IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 22:00
Chcialabym sie dowiedziec czy kazdy czlowiek moze nauczyc sie i sam sobie
wrozyc z kart??? Czy do tego potrzebne sa jednak jakies predyspozycje
potrzebne.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Tarot IP: *.icpnet.pl 23.03.07, 21:52
      Każdy może się nauczyć.Jak ktoś ma predyspozycje to napewno robi to lepiej i
      łatwiej.Pamietaj : TYLKO TRENING CZYNI MISTRZA
      Pozdrawiam
      Gazeta.pl- Forum T A R O T
    • dori7 Re: Tarot 24.03.07, 11:11
      Zapraszam serdecznie na forum sluzace nauce wrozenia z Tarota :))

O Tarocie
      • Gość: martka Re: Tarot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 09:09
        A ja uważam że nie mozna się nauczyć.
        Z kartami trzeba się zaprzyjażnić, traktowac z nalezytym szacunkiem i niemal
        jak osobę......
        Pewnie większosc z was pomysli że wygaduje głupoty, ale miałam z tarotem
        kontakt. Obecnie nie mam tali, co jakiś czas korzystam z pomocy wróżek.
        W błędzie są Ci którzy myślą że karty służa tylko do wróżenia, służa raczej do
        poznania samego siebie i świata. Dopiero po dogłębnym poznaniu można zacząć
        wróżyć.
        Niektórzy jednak mówią że samemu sobie się nie wrózy........

I jest też ryzyko że wróżąc sama sobie, zaczniesz bez opanowania pytac o to
        smao, jeśli odpowedz nie bedzie Cię satysfakcjonowała.
        • Gość: Mirabela27 Re: Tarot IP: *.tkdami.net 14.05.07, 09:16
          Zgadzam się z tym. Tarot służy również do poznawania samego siebie. Na początku
          ucząc się znaczenia kart przede wszystkim poznawałam swoje emocje i odczucia.
          Karty mówią, jaki człowiek jest, co mógłby zrobić, żeby coś osiągnąć.
          • anahella Re: Tarot 14.05.07, 23:02
            Oczywiscie, zgadzam sie z przedmowczyniami, ale tak czy siak tego *trzeba* sie
            nauczyc. Jesli ktos sie chce to sie nauczy.
            • Gość: cyprianka Re: Tarot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 08:10
              Do tarota trzeba mieć predyspozycje, wtedy łatwiej można się go nauczyć. I taka
              osoba ma lepsze efekty (przepowiadanie przyszłości, medytacje itp.) w pracy z
              tarotem.
              • anahella Re: Tarot 15.05.07, 08:59
                Gość portalu: cyprianka napisał(a):

> Do tarota trzeba mieć predyspozycje, wtedy łatwiej można się go nauczyć.

Teoretycznie tak, ale teraz pytanie: skad wiesz, czy wszyscy nie mamy takich
                predyspozycji? Tego nie wiemy, bo nie wiemy czy predyspozycje maja osoby nie
                interesujace sie wrozeniem.

Z mojego doswiadczenia wynika, ze wiekszosc osob, ktore zainteresowaly sie
                Tarotem takie predyspozycje ma, ale kiedy i jak je rozwija to inna sprawa.

Ja mialam pierwszy kontakt z Tarotem dawno temu, ale dopiero kilka lat temu
                trafilam na swoja talie, albo dojrzalam do kart.

Zatem moja teza jest taka, ze kto chce to sie nauczy. Kto nie chce - nawet sie
                nie zainteresuje.

Z kartami jak z innymi zdolnosciami: tylko rozwijanie moze przyniesc efekty.
                Praca, praca i jeszcze raz praca. Reszta pomaga tylko na wstepie.
    • agrentowy4321 Re: Tarot 06.03.23, 11:39
      Obłędne
    • irona.sonata Re: Tarot 27.04.23, 01:16
      Jestem spetryfikowana
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka