Dodaj do ulubionych

sen z motywem wody.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.13, 22:02
Miałam wczoraj taki dziwny sen ale bardzo realny. Sniła mi sie woda tzn w bloku u rodzicow w srodku był basen z woda albo jakies czyste jezioro gdzie pływali ludzie. Potem snilo mi sie ze jade z mężem po wode wiózł nas kolega. Było jeszcze kilka elementów mama mi sie snila i plac zabaw. Ale nurtująca jest dla mnie ta woda bo ona prawie pod balkon podchodzila loże.

Szukałam interpretacji ale nie wiem do konca.. Może ktoś mi pomoć
Obserwuj wątek
    • kotylaciate Re: sen z motywem wody. 12.01.13, 22:13
      nie obraz się ani nie pomyśl, że sobie z Ciebie żartuję, nie chciało Ci się bardzo do łazienki po obudzeniu? Ja jestem osobą, której zdarza się mieć 'sprawdzające się' sny więc bardzo na nie zwracam uwagę, ale w zasadzie każdy sen z wyraźnie zarysowanym motywem wody oznacza tyle, że po przebudzeniu muszę niemal biegnąć siusiu.
      Mam nadzieję, że mnie źle nie odbierzesz bo nie mam złych intencji, a kwestia trochę wstydliwa. Może po prostu wyjaśnienie jest banalne:)
      • Gość: Amanda Re: sen z motywem wody. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.13, 09:17
        Cześć Joasia:) w Księdze Snów, tej którą mam, napisano, że woda w domu symbolizuje obfitość i niespodziewane dochody, wszelką pomyślność, zdrowie i sukcesy dla całej rodziny. I tego należy się uchwycić. Czytam tu jeszcze sytuacje związane z wodą, strumieniami, wodospadami - wszystkie są pozytywne, a jest tego dwie strony o wodzie. Powodzenia:)
        • adriana1981 Re: sen z motywem wody. 13.01.13, 12:13
          Kochana też mam co parę lat sen o wodzie jakby morze a nawet ocean, który nas zalewa lub próbuje zabrać i za każdym razem ja kogoś ratuje a to siostrę jak nie miałam dzieci, innym razem brata, ojca a niedawno dzieci. ja stoję w dole tam gdzie przychodzą coraz silniejsze fale mąż stoi wysoko a mu z całych sił podaje dzieci czy inną rodzinę czując że siebie nieraz nie dam uratować, choć nieraz udało mi się uciec. sen prześladuje mnie co parę lat i jest mono zarysowany w mojej pamięci.
          • Gość: Amanda Re: sen z motywem wody. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.13, 14:26
            Adriana, jeśli tak odczuwasz swój sen, to albo masz dość ciężką prace, albo przez krótki czas będziesz mieć dość trudną pracę, ale: i tu przyjemna niespodzianka: praca Twoja zostanie uwieńczona ogromnym i niespodziewanym sukcesem:) i tak będzie, tylko pozwól, aby w Twoich myślach zagościły pozytywne obrazy:) Miłej niedzieli:)
            • Gość: gosia Re: sen z motywem wody. IP: *.adsl.inetia.pl 13.01.13, 14:36
              Witam,czy ja również mogłabym poprosić o interpretację swojego snu,a właściwie snów?Przez wiele lat śniło mi się , że jako dziecko w bloku w którym kiedyś mieszkałam jestem goniona przez zakonnice , zawsze była to klatka schodowa /mieszkałam w dwunastopiętrowym wieżowcu/, uciekałam po tych schodach przed nimi to w górę,to dół...sen zawsze był w kolorze szarym , nigdy nie dałam sie złapać , sen zawsze w jakimś momencie się urywał...
              • Gość: Amanda Re: sen z motywem wody. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.13, 18:11
                Gosia:) zarówno liczba 12, jak i kolor szary z Twojego snu, według Księgi Snów, pokrywają sie w znaczeniu. Liczba 12 oznacza, że szybko chcesz mieć wszystko, sugeruje tym samym, abyś zwolniła nieco, starannie planowała każdy kolejny krok, i cieszyła się tym co posiadasz. Chęć osiągnięcia wszystkiego szybko, Księga mówi, że nie jest wskazana, ponieważ w Twojej sytuacji, możesz stracić to co posiadasz. Kolejno będziesz osiągać wyznaczone przez Ciebie cele, ale jest wskazówka, abyś to robiła wolniej. O tym samym mówi kolor szary z Twojego snu - wskazuje na potrzebę cierpliwości. Jeżeli chodzi o symbol ucieczki w Twoim śnie, to znaczy, że masz w swoim kręgu ludzi, którzy zazdroszczą Ci tego, że masz dużo szersze od nich horyzonty myślenia. Bądż ostrożna, w związku z tym, aby ktoś Cię nie oszukał. To ważne. To jest ostrzeżenie w tym śnie. W życiu miałaś do tej pory, raz pozytywnie, raz negatywnie, wskazują to schody w/g Księgi Snów. Natomiast teraz w niedługim czasie, zmienisz swój system wartości, zastanawiać się będziesz, czy pogoń za dobrami materialnymi jest dla Ciebie ważniejsza, czy ważniejsze są sprawy ducha i życie więcej dla siebie, a nie tylko dla innych. Mówi o tym obraz zakonnicy w Twoim śnie. Zakonnica mówi również o jeszcze jednym aspekcie u Ciebie, a mianowicie, dotyczącym partnerstwa. Nie wiem czy masz partnera, lub w jakich relacjach jesteś z partnerem, w każdym razie jeśli nawet ktoś z ludzi w przeszłości słowami obniżył Twoją wartość jako człowieka, nie bierz tego w ogóle pod uwagę. To ten ktoś miał problemy ze sobą, a nie Ty. Wszystkiego Dobrego:)
                • Gość: Gosia Do Amandy :) IP: *.adsl.inetia.pl 13.01.13, 19:20
                  Serdecznie dziekuję ,ów sen przewijał się przez wiele lat w trakcie mojego małżeństwa , które istnieje tak praktycznie na papierku już tylko , planuję podjąć niedługo kroki rozwodowe , mąż rzeczywiście przez praktycznie 20 lat naszego związku robił wszystko , abym czuła się nikim,kimś mało wartościowym,domyslam,że ten sen ostrzegał mnie przed nim samym,wiele lat prowadził podwójne życie , naraził na ogromne straty finansowe.Teraz jestem w związku z kimś innym , mam nadzieję,że to nie o tego człowieka chodzi..,planujemy przyszłość :) , wiem co to poczucie osamotnienia ale mam nadzieję , że drugi raz nie popełnię podobnego błędu .
                  Małgosia
                  • Gość: Amanda Re: Do Małgosi :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.13, 21:21
                    Gosia:) tą zakonnicę z Twojego snu, zostawiłam na koniec dlatego, ponieważ w tej Księdze pisze, że biorąc pod uwagę cały kontekst Twoich obrazów sennych, zakonnica oznacza, iż nie jest wykluczone, że rozstaniesz się ze swoim mężem. Nie chciałam abyś się tym zasugerowała, ale ponieważ sama napisałaś że to już następuje, Twoja myśl o rozstaniu z mężem jest tylko Twoja, i nie jest wymuszona przez żadne sugestie z zewnątrz. Życzę Ci powodzenia w życiu:)
                    • Gość: Gosia Re: Do Małgosi :) IP: *.adsl.inetia.pl 13.01.13, 21:39
                      Dziękuję gorąco :) , prosiłam o interpretacje tego właśnie snu , ponieważ wydał mi się ważniejszy , jednak równie często przewijał się inny ,zupełnie odmienny i tym razem w kolorach.Znajduję się w szkole,w liceum , zawsze ta sama klasa,nauczycielka i zawsze tylko lekcja fizyki.W każdym snie jako jedyna z klasy nie mam żadnej oceny z tego przedmiotu , a tu koniec semestru za pasem ..mam być odpytywana lub pisać sprawdzian i sen się urywa...dodam,że z tego przedmiotu i u tej własnie nauczycielki nigdy nie miałam większych problemów , tym bardziej dziwi ten sen..
                      • Gość: Amanda Re: Do Małgosi :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.13, 11:51
                        Gosia:) sen ten oznacza dla Ciebie pozytywny rozwój wydarzeń w sferze uczuć. Niewielkie kłopoty finansowe będą zniwelowane. Masz sentyment do czasów szkolnych:) miło tamten czas wspominasz. Ciągle masz wrażenie że coś ważnego umknęło Ci w życiu, wiedz jednak, że na pewne rzeczy nie miałaś wpływu. Już odzyskałaś wiarę we własne siły, z otymizmem patrz w przyszłość. Od teraz, to Ty kreujesz swoje życie. Powodzenia:)
            • adriana1981 Re: sen z motywem wody. 14.01.13, 08:22
              dziękuje CI bardzo ,ogólnie pozytywnie jestem nastawiona do życia i uważam że jest udane, a o bliskich bardzo się boje. Pozdrawiam
        • Gość: joaaaaasia Re: sen z motywem wody. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.13, 20:12
          Dziękuje bardzo. To była duża odmiana :) Pozdrawiam serdecznie.
        • Gość: joaaaaseeek Re: sen z motywem wody. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.13, 17:01
          Trochę się sprawdziło wpadło Nam do kieszenie więcej pieniedzy niz zakładaliśmy :)Problemow moich nie rozwiazuje ale idzie ku lepszemu :)

• Gość: kurator30 Re: sen z motywem wody. IP: 80.249.4.* 16.01.13, 10:09
      Witam! Mam pytanie. Często ma sen, w którym głównym tematem jest morze. Zawsze spokojne, ciepłe, do tego miła plaża, mało ludzi. Czesto tez w tym śnie kogoś szukam. Ostatnio śniło mi się, że morze było szare, jakby brudne, ale było ciepłe i była w nim moja koleżanka ( z którą bardzo żadko się widuję), która bardzo sie cieszyła i kąpała się w tym morzu nago. Ale miała dziwna figurę, tak jakby głowa była jej a ciało dziecka bez oznak kobiecości.
      • Gość: Amanda Re: sen z motywem wody. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.13, 12:22
        Kurator30:) interesujący nick:) Spokojne wody morza i oceanu, to bardzo dobry znak według Księgi Snów. Wiedziesz bardzo ciekawe życie duchowe i będziesz żył długie lata. Zarówno kolor szary, jak i poszukiwanie we śnie, wskazują na potrzebę cierpliwości. Starannie i powoli planuj każde swoje przedsięwzięcie, zanim podejmiesz jakąkolwiek decyzję, uważaj, czy wszystko przebiega jak należy, nie spiesz się. Wiele symboli sennych z Twojego snu które przepatrzyłam w Księdze, sprowadza się do jednego : abyś się nie spieszył. Ty wiesz, jakiej sfery Twojego życia to dotyczy. W Twojej pracy zawodowej, to ja tutaj widzę jest wszystko w porządku, ten sen dotyczy wybitnie sfery partnerstwa, według Księgi Snów. Natomiast jeśli chodzi o plażę, przytoczę Ci to co między innymi znalazłam: plaża we śnie oznacza tęsknotę za wolnością, podróżami, za pozbyciem się wszelkich obciążeń, za rozrywką. Sen wyraża pragnienie odpoczynku, spokoju. Sen o plaży ma także podtekst erotyczny. W każdym razie, wolniej, cierpliwości, wyznaczyć sobie cel w życiu, i do niego zmierzać. Powodzenia życzę:)
    • annaka87 Re: sen z motywem wody. 16.01.13, 10:42
      a jak zinterpretować pływanie łódką po oceanie w czasie sztormu? tylko, że fale są nienormalnie wielkie i pogoda jest tragiczna a na łodzi panuje spokój, płynie jak po spokojnej wodzie, nikt się nie martwi, fale nas nie zalewają...tylko ten widok jest przerażający...
      • Gość: Amanda Re: sen z motywem wody. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.13, 13:26
        Annaka87, łódż według Księgi Snów zwiastuje zmiany w życiu, z powodzeniem będziesz wypełniać jakąś misję:) wszystko idzie w dobrym kierunku, masz fajne życie towarzyskie, te wzburzone wody oceanu sugerują, że jest osoba, której intencje nie są szczere względem Ciebie. Nie daje ona tego po sobie poznać. Rozeznając sytuację wokół, bądż uważna. Wszystkiego dobrego:)
        • Gość: Maria Re: sen z motywem wody. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.13, 18:59
          Ja też mam pytanie, Amando. Dziś śniło mi się, że zakonnik z brodą w białym habicie dał mi bukiet z 7 róż w kolorze pomarańczowo-czerwonym. Byłam zdziwiona, że są dla mnie ale je w końcu przyjęłam... Nie wiem czy to jest na rzeczy, ponieważ myślałam o tym śnie i dopiero teraz coś mi się skojarzyło: wczoraj spotkała mnie przykrość/zawiedzenie się i później przeprosiny od znajomego (bynajmniej nie jest zakonnikiem haha). Czy to dlatego ten sen ?
          • Gość: Amanda Re: sen z motywem wody. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.13, 11:51
            Maria:) przeanalizowałam symbole senne z Twojego snu w Księdze Snów, są one więcej niż optymistyczne:) są niezwykle optymistyczne:) zakonnik w Twoim śnie zapowiada miłą niespodziankę w niedalekiej przyszłości, chcesz zrobić nowy początek, najprawdopodobniej w dziedzinie duchowej, zmienisz swój styl życia, po licznych kłopotach, osiągniesz spokój wewnętrzny. Czeka Cię nowa, romantyczna miłość:) Róże zawierają sugestię, że w życiu czeka Cię samo szczęście, widoczne we śnie te własnie kolory i ta liczba mówią, że za swe dotychczasowe wysiłki otrzymasz nagrodę, Twój wysiłek nie poszedł na marne, w perspektywie jest dla Ciebie zapowiedż miłych, towarzyskich spotkań:) A bukiet: Twoje zdolności i talenty będą docenione:) Masz wielkie szanse na sukcesy w niemal wszystkich dziedzinach:) Powodzenia:)
            • Gość: Maria Re: sen z motywem wody. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.13, 12:13
              Amando :), BARDZO CI DZIĘKUJE :))) !
    • Gość: Lola Re: sen z motywem wody. IP: *.play-internet.pl 04.06.13, 17:02
      Miałam bardzo dziwny sen. Byłam w domu przypominającym domek letniskowy, gdzieś blisko niedużego lasu, dokoła pola. Ktoś z rodziny był ze mną. Domek był zagracony przedmiotami, sprzętami, jakby celowo pozostawionymi. Nagle zauważyłam wlewającą się powoli przez próg wodę, czystą, spokojną. Wybiegłam na zewnątrz i rozejrzałam się, szukając źródła. Zobaczyłam jak przez łąkę płynęła w moim kierunku. To było dziwne, była bardzo płytka, czyściutka i płynęła tak jednostajnie, nieubłaganie i nie wiadomo skąd. Wreszcie zobaczyłam, ze wypływa z pobliskiego rowu (skąd się tam wziął?), ale nie był on pełen po brzegi, nie była to powódź. Wypływała z głębi rowu, wbrew prawom fizyki. Krzyknęłam do brata, żeby zabierał szybko naszą siostrzenicę i wyjeżdżamy, bo nie wiadomo jak to się skończy. Spojrzałam jeszcze, że fala jest już bardzo blisko, taka płytka i przejrzysta, że widziałam przez nią ziemię, trawę bardzo wyraźnie - miała już taki jesienny kolor. Wszystko było takie niby w kolorach lata, a jednocześnie jakby jesieni.
    • irona.sonata Re: sen z motywem wody. 25.04.23, 01:15
      O jezu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka