego ataku .Mam nadzieję że odnajdziesz kiedyś przyjacielu Boga i pokój w sercu .
                    • Gość: gość Re: pointa :) IP: *.opera-mini.net 05.01.13, 02:14
                      Miał być koniec ale mnie rozbawiłeś i nie mogę się powstrzymać. Zwłaszcza Twój pogląd na inne religie jest "rodem z ciemnogrodu". Rzeczywiście jesteś fanatykiem.

Niech to będzie pointa tej dyskusji: jeśli wszyscy chrześcijanie są tacy jak Ty to dla swojego doba będę się trzymać od Twojego Boga z daleka. Poza tym, co to za Bóg, który ma takich wyznawców. Trochę tolerancji i pokory nie zaszkodzi :)

ps. dalej nie odpowiedziałeś na moje pytanie. Wnioskuję, że nie potrafisz na nie odpowiedzieć ;) Co tylko świadczy o Twojej wiedzy a raczej jej braku na temat religii o której z taką agresją i fanatyzmem się wypowiadasz ;)
                      • on3000 Re: pointa :) 05.01.13, 09:22
                        Odpowiedziałem na twoje pytanie w poprzednim poście .Moja wiedza o tej religii z jest taka jak być powinna.Dla takich jak ty prawda i wiara to ciemnogród nic nowego gdyż sami jesteście w tyle.Masz tu coś o religiach wschodu www.youtube.com/watch?v=3KQfFHce3Es Jest dużo materiałów w internecie wystarczy zadać sobie trochę trudu i znaleźć te które mówią prawdę .
                        • on3000 Re: pointa :) 05.01.13, 09:32
                          Niebezpieczne wpływy Wschodu www.piotrskarga.pl/nie-dajcie-sie-uwiesc-poganstwu-,6575,7463,p.html :-)
                          • on3000 Re: pointa :) 05.01.13, 09:38
                            Jeszcze jedno mnie mówisz trochę pokory i tolerancji a sam mnie już kilkakrotnie obraziłeś mając siebie za mądrego .Godne politowania przekręcanie sytuacji .Współczuję twoim rodzicom i tobie też .
                            • Gość: nota Re: pointa :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.13, 09:56
                              Doświadczony BM 08.11.11, 20:52 Odpowiedz

Bracia Rodacy! Proszę Was życzliwie, przestańcie wierzyć w te steki bzdur,na których
                              liczne grono cwaniaków,zbija kolosalne pieniądze,bazując wyłacznie na Waszej cieka
                              wości a przede wszystkim naiwności,wywołanych różnymi sytuacjami życiowymi.
                              Należy tylko ubolewać,że władze naszego kraju,bezkrytycznie tolerują ten bezczelny
                              sposób naciągania ludzi, przez wykorzystywanie ich trudnych zyciowych problemów .
                              Całe towarzystwo Ezo TV,powinno stanowczo odpowiadać sądownie,za nachalne
                              kosztowne naciąganie ludzi, nieświadomych beznadziejności opłacanych wróżb.
                              Natomiast audycje TV w obronie wielu naiwnych, powinny być stanowczo zawieszone!!
                              • Gość: promyk słońca Prawda jest tylko jedna! IP: *.sta.asta-net.com.pl 05.01.13, 13:35
                                Podnoszą się czasem wołania: "nie straszmy Szatanem, piekłem, wiecznym potępieniem", bo to nie niechrześcijańskie. Może i racja: nie straszmy; straszyć można kryzysem gospodarczym, kataklizmem przyrodniczym czy wojną. Diabłem i piekłem nie da się tylko straszyć. Tą rzeczywistością trzeba przerażać, bo to jest jedyna właściwa reakcja normalnego człowieka. O grozie i dramacie śmierci wiecznej mówi zbawiciel, więc chyba trudno przytomnie utrzymywać, że jest to postawa niechrześcijańska. Dzisiaj, gdy Zły ma tak skuteczny marketing i sprawny PR, tym bardziej o nim należy mówić. Być może ktoś się w porę opamięta...Kto nie wierzy w istnienie diabła, ten wierzy diabłu. Wierzy jego sugestiom i podszeptom, że nie istnieje. Wystarczy wejść do księgarni czy włączyć telewizor, by się przekonać, jakie style są modne, lansowane i obowiązujące. Style życia i twórczości coraz bardziej przesiąknięte są złem moralnym, którego nie nazywa się już grzechem. Może warto się zastanowić nad powszechną dziś patologią "oswajania" zła, przyznawania mu prawa obywatelstwa wśród tego, co dobre, a nawet chronienia go jakimś przedziwnym immunitetem. Utrwalają się podstawy akceptacji zła, nazywania go dobrem, a w konsekwencji jego promocji. Komu na tym najbardziej zależy?

Trzeba uczciwie powiedzieć: tak, człowiek się zgubił, kaznodzieje się zgubili, katecheci się zgubili, wychowawcy się zgubili. Nie mają odwagi "straszyć piekłem". Może nawet słuchacze przestali się go lękać. (...) Czy piekło nie jest poniekąd ostatnią "deską ratunku" dla świadomości moralnej człowieka? - Jan Paweł II, "Przekroczyć próg nadziei"

- fragment z Egzorcysty - bardzo ciekawe czasopismo - polecam !
                                • Gość: promyk słońca Re: Prawda jest tylko jedna! IP: *.sta.asta-net.com.pl 06.01.13, 08:44
                                  www.youtube.com/watch?v=joO83SoHzAs
                                  Proszę posłuchać, między innymi o jodze - polecam!
                                  • Gość: Shrek Re: Prawda jest tylko jedna! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.13, 19:36
                                    Prawda powiadasz, jest tylko jedna? A czy juz czasem nie przerabiałiśmy - uszcześliwiania ogóló na siłe? Czy ten świat nie jest kolorowy? Czy Bóg nie stworzył bezmiar róznorodności na tym świecie, aby cieszyc swoje i ludzkie oko? A czym jest Wolna Wola, wg Ciebie, jezeli nie szanujesz prawa innych osób do odmiennych poglądów? Jak ktoś chce uprawiać Joge, niech uprawia! Co ci do tego?
    • kolter-xl Re: Wróżbiarstwo i szatan to jedno . 12.03.13, 22:57
      on3000 napisał(a):

> Trzymajcie się z dala od wróżbiarstwa ,magi ,okultyzmu to wszystko sprowadza na
      > ludzi wielkie nieszczęścia dochodzi do diabelskich dręczeń i opętań i nie jest
      > łatwo potem się z tego wydostać .Poprzez to wszystko otwieracie się na szatana
      > i jego wpływ swoją wolą tym co robicie mówicie mu Tak dlatego on będzie rościł
      > sobie do was prawo .

Wiem , wiem ja od około 36 lat staranie unikam szamanów w kolorowych kieckach którzy przy ołtarzach coś tam mamrocąc ,są w stanie samego boga wezwać do wafelka .
      • Gość: JK Re: Wróżbiarstwo i szatan to jedno . IP: *.kielce.vectranet.pl 15.03.13, 17:06
        Są w stanie, bo to sam Bóg dał im taką władzę.

"Kto spożywa moje Ciało i pije moją Krew, ma życie wieczne, a Ja go wskrzeszę w dniu ostatecznym." (J 6, 54)

Ja wierzę, Ty nie musisz.
        • Gość: KSIĄDZ Re: Wróżbiarstwo i szatan to jedno . IP: *.play-internet.pl 15.03.13, 17:36
          dokładnie , święta racja.
    • Gość: gość Re: Wróżbiarstwo i szatan to jedno . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.13, 08:31
      Skandaliczne jest to , że na stronach internetowych tworzą się nowe portale wróżbiarskie . Nie po to aby pmagać ale po to aby nakręcać sobie biznes . Wiem co piszę ponieważ sama przeszłam te manipulacje i chcę ostrzec innych. Ostrzec przed korzystaniem z infolinii , sms-ów . Skandaliczne jest że znane wykreowane przez media "wróżki" reklamują sie i chwalą jak porafią czytać prawdę - to w rzeczywistości bzdury na przyszłość. . Tak naprawdę pod ich imieniem odbierają zupełnie nieprzygotowane osoby do tego rodzaju rozmów z klientami . Robicie nabory a zupełnie nie są one rzetelnie , osoby które chce wprowadzić w ten biznes są kompletnie nieprzygotowane aby świadczyć wysokiej jakości usługi wróżbiarskie. Przez to wyrządzacie więcej zła niż pomocy. Pomoc jest tylko wykorzystywanem słowem na potrzeby marketingowe tego oszukańczego przemysłu wróżbiarskiego .
      • Gość: gość Re: Wróżbiarstwo i szatan to jedno . IP: *.dynamic.chello.pl 01.08.13, 18:31
        Oczywiście, że portale wróżbiarskie oraz indywidualne strony "wróżek" i "proroków" różnej maści nastawione są na biznes (to są szybkie i łatwe pieniądze) albo budowanie ego.
        Zgromadzeni wokół takiego portalu czy osoby tworzą sektę, uzależniają się a to może być bardzo niebezpieczne.
        • Gość: Schrek Re: Wróżbiarstwo i szatan to jedno . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.13, 19:26
          Tak zapytam, z ciekawosci.... A co pan gość może doradzić, co nie jest obecnie nastawione na zysk? poradnię psycholgiczną? Zyczliwego sąsiada? Ludzie przestali rozmawiać ze soba, obowiązuje etykieta keep smiling, nie wypada mieć problemy, a tym bardziej
    • Gość: kondi Re: Wróżbiarstwo i szatan to jedno . IP: 195.8.53.* 01.08.13, 20:21
      www.youtube.com/watch?v=xOf2791mzGU polecam, kościół który zabił więcej ludzi od Hitlera i Stalina razem wziętych chce mówić jak żyć. Kościół który ukrywa pedofilii, i gejów w swoich szeregach, kościół w którym chodzi tylko o materialny dobrobyt, kościół w którym są niewierzący kapłani. Nie wiem kogo Bóg nienawidzi bardziej (jeżeli jest zdolny do takiego uczucia w co nie wierze). Jezus był ubogi jego naśladowcy też powinni, i to jak pewne wiesz ślubują. Kościół którego tradycja łamie prawo księgi na której się opiera. Z prawami w Biblii też jest różnie, bywają takie które są ze sobą sprzeczne kolego, ale jak czytałeś to pewnie o tym wiesz. Jak nie to zapraszam do lektury i dopiero potem do wypowiadania się.
    • Gość: jjj Re: Wróżbiarstwo i szatan to jedno . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.13, 20:51
      OSTRZEŻENIE !
      Musisz odpowiedzieć na każde pytanie krok po kroku, nie czytając wcześniej całego testu.
      Są tylko 4 pytania i jeśli spojrzysz na nie przed skończeniem testu nie otrzymasz szczerych wyników.
      Zrób to powoli. I nie podglądaj ! Poszukaj ołówka i zapisz swoje odpowiedzi na kartce. Będziesz ich potrzebować na końcu testu.

1. Uporządkuj poniższe zwierzęta w kolejności zaczynając od tego, które
      lubisz najbardziej:

KROWA

TYGRYS

OWCA

KOŃ

ŚWINIA

2. Opisz każde z poniższych słów jednym wyrazem:

PIES

KOT

SZCZUR

KAWA

MORZE

3. Pomyśl o 5 osobach które znasz i które są dla ciebie ważne, a następnie przyporządkuj każdą z nich jednemu z poniższych kolorów:

POMARAŃCZOWY

ŻÓŁTY

CZERWONY

BIAŁY

ZIELONY

4. W końcu zapisz swoja ulubiona liczbę i dzień tygodnia.

Skończyłeś?

Upewnij się, czy odpowiedzi są prawidłowe.

Pomyśl jeszcze raz życzenie.

ODPOWIEDZI NA PYTANIA:

1. A oto priorytety twojego życia:
      Krowa: oznacza karierę
      Tygrys: oznacza dumę
      Owca: oznacza miłość
      Koń: oznacza rodzinę
      Świnia: oznacza pieniądze

2. Opis psa definiuje twoja osobowość
      Opis kota charakteryzuje twój związek z kimś
      Opis szczura opisuje twojego wroga
      Opis kawy interpretuje seks
      Opis morza jest opisem twojego życia

3. Kolory:
      żółty - to ktoś kogo nigdy nie zapomnisz
      pomarańczowy - to twój najlepszy przyjaciel
      czerwony - to ktoś kogo naprawdę kochasz
      biały - to twoja bratnia dusza
      zielony - to osoba którą będzie w twoim umyśle przez resztę twojego życia

4. Musisz wysłać ta wiadomość do tylu osób, ile wynosi twoja ulubiona liczba.

Pamiętaj, ze musisz to zrobić przed nadejściem twojego ulubionego dnia tygodnia, gdyż w tym dniu spełni się twoje życzenie
      • Gość: gość Re: Wróżbiarstwo i szatan to jedno . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.13, 07:49
        To jest "choroba" i do tego nieuleczalna.Powodująca silne uzależnienie od demona, kajdany które trudno zerwać. Bezustanna walka o klienta, po trupach do celu. 'Pomoc " udzielana innym, kosztem zdeptania przeciwnika, zatracenie samego siebie, wykonywana praca w" białych rękawiczkach". Omotanie klienta byle wyłudzić jak najwięcej pieniędzy, zakładając przy tym najczęściej niewidzialną maskę.Praca wymagająca znajomości różnych zabobonów.Kontaktowania się z siłami nieczystymi, narażając się na różne niebezpieczeństwa. Zawód WRÓŻBIARSTWO. Niegodny przyzwoitego człowieka. To jest gorsze jak pornografia /handlowanie swoim ciałem tu handluje się duszą/.
    • agrentowy4321 Re: Wróżbiarstwo i szatan to jedno . 04.03.23, 16:41
      Niekiedy trzeba pochylić się nad wieloma aspektami
    • irona.sonata Re: Wróżbiarstwo i szatan to jedno . 25.04.23, 01:40
      To zadawane
    • irona.sonata Re: Wróżbiarstwo i szatan to jedno . 03.05.23, 01:47
      Bardzo bardzo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka