Dodaj do ulubionych

wrózki to jedna wielka ściema ...

IP: 212.59.230.* 06.07.13, 21:11
Od 6 lat korzystałam z porad wróżek i teraz z czystym sumieniem mogę stwierdzić , ze praktycznie nic się z tych wróżb nie spełniło, szkoda czasu i pieniędzy. to tylko fundowanie złudzeń, niepotrzebne czekanie na nie wiadomo co,takie pokrętne lekarstwo na trudne chwile ...
Obserwuj wątek
    • Gość: aa Re: wrózki to jedna wielka ściema ... IP: *.toya.net.pl 06.07.13, 22:26
      Ciężko się nie zgodzić.
      Ja doszłam do tego samego wniosku. To co nawet mi się sprawdziło to są jakieś drobnostki, niewiele znaczące, a te kluczowe rzeczy niestety , ale nie sprawdziły się.
      I niech mi nikt nie mówi, że nie sprawdziły się na moje własne życzenie, bo to nieprawda. Niestety, ale na część rzeczy w życiu nie mamy wpływu, wiele dzieje się poza nami.
      Korzystałam z wielu porad, u różnych osób, znanych, nieznanych, polecanych... szkoda kasy.
      • Gość: daria Re: wrózki to jedna wielka ściema ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.13, 04:26
        Dołączam się do Was.
        Nie wspomnę od ilu lat słyszałam od znanych, polecanych tutaj mniej i bardziej wróżek, że zakocham się, wyjdę za mąż, założę rodzinę... Podobnie w kwestii pracy - żadna z wróżek nie przepowiedziała mi obecnej, że zaistnieje oraz w jakiej branży będzie. Za to, gdy szukałam zatrudnienia, przez ponad rok, każda wróżka zapewniała mnie, że praca czeka już za rogiem i będzie "taka a siaka"... Nic z tych rzeczy, albo do rozmów nie dochodziło albo w finale rozmów rekrutacyjnych odpadałam.

Mogłabym wymienić wszystkie Panie, które się myliły przez te wszystkie lata ale wtedy musiałabym wymienić wszystkie wróżki z portalu wrozbyonline oraz kilka z allegro.
        Dodam, najbardziej rozczarowałam się wróżąc u osób, które tutaj na forum same się polecają lub są/ były polecane przez klientów jako dobre, sprawdzalne, z talentem...
        • Gość: prawda Re: wrózki to jedna wielka ściema ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.13, 07:04
          Zachwyciłam się ezoteryką i osobami z nią związanymi w roku 2004.Wcześniej wpadały mi do rąk karty tarota umieszczane w gazetach na które nie zwracałam uwagi.Miałam sny ze zwrotami i hasłami ezoterycznymi, których wcześniej nie znałam znaczenia.Po kilku latach obserwacji programów ezoterycznych i świata wróżbiarskiego,dobrych i złych duchowych doświadczeń,które samoistnie wpłynęły do mojego życia mogę stwierdzić z czystym sumieniem, że dokonałam dobrego wyboru nie wdeptując w to g......Osobiście uważam, że jest to najbardziej fałszywy, zakłamany,obłudny,złudny świat duchowy.Ezoteryka w wykonaniu określonej grupy ludzi prowadzi niezły biznes/ezoteryka to dziedzina gospodarki nie dająca żadnych korzyści materialnych dla rozwoju państwa / polegający na wyłudzaniu niezłych pieniędzy od ludzi.To nie jest rozwój duchowy,jak można się rozwijać biorąc za narzędzia pracy karty i korzystać z przekazów ludzi starożytnych.Nie wspomnę już o samej grupie tych ludzi co oni sobą reprezentują,mogę rzucić przykładami ich zakłamania ale po co?
          • Gość: uzależniona PRAWDA IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.13, 12:30
            Przez ostatnie lata nic się nie sprawdziło..były nie wrócił, nie poznałam tego pisanego, nie założyłam rodziny itd..

chore uzależnienie

• Gość: Zuz Re: wrózki to jedna wielka ściema ... IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.13, 13:49
      to zależy czy chodziłaś do PRAWDZIWYCH wróżek
      • Gość: Kamila Re: wrózki to jedna wielka ściema ... IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.13, 14:08
        Oczywiście, że to jest biznes i naciąganie ludzi... Dawniej wróżki się nie reklamowały i się trafiało do nich z polecenia - znajomi znajomym dawali kontakt i do wróżki się chodziło na umówioną wizytę. Wróżki nie były ze sobą powiązane i zrzeszone na portalach. Właśnie te portale moim zdaniem są niewiarygodne, bo nie ma tam miejsca na indywidualność. Prawdziwa wróżka tak jak artysta wykonuje wolny zawód ma swój styl i jeśli się szanuje, to nie będzie się błaźnić w pseudoezoterycznych programach i portalach.
        Złamanego grosza nie zapłaciłabym za takie wodolejstwo, to już lepiej iść do psychoterapeuty ze swoimi problemami niż dzwonić na 0700 do tych naciągaczy.
        Wierzę, że są na tym świecie osoby z prawdziwym darem, ale one na pewno nie występują w/w miejscach.
        • Gość: gość Re: wrózki to jedna wielka ściema ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.13, 14:36
          Mi się osobiście wydaję, ze na portalach też zdarzają się osoby z darem. Kiedyś zainteresowałam sie ezoteryką jak znalazłam się w trudnej sytuacji. Poszłam do osoby właśnie z polecenia. Do Pani która absolutnie nigdzie się nie ogłasza a przyjeżdzają do niej ludzie z całej Polski. W mieście w któym mieszka dużo ludzi o niej słyszało.Słyszałam jaka jest dobra i wielu ludzi ją zachwalało. Trochę się "nachodziłam" aby zdobyć do niej nr telefonu. I co? Sprawdzalność w moim przypadku mała :( Zdzwoniłam kiedyś z kolei do wróżki portalowej i wszystko się sprawdziło, dzwoniłam później wielokrotnie i sprawdzalnośc bardzo wysoka. Nie wiem już od czego to zależy...
          • Gość: gość Re: wrózki to jedna wielka ściema ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.13, 15:11
            Tak to jedna wielka ściema i od tej ściemy można się uzależnić jak od palenia papierosów czy narkotyków.Są wróżki, które celowo wciągają ludzi w uzależnienie nie mówiąc im całej prawdy tylko dając złudzenia by klient zadzwonił po raz kolejny.Szczególnie zal mi ludzi co wydają ostatnie swoje grosze by dowiedzieć się czy dostaną pracę /bezrobotne samotne matki wychowujące gromadkę dzieci i złudne obiecanki wróżek tak już za chwilę będzie praca/. Nieporadni biznesmeni szukający rozwiązań swych problemów finansowych we wróżbach.Szok jak można być tak beznadziejnym człowiekiem.Okazuje się bardzo często sama wróżka ma problemy finansowe i nie umie nijak sobie poradzić.Komornik lub totalne bankructwo.Żenada.
            • Gość: palcia Re: wrózki to jedna wielka ściema ... IP: 194.42.110.* 07.07.13, 16:16
              uważam, że nazwanie wróżki oszutką to trochę hipokryzja, to tak jakby nazwać lekarza, jakimś oszutem a nie lekarzem, ponieważ nie zdołał nas wyleczyć z jakiejś choroby mimo, że działania i starania zostały podjęte. wydaję mi się mimo wszystko, że większość wróżek wierzy w to co robi, że karty mają moc i robią to w dobrej wierze. faktycznie jest też sporo wróżek, które wszędzie się reklamują, a usługę robią na odwal się, obiecując dużo i przy tym naciągają jak mogą. ale nie generalizowałabym, że wszystkie są takie, wydaję mi się, że niektóre wróżki mają naprawdę poczucie jakiejś misji i wkładają dużo serca w to co robią.
      • Gość: lucyna Re: wrózki to jedna wielka ściema ... IP: *.204.145.200.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.07.13, 16:48
        nie zgadzam sie z wami, bo sa osoby ktore maja dar.. przyznam,ze ja tez sie zawiodlam i zniechecilam poki nie natrafilam na pewna osobe.. to nie wrozka a jasnowidz.. nie wiem nie chce robic reklamy, jeszcze ja zaczniecie oceniac a jest naprawde dobra, kontakt z nia to "cos niedoopisania", ona naprawde ma do tego powolanie, oczywiscie nie udzieli wam za darmo odpowiedzi... kazdy kto ma dzialslnosc musi oplacac z czegos skladki itp... bardzo ja lubie i wam chce polecic ze szczerego serca.. jest niesamowita to jasnowidz vanessa wpiszcie w wyszukiwarke i bedzie jej strona
        • Gość: zdrowy rozsądek Re: wróżki to jedna wielka ściema ... IP: 212.59.230.* 08.07.13, 18:46
          Ja i moje znajome po czasie doszłyśmy do tych samych wniosków. Korzystałyśmy z porad znanych osób w realu i tych internetowych, mających bardzo dobre opinie ... najgorsze jest to, że to wciąga, uzależnia ... podświadomie czujesz, że to zagrożenie, że nic się nie sprawdza, a jednak kusi że by znowusz zadzwonić. I potem robi się problem jak przestać. Wiele osób tutaj doskonale wie o czym mówię, tylko nie przyznaje się do tego. Dzwoni do kolejnej wróżki z nadzieją, że ta w końcu będzie tą prawdziwą, wiarygodną. Zauważcie, że tutaj najczęściej zadawanym pytaniem jest, czyja wróżba się spełniła, albo czy ta pani jest wiarygodna ... myślę, że same wróżki też siedzą w tym błędnym kole i wierzą że to co mówią jest prawdą , mając poczucie misji, albo niespełnienia psychologicznego... Operują pewnymi stereotypami, np. w pytaniach o relacje związek ... wszystkie moje znajomości to były związki karmiczne, z przeznaczenia, albo, dary od losu ... Tak naprawdę od początku trzeba samemu oceniać fakty i szczegóły, jak np. facet od początku znajomości zachowuje się dziwnie to nie słuchać głupot w stylu, ze to skorupa, ze należy go oswoić, ze znajomość będzie się rozwijać małymi kroczkami, ale że warto ... tylko uciekać bo traci się czas i nie zauważa wartościowych osób wokół, bo wróżka przecież powiedziała, ze to ten i Twoja uwaga skierowana już została na ta osobę ...Ty czkasz zajmujesz się sobą, a on w tym czasie cieszy się życiem zaliczjąc kolejne ...
          I jeszcze jedno sztandarowe hasło wróżek puść to ( chodzi o mentalne trzymanie problemu), a wszystko się samo poukłada :)

• Gość: zdrowy rozsądek Re: wróżki to jedna wielka ściema ... IP: 212.59.230.* 08.07.13, 18:51
            Teraz mi jeszcze przyszło do głowy ap ropo tego co przed chwilą sama napisałam:
            odpuścicie sobie te wróżki a wszystko samo się poukłada :)
            • Gość: gość5 Re: wróżki to jedna wielka ściema ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.13, 22:05
              Dziś znów dostałam sms od wróżki Anny z nr 72115 następującej treści:Ktoś działa na Twoją niekorzyść!SPISKUJE przeciwko Tobie!Musisz temu zapobiec!Odp KTO na nr 72115.Przerwij ewentualną lawinę nieszczęść!2,46VatReg.pl Szanowna wróżko Anno czy kimkolwiek jesteś wiem że boli Cię głowa bo masz ją bez mózgu.Na ten ból już nie ma rady jedynie odstrzelić głowę.
    • Gość: gość Re: wrózki to jedna wielka ściema ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.13, 07:41
      Ja znam wróżkę, która leczy panów z prostaty.Jest tylko taki mały problem dla panów, muszą się przed wróżką obnażyć. Ona robi im masaż i jakieś tam czary mary.Podobno ma efekty 100% tylko trzeba parę takich wizyt zaliczyć. Dla chętnych podam kontakt przez maila.
      • Gość: wróżka klient ok wrózba ok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.13, 10:17
        1.Zanim sięgniesz po wrózbę nie zażywaj leków psychotropowych ,nie pij alkoholu,bądż wyciszona i spokojna.
        2.Nie traktuj wrózki jak wyroczni.
        3.Nie korzystaj zbyt często z kart i wróżek max kilka razy w roku.
        4.Zaczekaj,aż wrózba się sprawdzi zanim zapytasz o to samo kolejną wrózkę.
        5.To,że wrózka sprawdza się koleżance nie oznacza,ze sprawdzi się Tobie.
        6.Nie biegaj do wrózki z najmniejszym problemem.
        7.Podchodz do wróżb z dystansem.
        8.Traktuj wrózki jako rade,ale z przymrużeniem oka,niech bedą one wskazówką,ale nie drogowskazem.
        9.Nie wyciskaj wiadomości z kart jak sok z cytrynki.Karty nie zawsze pokazują to co chcesz wiedzieć.
        10.Zadawaj prawdziwe pytania,nie podszywaj się pod inne osoby.
        Jak zastosujesz te wskazówki wrózka bedzie zadowolona i Ty,ze wrózka Cie nie oszukała.Nie ma znaczenia czy pojdziesz do wrózki osobiscie czy zadzwonisz.
        • Gość: zdrowy rozsądek Re: klient ok wrózba ok IP: 212.59.230.* 09.07.13, 12:09
          "Podchodz do wróżb z dystansem."
          "Traktuj wrózki jako rade,ale z przymrużeniem oka"

Droga Pani Wróżko, radzić to się można koleżanek wkoło, po co w takim razie chadzać do wróżki, skoro ma to podobną wagę. Różnica w takim razie polega na tym że z koleżanką w tym czasie nagadam się przy kawie i trochę mi przynajmniej ulży, a za 10 minut rozmowy z wróżką zapłacę 50 zł. Tak to bardzo ok :)
    • Gość: bogna Re: wrózki to jedna wielka ściema ... IP: *.adsl.inetia.pl 09.07.13, 13:49
      macie racje z wróżkami naciągaczkami obiecującymi cuda na kiju ... ale są prawdziwe wróżki, pomocniczki, psycholożki , które podadzą alternatywę wydarzeń i pokierują we właściwym kierunku.. Ja uwielbiam chodzić do sprawdzonych wróżek.. a zwłaszcza teraz jak wyczaiłam namiary na tarocistkę magdę .. super pani ! polecam..
      Nie polecam tych rodin tv etc. .. jeden wielki CHŁAM
      • Gość: moja opinia Re: wrózki to jedna wielka ściema ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.13, 14:32
        1.Zanim sięgniesz po wrózbę nie zażywaj leków psychotropowych ,nie pij alkoholu,bądż wyciszona i spokojna.
        2.Nie traktuj wrózki jak wyroczni.
        3.Nie korzystaj zbyt często z kart i wróżek max kilka razy w roku.
        4.Zaczekaj,aż wrózba się sprawdzi zanim zapytasz o to samo kolejną wrózkę.
        5.To,że wrózka sprawdza się koleżance nie oznacza,ze sprawdzi się Tobie.
        6.Nie biegaj do wrózki z najmniejszym problemem.
        7.Podchodz do wróżb z dystansem.
        8.Traktuj wrózki jako rade,ale z przymrużeniem oka,niech bedą one wskazówką,ale nie drogowskazem.
        9.Nie wyciskaj wiadomości z kart jak sok z cytrynki.Karty nie zawsze pokazują to co chcesz wiedzieć.
        10.Zadawaj prawdziwe pytania,nie podszywaj się pod inne osoby.
        Jak zastosujesz te wskazówki wrózka bedzie zadowolona i Ty,ze wrózka Cie nie oszukała.Nie ma znaczenia czy pojdziesz do wrózki osobiscie czy zadzwonisz.

Zgadzam sie z tym
        ja korzystał z wrózki osobiscie ,jednej pani przez internet i wiekszosc sie sprawdza ale mam dystans do tego
        • Gość: a to moja opinia Re: wrózki to jedna wielka ściema ... IP: 212.59.230.* 09.07.13, 15:44

"Podchodź do wróżb z dystansem."
          "Traktuj wróżki jako rade,ale z przymrużeniem oka"

Droga Pani Wróżko, radzić to się można koleżanek wkoło, po co w takim razie chadzać do wróżki, skoro ma to podobną wagę. Różnica w takim razie polega na tym że z koleżanką w tym czasie nagadam się przy kawie i trochę mi przynajmniej ulży, a za 10 minut rozmowy z wróżką zapłacę 50 zł. Tak to bardzo ok :)
          • Gość: abc Re: wrózki to jedna wielka ściema ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.13, 16:56

"Tak to jedna wielka ściema i od tej ściemy można się uzależnić jak od palenia papierosów czy narkotyków.Są wróżki, które celowo wciągają ludzi w uzależnienie nie mówiąc im całej prawdy tylko dając złudzenia by klient zadzwonił po raz kolejny." Masz rację. Robią wszystko by zarobić na chleb bo przecież z czegoś żyć muszą.A ta ich magia to gó... warta.Nie potrafią sobie przyciągnąć szczęścia i pieniędzy.Niektóre nawet bardzo nawiedzone uważają się za spełniające misję.Śmiechu warte.Przykład nawiedzony Zefir z Ezo.Albo wielkie autorytety, które póżniej lądują w rynsztoku.A jaki kłam wśród nich samych to szok.Dla zdobycia jednego klienta gotowe se wydłubać oczy.Oczernić,wyśmiać szkoda zawracać sobie głowę wróżbami i ich mniemanym darem.Jako grupa zawodowa w ogóle się nie szanuje.Nie to, że piszę jako konkurencja lub krytykuję bezpodstawnie.Stwierdzam fakty.A przykładem są niektóre fora wróżbiarskie.Trzeba mieć dużo siły w sobie by udać się do takich osób po wrózbę,bo nie każdy słaby psychicznie może unieść prognozy od takich wróżek.A do nich chyba się zwracają tylko słabi psychicznie.
            • Gość: Fa Re: wrózki to jedna wielka ściema ... IP: *.adsl.inetia.pl 09.07.13, 22:26
              nie opowiadaj tak o wszystkich tarocistkach itp.. niektórzy na prawdę mają dar.. widać jak te oszustwa z ezo tv itp. robią z ludźmi i ich oceną wróżek... masz racje- jest mnóstwo oszustów.. ale nic nie poradzisz, a w każdym dużym mieście znajdziesz NA PRAWDĘ PRAWDZIWĄ WRÓŻKĘ Z DAREM - tylko trzeba się rozejrzeć...
    • Gość: ledi Re: wrózki to jedna wielka ściema ... IP: *.dynamic.chello.pl 14.07.13, 18:59
      Ja korzystałam z różnych wróżek. jasnowidzów itd od około 10 lat. Wszystkie totalna ściema łącznie ze stacjonarnymi. Od jakiegoś czasu trafiłam na swoją wróżkę, u niej mi się do tej pory wszystko sprawdza, czy tego chcę czy nie, bo nie zawsze są to korzystne wieści, więc może z parę % osób ma dar a tak to sciema reszta.
    • natalia88nswp Re: wrózki to jedna wielka ściema ... 06.01.24, 20:49
      Zgadzam się!
    • rzakta92 Re: wrózki to jedna wielka ściema ... 13.01.24, 08:04
      Mam inne zdanie. mimo, że trafiałam źle. to trafiałam też dobrze. Są wróżki wróżbici którzy mają umiejętność zobaczenia tego co będzie, dania przestrogi. Trzeba odsiać metodą prób, inaczej się nie da.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka