Dodaj do ulubionych

Mapa marzeń

31.12.13, 17:55
Czy jest coś w Twoim życiu, co chciałbyś zrobić, a co uważasz, za mało realne lub wydaje Ci się, że jest zbyt trudne?

Nowy rok jest tym momentem gdy większość, zastanawia się nad tym co osiągnęli w mijającym roku. Robimy rachunek zysków i strat. Większość zapewne robi też postanowienia noworoczne. Planowanie jest ważne właśnie teraz, teraz jest moment, aby to zrobić ponieważ z każdym kolejnym dniem będzie coraz trudniej… możemy nie mieć aż tyle motywacji. Do swojej Mapy Marzeń możesz dopisać pozytywne afirmacje, związane ze wszystkim, czego pragniesz dla siebie, np.: „Mam cudowe życie” „Mam niewyobrażalną moc twórczą” „Przyciągam do siebie same najlepsze i najpiękniejsze rzeczy”, „Otaczają mnie dobrzy, szczęśliwi ludzie”, „Moje życie jest wyrazem boskości”, „100% skuteczności w działaniu”. Może chcesz, znaleźć tego jedynego życiowego partnera, założyć szczęśliwą rodzinę, podróżować, pracować z zadowoleniem, zarabiać godne pieniądze, zaprojektować suknię, napisać książkę, otworzyć sklep, zdobyć wykształcenie…
Jest w Tobie takie miejsce, z którego możesz zacząć współpracować ze swoimi ukrytymi pragnieniami, marzeniami i celami!
Odpręż się i pomyśl o swoim idealnym życiu, pomyśl swoim domu przyszłości, o swoim miejscu pracy, o tym co chciałbyś robić jeśli teraz ktoś dałby CI możliwość posiadania wszystkiego co tylko zechcesz.
Następnie zbierz dużą ilość starych pism kolorowych.

Przeglądając czasopisma zacznij wycinać cytaty i zbierać zdjęcia lub symbole, tego co odzwierciedla Twoje marzenia, co jest Tobie bliskie. Tak, aby odzwierciedlało to twoja IDEALNA WIZJĘ PRZYSZŁOŚCI.

Kup tablicę korkową, oraz pinezki i poprzyczepiaj na nią te wycinki, tak aby utworzyły kolaż.
Możesz też kupić bristol kolorowy i przylepić zdjęcia.

Powieś mapę w miejscu dla Ciebie ważnym, np. w sypialni. Każdego dnia, kiedy budzisz się rano, patrz a ta tablice i myśl o swoim idealnym życiu.

Wszystkim na forum życzę Szczęśliwego Nowego Roku 2014....

Obserwuj wątek
    • Gość: stefania Re: Mapa marzeń IP: *.timplus.net 31.12.13, 18:05
      Bardzo pomocny tekst, ja jutro będę tworzyć moją pierwszą mapę marzeń, mam nadzieję, że coś się sprawdzi w 2014 roku
      • ruudai Re: Mapa marzeń 31.12.13, 18:09
        No, no. Warte przemyślenia i czasu. Trzeba jednak mieć do tego cierpliwość i systematyczność. Tymczasem tutaj 90 procent chce efekty na wczoraj. Jednak samo w sobie fajna sprawa
        • Gość: Duch Salamandry Re: Mapa marzeń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.13, 18:19
          Jasne. Dla przedszkolaków. Kleimy obrazki na mapie - marzeń :))))
          "Jak miło jest pomarzyć"
          Jak tam dalej szło?
          Oczywiście, na efekty trzeba będzie poczekać. A w tym czasie posiedzimy, pogawędzimy :))))
          • Gość: wku...ona.. Re: Mapa marzeń IP: *.180.22.7.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 31.12.13, 18:21
            Wpis kretyna. Podobny poziom prezentujesz na mm
          • nowe-zyciee Re: Mapa marzeń 06.01.14, 14:00
            Człowiekowi się wszędzie spieszy, z natury. nie zapomnijmy jednak o czymś takim jak świadomość. Tworzymy nasze doświadczenia, naszą rzeczy­wistość i wszystko, co się z tym wiąże. Jeśli w naszych umysłach stwo­rzymy pokój, harmonię i równowagę, znajdziemy je również w życiu.

Gość portalu: Duch Salamandry napisał(a):

> Jasne. Dla przedszkolaków. Kleimy obrazki na mapie - marzeń :))))
            > "Jak miło jest pomarzyć"
            > Jak tam dalej szło?
            > Oczywiście, na efekty trzeba będzie poczekać. A w tym czasie posiedzimy, pogawę
            > dzimy :))))
            • Gość: tylko_pytam Re: Mapa marzeń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.14, 14:07
              RZucasz hasełkami?
              Idź i stwórz sobie w- swoim umyśle spokój i porządek, kiedy dookoła masz chaos cierpienie biedę i tyle nieszcześc na tym świecie
              NAjpierw, musiałbyś mieć w d... wszystkie potrzeby swoich dzieci i najbliższych
              Nikt nikomu nie zabrania siedzenia na skale w pozycji lotusa, pod warunkiem że ten ktoś - nie ma żony i dzieci, rodziców i obowiązków wobec społeczności
      • nowe-zyciee Re: Mapa marzeń 05.01.14, 23:04
        Zapraszamy zainteresowanych lifecoach.com.pl/mapa-marzen

Warto. Doświadczeni trenerzy menadżerowie. Będzie prawdopodobnie gość specjalny z Meksyku

Gość portalu: stefania napisał(a):

> Bardzo pomocny tekst, ja jutro będę tworzyć moją pierwszą mapę marzeń, mam nadz
        > ieję, że coś się sprawdzi w 2014 roku
        • Gość: ?? Re: Mapa marzeń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.14, 23:06
          nie ma takiej strony :))Dopiero w planach, zmiana z Ezo-coach na life coach? Reklama wyprzedza rzeczywiste wydarzenie, ciekawe
        • nowe-zyciee Mądrość i wiedza 05.01.14, 23:16
          Medycyna w starożytnym Egipcie była bardzo rozwinięta i cieszyła się ogromną sławą i renomą. Lekarze stosowali aromaterapeutyczne rośliny takie jak: czosnek, cynamon, kmin, kadzidło, mirrę i szereg innych. Byli wybitnymi specjalistami w produkcji olejków i preparatów niezbędnych do obrzędów balsamowania. Kapłani – lekarze prowadzili w świątyniach laboratoria medyczne. Swoje sposoby leczenia zapisywali m.in w formie hieroglifów na świątynnych ścianach i niektóre z nich przetrwały aż do czasów obecnych. Z czasów starożytnych pochodzi także wiedza o leczniczych ziołach, które w odpowiednich proporcjach wzmacniają i leczą osłabiony organizm. Współczesna medycyna konwencjonalna nie jest w stanie zastąpić działanie naturalnych ziół żadnym substytutem. Tylko naturalne olejki i rośliny mają najwyższą wibrację i pomagają w osiągnięciu dobrostanu (well-being). W czasach starożytnych pracowano także z olejkami energetyzującymi i duchowymi (spiritual), które stosowano w postaci kropli na poduszce, w kąpieli, w kominku do inhalacji oraz do fizycznego masażu. Znano także układ czakr i sposoby ich wzmacniania oraz harmonizowania.
        • nowe-zyciee Re: Mapa marzeń 05.01.14, 23:17
          lifecoach.com.pl/mapa-marzen
        • sabatini55 Re: Mapa marzeń 06.01.14, 00:42
          Czyżby ktoś lewitował w trakcie zajęć;)))

nowe-zyciee napisał(a):

> Zapraszamy zainteresowanych lifecoach.com.pl/mapa-marzen
          >
          > Warto. Doświadczeni trenerzy menadżerowie. Będzie prawdopodobnie gość specja
          > lny z Meksyku

>
          > Gość portalu: stefania napisał(a):
          >
          > > Bardzo pomocny tekst, ja jutro będę tworzyć moją pierwszą mapę marzeń, ma
          > m nadz
          > > ieję, że coś się sprawdzi w 2014 roku
    • Gość: Teresa Re: Mapa marzeń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.13, 18:34
      Ja zrobiłam 8 lat temu taką mapkę na 10 pozycji spełniło mi się 7 :)
      • sabatini55 Re: Mapa marzeń 31.12.13, 19:26
        To ma swoje korzenie w starej sztuce Feng Shui i poszczególnych "domów". Jednak musimy pamiętać że świetnie to zostało wykorzystane w szkoleniach coachów i innych menadżerów. Sama psychologia też dużo zapożyczyła z tzw Map Marzeń

Gość portalu: Teresa napisał(a):

> Ja zrobiłam 8 lat temu taką mapkę na 10 pozycji spełniło mi się 7
        > :)
        • Gość: ? Re: Mapa marzeń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.13, 19:37
          Sama psychologia też dużo zapożyczyła z tzw Map Marzeń
          ?????
          bez komentarza :)))))
          • sabatini55 Re: Mapa marzeń 31.12.13, 19:42
            Skoro Pani jest taki nieuk to podaje link
            psychologia-abc-rodziny.pl/news-mapa-marzen-pomaga-realizowac-swoje-marzenia,nId,1077004

Mogę podawać jeszcze, dużo, dużo, dużo. Niech się Pani nie wypowiada skoro jest takim ignorantem i jeszcze nie ma wiedzy.

Pozdrawiam

Gość portalu: ? napisał(a):

> Sama psychologia też dużo zapożyczyła z tzw Map Marzeń
            > ?????
            > bez komentarza :)))))
            • Gość: do sabatini55 Re: Mapa marzeń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.13, 20:25
              Strona o podanym adresie nie istnieje :)
              Spamujesz, sabo.
              • sabatini55 Re: Mapa marzeń 31.12.13, 20:48
                Idź głupia do lasu i naucz się wklejać w google:
                psychologia-abc-rodziny.pl/news-mapa-marzen-pomaga-realizowac-swoje-marzenia,nId,1077004
                Gość portalu: do sabatini55 napisał(a):

> Strona o podanym adresie nie istnieje :)
                > Spamujesz, sabo.
                • sabatini55 Re: Mapa marzeń 31.12.13, 20:49
                  Tyle razy piszę do Ciebie głupiutka, zweryfikuj swoją wiedzę.

sabatini55 napisała:

> Idź głupia do lasu i naucz się wklejać w google:
                  > psychologia-abc-rodziny.pl/news-mapa-marzen-pomaga-realizowac-swoje-marzenia,nId,1077004
                  > Gość portalu: do sabatini55 napisał(a):
                  >
                  > > Strona o podanym adresie nie istnieje :)
                  > > Spamujesz, sabo.
                  >
                  >
                  • Gość: do sabatini55 Re: Mapa marzeń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.13, 20:56
                    Słowo się rzekło sabatini
                    Zabieraj kalosze :))))
          • Gość: zibi Re: Mapa marzeń IP: *.timplus.net 31.12.13, 19:44
            co się duch salamandry nie podpisujesz?
            • sabatini55 Re: Mapa marzeń 31.12.13, 19:48
              Zabrakło argumentów rzeczowych Naszej koleżance. Zaraz odbije z innej rury. Proszę się nie niecierpliwić....

> co się duch salamandry nie podpisujesz?
            • Gość: do zibi Re: Mapa marzeń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.13, 20:27
              Ty się - podpisujesz?
              Likaony :)))))
              • Gość: Sprawdza się Re: Mapa marzeń IP: *.dynamic.chello.pl 31.12.13, 22:11
                Od 3 lat mam Mapę Marzeń na swojej lodówce. Mnóstwo pracy włożyłam w jej wykonanie trzy lata temu .
                Moje marzenia po malutku są z niej realizowane ..Zresztą większość Marzeń dalej jest aktualnych.
                Warto mieć takie przypomnienie/motywację w codziennym zasięgu wzroku.
                Aby nie zapomnieć co chcemy od życia, osiągnąć itp.
                • Gość: wyluzowana Re: Mapa marzeń IP: *.180.22.7.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 31.12.13, 22:22
                  Salamandra! Mapa marzeń to czas by ktoś Ciebie jebnął w ten pusty mózg 48-letnia menopauzo.
                  • rybka-23 Re: Mapa marzeń 01.01.14, 13:27
                    To wspaniała i skuteczna metoda. Sama to przechodziłam tylko w firmie. Najpierw nieufnie że to nowe pranie mózgu. Z czasem jednak zachowując dystans zauważyłam postępy, tj że to nad czym uwczas się skupiłam się, zrealizowałam. Potem drugi raz gdy robiłam urok też pracowałam z Mapą Marzeń
                • rybka-23 Re: Mapa marzeń 08.01.14, 21:09
                  Mogę potwierdzić, to coś fenomenalnego i cudownego. Tak spędzać życie i planować też bym chciała. jednak życie to życie, jednak i tak fajny art znalazłam na reklamowanym wcześniej forum ezofakty.ezo-coaching.pl/mapa-marzen/ Opisany krótko i zwięźle, każdy bowiem kto chce powinien sam próbować bądź skorzystać z warsztatów. Obecnie to w każdym większym mieście są różne tego typu firmy i instytucja

Gość portalu: Sprawdza się napisał(a):

> Od 3 lat mam Mapę Marzeń na swojej lodówce. Mnóstwo pracy włożyłam w jej wykona
                  > nie trzy lata temu .
                  > Moje marzenia po malutku są z niej realizowane ..Zresztą większość Marzeń dale
                  > j jest aktualnych.
                  > Warto mieć takie przypomnienie/motywację w codziennym zasięgu wzroku.
                  > Aby nie zapomnieć co chcemy od życia, osiągnąć itp.
                  • Gość: marzycielka Re: Mapa marzeń IP: *.31.167.98.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.01.14, 23:38
                    Słowa, słowa i słowa. dzisiaj tylko nieliczni jutro jednostki. Taki Plan marzeń mogą osiągnąć. po co więc się wysilać?
                    • Gość: gość Re: Mapa marzeń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.14, 23:55
                      Jutra może nie być.Po co marzyć niech się dzieje samo.
                      • gosc-hexx Re: Mapa marzeń 11.01.14, 02:01
                        Gość portalu: gość napisał(a):

> Jutra może nie być.Po co marzyć niech się dzieje samo.

Samo to moze sie dziac duzo... i dobrego i niedobrego.

Trzeba wiedziec czego chcemy
                        • nowe-zyciee Re: Mapa marzeń 12.01.14, 12:21
                          Fajowo, no fajowo napisane. Właśnie takie patrzenie na świat jest potrzebne, sami kształtujemy poprzez siebie otoczenie. Mmy na to decydujący wpływ.

gosc-hexx napisał(a):

> Gość portalu: gość napisał(a):
                          >
                          > > Jutra może nie być.Po co marzyć niech się dzieje samo.
                          >
                          > Samo to moze sie dziac duzo... i dobrego i niedobrego.
                          >
                          > Trzeba wiedziec czego chcemy
                          • sabatini55 Re: Mapa marzeń 19.02.14, 17:23
                            ezofakty.ezo-coaching.pl/mapa-marzen/ Chętnie skorzystam sama, acz pracując w korporacji przerabialiśmy to na ent sposobów. Teraz jednak to tak samo z siebie
    • Gość: Miro Re: Mapa marzeń IP: *.docsis.tczew.net.pl 19.02.14, 16:47
      O mojej drodze do spełnienia marzeń możecie poczytać na blogu: rok2014.blogspot.com
    • irona.sonata Re: Mapa marzeń 24.04.23, 20:20
      Bardzo to dziwne

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka