Dodaj do ulubionych

Prognoza na 2012 rok

12.12.11, 18:35
Postawiłam sobie karty. Zaskoczyly mnie przeważającą ilością WA.
Druid Craft

1. Karta 2012 (klimat roku, przesłanie)- Diabeł
pracuję gdzie pracowałam, zwiazana umowami i zobowiązaniami z poprzednich lat

2. Najważniejsze wydarzenie: 8 monet
praca; na początku kwietnia wygasa mi kontrakt i sądzę że przedłuzę; firma też

3. Co mnie czeka w sferze osobistej: Mag
Zaskoczenie. Maga traktuję jak jakiegoś "dobiegacza", bo na stałe nie ma możliwości. Choć na razie nic nie wskazuje na pojawienie się w moim życiu kogokolwiek. Nie mam czasu po prostu.

4.Co mnie czeka w sferze zawodowej: 3 kijów
Wyjazdy; życie na walizkach. Nawet nie trzeba się wysilać z interpretacją

5. Co mnie zaskoczy, czego się nie spodziewam: as kijów
Nie wiem. Może ma to zwiazek z Magiem, moze dostanę jakąś propozycję pracy mimo ze nie szukam?

6. Jak podsumuję 2012- Kapłanka
wiadomo; nie trzeba się rozwodzić

7. Co odejdzie ode mnie: Koło
Koło pojawiło mi się w prognozie na 2011 na pozycji "czego się nie spodziewam". Myślę, że wiem co to może być: cykl się zamknie jeśli rzeczywiście w najbliższy czwartek pójdę na spotkanie z pewnym mężczyzną.
Poza tym na Koło nie ma się wpływu, a jeśli ono ma ode mnie odejsć to poczuję wreszcie że dzierżę w ręce ster włąsnego życia.

8. Co ze mną zostanie: Sprawiedliwość
Nie wiem. Nie mam żadnych pozaczynanych spraw sądowych, żadnych niewyjaśnionych spraw w urzędach. Moze chodzi o mój włąsny stosunek do życia: uczciwośc do bólu?

9. Rada 2012: Gwiazda
zawsze mieć nadzieję. Nieważne jak jest - wierzyć.

10. Nowe perspektywy, możliwości; rycerz kijów
znowu podróże, wyjazdy. Chyba za każdym razem nowe miejsca.

11. Kwintesencja wróżby (wylosowałam, a nie liczyłam) - Eremita
tak czy siak będę samotnikiem. Coś jak samotność w tłumie
Obserwuj wątek
    • mrgodot Re: Prognoza na 2012 rok 13.12.11, 22:05
      krolowa.mieczy napisała:

> 1. Karta 2012 (klimat roku, przesłanie)- Diabeł
      > 2. Najważniejsze wydarzenie: 8 monet
      > 3. Co mnie czeka w sferze osobistej: Mag
      > 4.Co mnie czeka w sferze zawodowej: 3 kijów
      > 5. Co mnie zaskoczy, czego się nie spodziewam: as kijów
      > 6. Jak podsumuję 2012- Kapłanka
      > 7. Co odejdzie ode mnie: Koło
      > 8. Co ze mną zostanie: Sprawiedliwość
      > 9. Rada 2012: Gwiazda
      > 10. Nowe perspektywy, możliwości; rycerz kijów
      > 11. Kwintesencja wróżby (wylosowałam, a nie liczyłam) - Eremita

Ja bym spojrzała na Diabła jako przestogę przy radzie, którą daje Gwiazda. Żebyś tkwiąc w przeszłości, w jakichś obietnicach czy wyobrażeniach, któe cię ograniczają nie przegapiła nowych możliwości, które pokazuje Gwiazda i 3 Buław i As Buław - może właśnie w sferze zawodowej otwiera się przed tobą nowa perspektywa, nowe możlwiości i to przy pracy na umowę - Sprawiedliwość mówi o konkretnych, ustalonych zasadach. Jeśli Koło Fortuny odchodzi to może właśnie odchodzić cykliczność a raczej zmienność pracy i na jej miejsce pojawi się coś bardziej stałego. 8 Monet to praca ale taka wykonywna codziennie, bardziej w ustalonym miejscu, od początku, coś nowego co pochłania czas. 3 Buław niekoniecznie oznacza podróżowanie w tę i z powrotem. Może oznaczać przejście w inne miejsce, inny rodzaj pracy ale też na umowę.
      Zastanawia mnie Rycerz Kijów bo on pokazuje często podróże i zmianę miejsca, ale może przestaniesz się tak tułać po 3 miesiące i znajdziesz coś bardziej stałego. Może wiosną, w znaku Barana - 3 i As Buław to początek wiosny. W każdym razie zwróć uwagę na szczęśliwe zbiegi okoliczności, takie trafienia, nagłe olśnienia, może jakieś ogłoszenia. Gwiazda coś tam w perspektywie ci otworzy więc nie przegap swojej karty-bramy. W sensie zawodowym to może być naprawdę obiecujący rok ale ten Diabeł straszy.
      Mag w sferze osobistej też zapowiada coś nowego - jakaś fascynacja. Ale tu dużo zależy od ciebie. Działasz albo patrzysz. Mag lubi działanie ale też to może byc jakis czaruś od obietnic. Może to ostrzeżenie żebyś nie została jak ta Kapłanka, która z lęku coś przoczy ale też uważaj na Diabła - może chcieć Kapłankę naciągnąć, wykorzystać i potem będzie żal. W sferze osobistej radziłabym zachować dużą ostrożność a w zawodowej wygląda to lepiej. Tu raczej zbytnia ostrożność mogłaby prowadzić do przegapienia szansy.

Nie wiem jak w tym kontekście podejść do Eremity bo niekoniecznie jest tu kwintesencją. Eremita wraca po swoich śladach. Żeby nie było tak, że pójdziesz i wrócisz. A może znowu uwaga i ostrzeżenie żeby przemyśleć ale się nie wycofywać.
      • krolowa.mieczy Re: Prognoza na 2012 rok 15.12.11, 08:50
        Jeśli chodzi o 8 monet to miałam wrażenie rutyny i powtarzalnych czynności każdego dnia. Gdy napisałaś o końcu tułaczki, to ma to sens: odchodzi Koło, zostaje coś pewniejszego. Być moze.
        Poza tym gdybym jakimś cudem znalazła tutaj pracę płatną tak jak zagranicą to nie ma co się zastanawiać, a zostawać. Tylko to rzeczywiście musiałby być cud.
        Zresztą nie neguję niczego, co napisałaś, bo wszystko się moze zdarzyć. Tym bardziej, że tyle WA!
    • nielaik Re: Prognoza na 2012 rok 14.12.11, 16:43
      krolowa.mieczy napisała:

> Postawiłam sobie karty. Zaskoczyly mnie przeważającą ilością WA.
      > Druid Craft
      > ]
      >
      > pracuję gdzie pracowałam, zwiazana umowami i zobowiązaniami z poprzednich la
      > t

Co nie oznacza, że jak się coś lepszego nie pojawi na horyzoncie, masz nie skorzystać. Nie ma sensu się poświęcać i trzymać zobowiązania, bo trzeba dociągnąć do końca.

> praca; na początku kwietnia wygasa mi kontrakt i sądzę że przedłuzę; firma t
      > eż

Nie ma stresu w pracy. Dni są przewidywalne. Masz zajęcie i źródło dochodów.

> Zaskoczenie. Maga traktuję jak jakiegoś "dobiegacza", bo na stałe nie ma moż
      > liwości. Choć na razie nic nie wskazuje na pojawienie się w moim życiu kogokolw
      > iek. Nie mam czasu po prostu.

Ktoś wywiera na ciebie wpływ. Może być miło, ale trzeba uważać. Zachować głowę, czujność, nie mniej korzystaj z tego, że dają ci bombonierki.

> Wyjazdy; życie na walizkach. Nawet nie trzeba się wysilać z interpretacją
      > ]
      Na pewno w pracy z ludźmi będzie wesoło. Można sobie pozwolić na luźniejszą atmosferę, ogólnie ludzie się lubią, praca z przyjemnością. Figlarny zespół.

> Nie wiem. Może ma to zwiazek z Magiem, moze dostanę jakąś propozycję pracy m
      > imo ze nie szukam?

Romans może cię zaskoczyć, albo dobry kochanek.

> zawsze mieć nadzieję. Nieważne jak jest - wierzyć.
      W Thocie pisaliśmy o tej karcie jak o Wodniku. Niezależność. Czy się to komuś podoba, czy nie, czy masz, rację, czy nie masz...nie jedz sałatki jeśli nie masz na nią ochoty, siadaj na fotelu babci, jeśli masz chęć. Łamanie zasad, nie przejmowanie się głupimi przepisami. Wolność, swoboda. Nawet jeśli Diabeł z Magiem zrobią, Gwiazda go przyjmie, ale nie ugnie się pod presją rewanżu. Dałeś, wzięłam, jak liczyłeś na coś więcej, trzeba było nie kupować. Mrużysz oczy jak Eremita, który kiwa głową nad pokrętnym tokiem myślenia.

> znowu podróże, wyjazdy. Chyba za każdym razem nowe miejsca.
      Gorliwość i zapał.

> tak czy siak będę samotnikiem. Coś jak samotność w tłumie
      Eremita w otoczeniu kart, które masz to niekoniecznie samotność. Ja bym tego tak nie nazwała, ponieważ w rozkładzie pojawił się as buław, 3 buław, Mag i Diabeł. Na pewno z jednym osobnikiem masz szansę na romans, powinien być dobrym kochankiem.
      Eremitę miałam na ten rok. W pozytywie odcinasz się od ludzi: nie masz ochoty wysłuchiwać wszystkiego tego co do ciebie mówią, bo wiesz, że część informacji to zaśmiecanie umysłu.
      Myślisz, a jaki sens ma to lub tamto, czym się ludzie przejmują. Filozoficzne podejście, ale jest to filozofia praktyczna. Skoro wszyscy kradną, to ja też mogę, bo bicie piany i nawoływanie do porządku nic nie daje. Niech się inni męczą w przeprowadzaniu rewolucji.
      Bycie obserwatorem, nie wciąganiem się w rzeczy, które cię nic nie obchodzą. Przynajmniej ja tak miałam w tym roku.

• krolowa.mieczy Re: Prognoza na 2012 rok 15.12.11, 08:52
        Fajnie napisałaś o Gwieździe i Eremicie. Do głowy mi nie przyszło. smile
        No i rzeczywiście w tych moich kartach jest więcej optymizmu i luzu (oprócz Diabła) niż wcześniej.
    • iza1982d Re: Prognoza na 2012 rok 14.12.11, 17:27
      Witam, pozwolisz że także spojrzesmile

krolowa.mieczy napisała:

> Postawiłam sobie karty. Zaskoczyly mnie przeważającą ilością WA.
      > Druid Craft
      > ]
      >
      > pracuję gdzie pracowałam, zwiazana umowami i zobowiązaniami z poprzednich la

Tak diabeł krępuje, nie mamy wyjścia. A skąd wiesz, że to będzie uwiązanie w sprawach zawodowych, no chyba, że spojrzałaś na kartę 8 monet.
      Ja bym zinterpretowała to chyba tak: rok pokus wink
      > t

>
      > praca; na początku kwietnia wygasa mi kontrakt i sądzę że przedłuzę; firma t
      > eż

Też tak myśle, ze sprawy zawodowe będą poruszone.
      >
      > Zaskoczenie. Maga traktuję jak jakiegoś "dobiegacza", bo na stałe nie ma moż
      > liwości. Choć na razie nic nie wskazuje na pojawienie się w moim życiu kogokolw
      > iek. Nie mam czasu po prostu.

Będziesz zabiegana, aktywna, nowe możlwości.

>
      > Wyjazdy; życie na walizkach. Nawet nie trzeba się wysilać z interpretacją

Ja myśle, że zrobisz krok naprzód.

> ]
      >
      > Nie wiem. Może ma to zwiazek z Magiem, moze dostanę jakąś propozycję pracy m
      > imo ze nie szukam?

wink nowy związek badz jakieś zadowolenie.
      >
      > 6. Jak podsumuję 2012- Kapłanka
      > wiadomo; nie trzeba się rozwodzić

Nauka, rozwój, , wyciszenie, łono natury.
      >
      > 7. Co odejdzie ode mnie: Koło
      > Koło pojawiło mi się w prognozie na 2011 na pozycji "czego się nie spodziewa
      > m". Myślę, że wiem co to może być: cykl się zamknie jeśli rzeczywiście w najbli
      > ższy czwartek pójdę na spotkanie z pewnym mężczyzną.
      > Poza tym na Koło nie ma się wpływu, a jeśli ono ma ode mnie odejsć to poczuję
      > wreszcie że dzierżę w ręce ster włąsnego życia.

Hmm, może coś niestabilnego.
      >
      > 8. Co ze mną zostanie: Sprawiedliwość
      > Nie wiem. Nie mam żadnych pozaczynanych spraw sądowych, żadnych niewyjaśnion
      > ych spraw w urzędach. Moze chodzi o mój włąsny stosunek do życia: uczciwośc do
      > bólu?

Ups sprawy urzędowe wink
      >
      > zawsze mieć nadzieję. Nieważne jak jest - wierzyć.

Też tak myśle.

>
      > znowu podróże, wyjazdy. Chyba za każdym razem nowe miejsca.

Albo jakiś namiętny adorator wink
      >
      > tak czy siak będę samotnikiem. Coś jak samotność w tłumie

Okresy samotności, pójscia w odosobnienie. Iza.
      >
      >
      • krolowa.mieczy Re: Prognoza na 2012 rok 15.12.11, 08:54
        Z nowym związkiem jestem sceptyczna. Obiektywnie rzecz biorąc nie ma szans tzn z dzisiejszego punktu widzenia.
        Dzięki, o reszcie podobnie myślę.
    • nielaik Re: Prognoza na 2012 rok 16.12.11, 13:04
      Diabeł ma różne oblicza. Może ktoś od ciebie wyciągać informacje i chcieć je wykorzystać. Wszystko może wyglądać na niby zbieg okoliczności ale nim nie będzie. Składanie propozycji nie do odrzucenia, kuszących propozycji. Pozytyw to na pewno cwane rozwiązania różnych spraw. Tak ci doradzą w podatkach, że nie zapłacisz ani grosza. Jednak, w radzie wyszła Gwiazda, dlatego na tego Diabła trzeba uważać. Wystarczy zachować niezależność, trzasnąć drzwiami, wyjść po angielsku, czy jak tam wolisz i robić swoje. Gwiazda-Aquarius, ten znak ma to do siebie, że nie kłóci się bez sensu, nawet jeśli ma się na to wielką ochotę. Siłowania dla kobiet w piątek wieczorem zamknięta, bo tak. Ale ty i tak przyjdziesz, bo wiesz, że znajomy kolega ci otworzy i nie będziesz mieć żadnych problemów. Więc po co się kłócić, jak i tak wyjdzie na twoje.
      8 monet, może będziesz chciała coś upiększyć?
      Mag i as kijów, możesz odkryć, że dobrze ci idzie zarządzanie. To wygląda na róbcie według mojej woli. Coś twórczego, nowego. Witalności w tym roku nie powinno zabraknąć. Dodatkowe doładowanie. Postawienie na siebie, własny rozwój. Czymś możesz zwrócić na siebie uwagę.
      Sprawiedliwość, rozstrzygnięcie wszystkich niewyjaśnionych spraw i zapieczętowanie ich. Zagadki mogą się same rozwiązywać. Z czym był do tej pory problem, teraz pozostanie postawiona kropka nad i. Mnie ta karta pokazuje też dźwięki, informacje. Na Druid Craft jest sowa. Wiadomości te mogą ci się kiedyś przydać.
    • krolowa.mieczy pytanie za sto milionów 17.12.11, 18:06
      Czy ktoś z was widzi w tych kartach dziecko? Znaczy moją ciażę i dziecko?
      I proszę was piszcie szczerze, bo tylko na takich odpowiedziach mi zależy smile
      • baba_potwor Re: pytanie za sto milionów 17.12.11, 18:21
        Bo ja wiem https://s19.rimg.info/d8eb5f1670eb08a46c247eb5d575be26.gif Może ten Diabeł, jeżeli ciąża niechciana? Bo poza tym z tych akurat kart jakoś mi dziecko nie wychodzi.
        • krolowa.mieczy Re: pytanie za sto milionów 17.12.11, 18:33
          Chyba Cię ucałuję! kiss kiss kiss
          smile
          • baba_potwor Re: pytanie za sto milionów 17.12.11, 20:53
            Dziękuję, cieszę się, że sprawiłam Ci radośćsmile.
      • czu-jka Re: pytanie za sto milionów 17.12.11, 22:17
        Moim zdaniem nie widaćsmile
        • krolowa.mieczy Re: pytanie za sto milionów 17.12.11, 23:47
          Ciebie też ucałuję kiss kiss kiss
          smile
    • algaria Re: Prognoza na 2012 rok 17.12.11, 19:41
      Dziecka, nie widzę ale masz karty romansu big_grin - diabła, maga, asa buław big_grin
      • nielaik Re: Prognoza na 2012 rok 18.12.11, 09:34
        Nie. Pamiętaj, że zostaje ci Sprawiedliwość. Ostoja przytomności, rozumu, także możesz poszaleć, ewentualnie gdzieś pończoszki zapodziejesz.
        • krolowa.mieczy Re: Prognoza na 2012 rok 18.12.11, 10:28
          Oby tak było jak piszesz! smile
      • krolowa.mieczy Re: Prognoza na 2012 rok 18.12.11, 10:27
        algaria napisała:

> Dziecka, nie widzę ale masz karty romansu big_grin - diabła, maga, asa buław big_grin

Ciekawe kiedy na ten romans znajdę czas? Przecież trzeba kogoś najpierw poznać, spotkać się kilka razy itd. A z góry wykluczam Niemców (nie moja bajka)!
        • nielaik Re: Prognoza na 2012 rok 18.12.11, 15:19
          A wiele to trzeba asowi buław żeby się rozgrzał?smile
          W pociągu kogoś poznasz, wpadnie w oko. Na imprezie u Niemaca, może być też ktoś ciekawy.
          Ale rozumiem twoje niedowierzanie. Ja też mam karty, które mówią o spotkaniu kogoś. 10 denarów już zaczynałam interpretować jako romans, pociąg do budynku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka