16.03.11, 23:28
Pytałam jak w dwóch kartach tarot pokaże paliwo do samochodu i mam:
9 Buław, 10 Mieczy
big_grin
Wszędzie rozpacz na ceny paliwa i ja tankując sama psioczę na czym świat stoi więc jak zobaczyłm taki duet to przynajmniej się uśmiałam big_grin
/nie wiem traz czy można z tych kart wyczytać coś więcej?

Stacja benzynowa:8 Mieczy, As Mieczy
Kobieta na 8 wygląda jak dystrybutow, ale As nie wiem

z tasowania wypadło mi 9 Mieczy, Król Buław
a to by potwierdzało wersję paliwa big_grin
Obserwuj wątek
    • coill Re: paliwo 16.03.11, 23:37
      misboaa napisała:

> Pytałam jak w dwóch kartach tarot pokaże paliwo do samochodu i mam:
      > 9 Buław, 10 Mieczy

> big_grin
      a jak te dziewiatke tu intereptujesz?

> Stacja benzynowa:8 Mieczy, As Mieczy
      > Kobieta na 8 wygląda jak dystrybutow, ale As nie wiem
      As mi sie kojarzy ogolem z tym ze mamy wąż i na koncu metalowe cos i mozemy tym dlugim narzedziem sobie nalać z "ósemki" big_grin Myslalam ze tam gdzie paliwo wyszloby bardziej pucharowo albo kijowo(płyny i ogieŃ wkoncu). ALe tez..as mieczy- ludzie czesto faktury tam wypisuja, kazdy po nalaniu musi isc po rachuneczek, wszsytko takie jak w banku funkcjonujebig_grin

> z tasowania wypadło mi 9 Mieczy, Król Buław
      > a to by potwierdzało wersję paliwa big_grin
      • nielaik Re: paliwo 16.03.11, 23:47
        Wiem dlaczego tyle mieczy. Paliwo/benzyna spala się poprzez reakcję chemiczną z tlenem. Dodatkowo bezynę miesza się z tlenem, co sprawia, że spala się szybko, w którtkich cyklach. Bez definicji w wikipedi nie wiedziałabym o co chodzi.
        • misboaa Re: paliwo 16.03.11, 23:53
          nielaik napisała:

> Wiem dlaczego tyle mieczy. Paliwo/benzyna spala się poprzez reakcję chemiczną z
          > tlenem. Dodatkowo bezynę miesza się z tlenem, co sprawia, że spala się szybko,
          > w którtkich cyklach. Bez definicji w wikipedi nie wiedziałabym o co chodzi.

o proszę big_grin Teraz widać, że żeby dobrze wróżyć nie wystarczy dobra znajomość tarota, potrzeba jeszcze wiedzy na dany temat, dlatego tak trudno jest wrózyć na zdrowie.
          A 10 Mieczy też rozpatrymać jedynie pod tym kątem? Może truciciel?
          • coill Re: paliwo 17.03.11, 00:01

> nielaik napisała: Bez definicji w wikipedi nie wiedziałabym o co chod
            > zi.
            >
            >
            haha, a juz myslalam ze jestes chemiczkabig_grin

Missboa napisala:
            Teraz widać, że żeby dobrze wróżyć nie wystarczy dobra znajomość
            > tarota, potrzeba jeszcze wiedzy na dany temat, dlatego tak trudno jest wrózyć
            > na zdrowie.
            > A 10 Mieczy też rozpatrymać jedynie pod tym kątem? Może truciciel?

zawsze to powtarzamsmile ...i wlasnie najczesciej przy zdrowiusmile

10 mieczy mi troszke tez przypomina to, ze bez tego auto "zdechnie" big_grin
            • misboaa Re: paliwo 17.03.11, 00:05
              coill napisała:

> haha, a juz myslalam ze jestes chemiczkabig_grin
              teraz przynajmniej wiemy, że żeby być dobrą tarocistką trzeba mieć wikipedię w jedny, palcu big_grin Dobry pomysł.
              >
              > 10 mieczy mi troszke tez przypomina to, ze bez tego auto "zdechnie" big_grin
              spodziewałam się Rydwanu lub Rycerze Buław, 6 Mieczy albo innych kart podóróży, przemieszczania się.
              • coill Re: paliwo 17.03.11, 00:07
                ja sie zawsze "spodziewaM"czegos innego niz mam kiedy zadaje takie pytaniabig_grin
          • nielaik Re: paliwo 17.03.11, 00:51
            Na wikipedi piszą, że dzisiejsza benzyna szybko i dobrze się spala. To ostatnie słowo bym zaakcentowała, dobrze znaczy, że do końca? Benzyna to drobne kropelki w powietrzu, 10 mieczy też się kojarzy z drobizną, czymś czego jest wiele. To paliwo to także rozpuszczalnik, a w definicji zastosowowania rozpuszczalnika jest to"
            -służy do przeprowadzania ekstrakcji - czyli procesu wymywania określonych związków chemicznych z np. osadów, minerałów czy roślin.
            y to:
            - rozcieńczania substancji, które użyte w stanie czystym byłyby zbyt agresywne chemicznie
            - czyszczenia, które polega na rozpuszczaniu niepożądanych substancji w rozpuszczalniku, a następnie usuwaniu całości mechanicznie.
            10 mieczy to killer smile
      • misboaa Re: paliwo 16.03.11, 23:57
        coill napisała:

> misboaa napisała:
        >
        > > Pytałam jak w dwóch kartach tarot pokaże paliwo do samochodu i mam:
        > > 9 Buław, 10 Mieczy

> a jak te dziewiatke tu intereptujesz?
        Myślałam, że to człowiek którego szlag trafia jak widzi cennik, a nie wie skąd ta cena się bierze. Wie, że ktoś robi z niego durnia big_grin
        Patrzyłam na nie jako na emocje, tym bardziej, że 10 Mieczy taka dobijająca jest.

>
        > > Stacja benzynowa:8 Mieczy, As Mieczy
        > As mi sie kojarzy ogolem z tym ze mamy wąż i na koncu metalowe cos i mozemy tym
        > dlugim narzedziem sobie nalać z "ósemki" big_grin Myslalam ze tam gdzie paliwo wyszl
        > oby bardziej pucharowo albo kijowo(płyny i ogieŃ wkoncu). ALe tez..as mieczy- l
        > udzie czesto faktury tam wypisuja, kazdy po nalaniu musi isc po rachuneczek, ws
        > zsytko takie jak w banku funkcjonujebig_grin
        też prawda big_grin Tankujesz i kasujesz + informacje o spalaniu tlenu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka