czu-jka 11.01.12, 11:36 W jakich sytuacjach pojawia się ta karta? Jakie macie doświadczenia z nią? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
algaria Re: 7 mieczy 11.01.12, 11:48 Kiedy coś nie jest w pełni uczciwe - jest to karta oszustwa ( ktoś Ciebie , Ty kogoś ale także oszukiwanie samego siebie - czyli wmawiania sobie że jest dobrze kiedy nie jest) Karta która pozostawia po sobie niesmak przygnębienie - np mi wyszła jako główna karta atmosfery sylwestra - i byłam smutna płaczliwa rozdrażniona niezdecydowana (np w co się ubrać) Potem dowiedziałam się że przez towarzystwo byłam obgadana i wyśmiana - zrobiło mi się przykro i czułam niesmak do całej imprezy. Karta 7 mieczy Królowej pokazała się jako osoba która zna języki Myślę że to też jest rozmowa, może być nieprzyjemna, niemiła. Karta generalnie nie zbyt sympatyczna Odpowiedz Link
czu-jka Re: 7 mieczy 11.01.12, 13:08 Dzięki Algario. Nie lubię Mieczy, 7 pojawia mi się w odniesieniu do jednej sytuacji i ciekawa bylam jak sie sprawdza u Was. Odpowiedz Link
zainteresowany1977 Re: 11.01.12, 15:56 Kłamstwo, podstęp, manipulacja, pozór jeśli chodzi o język (wypaczenie prawdy), możliwa fałszywa osoba, konieczność zachowania uważności, karta ostrzeżenia przed oszustwem i przestrogi przed manipulowaniem informacją, symbol świadomego działania w celu odwleczenia spraw. W rozkładach partnerskich może oznaczać nieuczciwość. Odpowiedz Link
zainteresowany1977 Re: 11.01.12, 15:57 Przeszkody natury formalnej, które ktoś mógł celowo wywołać. Odpowiedz Link
algaria Re: 11.01.12, 18:35 To karta zdrady - albo kłótni pary na imprezie: o flirty za długi taniec itd czyli nie całkowitą zdradę a tylko tego że druga strona jest zazdrosna Odpowiedz Link
kajkatarzyna77 Re: 12.01.12, 09:21 7 mieczy pojawia się mi też w sytuacji gdy za pomocą wykrętów wycofuję się z niewygodnej dla mnie sytuacji. Odpowiedz Link
zainteresowany1977 Re: 12.01.12, 10:06 Nie kumam, pokazuje Ci się gdy za pomocą wykrętów wycofujesz się ze złej sytuacji?, co czym kieruje?, to co czytasz Twoim zachowaniem czy to co czynisz odczytujesz w wyciąganych kartach? Odpowiedz Link
anna151sx A w myslach, sercu... 12.01.12, 11:09 nadal jest T. (Waga). Oboje jestesmy 9. Oboje dwukrotnie owdowielismy (tylko nie pytajcie co ja robilam tym mężom, raczej co oni sobie i mnie robili...). On bardzo kochał te druga żonę, pierwsza zapewne też. Już o niego pytałam kilka miesiecy temu i stwierdziliscie, że jest mozliwość związku. Zeciu radził mi z nim przebywać Ale jak, jeśli on ciągle jest w delegacji. Jak zjeżdża do siebie, to jest wykonczony i zapewne nie mysli żeby pokonac jeszcze kolejne 50 km. Miało to sie zmienic od stycznia, bo firme miał przekazac synowi, ale jakos o tym nie slychac... Czy on w ogole ma jakies plany w związku ze mną? Co mysli Ja/On 10 denarow/Słońce Co czuje? 8 pałek/Sprawiedliwość Co pomaga w stworzeniu związku? Głupiec Co przeszkadza? 7 pałek Wspolna karta 3 kielichow Przyszlosc Mag; Gwiazda; Zawieszony To ja zdecydowanie więcej myslę o stworzeniu zwiazku. jawi mi się on jako wspolnota pełna ciepłych uczuć, harmonii. On chyba raczej mysli o cieplej relacji. Ja mam ciagle klopoty z wyborem dalszej drogi, z powodu jego zawieszenia czuje sie na rozdrozu. Przy nim Sprawiedliwosc, może ciagle rozważa POPRZEDNI zwiazek, albo chce swoje sprawy zawodowe uporzadkowac? Co pomaga? Swiezosc uczuc? Mysl o nowej drodze? Moj optymizm i (co tu kryc) naiwnosc? Przeszkadza: to czlowiek majetny, ale uwiklany w skomplikowane rodzinne interesy - może nie umie sie wyrwac z tych ukladow, albo nie chce? Wspolna karta - 3 kielichy - może on szuka tylko sposobu na mile spedzenie czasu? Przyszlosc: Nie wiem, czemu Zawieszony jest na koncu? To "zawieszenie" jest teraz. Jest tez Gwiazda, ktora opiekuje sie nami, jest Mag, czy on za dużo nie kombinuje. Moje ogole wrazenie jest takie: to czlowiek samotny, pracoholik. Ja jestem na dalekim marginesie jego zaintereowania. U mnie jes inaczej- zawladnął moja wyobraznia. Co o tym sadzicie? Odpowiedz Link
kajkatarzyna77 Re: 12.01.12, 18:33 7 mieczy pokazała mi się jako przebieg sytuacji, kiedy ktoś po prostu mnie bezczelnie wykorzystywał, a ja nie umiałam się obronić. Jedynym rozwiązaniem, aby jej nie obrazić był po prostu wykręt. Wiem, że brak mi doświadczenia, zapisuję swoje interpretacje i sprawdzam czy w jakimś stopniu w ogóle trafiłam. Odpowiedz Link
anna151sx Re: 12.01.12, 19:45 To ja już nic nie rozumiem... Ten post miał być w wątku energiama, ktora to energia zapraszala i obiecywala, ze powrozy. Tymczasem ten watek zniknął Wiec zawiedziona utorzylam swoj. Tymczasem on sie nagle pojawil w dziwnym miejscu Wybaczcie proszę... Odpowiedz Link
nielaik Re: 13.01.12, 16:04 7 mieczy jej kłamstwo, które opiera się na prawdzie. Tylko, że prawda jest wypaczona, przejaskrawiona, przeinterpretowana, z dodatkiem małej garści informacji nieprawdziwych. Trzeba kawałek po kawałku, nazywać sztuczki zawarte w kłamstwie, przytaczać dane i dopiero wówczas można odetchnąć z ulgą, że udało się wszystko wyprostować. Ta karta może też oznaczać osoby, które nie są złe, kłamliwe na co dzień, ale bywa że wykorzystują swoją reputację, rzetelność po to aby ten raz, czy dwa ktoś uwierzył w coś, co prawdą nie jest. Odpowiedz Link
kajkatarzyna77 Re: 13.01.12, 16:17 Dokładnie tak właśnie jest. Osoby takie na dodatek gdy zwietrzą, że można kogoś wykorzystać- za jakiś czas uderzają ponownie. Prawda jest tak wymieszana z fikcją- że nie wiemy jak mamy właściwie zareagować. Odpowiedz Link
lisander.esq Re: 7 mieczy 13.01.12, 23:13 Podobno nie wrozy tez dobrze interesom i sprawom zwiazanym z prawem gdy sie pojawia w rozkladzie. Odpowiedz Link
mrgodot Re: 7 mieczy 14.01.12, 16:36 Często mi wypada kiedy mam do zrobienia tłumaczenie więc po prostu przekładam na inny język i nic złego z tego nie wynika. Czasem trzeba pokombinować jak ładnie ująć w słowa coś co brzmi dobrze w oryginale a tłumaczenie słowo w słowo nie oddaje głębi. Odpowiedz Link