Dodaj do ulubionych

moc kamieni

IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 15.02.05, 15:18
Proszę o pomoc. Gdzie mogę znaleźć informacje o kamieniach szlachetnych i ich
wpływie na człowieka. Mnie interesują szafiry.
Obserwuj wątek
    • amatemi Re: moc kamieni 15.02.05, 15:32
      poszukaj w internecie. Sa rowniez ksiazki o energii kamieni. Ostatnio wydana
      chyba przez Alicje Chrzanowska.
      pozdrawiam, amatemi
    • llukiz Re: moc kamieni 15.02.05, 15:43
      Szafir pomaga na choroby szczek i zatok, depresje. Ponadto jest afrodyzjakiem
      mineralnym. Szafiry symbolizują przywiązanie i wierność.
      Szafiry potrafią być znaczącym kamieniem dla ludzi cierpiących na depresje lub
      jakąkolwiek inną chorobę powodującą brak równowagi w organiźmie. Szafiry
      pobudzają psychiczne zdolności, rozszerzają również kosmiczną świadomość i są
      wspaniałe do medytacji. Współcześni litoterapeuci również posługują się tym
      kamieniem, by wspierając leczenie zaburzeń psychicznych. Zalecają w tym celu
      jego odmiane indygo. Ciemnoniebieski szafir ma zdolność oczyszczania, otwierania
      i wyrównywania wszystkich czakramów. Dzięki temu równoważy emocje, łagodzi
      wszelki niepokój, nadpobudliwość, ale pomaga także uporać się z lenistwem. Bywa
      skuteczny przy bezsenności oraz zawrotach głowy, nadmiernym poceniu się i w
      chorobach oczu. Doświadczeni litoterapeuci stosują go wewnętrznie i zewnętrznie
      przy chorobie Basedowa (ale tylko doświadczeni). Szafir blekitny - jak wszystkie
      kamienie o barwie niebieskiej - pomaga przy kłopotach z wysławianiem się.

> Proszę o pomoc. Gdzie mogę znaleźć informacje o kamieniach szlachetnych i ich
      > wpływie na człowieka.
      Podobno jest taka strona google.pl i tam można sobie szukać informacji. Tylko że
      dobrze znać też angielski bo polacy nie nadążają z tłumaczeniem wszystkich
      nowinek wymyślanych za wielką wodą.
      • Gość: R Re: moc kamieni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 15:50
        Na prawdę szafiry są dobre na depresję? Czy to podpucha;-). Nie znam się na
        kamieniach, stąd to pytanie.

Pozdrawiam,
        R
        • llukiz Re: moc kamieni 15.02.05, 15:56
          A co myślisz, że ja się znam na kamieniach? nie jestem geologiem.
          Na depresję dobrze jest pójść do lekarza. Po stwierdzeniu takowej u pacjent
          przepisuje działające leki antydepresejne.
          Choć z drugiej strony jak ktoś by UWIERZYŁ, że mu szafir pomoże, to nie ma
          bata, depresja minie.
          • Gość: R Re: moc kamieni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 16:14
            Tak myślałam ;), ale może jednak spróbuję uwierzyć w te szafiry, hehe!
            To zawsze coś,
            Hej!
            R
        • tamaya_lunaris Re: moc kamieni 18.02.05, 15:24
          Co do szafirów akurat natrafiłam przypadkiem, że dodają siły więc mogą
          przeciwdziałać depresji, chociaż podobną funkcję przypisuje się też bardziej
          dostepnym bursztynom. bardziej malachit jest uznany za antydepresyjny.
          Pozdrawiam, Tamaya
    • lorddead Re: moc kamieni 15.02.05, 18:08
      Kiedyś będąc jeszcze dzieciakiem przekonałem się o mocy kamieni. Urządzaliśmy
      sobie na podwórku zabawy w stylu `wojna na kamienie`. Dostałem kiedyś wielkim
      kamulcem prosto między oczy. Mówię wam, moc kamieni jest wielka!!! ;)

A co do kamieni szlachetnych to mają one w sobie coś pozytywnego. Są estetyczne,
      ładne, przyciągają wzrok. Najlepiej się nadają do róznego rodzaju amuletów.
      Można np. trzymać taki kamień podczas medytacji, to bardzo pomaga skupić uwagę.
      Słyszałem, że ludzie kładą sobie odpowiednie kamienie na czakrach i dzięki temu
      łatwiej im jest się na nich skupić i wykonywać pewne ćwiczenia. Nie wiem czy
      fizycznie kamienie i kryształy coś powodują, ale na pewno jest w nich coś
      magicznego.
    • anahella Re: moc kamieni 17.02.05, 02:05
      Wydawnictwo Studio Astropsychologii ma kilka tytulow:

www.studioastro.com.pl/show.php?poz=522&act=full&PHPSESSID=704e9c3f25bb3bf10347f2e0a6b9e29b

www.studioastro.com.pl/show.php?poz=665&act=full&PHPSESSID=704e9c3f25bb3bf10347f2e0a6b9e29b

www.studioastro.com.pl/show.php?poz=350&act=full&PHPSESSID=704e9c3f25bb3bf10347f2e0a6b9e29b

www.studioastro.com.pl/show.php?poz=356&act=full&PHPSESSID=704e9c3f25bb3bf10347f2e0a6b9e29b
    • agrentowy4321 Re: moc kamieni 08.03.23, 02:12
      Obłędne
    • irona.sonata Re: moc kamieni 28.04.23, 16:36
      Jestem spetryfikowana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka