Dodaj do ulubionych

Moje 12 domów.

23.10.10, 21:31
1.Osobowość, sposób życia i odbiór wydarzeń – KochankowieNie ukrywam, ze mnie to zdziwiło. W moim życiu, rzeczywiście dużo jest wyborów, co chwilę stawałam przed koniecznością podjęcia decyzji, ale myślę, ze tutaj karta ta pokazała dwoistość mojej natury – jestem taka podwójna osobowością, o dosyć dużym rozrzucie, taki jest mój nick, taki tez jest znak mojego zodiaku. Myślę, ze nie ma to nic wspólnego z uczucie, albo niewiele, a raczej pokazuje dwoistość mojej natury. Czy jestem osobą uczuciową? Trudne pytanie, czasem wydaje mi się, ze bardzo, a czasem mam się za wyrachowaną zołzę.
2.Pieniądze, stosunek do pieniędzy, zabezpieczenie finansowe, dochody, rozchody- As buławNo tak się stało, tak się Zycie potoczyło, ze potrafię zapewnić sama sobie zabezpieczenie finansowe, dosłownie nieomalże mam w rękach umiejętności, które pozwalają mi zarabiac.
3.Życie rodzinne – Król Kielichów- pragnę zwykłej rodziny opartej na miłości i tradycyjnych wartościach, bez fajerwerków, raczej leniwe.
4.Dom – 7 monet- samotna, poukładana kobieta.
5.Co cieszy, kreatywność, rozrywka, zabawa, hobby, miłosne gry – As kielichów- ucieszyło by mnie poukładanie spraw uczuciowych, to mnie zdecydowanie ozywia.
6.Praca – 7 mieczy – atmosfera nieszczerości, nieczystej walki, wymaga czujności. Ostrzega przed nieczystymi intencjami
7.Partnerstwo, miłość, małżeństwo, związek – Arcykapłan – związek taki jak być powinien, bez podbierania komus męża, wszystko zgodnie z zasadami i wewnętrznym głosem sumienia, mów wewnętrzny cenzor, w kontaktach jestem zasadnicza, zmina, poprawna.
8.Tajemnice, kryzysy u ich przezwyciężenie – Rydwan – jak są kłopoty, to zmieniam co mogę, żeby było mi lepiej, szybko, czasem bardzo spontanicznie nie do końca będąc przekonaną o słuszności decyzji. Działanie.
9.Wyjście poznanie, poszerzenie horyzontów- 5 mieczy- osiąganie celów nawet kosztem innych.
Zwycieństwo okupione jednak złymi emocjami, zalem, niepewnością trafności decyzji.
10.Uznanie społeczne, rozwój zawodowy, zawodowa przyszłość - 3 byław – są przesłanki, żeby patrzeć z nadzieją w przyszłość. Jest szansa na dobre jutro.
11.Przyjaciele, przyjaźń, ideały, gościnność, spotkania – 5 buław – ludzie pracy, z którymi raczej zawodowo się spotykam, z którymi łaczą mnie bardziej stosunki zawodowe, niż prywatne.
12.Ukryte nadzieje, obawy, tęsknoty – Q kielichów – tęsknie za miłością
Znowu jest tak, ze ja w większości o tym wiem, karty oceniły bardzo trafnie sytuację, a co dalej?
Obserwuj wątek
    • zainteresowany1977 Re: 24.10.10, 00:14
      Chciałbym dorobić się chociaż jednego z małym ogródkiem, baj de łej.
      2. Pieniądze, stosunek do pieniędzy, zabezpieczenie finansowe, dochody, rozchody
      - As buław - działasz, nie zastanawiasz się ile z tego wyciągniesz.
      3. Życie rodzinne – Król Kielichów - są tacy którzy dużo by dali za odrobinę tych fajerwerków smile Czy ten król kielichów to przypadkiem nie jest sygnifikator Twojego Ojca?
      4. Dom – 7 monet - poczekasz na swój własny?, czekasz na kredyt?
      5. Co cieszy, kreatywność, rozrywka, zabawa, hobby, miłosne gry – As kielichów - wychodzi, że miłosne gry.
      6. Praca – 7 mieczy – uważaj na tych którzy szkodzą z ukrycia, ale i sama walcz o swoje smile
      7. Partnerstwo, miłość, małżeństwo, związek – Arcykapłan – książkowy, zdrowy od podszewki, na zawsze razem, na starość dwie szklaneczki ze szczękami koło łóżka i pierdzenie w jedną pierzynę.
      8. Tajemnice, kryzysy i ich przezwyciężenie – Rydwan – dajesz radę, wiesz jak walczyć. Niektórzy upatrują w woźnicy rydwanu brata, czy masz brata?
      9. Wyjście poznanie, poszerzenie horyzontów - 5 mieczy - jak u Ciebie poszło kształcenie?, czy nie przerwałaś nauki?
      10. Uznanie społeczne, rozwój zawodowy, zawodowa przyszłość - 3 byław - zmienisz zawód, miejsce pracy?
      11. Przyjaciele, przyjaźń, ideały, gościnność, spotkania – 5 buław - sporo wokół Ciebie ludzi?, dogadujesz się z nimi?
      12. Ukryte nadzieje, obawy, tęsknoty – Q kielichów – tęsknisz za tym królem pucharów.
      • zainteresowany1977 Re: 24.10.10, 00:15
        12. Ukryte nadzieje, obawy, tęsknoty – Q kielichów – tęsknisz za tym królem pucharów i obawiasz się byś nie trafiła na jakiegoś drania.
        • 2bieguny Re: 24.10.10, 11:36
          Poczekam, może jeszcze kto co napisze, a potem napisze jak to jest smile
          Pozdrawiam, miłej niedzieli smile
    • krolowa.mieczy Re: Moje 12 domów. 24.10.10, 17:19
      2bieguny napisała:

> 1.Osobowość, sposób życia i odbiór wydarzeń – KochankowieNie ukryw
      > am, ze mnie to zdziwiło. W moim życiu, rzeczywiście dużo jest wyborów, co chwil
      > ę stawałam przed koniecznością podjęcia decyzji, ale myślę, ze tutaj karta ta p
      > okazała dwoistość mojej natury – jestem taka podwójna osobowością, o dosy
      > ć dużym rozrzucie, taki jest mój nick, taki tez jest znak mojego zodiaku. Myślę
      > , ze nie ma to nic wspólnego z uczucie, albo niewiele, a raczej pokazuje dwoist
      > ość mojej natury. Czy jestem osobą uczuciową? Trudne pytanie, czasem wydaje mi
      > się, ze bardzo, a czasem mam się za wyrachowaną zołzę.

może jesteś kompromisową osobą, nie lubisz kłótni, chcesz dobra dla innych

> 2.Pieniądze, stosunek do pieniędzy, zabezpieczenie finansowe, dochody, rozchody
      > - As buławNo tak się stało, tak się Zycie potoczyło, ze potrafię zapewni
      > ć sama sobie zabezpieczenie finansowe, dosłownie nieomalże mam w rękach umiejęt
      > ności, które pozwalają mi zarabiac.

myślę, ze lubisz je zdobywać; nie przepuszczasz okazji do zarobienia, może jesteś skłonna do ryzyka?

> 3.Życie rodzinne – Król Kielichów- pragnę zwykłej rodziny opartej
      > na miłości i tradycyjnych wartościach, bez fajerwerków, raczej leniwe.

też myślę, ze jakiś mężczyzna wywarł wpływ na ciebie: tata, dziadek, brat. albo jego brak...

> 4.Dom – 7 monet- samotna, poukładana kobieta.

też tak myślę;

> 5.Co cieszy, kreatywność, rozrywka, zabawa, hobby, miłosne gry – As ki
      > elichów
      - ucieszyło by mnie poukładanie spraw uczuciowych, to mnie zdecydowa
      > nie ozywia.

jestes swatką? wink cieszy cię widok innych zakochanych?

> 6.Praca – 7 mieczy – atmosfera nieszczerości, nieczystej wal
      > ki, wymaga czujności. Ostrzega przed nieczystymi intencjami

praca polega na mówieniu, czasem bez ładu i składu, słowa płyną, szumią obok, są czasem nieszczere; jakieś takie dziwne lanie wody na ten dom o pracy... Może w każdej chwili sie zachwiać?

> 7.Partnerstwo, miłość, małżeństwo, związek – Arcykapłan – zw
      > iązek taki jak być powinien, bez podbierania komus męża, wszystko zgodnie z zas
      > adami i wewnętrznym głosem sumienia, mów wewnętrzny cenzor, w kontaktach jestem
      > zasadnicza, zmina, poprawna.

nic do dodania smile

> 8.Tajemnice, kryzysy u ich przezwyciężenie – Rydwan – jak są
      > kłopoty, to zmieniam co mogę, żeby było mi lepiej, szybko, czasem bardzo spont
      > anicznie nie do końca będąc przekonaną o słuszności decyzji. Działanie.

jeśli tajemnice to moze masz jakieś zahamowania zw. z kontaktami z mężczyznami? a z kryzysami radzisz sobie po męsku smile

> 9.Wyjście poznanie, poszerzenie horyzontów- 5 mieczy- osiąganie celów na
      > wet kosztem innych.
      > Zwycieństwo okupione jednak złymi emocjami, zalem, niepewnością trafności decyz
      > ji.

jeśli to miecze to na pewno jesteś ciekawa świata i chętnie poznajesz nowe; moze potrafisz krytycznie spojrzeć, odzielić ziarno od plew i powiedzieć to głośno? ale te potrafisz przyznać się do błędnych załozeń?

> 10.Uznanie społeczne, rozwój zawodowy, zawodowa przyszłość - 3 byław 
      > 211; są przesłanki, żeby patrzeć z nadzieją w przyszłość. Jest szansa na dobre
      > jutro.

chyba potrzebni są ci inni któzy ew. mogliby wesprzeć cię czy poprzeć na forum, w grupie? myślę, ze jeśli pracujesz czy działasz w zespole to nie wychodzisz przed szereg, pracujesz na grupę nie na siebie; i cieszysz się jeśli sie uda WAM. Myślę, ze nie potrzebujesz aż za bardzo uznania innych do podniesienia swojego ego.

> 11.Przyjaciele, przyjaźń, ideały, gościnność, spotkania – 5 buław
      > – ludzie pracy, z którymi raczej zawodowo się spotykam, z którymi łaczą m
      > nie bardziej stosunki zawodowe, niż prywatne.

mam tą sama kartę na tej pozycji smile
      odbieram ja jako spory ruch w interesie tzn dużo powierzchownych kontaktów, niektóe mogą przerodzić się w cos głębszego; ludzie do ciebie sie garną, chcętnie z nimi się kontaktujesz. Sama inicjujesz też rozmowy, są one rozwijające smile

> 12.Ukryte nadzieje, obawy, tęsknoty – Q kielichów – tęsknie
      > za miłością

tak smile

> Znowu jest tak, ze ja w większości o tym wiem, karty oceniły bardzo trafnie syt
      > uację, a co dalej?
      >
      Banzhaf pisze, ze ten rozkład moze być punktem wyjścia do rozszerzenia danej dziedziny życia w innym rozkłądzie np celtyckim. A powiedz jaki przyjęłaś przedział czasowy na TEN rozkład? Bo jeśli zaden to moze tarot dlatego mówi o DZIŚ
      smile
      • algaria Re: Moje 12 domów. 24.10.10, 17:53
        12 domów to raczej rozkład na przysżłość do analizy teraźniejszości a szczególnie osobistej najlepsze jest "lustro" ja bym Ci również zaproponowała "gniew bogów" albo "moje kody"
        • mrgodot Re: Moje 12 domów. 24.10.10, 18:40
          1.Osobowość, sposób życia i odbiór wydarzeń – Kochankowie - a masz może Bliźnięta albo Ryby na ascendencie? Kochankowie dążą do pogodzenia sprzeczności, pojednania i harmonii. Czasem możesz mieć z tym problemy, bo z jednej strony Arcykapłan na Descendencie pokazuje, że postrzegasz partnerstwo i relacje z innymi w sposób bardzo tradycyjny i konserwatywny, z drugiej strony każde z tych Kochanków trochę w inną stronę patrzy i kusi ich owoc zakazany. Możesz sądzić czasem, że jesteś zbyt poukładana, innym razem, że masz w zyciu bałagan i takie sprzeczności będą cię męczyć.

2.Pieniądze, stosunek do pieniędzy, zabezpieczenie finansowe, dochody, rozchody- As buław - bardzo ładne szanse los ci zsyła w sprawach bezpieczeństwa i pieniędzy. Warto je wykorzystać bo na osi masz Rydwan więc te pieniądze i inne wartości będą do ciebie przychodzić jeśli tylko wykażesz chęć sięgnięcia po nie. Wydaje mi się, że nie jesteś osobą, która bardzo silnie przywiązuje się do jednego miejsca i potrafisz je zmieniać widząc, że szanse pojawiają się gdzie indziej.

3.Życie rodzinne – Król Kielichów- Ja raczej interpretuję ten dom jako dom bliskich podróży, krewnych, rodzeństwa, szkoły i znajomych z tego okresu. Ten Król się mocno zaznaczył - może masz jakąś osobę w tej bliskiej rodzinie lub wśród znajomych z lat szkolnych, która miała taki kojący wpływ na twoje dzieciństwo, ew. teraz się tobą opiekuje.

4.Dom – 7 monet- Taki spokojny dom rodzinny, długie dorastanie w spokoju. Jeśli już odeszłaś z domu rodzinnego, to usamodzielnienie się mogło ci zabrać trochę czasu. Na osi masz 3 Buław czyli wyjście w świat, na które trzeba trochę poczekać. Ale za to ładne perspektywy na realizację. Warto by spróbować za granicą.

5.Co cieszy, kreatywność, rozrywka, zabawa, hobby, miłosne gry – As kielichów- Ładna karta na romanse i życie towarzyskie. Pokazuje osobę, która jest otwarta na innych, twórcza, ciekawa świata i ludzi. As Kielichów daje duże szanse w miłości ale możesz je łatwo przegapić. Na osi masz 5 Buław - dużo zawirowań, które moga się z czasem przekształcić w spory i nieporozumienia z partnerem zanim dojdzie do umowy w Arcykapłanie.

6.Praca – 7 mieczy – Ja mam skojarzenia z pracą intelektualną, posługiwaniem się słowem, myślą, analiza lub zbieranie informacji, ocenianie i prognozowanie.
          Zwróć uwagę na zdrowie, bo to też dom odpowiedzialny za nasz stan zdrowia.

7.Partnerstwo, miłość, małżeństwo, związek – Arcykapłan – tak jak napisałaś, tu masz bardzo tradycyjne podejście. Wszystko musi być usankcjonowane stosowną umową.

8.Tajemnice, kryzysy u ich przezwyciężenie – Rydwan – Jak pisałam, dużo dobra będzie do ciebie spływać jeśli sięgniesz po nie ręką. To też dom seksu - całkiem niezły temperament. Z kryzysami sobie poradzisz.

9.Wyjście poznanie, poszerzenie horyzontów- 5 mieczy - Dla mnie to głównie dom dalekich podróży i wyższych studiów. Też bym spytała jak z twoim poszerzaniem wykształcenia. Miecze w takich domach intelektualnych niosą niezłe perspektywy.

10.Uznanie społeczne, rozwój zawodowy, zawodowa przyszłość - 3 buław – Dobre szanse na karierę, najlepiej daleko.

11.Przyjaciele, przyjaźń, ideały, gościnność, spotkania – 5 buław – właśnie, dużo ludzi, dużo konkurencji a może być z tego mało konkretu. Powinnaś coś tym Asem Kielichów wyłowić. A z drugiej strony dobrze, że się sporo dzieje w tych kontaktach.

12.Ukryte nadzieje, obawy, tęsknoty – Q kielichów – no tak, miłość.
          • 2bieguny Re: Moje 12 domów. 24.10.10, 18:48
            Piękinie to napisałaś, tak jestem Blizniakiem smile i ja o tym wiem smile
            • zainteresowany1977 Re: Moje 12 domów. 24.10.10, 19:50
              ,,jestem taka podwójna osobowością, o dosy
              > ć dużym rozrzucie, taki jest mój nick, taki tez jest znak mojego zodiaku. Myślę
              > , ze nie ma to nic wspólnego z uczucie, albo niewiele, a raczej pokazuje dwoist
              > ość mojej natury." - tu była czytelna podpowiedź, uznałem to za oczywiste.
              Na jaki okres zrobiłaś ten rozkład?, jeśli ot tak, to on jest mało użyteczny w charakterze prognozy.
              • 2bieguny Re: Moje 12 domów. 24.10.10, 19:57
                do końca roku smile
                • mrgodot Re: Moje 12 domów. 24.10.10, 20:11
                  Ale tego rozkładu nie trzeba robić na konkretny okres. Można go zrobić jako analizę siebie i głównych motywów, predyspozycji w poszczególnych sferach życia.
                  Ja przynajmniej tak do twojego podeszłam bo nie znalazłam informacji, że to jest na rok.
                  • 2bieguny Re: Moje 12 domów. 24.10.10, 20:14
                    i pewnie tak to własnie jest smile
                  • zainteresowany1977 Re: Moje 12 domów. 25.10.10, 11:14
                    Aha, czyli tak na całe życie.
        • 2bieguny Re: Moje 12 domów. 24.10.10, 20:00
          Lustro prawdy i gniew bogów juz robiłam, mam notatki, ale na forum tez pisałam smile
      • 2bieguny Re: Moje 12 domów. 24.10.10, 18:42
        Królowa jest duzo bliższa prawdy niz Zainteresowany.
        Jestem sama, pracuje sama, ale jest mi potrzebne tło, wiec inni ludzie. Jestem bardzo kontaktową i otwartą osobą, chetnie sie spotykam i poznaje nowe, ale kontakty te są powierzchowne, zawodowe itd, większych, głebszych przyjazni nie zawieram. Zawodowo radze sobie doskonale sama, Jak coś robię, to kalkuluje ile z tego w przyszłosciu wyciągnę dla siebie. Od dawna tak było, jestem zwyczajnie wyrachowna, albo pracuje, bo zarabiam, albo pracuje to mam jakies zobowiazania, albo bo chce zwyczajnie komus pomóc, zdarza się, ze czesto cos robiłam w tzw. czynie społecznym, a teraz zdarza się, ze nie biore kasy, bo uwazam, ze nie zawsze trzeba, a mam tyle, ze mi nie ubedzie, tak tez na kredyt nie czekam, mieszkanie swoje mam od dawna.
        Mój ojciec była w cieniu mamy całe zycie, wiec wielkiego wpływu na mnie nie miał, dziadka, jednego nigdy nie znałam, zmarł zanim się urodziłam, a drugi jak miałam 4 lata, wiec oni raczej nie wywarli wielkiego wpływu na mnie. Mam brata, nawet dwóch, ale to raczej ja załatwiam cos po męsku big_grin
        Tęsknie, do normalnej rodziny i partnera, bo samotnie nie jest fajnie i tyle. Karty pokazują, ze do konca tego roku nic się nie zmieni, ten rozkład tez zrobiłam do końca roku.
        W pracy bywa róznie, trzeba uwazac na tzw. zyczliwych, decyzje podejmuje spontanicznie, dwa lata temu przekonałam sie, ze nie ma czegoś takiego jak stabilna praca, w tydzień podjęłam decyzje, ze mnieniam prace i zaczynam nowe. Nie osmieliłabym się powiedziec, ze jest stabilnie, w kazdej chwili moze sie okazac, ze mnie wiatr poniesie gdzies dalej, juz sie tego nie boję, ale to tez jest tak, ze mam taki komfort, ze prace znajde wszędzie.
        Co do edukacji, skonczyłam studia, zrobiłam trzy podyplomówki i obroniłam dr smile))))
        Faktycznie teraz zakonczyłam nauke, habilitacji nie planuje, ale licho wie co mi strzeli do głowy za czas jakis smile)))
        To tak to wyglada smile
        • zainteresowany1977 Re: 24.10.10, 19:45
          Znam swoje miejsce w szeregu w tutejszej hierarchii, nie mam żalu o wartościowanie bo każdy to gdzieś tam po cichu robi. Chcę dodać, że bardzo chciałem napisać coś innego i mniej oczywistego, to dlatego moje wypowiedzi były bardzo skrócone, celowo odjechałem w interpretacjach, na tyle jednak by to mogło być wiarygodne. Miałem nadzieję, że skorygujesz znane Ci fakty z moimi wynurzeniami (były pytajniki) smile
    • 2bieguny Re: Moje 12 domów. 24.10.10, 19:00
      smilesmilesmile
      Bardzo dziekuje smile
      Jak widzicie, karty sa ładne, zresztą ja tez się tak czuje, nie wiem tylko skad mam wytrzepać tego Króla Pucharów smile
      Popytam na ten temat, chociaz jak juz pytałam, to uzyskałam odpowiedz, ze w tym roku nic sie nie zmieni, a prawdę mówiąc bałam się spytac o następny okres uncertain Pewnie zapytam około nowego roku smile
      • krolowa.mieczy Re: Moje 12 domów. 24.10.10, 19:10
        heh... na wszystko przyjdzie czas. Kiedyś Ewcia mi fajnie napisała, ze być może jest tak, że to nie ze mną jest "coś nie tak" tylko z tym NIM, bo musi dojrzeć do spotkania, związku, pozałatwiać swoje sprawy itd.
        Notabene mnie trafił się pucharowy a wolałabym kijowego wink
        • 2bieguny Re: Moje 12 domów. 24.10.10, 19:54
          Ech losie... u mnie nie ma zadnego, nawet konkretny monetowy by mi nie przeszkadzał, chociaz Mrgodot miała racje, we mnie jest Rydwan wink
          • mrgodot Re: Moje 12 domów. 24.10.10, 20:13
            Ale marudzicie. Królowo, może ten Pucharowy to jest taki przy tobie na razie a potem się zmieni w Monetowego albo Kijowy z niego wyjdzie na zewnątrz.
            2bieguny, a ty masz Asa Kielichów w 5 domu i nie wiesz co z nim zrobić?
            • 2bieguny Re: Moje 12 domów. 24.10.10, 20:19
              Właśnie nie wiem uncertain widac taka gapa ze mnie sad Nie umiem tego odczytac.
              • mrgodot Re: Moje 12 domów. 24.10.10, 22:19
                Teraz jak już wiem, że to rozkład na rok był to powiedziałabym, że się pojawi szansa na nowe uczucie.
                • 2bieguny Re: Moje 12 domów. 25.10.10, 17:53
                  Jakby coś to się pochwalę wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka