iokepine 10.11.07, 00:27 Wątek - jak w tytule, przeznaczony na filmy, jakie polecacie, i jakie są w taki czy inny sposób magiczne :) Umieszczajcie w temacie tytuł filmu, zeby inni mogli dopisywać swoje opinie na temat danego filmu :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iokepine Gwiezdny pył 10.11.07, 00:28 Swietny pod każdym względem. Byłam wczoraj w kinie i jestem pod wrażeniem. Rzadko się zdarza, zeby film był równie dobry, jak książka, a w tym wypadku tak jest. Gorąco polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
iokepine Re: Gwiezdny pył 10.11.07, 00:30 Zdjęcia z filmu: gwiezdny.pyl.filmweb.pl/Gwiezdny+py%C5%82,2007,galeria,FilmGaleria,id=273934 Odpowiedz Link Zgłoś
konvalilia Re: Gwiezdny pył 18.11.07, 20:21 Cudowny film:) Właśnie wróciłam z kina. Wybrałam się sama bo nie mogłam się doczekac, żeby zobaczyc:) Nie zawiodłam się... Odpowiedz Link Zgłoś
iokepine Re: Gwiezdny pył 18.11.07, 21:50 Książka też jest dobra, ale film jest bardziej optymistyczny :) Odpowiedz Link Zgłoś
konvalilia Re: Gwiezdny pył 18.11.07, 23:21 iokepine napisała: > Książka też jest dobra, ale film jest bardziej optymistyczny :) > > Hmm czyżby książka kończyła się smutno?... Odpowiedz Link Zgłoś
iokepine Re: Gwiezdny pył 26.11.07, 14:16 konvalilia napisała: > iokepine napisała: > > > Książka też jest dobra, ale film jest bardziej optymistyczny :) > > > > > Hmm czyżby książka kończyła się smutno?... Niezupełnie, ale film kończy się lepiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
iokepine Czekolada 10.11.07, 00:30 Magia życia codziennego, zmysłów i czekolady. Pewnie większość z Was go widziała:) Te, które nie widziały, niech koniecznie obejrzą :) Odpowiedz Link Zgłoś
pawelek_25 W ostatnim Przekroju ukazał sie film Transamerica 15.11.07, 18:30 piosenka z tego filmu była nawet nominowana do oskara nie wspominając o całym filmie. Film opowiada o kobiecie w ciele mężczyzny która chce poddać sie operacji zmiany płci. W międzyczasie okazuje się że zanim była zorientowana seksualnie to spłodziła dziecko innej kobiecie będąc jeszcze mężczyzną na studiach. Film rewelacja polecam Tutaj można posłuchać tej piosenki z filmu: pl.youtube.com/watch?v=-IOCeAUu06w Odpowiedz Link Zgłoś
wyrdlove1 Re: W ostatnim Przekroju ukazał sie film Transame 16.11.07, 07:20 Dla mnie do dziś, faworytem jest "Zielona Mila"... Odpowiedz Link Zgłoś
ultraviolet6 Re: Magiczne filmy 17.11.07, 13:46 Most do Terabithii most.do.terabithii.filmweb.pl/ polecam Odpowiedz Link Zgłoś
konvalilia Niekończąca się opowieśc:) 17.11.07, 14:28 Absolutnie kocham ten film. Jest jednym z ważniejszych obrazów mojego dzieciństwa. On w dużej mierze miał wpływ na mój odbiór świata, na "poukładanie" sobie kilku rzeczy w głowie:) Odpowiedz Link Zgłoś
iguana1978 "Magia zmysłów" 18.11.07, 17:18 film.onet.pl/12542,,Magia_zmys%C5%82%C3%B3w,film.html super polecam!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dn22 Re: Magiczne filmy 20.11.07, 09:16 Ja mam dwa typy: "Dom dusz" na podstawie powieści Alliende oraz "Pożegnanie z Afryką". Odpowiedz Link Zgłoś
pani.jazz Totoro! 20.11.07, 09:53 Tonari no Totoro czyli Mój sąsiad Totoro. Boski Miyazaki w pełnej krasie. To chyba najbardziej znany jego film, choc u nas przoduje Księżniczka Mononoke, którą zresztą też bardzo gorąco polecam. Piękne, a nie przesłodzone. Odpowiedz Link Zgłoś
pani.jazz Big Fish 20.11.07, 09:54 Jesli kto widzial, to wyjasnien nie potrzebuje. Jesli nie widzial, to niech zobaczy. Ko niecz nie. Odpowiedz Link Zgłoś
dzowa Rok Diabła 21.11.07, 20:57 Peter Zelenka Wbrew pozorom o Aniołach. Aniołach - Ludziach i Ludziach Aniołach. Koniecznie Odpowiedz Link Zgłoś
azza4 Re: Rok Diabła 24.11.07, 08:52 Jedyny film,ktory wyciska ze mnie lzy to "Zaklinacz koni". Odpowiedz Link Zgłoś
iokepine Złoty kompas 18.12.07, 18:35 Widowiskowo zrealizowana bajka z masą magicznych podtekstów :) Odpowiedz Link Zgłoś
moonflour "Dwunastu gniewnych ludzi" 30.12.07, 01:13 Film pokazuje fenomenalną przemiane człowieka,najpierw nastawionego wrogo do drugiego,potem targającego emocjami,wątpiącego,nie znajdującego odpowiedzi,aż do...Ale nie będę zdradzać,sami zobaczcie;)Dla mnie to film magiczny,oczywiscie stara wersja,bo lubię klasykę.Polecam wszystkim dla których nie obce są emocje,czucie etc. Odpowiedz Link Zgłoś
bindu trzy tytuly 14.01.08, 21:30 witam:-) moje typy to: - Przepiorki w platkach rozy - Magnolia - Uczta Babette pozdrawiam b. Odpowiedz Link Zgłoś
aarvedui Jodorovsky 13.09.08, 12:12 wszystko.klasyki - Kret i Święta Góra. dla ciekawych - polecam jeszcze komiksy (np. cykl o Technokapłanach) Odpowiedz Link Zgłoś
po.prostu.ona Ruchomy zamek Hauru 13.05.09, 18:53 Przepiękny i bardzo mądry film. Wcale nie "bajka". Odpowiedz Link Zgłoś
jacolan Re: Magiczne filmy 25.07.09, 11:04 Dobry wątek:) Polecam wszystkie filmy Emira Kusturicy i Jana Jakuba Kolskiego (ktoś już wspomniał Jasminum). Poza tym dwa świetnie zrobione obrazy Gondry'ego: Zakochany bez pamięci i Jak we śnie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś