Dodaj do ulubionych

Odczyt czasu.

30.03.11, 14:08
Które karty w rozkładzie krzyża celtyckiego bierzecie pod uwagę przy odczycie czasu zdarzenia?, karta wyniku, inne?
Obserwuj wątek
    • coill Re: Odczyt czasu. 30.03.11, 14:16
      no to chyba tez zalezy kto jakiego celt.uzywa przeciez ty mozesz pytac o zupelnie inny niz ktos kto odpowie na to Pyt, bedzie mial na mysli....wiec sie nie dogadaciesmile
      Ja czesto w cetl mam taie miejsca jak np "niespodznaki" albo "to co odchodzi/odeszlo" to tez ma wiele do gadania zapewne, jezeli odchodzi nam np wisielec czy umiarkowanie mozemy sie szykowac na to ze teraz wydarzenia przyspieszą. Niespodziankami(lub w drugiej pozycji - problem)moze byc jakas karta wstrzymujaca lub przyspieszajaca i juz nam sie czas nakreca.
      Odnosnie celt juz ok miesiac czekam az spelni sie karta wyniku w kt mam 8 kijow i asa monet i cesarzawink

powiem Ci ze jezeli chodzi o czas i karte wyniku...to nawet gadanie typu "wisielec to dlugo"... "8 kijow,6kijow rycerz mieczy to szybko"...... zawodzibig_grin chociaz ja Pustelnikowi przypisuje lata.
      choc fakt z wisielcem PRZEWAZNIE trzeba sporo poczekac, co nie znaczy ze szybki rycerz mieczy odrazu sie spelnia. o! pamietam dwa razy w zyciu pytalam kiedy i czydluo bede na cos czekac mialam R mieczy, i R kijow,wydawalo by sie ze to szybko prawda, pewnie max tydzien? wynik był prawie 2mc.
      Nikt recepty na to nie da, wlasne karty musza to jakos pokazac bo kazdy z nimi inaczej pracuje i inaczej sie dogada, Twoj wisielec moze miec 12 miesiecy, moj 3 tygodnie.
      CZas to moja udręKAbig_grin dawno temu pamietam gdzies wyczytalam ze WA to dluzej(miesiace.lata), MA to dni/godziny - nieprawda.big_grin
      • zainteresowany1977 Re: Odczyt czasu. 30.03.11, 15:18
        Fakt, jest kilka tych celtyckich, ale w sumie rozmawianie o jakimś konkretnym rozkładzie nie będzie miarodajne bo są czynniki hamujące, przyspieszające symbolizowane przez karty. Karty wynikowe faktycznie nie muszą być kartami opisującymi czas. Co wiele głów to nie jedna, ciekawe co dopiszą Inni smile
    • algaria Re: Odczyt czasu. 30.03.11, 18:49
      Bez względu jaki czas obierzesz celtycki sprawdza się bardzo szybko - ostatnio stawiałam komuś od połowy marca do końca kwietna i już praktycznie cały się wypełnił. Dlatego nie obieram czasu w celtyckim - puszczam go na luzaka ale klienta informuje że on wypełnia się szybko i że nie stanowi wróżby długoterminowej
      • zainteresowany1977 Re: Odczyt czasu. 30.03.11, 19:26
        No a ci w tv niekiedy mówią o perspektywie lat, fakt że dokładają dodatkowe karty.
        • algaria Re: Odczyt czasu. 30.03.11, 20:20
          ja kładę po 10 jeszcze 3 karty to mi w zupełności wystarcza a karta najbliższa przyszłość ostatnio pokazała mi aktualny dzień
    • krolowa.mieczy Re: Odczyt czasu. 31.03.11, 22:15
      biore pod uwage poz 6 i 10. u mnie celtycki to prognoza taka jaka sobie ustale z talia w trakcie zadawania pytania tzn nie realizuje mi sie szybko a tak jak ja zapytam o czas. coil ma racje piszac ze niektore karty spowalniaja lub przyspieszaja zwlaszcza te na poz. wlasny stosunek do sprawy, syt wyjsciowa i bardzo czesto podswiadomosc czyli inaczej nieuswiadomiony stosunek pytajacego.
      generalnie moge powiedziec ze 5kij to okrutnie szybko w zamieszaniu dodatkowo i zalatwianiu na leb na szyje, XII, IX, czworki jak krew z nosa itd.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka