18.07.04, 17:09
Co to jest własciwie ten ascendent i jak go sprawdzić, obliczyć?
Czy ktoś jest w stanie mi pomóc?
Obserwuj wątek
    • amatemi Re: ascendent 18.07.04, 18:26
      ascendent mowi m.in. o naszym wygladzie, o naszym zachowaniu o tzw. pierwszym
      wrazeniu.
      Obliczyc? Najlepiej miec program komputerowy. W internecie jest do sciagniecia
      program Urania, ktory bardzo mi sie podoba i czasem z niego korzystam
      • Gość: Julia Re: ascendent IP: *.chello.pl 18.07.04, 22:55
        Albo wejdż na strone www.astro.com - tam bez problemu obliczysz cały horoskop i
        aspekty (rónież progresje, dyrekcje, tranzyty). Przydatny jest oczywiście język
        angielski.
        • darkoholik Re: ascendent 22.07.04, 02:33
          Ascendent czyli znak wschodzący, ułożony na kole zodiakalnym po lewej stronie.
          W ciągu doby Asc. idzie przez cały Zodiak, bo Słońce jest przyczepione do
          konkretnego miejsca w horoskopie (np. w danej dobie w 10 stopniu Koziorożca) i
          ten 10 stopień jest raz nad horyzontem, u innych pod horyzontem, bo każdy
          urodził się o innej godzinie i w innej szerokości i długości geograficznej.
          Warto umieć sporządzić ręcznie horoskop, ale obecnie robią to programy komp.
          Uważam, że najbardziej czytelna jest URANIA i można wersję darmową ściągnąc z
          netu.
          Jęsli nie odpowiedziałem wyczerpująco, to mogę uzupełnić
          Grzesiek
          • Gość: toja Re: ascendent IP: *.netg.pl / 213.17.193.* 22.07.04, 12:04
            W dalszym ciągu niewiele mi to mówi, jestem totalnym laikiem jeśli chodzi o
            astrologię etc.
            • endomedia Re: ascendent 24.07.04, 11:30
              Gość portalu: toja napisał(a):

> W dalszym ciągu niewiele mi to mówi, jestem totalnym laikiem jeśli chodzi o
              > astrologię etc.

a co w tym złego ? jeśli potrzebujesz to znajdziesz, a jeśli nie, to niech tak
              zostanie
    • Gość: nostardamus Re: ascendent IP: 5.2.* / *.chello.pl 24.07.04, 14:14
      poczytaj w Encyklopedii Astrologii po polsku, kliknij w Googlach a potem
      kliknij literke A i poszukaj hasla Ascendent,
    • Gość: nostradamus Re: ascendent IP: 5.2.* / *.chello.pl 24.07.04, 14:30
      www.encyklopedia.drem.strefa.pl musisz wejsc przez ten adres do
      Encyklopedii Astrologii
      • Gość: toja Re: ascendent IP: *.netg.pl / 213.17.193.* 26.07.04, 19:14
        dzięki za bardziej precyzyjne wskazówki
        pozdrawiam
    • anahella Re: ascendent 25.07.04, 22:30
      asiarol napisała:

> Co to jest własciwie ten ascendent i jak go sprawdzić, obliczyć?
      > Czy ktoś jest w stanie mi pomóc?

Ascendent to punkt przeciecia ekliptyki i horyzontu niebieskiego w miejscu i
      momencie urodzenia. Sam z siebie niewiele mowi - czesto po ludziach nie widac
      znaku ascendnetu czasem widac bardziej znak Slonca, czasem punktu przeciwnego
      czyli Descendentu.

Jezeli interesuje Cie astrologia to zacznij od Konaszewskej lub von Pronaya -
      ich ksiazki sa do kupienia w ksiegarniach internetowych - tam uzyskasz dokladne
      wyjasnienie.
    • agrentowy4321 Re: ascendent 09.03.23, 01:55
      Czasem sporo czasu to zajmuje
    • irona.sonata Re: ascendent 29.04.23, 15:25
      Oniemiałam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka