Dodaj do ulubionych

Karty dla 17sadowy

10.07.11, 12:40
Myślałam nad tym rozkładem od wczoraj i jeszcze nadal bym myślała, ale stwierdziłam, że raz kozie śmierć i trzeba wkleić.
Mówię z góry, że moja interpretacja opiera się bardziej o intuicję, bo te karty proste nie są. No i mam dwie wersje. Napiszę zaraz obie - najpierw wklejam karty. Aha, zdjęcie kart poniżej.

Spotkanie 17sadowy z osobą X w dniach 9-10 sierpień.

1. sygnifikator 17sadowy na tym spotkaniu - 3 kijów
2. sygnifikator osoby X na spotkaniu - 7 monet
3. jak potoczy się spotkanie
- początek - 2 mieczy
- środek - Qmieczy
- koniec - 10 pucharów
4. W jaki sposoób 17sadowy ma się przygotować do spotkania - Umiarkowanie
5. Jakie nastawienie ma mieć - 3 mieczy
6. takiego nastawienia na pewno nie mieć - paź monet
7. Jakich tematów unikać w rozmowie - Kochankowie
8. Jakie nastawienie do 17sadowy będzie mieć osoba X - 2 kijów
9. Czy porozumienie zostanie osiągnięte (kompromis) - Głupiec
10. Wynik spotkania dla 17sadowy (w sensie konsekwencji) - Sprawiedliwość
11. Przyszłość relacji do 6mcy: 2 pucharów, słońce, 10mieczy

Przełożenie: 6 kijów, 2 kijów, król mieczy

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/xj/qb/dm1b/mkQ1EnSn9hJ3S85wJX.jpg
Obserwuj wątek
    • krolowa.mieczy Re: Karty dla 17sadowy 10.07.11, 13:17
      Pierwsza wersja jest krótka: X przybędzie na spotkanie spóźniony, ewentualnie spotkanie zostanie przełożone na inny termin.

Druga wersja: do spotkania dojdzie, ale nadal mam wrażenie, ze nie zacznie się ono 9 sierpnia a dzień później. W pierwszym dniu będziesz zła, ze nie ma tej osoby. I jeszcze jedna rzcz która od początku nie daje mi spokoju: sądzę, że i ty i ta osoba przybędziecie na spotkanie w towarzystwie. Dlaczego? Bo twój sygnifikator to 3 kijów, a jego 7 monet i z doświadczenia z moją talią wiem, ze osoby te dwie karty czasem mówią o osobach trzecich, ale nie wtrącających się w jakieś sprawy (zwłaszcza 7 monet - osoba trzecia obserwuje z oddali). No i na dodatek 3 mieczy - znowu trzecia osoba jakaś, która zakłoca wam komunikację. Kurcze, to może być ktokolwiek: żona, mąż, dziecko, kelnerka, prawnik (w przełozeniu byl król mieczy!). Nie jestem w stanie powiedzieć dokładnie kto chociaż musiałam napisać o swoim wrażeniu.
      No i 2 mieczy bardzo często mi opowiada o zaskoczeniu w związku z sytuacją lub osobą oraz pokazuje mi się dosłownie jak na obrazku: wpadnięcie na siebie w drzwiach/przejściu, dzwonek do drzwi a tam osoba której się nie spodziewało itp. Nadal uważam, że możesz być zła/rozdrażniona z powodu niespodZiewanych komplikacji (to Qmieczy zaraz po 2 mieczy) lub wyprowadzenia cię z rownowagi. Potem powinno pójść gładko tzn zakończyć się gładko.
      Musisz być spokojna i opanowana - to najważniejsze. Jeśli tarot pokazał cię w Qmieczy to na pewno wcześniej opracujesz sobie strategię, dobierzesz odpowiednie słowa i tematy do omówienia. To jest ok. Musisz jedynie omijać Kochanków czyli może waszą wspólną przeszłość i rozstanie, aktualnych partnerow, zwierzanie się. Coś w tym sensie. I nie wychodzić z pozycji pazia monet czyli służalczości, proszenia o coś, przepraszania za coś. Paź to nie królowa! Pamiętaj smile
      Kolejne moje intuicyjne wrażenie, że tobie na spotkaniu bardziej zależy niż osobie X. On ma 2 kijów jako nastawienie do ciebie więc popatrzę, zobaczę propozycje, jak mi się nie spodoba to i tak nic się nie stanie. Tak bardziej luźno jakby podchodziła ta osoba.
      Jeśli chodzi o porozumienie, to chyba będzie lepiej niż myślisz, bo Glupiec zamyka stary rozdział, natychmiast zapomina o tym co było i wolny idzie naprzód. Odpowiedź brzmi: tak, porozumienie zostanie osiągnięte. I chyba podpisane jakieś dokumenty (wracam do 7 monet ktora pokazuje mi papiery na stole i negocjacje też). Stąd droga prosta dla ciebie do karty Sprawiedliwość, a więc jasnej sytuacji na czym stoisz, może też dosłownie: sąd ale bez strachu o wynik.
      Jeśli chodzi o wasze relacje to najpierw porozumienie, potem już takie picie sobie z dzióbków trochę sztuczne, zeby nie burzyć dobrych relacji a na końcu... 10 mieczy! tego to się nie spodziewałam! Choć sztuczna równowaga w Słońcu też kiedyś musi pęknąć jak bańka i może dlatego 10 mieczy.

reasumując: ze spotkania powinnaś być zadowolona jeśli do niego dojdzie (moja druga wersja), uzyskasz to co chciałaś i może nawet troszkę więcej. Nie daj się zbić z pantałyku smile
      Trzymam kciuki! smile

Ktoś coś dorzuci od siebie?
      • 17sadowy Re: Karty dla 17sadowy 11.07.11, 18:06
        Ja też od wczoraj zastanawiam się nad tymi kartami, czas pokaże napiszę co wiem że już się zgadza w twojej interpretacji.

Po pierwsze myślę, że jednak do spotkania dojdzie bo ma już kupiony bilet na samolot i ma plan do mnie przyjechać. Dzień później nie brałam pod uwagę ale bardzo zdziwiona nie będę jeżeli tak będzie, tym bardziej że już się tego spodziewam po kartach.

Po drugie ja na pewno będę w towarzystwie i to takim w którym będę musiała uważać i na słowa i na gesty. On myślałam że sam, ale jeżeli dzień później to prawdopodobne że w towarzystwie, jeżeli to będzie ta osoba o której myślę to będzie neutralna.

Raczej na siebie nie wpadniemy bo pojedziemy po niego więc chyba nie. A zaskoczony to będzie on, bo przyjadę z kimś innym niż się spodziewa.

Pewnie że mi bardziej zależy na spotkaniu, dziękuję że w końcu mi wyjaśniłaś w tym kontekście 2 buław bo kiedy ja próbuję na to stawiać karty, to bardzo często po jego stronie mi wychodzi. To jest dokładnie jego stanowisko teraz. A... i gdybym zapytała na forum o interpretację tej jednej karty, to zrobiłoby się wielkie halo że nie podaję całego rozkładu. A ja rozkładu nie pamiętam bo był dla mnie jasny, tylko ta 2 buław nie dawała mi spokoju.

A może po prostu 10 kielichów na końcu spotkania z Głupcem w porozumieniu jakie zostanie zawarte oznacza było miło, ale się skończyło? I wtedy też Sprawiedliwość pokaże mi oblicze - no i wiem, na czym stoję?

Jeżeli jednak twoja wersja jest słuszna - to Głupiec rozpoczyna nowy rozdział, przygodę, 2 kielichów wiadomo, Słońce miło i przyjemnie (to do 3 miesięcy), a potem 10 mieczy (do pół roku) - wyrzuty sumienia czy nie tak?

Trzymaj kciuki, dam znać jak było
        Dzięki 17sadowy
        • krolowa.mieczy Re: Karty dla 17sadowy 13.07.11, 10:56
          17sadowy napisała:
          >
          > A może po prostu 10 kielichów na końcu spotkania z Głupcem w porozumieniu jakie
          > zostanie zawarte oznacza było miło, ale się skończyło? I wtedy też Sprawiedliw
          > ość pokaże mi oblicze - no i wiem, na czym stoję?

Tak. Jakiś toaścik za osiągnięte porozumienie, Głupiec idzie w swoją stronę i masz Sprawiedliwość czyli przede wszystkim dokument w ręku, podpisany, czarno na białym.
          >
          > Jeżeli jednak twoja wersja jest słuszna - to Głupiec rozpoczyna nowy rozdział,
          > przygodę, 2 kielichów wiadomo, Słońce miło i przyjemnie (to do 3 miesięcy), a p
          > otem 10 mieczy (do pół roku) - wyrzuty sumienia czy nie tak?
          >
          Nie rozdzielałam tych 3 mcy i 6mcy; zapytałam po prostu jak będą wyglądać wasze relacje do 6mcy. Nie ma co owijać: jakoś się rypnie sprawa po pewnym czasie. Może on(a) poczuje się wykorzystany(a)? Albo to co macie załatwić wyjdzie nie tak, jak myślała ta druga osoba? Wiesz co mam na myśli: jak się coś załatwia, to jest się przekonanym, że wyjdzie super dla nas, a czasem wychodzimy jak Zabłocki na mydle; i może ta osoba tak się będzie czuła?
          Tutaj wolne wnioski tworzę.
          A 10 mieczy to raczej nie wyrzuty sumienia. To więcej, wszystko naraz (znaczenie karty)

> Trzymaj kciuki, dam znać jak było
          > Dzięki 17sadowy
          • 17sadowy Królowo pytanie 13.07.11, 19:41
            A dlaczego uważasz, że sprawiedliwość pokazuje jakiś dokument? Jakoś nie bardzo chce mi się wierzyć, że coś ustalimy na piśmie, bardziej myślę o ustaleniu zasad, jasności sytuacji
            pozdr
            • krolowa.mieczy Re: Królowo pytanie 13.07.11, 21:51
              Bo takie jest też znaczenie karty. Logiczne bo jeśli Sprawiedliwośc to m.in. sądy, a sądy orzekają i wyrokują, to na papierze, z podpisem i pieczątką.
              Też może być to co mówisz choć uważam, że jego 7 monet w mojej talii mówi o czymś co można spisać równie dobrze na papierze zamiast zostawić ustną umowę/ustalenia.
    • nielaik Re: Karty dla 17sadowy 19.07.11, 14:31
      Osoba, z którą się spotykasz może być czujnym obserwatorem 7 denarów. Jednak zastanawiam się, czy może do pewnych zachowań nie podpuszczać, chce sprawdzić jak się zachowasz. Piszę tak dlatego, że dla ciebie radą jest powściągliwość Umiarkowanie. Nawet jeśli z czymś nagle wyskoczy, trzeba popatrzeć na nią przenikliwie, głęboki wdech i storpedować głupi pomysł (3 mieczy-ale chyba tylko w myślach, bo karta mówi o nastawianiu, a nie o walnięciu przykrej prawdy między oczy). 3 mieczy miej się na baczności na wszystkie kruczki, nieścisłości, a może nawet mała prowokację. Ciekawa jest przyszłość relacji. Mnie też ta 10 mieczy na końcu zaskakuje. Ale spróbujmy od tej strony rozwikłać zagadkę. W nastawieniu do ciebie rozmówca ma 2 buław, początek rozmowy 2 mieczy. To wygląda na nawiązanie porozumienia pomiędzy osobami, z tym że jedna z nich jest bardziej oczarowana, zainteresowana. Stąd może pojawić się 2 kielichów i Słońce, a 10 mieczy może mówić, że druga strona ma nastawienie tylko biznesowe i po podpisaniu umowy ona zaczyna nowy rozdział, idzie dalej w swoją stronę. Nie wiem rzecz jasna czy tak to będzie wink
      • 17sadowy Re: Karty dla 17sadowy 19.07.11, 20:25
        Osoba, z którą się spotykasz może być czujnym obserwatorem 7 denarów. Jednak za
        > stanawiam się, czy może do pewnych zachowań nie podpuszczać, chce sprawdzić jak
        > się zachowasz. Piszę tak dlatego, że dla ciebie radą jest powściągliwość Umiar
        > kowanie.

Masz rację, on jest świetnym obserwatorem i spokojnie może mnie podpuszczać czy zawstydzać chcąc zbadać moją reakcję. Dlatego piszę że to spotkanie będzie trudne.

Ciekawa jest przyszłość relacji. Mnie też ta 10 mieczy na końcu zaskakuje.

Oj mnie też. Pożyjemy zobaczymy. Dzięki za pomocsmile
        Napiszę jak było na spotkaniu.
        17sadowy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka