kamill_a 09.09.02, 09:57 Jestesmy malzenstwem; ja - byk, mąż - wodnik. Co można powiedziec o tym zwiazku? Jak maja sie do siebie te dwa znaki w odniesieniu do bycia ze soba? Dziekuje za rady. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamill_a Re: byk - wodnik 09.09.02, 12:39 W nawiązaniu do mojego listu pragnę dodać, że przezywamy poważny kryzys. Zanosi się na rozpad małżeństwa. Czy mozecie mi cos podpowiedzieć, zasugerować? Jesteśmy 5 lat po ślubie, a nasz kryzys trwa 7 m-ęcy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mii.krogulska Re: byk - wodnik 09.09.02, 23:43 Witam serdecznie, ocena astrologiczna związków Byka z Wodnikiem nie jest zwykle najlepsza, choć tak wiele zalezy od indywidualnych horoskopów, że możemy operować tu tylko pewnymi ogólnikami. Byk w związku pragnie stałości, pewności, poczucia bezpieczeństwa. Wlicza się w to posiadaie dzieci, ogródka, spiżarni - na to Byk zarabia i po to sie stara, aby jego bliscy byli zadowolni i bezpieczni. Wodnik nawet w rodzinie nie rezygnuje z własnej indywidualności, a wszelkie tendencje do ochrony domowej przestrzeni są zwykle obce jego naturze. Gdzie Byk pragnie ciszy i spokoju, tam Wodnik zaprasza przyjaciół. Gdzie Wodnik chce realizować swoje twórcze pasje, tam wkracza Byk z obiadem - albo każe Wodnikowi sprzątać. Oczywiście można ułożyć sobie życie tak, aby sobie wzajemnie nie przeszkadzać, a wspierać się i wypełniać swoje życie odmiennymi cechami. Skoro jednak małżeństwo się rozpada, to oznacza, że gdzieś tej równowagi zabrakło - albo Byk był zbyt stateczny, albo Wodnik zbyt zmienny i drugiej stronie przestało to odpowiadać. Jedyna rada to rozmawiać, zawierać układy na kilka dni, nie planować na dłużej i nie wyrzucać drugiej osobie tego, czego się dopuściła. I na Byki, i na Wodniki działają teraz trudne aspekty planet Uran i Neptun, które Byki popychają do wolności od niepotrzebnych problemów, a Wodnikom każą szukać nowych pomysłów na życie - czasem bardzo nierozsądnych pomysłów, szczególnie w oczach Byka. Nie mam dla Państwa innej rady jak abyście negocjowali i byli dla siebie wyrozumiali we wszystkim, nawet jeśli to trudne. Gorszym miesiącem może być dla Państwa grudzień i pierwsza połowa stycznia, kiedy to lepiej unikać decydujących rozmów, bo możecie być bardzo egoistyczni i zwyczajnie zmęczeni całą sytuacją. "Metodą" na Wodniki jest wolność i większa granica niezależności. Jednak akurat Byki trudno to znoszą. Skoro jednak przez poprzednie lata dawaliście sobie radę, to zapewne znaleźliście podstawy i doświadczenia do miłości i porozumienia. Może czas do nich wrócić i w nich poszukać inspiracji? Pozdrawiam serdecznie, Mii Odpowiedz Link Zgłoś