Dodaj do ulubionych

Interpretacja snu.

20.07.13, 16:30
Na początek powiem, że moja śp. Babcia, która występuje we śnie była mi za dzieciństwa bliską osobę, bliższą nawet niż matka, mieszkałyśmy pod jednym dachem.
Babcia śni mi się bardzo rzadko, nie pamiętam nawet kiedy ostatnio, zmarła ponad dekadę temu (w sędziwym wieku, naturalnie).
Śniło mi się, że siedzę z nią na balkonie w nieznanym mi bloku (wieżowiec, dość wysokie piętro).
Jest ciepło, bardzo przyjemnie, nie rozmawiamy, ale czuję się bardzo dobrze.
Patrzymy na piękne widoki, rzekę, a za rzeką urocze wiejskie domki.
I jeszcze jeden sen, nastąpił on krótko przed lub po owym śnie z babcią.
Śnił mi się wujek (mąż siostry ojca), który był pedofilem i mnie (nie tylko mnie) molestował jak byłam dzieckiem i przebywałam na wakacjach na wsi u jego rodziny.
Wujek był odpowiednio postarzony (teraz miałby około 50-paru lat i faktycznie na śnie wyglądał na takiego), nie wiem czy mnie poznał czy nie, stał obok samochodu którym (nie jestem pewna) chyba przyjechałam, byłam w towarzystwie innej osoby, ta podała mu rękę i ja choć w duchu nie chciałam podać mu ręki aby nie robić przedstawienia też podałam mu rękę na przywitanie.
Z wujkiem i tamtą rodziną (ciocią itd.) nie mam kontaktu zupełnie od kilkunastu lat, prawdopodobnie nie poniósł żadnej odpowiedzialności karnej.
Obecnie jest mi kompletnie uczuciowo obojętny, czasem tylko pojawiają się myśli czy ktoś może zgłosił przypadek molestowania i czy został skazany w tym czasie.
Z góry dziękuję za interpretację tych snów.
Obserwuj wątek
    • Gość: Żaklina Re: Interpretacja snu. IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.13, 23:10
      witaj, szkoda, że tak niepoprawnie wypowiadałaś się o wróżkach, którychj teraz rady potrzebujesz.. wydaje mi się, że zinterpretować taki sen musiałaby na prawdę dobra wóżka, która za darmo tego nie zrobi... natomiast moja opinia jest taka- sen chciał ci pokazać, żebyś zapomniała o tamtym co było kiedyś i pogodziła się z tym, lub być może jest to sen proroczy, który jeżeli chodzi o wujka (wywnioskowałam że żyje) może się spełnić
      • aderydy Re: nie to forum 22.07.13, 08:39
        chyba...
        twoj sen nie wygląda na proroczy, czy "ezoteryczny"...
        moze na forum -Psychologia? moze tam pomogą zinterpretowac?
        • Gość: Amanda Re: Interpretacja snu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.13, 13:11
          Gość: gazeta_mi_płaci, witaj:) fajnie że nie zmieniasz nicka, masz prawo do swojego zdania na każdy temat. Pojawienie się w śnie Twojej babci z którą byłaś w bardzo dobrych, przyjaznych relacjach, symbolizuje głęboką Twoją zmianę życiową, oraz znaczącą zmianę w sposobie myślenia. Wysoki budynek widziany we śnie ma pozytywne znaczenie, możesz spodziewać się wielu sukcesów w różnych dziedzinach, zwłaszcza w sprawach uczuć i finansowych. Drugi sen, to Twoja konfrontacja z niebezpieczeństwem, i pokonanie go. Podałaś rękę osobie do której czułaś afront, choć wiele ten jeden gest Cię kosztował, ale przezwyciężyłaś to. Nie przywiązując już do tego co było uwagi - wszystko potoczy się u Ciebie pozytywnie. Gdy chcesz, możesz skorzystać ze wsparcia Run, poczytaj o nich w książce lub w necie, w kontekście tych dwóch snów jest teraz dla Ciebie runa Iwaz, runa zachęcająca Cię do wytrwałości. Powodzenia:)
          • gazeta_mi_placi Re: Interpretacja snu. 22.07.13, 13:52
            To jeszcze nie koniec.
            Otóż za krótki czas od tego snu co wyżej (nie wiem, może jeden dzień, może dwa dni później) znowu mi się śnił sen. Tym razem pojawiła się w nim moja zmarła matka, która zmarła kilkanaście lat temu.
            Rozmawiałam z nią o pewnej sytuacji szkolnej w której mi nie pomogła (a która była dla mnie przykra i przewlekła) i o którą do tej pory mam żal.
            W śnie również miałam do niej o to żal i była zadowolona, że mogłam jej to wygarnąć (w realu nie mogłam gdyż zbyt wcześnie umarła zanim dojrzałam do tego aby wygarnąć jej to i owo).
            Sen nijak się skończył, po prostu obydwie stoimy i ja mówię o tej sytuacji i swoich pretensjach.
            To jeszcze nie koniec, znowu jakieś 1-2 dni po tym śnie pojawiła się kolejna osoba, kobieta, akurat żyjąca (choć do końca też nie wiem, kontakt urwał się naturalnie i bez żadnych urazów czy kłótni z 3 -4 lata temu gdy zmieniłam pracę, a ową osobę znałam z pracy, choć czasem, rzadko bo owa osoba bardzo zapracowana spotykałyśmy się towarzysko), z tą osobą łączy mnie pewna sprawa.
            W każdym razie śniła mi się ta osoba, a jest to osoba dość specyficzna.
            Mam wrażenie, że chyba wkrótce kopnę w kalendarz czy coś, bo wszystkie ostatnie sny to jedna kolejna osoba która wywarła jakiś wpływ na moje życie (za wyjątkiem pierwszego snu gdzie występuje i babcia i wujek), większość nie żyje.
            • 3scorpion666 Re: Interpretacja snu. 24.07.13, 19:24
              Sorry, ale Twój wpis wygląda mi na prowokację! Podałaś rękę wójkowi, aby nie robić przedstawienia? Ciekawa jesteś, czy od tamtej pory poniósł odpowiedzialność karną, czy KTOŚ to zgłosił???? A czy to nie było Twoim obowiązkiem wszystko zgłosić aby uchronić nastepne potencjalne ofiary???? Nie, to jakiś szajs. Nie do wiary! Babcie, ciotki, a pośrodkue w tym całym szambie - pedofil, który jeżeli żyje ma dopiero 50 ileś lat i możliwe dalej krzywdzi dzieci? Kobieto, jesteś prowokatorką czy chora na umyśle?
              • gazeta_mi_placi Re: Interpretacja snu. 25.07.13, 18:13
                Miałam wtedy 8 lat. A rękę podałam we śnie. Owego wujka nie widziałam od jakiś 15-17 lat.
                • 3scorpion666 Re: Interpretacja snu. 25.07.13, 18:23
                  SEN odzwierciedla stan DUSZY! Nawet we śnie u Ciebie wychodzi nasze rodzime przyzwyczajenie zamiatania wszystkiego pod dywan, przekładanie odpowiedzialności na innych! Niech ktoś inny - zgłosi! A może samo się wyda, tak? Najważniejsze, że TY - jesteś cacy! A Twoja matka wie?
                  A może ciekawa jesteś, ile jeszcze dzieci, oprócz Ciebie skrzywdził? Tak z ciekawosci, oczywiście, nie żeby od razu jakis raban zrobić , no nie?
                  • gazeta_mi_placi Re: Interpretacja snu. 25.07.13, 20:29
                    Moja matka nie żyje od lat. W rodzinie prawdopodobnie wiedzieli bo czasem przy różnych przyjęciach rodzinnych z alkoholem wujek dla "żartów" macał na oczach innych i opowiadał świńskie kawały, a co?
    • Gość: eleonora Re: Interpretacja snu. IP: *.tktelekom.pl 22.07.13, 13:35
      mi jak się śnią umarli jako zyjący to zawsze zwiastuje zmartwienia, w zeszłym tygodniu śnił mi sie mój dziadek i moja mama straciła pracę
    • Gość: anna Re: Interpretacja snu. IP: *.dynamic.chello.pl 22.07.13, 14:25
      gazeta, mi się kiedyś śniło jak umieram /za młodu/ i mój własny pogrzeb, ze szczegółami, i jakoś mam się w miarę dobrze, myślę, że interpretacja którą wtedy zrobiłam była słuszna, ale nieistotne,
      wracając do Twojego pytania,
      te Twoje sny są jak podsumowanie życia, jakbyś przechodziła kryzys wieku średniego, albo coś w tym stylu /nie wiem, zbliżające się urodziny, czy coś takiego, co skłania do refleksji większej niż zazwyczaj/, coś Cię w Twoim życiu nie zadawała prawdopodobnie, i aby to coś zmienić musisz przemyśleć, uporządkować pewne sprawy /?/
      kończyłam psychologię, wróżką nie jestem,
      pozdrawiam
      • Gość: Ella Re: Interpretacja snu. IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.13, 14:39
        przede wszystkim trzeba ogarnąć te sny w kupę i w głowie przezwycieżyć zmartwienia itp.- analizą nic nie zdziałasz , a jak wyczytasz że zmartwienia itp. to niedługo jakiejś choroby psychicznej dostaniesz...
      • gazeta_mi_placi Re: Interpretacja snu. 22.07.13, 15:27
        Nie, okrągłe urodziny minęły już jakiś czas temu. A do następnych kompletnie "nijakich" stosunkowo daleko.
        • Gość: Amanda Re: Interpretacja snu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.13, 19:11
          Myślę że kolejny Twój sen w pewnym sensie uspokoił Ciebie, ponieważ nastąpiło w nim wyjaśnienie sprawy którą miałaś do mamy podczas uczęszczania do szkoły. Żal długo utrzymywany przeradza się w gniew. I utrudnia to życie. Dlatego lepiej jest nie chować urazy, wówczas lżej się żyje. Taki jest mechanizm działania tego. Dostrzegając pozytywy dnia codziennego, każdy dzień będziesz mieć przyjemniejszy. Natomiast kobieta z następnego snu, którą wspominasz, jest lub była do Ciebie pozytywnie nastawiona. Wiele zależy od Twojego punktu widzenia w tej sprawie. Skoro pojawiło się w Twoich snach kilku zmarłych, możesz potraktować to jako ostrzeżenie. To znaczy, nie bać się, tylko zwrócić większą uwagę na sytuacje wokół. Napiszę Ci co w Księdze Snów jest na ten temat: Sen o zmarłych to ostrzeżenie. Jeśli śni Ci się, że rozmawiasz ze swoim zmarłym ojcem, to jesteś bliski zawarcia niekorzystnego kontraktu - uważaj. Jeśli widzisz we śnie zmarłą matkę, to znaczy, że powinieneś więcej serca okazywać innym ludziom. Jeśli widzisz, że zmarli są aktywni i szczęśliwi, oznacza to wpływy w Twoim życiu. - to z Księgi Snów. Pozdrawiam Cię, życzę wszystkiego dobrego:)
          • gazeta_mi_placi Re: Interpretacja snu. 22.07.13, 22:25
            Ale przed czym? Niestety przez ostatnie dwa lata przeżywam pewne piekło (nie z własnej winy, zawalił ktoś inny plus niefartowny zbieg okoliczności kilku rzeczy) w swoim życiu i nic nie wskazuje na to aby się polepszyło, znaczy sytuacja jeszcze się pogorszy?
            Co do zmarłych to raczej nie byli aktywni, babcia po prostu siedziała, nie odzywała się, matka też się nie odzywała.
            • Gość: Amanda Re: Interpretacja snu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.13, 00:51
              Przed podjęciem jakiejś decyzji. Uważam że bardzo na miejscu jest modlitwa, komunikowanie się, rozmowa z siłami wyższymi. Niezależnie od tego, ponownie pokazała się runa Iwaz, związana ona jest z równowagą emocjonalną, ułatwia podjęcie dobrej decyzji. Wiesz, ja nie jestem wróżką, interesuję się runami, mam wyczucie tego tematu i uważam że w Twojej sprawie runy byłyby Ci bardzo pomocne, gdy chcesz, kup znaki runiczne, książkę i poczytaj o nich. Jako druga pokazała się dla Ciebie na czas obecny runa Dagaz, piękna runa. Mówi : Przestań się martwić rzeczami małymi, choćby wydawały się w tej chwili bardzo ważne i wielkie. Wstań i zobacz, że rozwiązanie kryje się zalotnie za Twoimi plecami. Tylko pochylony nad czernią swej rozpaczy nie chcesz tego widzieć. Wstaje dzień Twoich możliwości. Narzekaniem i czarnowidztwem nie poprawisz zaistniałej sytuacji, wręcz przeciwnie, pozbawisz się siły działania. Szukaj w życiu jasności i nadziei, one będą Cię wspierały w wyborach. Dobrej nocy:)
              • 3scorpion666 Re: Interpretacja snu. 03.08.13, 23:39
                Rozumiem, że wujkowi-pedofilowi też życzysz DOBREJ nocy? Niepojęte. Czy nikt tutaj nie rozumie, że przyzwolenie na Zło - jest równoznaczne Czynieniu zła????
                • Gość: Amanda Re: Interpretacja snu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.13, 10:01
                  3scorpion666, w tej konkretnej sytuacji o jakiej pisze autorka wątka, miała zaledwie kilka lat gdy to się wydarzyło, i nie miała wsparcia ze strony dorosłych najbliższych osób. Sama niosła ten ciężar, z trudem usiłując o tym zapomnieć. To żadna chluba mieć takiego wujka, a zasygnalizowany temat ,- rzeka. Pytaniem jest dlaczego osoby dorosłe wówczas nie zareagowały na postępowanie wujka? Dla autorki wątka rysuje się teraz pozytywny czas w życiu. Miłego dnia:)
                  • 3scorpion666 Re: Interpretacja snu. 04.08.13, 10:08
                    Z tego co rozumiem, TERAZ - autorka jest dorosła? A wujcio - wciąż żyje? Nie ważne, dlaczego inni dorośli wtedy nie zareagowali! Ważne, dlaczego sama Autorka zamiata sprawę pod dywan. To jest ważne! jej postawa (tchórzowska) spowodowała, że na pewno zostały skrzywdzone inne dzieci, a oprawca czuje się bezkarny.
                    A więc, jest współwinna krzywdy innych dzieci.
                    Ofiara, która nie broni się przed złem, przyczynia się do rozprzestrzeniania się zła.
                    • Gość: Amanda Re: Interpretacja snu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.13, 10:31
                      Właśnie bardzo ważne jest, dlaczego inni dorośli wówczas nie zareagowali. Autoka wątka była za słaba aby się temu przeciwstawić. Co było póżniej, nie wiemy. Możemy domniemać. Krąg dorosłych, obserwatorów tych sytuacji, akceptujących zachowania wspomnianego wujka, jest ewidentnie odpowiedzialny za dalszy bieg wydarzeń.
                      • 3scorpion666 Re: Interpretacja snu. 04.08.13, 10:37
                        To sprawa sumienia - tamtych dorosłych i dlaczego nie podejmowali działań. Inna sprawa, odpowiedzialnośc ofiary. Jej bierność jest jasnym sygnałem równiez dla innych pedofilów (czy tego typu oprawców): jesteście bezkarni, bo ofiara jest za słaba, aby się bronić!
                        Wtedy, nie było warunków aby walczyć. Jezeli teraz są możliwości, nalezy podjąc działania.
    • irona.sonata Re: Interpretacja snu. 24.04.23, 22:41
      Jestem spetryfikowana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka