wiara-i-przeznaczenie
31.12.13, 17:55
Czy jest coś w Twoim życiu, co chciałbyś zrobić, a co uważasz, za mało realne lub wydaje Ci się, że jest zbyt trudne?
Nowy rok jest tym momentem gdy większość, zastanawia się nad tym co osiągnęli w mijającym roku. Robimy rachunek zysków i strat. Większość zapewne robi też postanowienia noworoczne. Planowanie jest ważne właśnie teraz, teraz jest moment, aby to zrobić ponieważ z każdym kolejnym dniem będzie coraz trudniej… możemy nie mieć aż tyle motywacji. Do swojej Mapy Marzeń możesz dopisać pozytywne afirmacje, związane ze wszystkim, czego pragniesz dla siebie, np.: „Mam cudowe życie” „Mam niewyobrażalną moc twórczą” „Przyciągam do siebie same najlepsze i najpiękniejsze rzeczy”, „Otaczają mnie dobrzy, szczęśliwi ludzie”, „Moje życie jest wyrazem boskości”, „100% skuteczności w działaniu”. Może chcesz, znaleźć tego jedynego życiowego partnera, założyć szczęśliwą rodzinę, podróżować, pracować z zadowoleniem, zarabiać godne pieniądze, zaprojektować suknię, napisać książkę, otworzyć sklep, zdobyć wykształcenie…
Jest w Tobie takie miejsce, z którego możesz zacząć współpracować ze swoimi ukrytymi pragnieniami, marzeniami i celami!
Odpręż się i pomyśl o swoim idealnym życiu, pomyśl swoim domu przyszłości, o swoim miejscu pracy, o tym co chciałbyś robić jeśli teraz ktoś dałby CI możliwość posiadania wszystkiego co tylko zechcesz.
Następnie zbierz dużą ilość starych pism kolorowych.
Przeglądając czasopisma zacznij wycinać cytaty i zbierać zdjęcia lub symbole, tego co odzwierciedla Twoje marzenia, co jest Tobie bliskie. Tak, aby odzwierciedlało to twoja IDEALNA WIZJĘ PRZYSZŁOŚCI.
Kup tablicę korkową, oraz pinezki i poprzyczepiaj na nią te wycinki, tak aby utworzyły kolaż.
Możesz też kupić bristol kolorowy i przylepić zdjęcia.
Powieś mapę w miejscu dla Ciebie ważnym, np. w sypialni. Każdego dnia, kiedy budzisz się rano, patrz a ta tablice i myśl o swoim idealnym życiu.
Wszystkim na forum życzę Szczęśliwego Nowego Roku 2014....