Dodaj do ulubionych

Uzależniona od wróżek

09.02.25, 10:51
Hej, czy znajdę tu osoby ktore mają tez tez problem? Ile wydaliscie najwiecej na wrozki ? A moze komus sie udalo całkiem z tego wyjsc?
Ja od 10 lat korzystam z wróżb, z tym ze z przerwami. Najgorzej jest jak sie cos dzieje w zyciu, emocje, z pracą, związkiem itd.Teraz mi ktos wpadł w oko wiec niestety dzwonię z pytaniami jak sie potoczy znajomosc.
Mam znajomych, hobby, korzystam tez z psychologa ale i tak czuję potrzebę kontaktu z wróżkami i wałkowania moich spraw.
Dotychczas miałam taki sposob ze nie robilam sobie całkowitego zakazu tylko "odwlekałam " to w czasie, stawiałam na ruch i sport, gdy czulam ze musze chwycic sluchawke no i sie pomalu wyciszalo a to co zaoszczedzialm w danym miesiacu motywowalo mnie aby dalej isc tym torem..No ale jak sie pojawily wieksze emocje w styczniu to znów szaleństwo i wszystkie oszczędnosci potrafilam wydać w jeden weekend...
Zapraszam do dyskusji.
Obserwuj wątek
    • astrologiacompl Re: Uzależniona od wróżek 15.03.25, 09:01
      Hej, dobrze, że poruszyłaś ten temat, bo myślę, że wiele osób może się z tym utożsamiać. To, co piszesz, pokazuje, że masz dużą świadomość swojego problemu, co już jest ważnym krokiem.

Twoja metoda z odwlekaniem kontaktu z wróżkami i zamienianiem tej potrzeby na ruch i aktywność fizyczną jest naprawdę dobra – to pokazuje, że potrafisz szukać zdrowych alternatyw. Myślę, że wróżby czasem mogą pomóc uspokoić emocje, gdy szukamy odpowiedzi, ale niestety łatwo jest wpaść w pułapkę ciągłego wracania po kolejne „potwierdzenia”.

Może warto spróbować innej metody, np. zapisywania swoich myśli i obaw w zeszycie, zanim zadzwonisz do wróżki? Czasem samo przelanie emocji na papier daje ulgę i pozwala spojrzeć na sytuację z dystansu.

Ważne jest też, żeby pamiętać, że wróżby mogą dać wskazówki, ale to Ty masz największy wpływ na swoje życie – i jak widać, świetnie sobie z tym radzisz, skoro potrafisz wracać na właściwy tor.

Trzymam kciuki, żebyś znalazła równowagę i nie dała się ponieść emocjom. Masz w sobie siłę, skoro już teraz widzisz schemat, w który wpadasz – to naprawdę ważne! 😊💪
    • freya_v Re: Uzależniona od wróżek 05.04.25, 18:01
      A ja myślę że warto uczyć się samego wróżyć. Tylko na własne potrzeby.. Mnie np to motywowało bo odpowiedzi wróżek były mało konkretne i nie wnosiły za wiele więc stwierdziłam że lepiej będzie jak nauczę się tego sama. Są karty wyroczni różne które nie wymagają jakiejś szczególnej wiedzy i umiejętności.wystarczy wylosować kartę i przeczytać w książce jej przesłanie. Może to trochę ograniczy korzystanie z wróżek. Poza tym przemyśl jak duże jest Twoje zaufanie do wróżek? Czy kolejna ich odpowiedź Cię nie rozczaruje? Znów będzie bez konkretów? Warto sobie to przemyśleć zanim się zadzwoni do wróżki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka