Dodaj do ulubionych

rycerz mieczy

08.08.12, 12:47
wczorj miałam jako karte dnia i w sumie nic takiego sie nie działo .... do czasu..otozjuz samym poznym wieczorem nastapila ostra wymiana zdan wink
wiec rycerz mieczy pokazał sie jak zwykle, czekałam na to co takiego sie wydarzy bo jakos tego rycerza nie bylo widac a tu prosze jednak smile
Obserwuj wątek
    • czu-jka Re: rycerz mieczy 08.08.12, 18:13
      Nie lubię tego Rycerza.Sieje zamęt i wali słowem. Choć Król Mieczy jest podobny.
      • asia.33 Re: rycerz mieczy 08.08.12, 19:10
        tak z ty ze Krol Mieczy przypomina Cesarza bo jest wyniosły i taki "odgórny"
        natomisst rycerz mieczy "jedzie" bez opamietania - opamietanie przychodzi po fakcie
        rycerz najpierw mówi póxniej mysli
        krol mieczy wie co mówi, cesarz tez ich uwagi sa przemyslane i wynikaja z pozycji spolecznej lub stanowiska , władzy , natomiast rycerz mieczy moze byc kazdy kto w emocji plecie co slina na jezyk przyniesie
        • independency.today Re: rycerz mieczy 08.08.12, 19:23
          Ja rycerza mieczy lubię, bo przynosi energię, oczyszcza atmosferę. Iskrzy, jest dużo ognia, ale bez bolesnych konsekwencji. Król jak coś walnie, to zranić mocno potrafi, ale rycerz wnosi ożywienie i obiecuje radość z kontaktu. Król to zdecydowanie większy kaliber.
          A teraz mam pytanie odnośnie kart dnia- otóż od poniedziałku wyciągam same "grubasy": w pon. Śmierć, wczoraj Koło, a dziś Wisielca i z tych 3 tylko Zawieszony pasuje, bo ja mam od poniedziałku straszny niż, zdołowanie, ale takie mega- w stylu, co dalej z moim życiem będzie, dlaczego faceci są tacy okropni, itd. Asia, może Ty napiszesz, czy to możliwe żeby karta dnia pokazywała coś, co się dzieje poza mną, za moimi plecami, a ważne jest dla mnie, tylko wyjdzie później?
          • czu-jka Re: rycerz mieczy 08.08.12, 19:31
            Dziewczyny, a myślicie, że taki Rycerz Mieczy to żałuje swoich słów. Tzn, że zawali a później się zastanawia? Czy raczej powie i mknie dalej na swoim rumaku nie myśląc nad tym co się stało?
            • independency.today Re: rycerz mieczy 08.08.12, 19:48
              Tak, rycerz ma sumienie, mocno go rusza. Król jest bez skrupułów i litości
              • misboaa Re: rycerz mieczy 19.10.15, 15:50
                Byc moze ma sumienie i zastanowi sie nad tym co zrobil ale po fakcie. Ja ochlonie i nie jest vjuz Rycerzem Mieczy. Dzika furia nie ma hamulcow.
              • zorbeczka Re: rycerz mieczy 27.12.16, 19:00
                Rycerz orientuje się po fakcie, że zbyt pochopnie machał mieczem, co nie znaczy że jest skory do przeprosin, bo co to, to nie smile prędzej odwróci kota ogonem i zwali winę na drugą osobę smile
            • asia.33 Re: rycerz mieczy 08.08.12, 19:53
              czesto żałuje ale to zalezy kto mówi i co ludzi laczy , ja mam nieustannie rycerza mieczy miedzy moim a mna gdy tylko jestemy na odległosc
              z tym ze moj przyznje sie do błedu ale po dłuuuugim czasie i tez nie da na siebie winy całej zrzucic
              ja tez mam tu swoj udział , po prostu jestem bezwzgledna gdy mnie ktos sprowokuje i zasłuzy nigdy nie wszczynam bez powodu ale jak sie rozpeze to nie panuje nad słowami (rycerz jak z obrazka)
          • bluszczyk.kurdybanek Re: rycerz mieczy 08.08.12, 20:52
            Nie wiem jak Ty, ale ja zaczęłam spisywać karty dnia a także karty na "mniejsze" wydarzenia (np pół dnia na plaży z dziećmi, większe zakupy). Czasem ciągnę też karty z intencją aby pokazały mi mój dzień, to robię wieczorem. I zauważyłam, że dużo trafniej jest, kiedy ciągnę kilka kart na dany dzień, szczególnie, jeśli robię kilka znacznie różnych od siebie rzeczy (np. ranek mam "zwykły", ćwiczenia z dziećmi, śniadanie, sprzątanie, przygotowywanie obiadu a potem idę do lekarza a wieczorem spotykam się z koleżanką) ale każda z nich jest ważna i "odrębna" od innych spraw danego dnia. No i zapisuję sobie też pytania, jakie zadaję, bo dla mnie jest różnica między "Pokaż mi proszę jak wyglądać będzie mój dzień" a "Na co mam zwracać dziś szczególną uwagę" "Jaką lekcje niesie dla mnie dzisiaj życie". Wolę chyba zadawać pytania typu drugie czy trzecie, bo dostaję wtedy podpowiedź, co robić, na co zwracać uwagę, na czym się koncentrować a nie tylko informację, że będzie tak a tak.
            Te karty które ciągnę wieczorem to z pytaniem w głowie "Pokaż mi mój dzień", bywa, że więcej niż jedna, np. "Pokaż mi mój dzień do południa" "Pokaż mi wizytę u E."
            No ale ja początkująca jestem, mogę coś przekombinowywać wink
            • asia.33 Re: rycerz mieczy 08.08.12, 21:17
              no ja robie identycznie
              mam kalendarz formatu zeszytu i codziennie sobie ciagne karty
              i dzisiaj miałam
              wieża ( sprawiedliwosc, 8monet)
              no i wieza to budynek-mieszkanie, sprawiedliwosc i 8 monet ocena przez Pania zainteresowan kupnem mojego mieszkania i 8 monet wiadomo oj trzeba zrobic remoncik - czyli duzo dobnych prac
              ale sedno wiezy jest jak nic... juz kilk razy mi sie pokazała wieza jako mieszkanie, dom
              lepiej wiec pokazac nie mogły
              • independency.today Re: rycerz mieczy 09.08.12, 06:57
                Macie rację, że podstawa to skupić się na pytaniu, nawet do jednej karty. Ja ciągnę kartę dnia rano, zaraz po obudzeniu i przyznam, że nie zawsze jestem skupiona i skoncentrowana. Problem też polega na tym, że jak widzę AW, od razu spodziewam się wielkich wydarzeń. Tymczasem Śmierć w poniedziałek to po prostu mój pierwszy dzień w pracy po urlopie
      • zorbeczka Re: rycerz mieczy 27.12.16, 18:57
        Nie, nie jest podobny, król mieczy to zupełnie inna energia od niestabilnego bądź co bądź rycerzyka.
    • coill Re: rycerz mieczy 11.08.12, 12:28
      w sumie, to ja nie lubie tego rycerza uncertain
      • misboaa odświeżam 27.12.16, 15:54
        smile
        • zorbeczka Re: odświeżam 27.12.16, 19:05
          Tak, tylko że nie jestem zwolenniczką opierania teorii na tylko jednej kracie, więc dla mnie losowanie karty(jednej) z pytaniem o cały dzień to głupota, bo i tak niczego konkretnego się nie dowiemy. Zamiast prowadzić te swoje dzienniczki spróbujcie z kartą pomedytować, a zobaczycie jakie ciekawe rzeczy/obrazy/sny mogą wpaść do głowy i jak może to rozwinąć wasze postrzeganie karty. Oglądajcie dokładnie swoje karty, obrazy na nich, ze szczegółami,zawsze można znaleźć coś ciekawego.
          • misboaa Re: odświeżam 28.12.16, 21:25
            Te dzienniczki są bardzo dobrym punktem wyjścia ponieważ uzupełniają wiedzę zawartą w książkach. Ich największą wartością zaś jest to że opisywane sa w nich praktyczne doświadczenia wróżących. Oczywiście, że jedna karta nie da odpowiedzi na złożoną sprawę, ale ważnym słowem z którego zbudowane jest zdanie.
            Mnie zaciekawiło to co mówiłaś w innym wątku, że pokazał osobę inwigilującą forum internetowe, z tego względu, że jest to karta dość silna, dlatego pytałam jaki charakter miało to inwigilowanie. Podejrzewam, że w tym zawarł się sens RMi. bo to nie jest zwykłe zaglądanie.
    • beata25_84 Re: rycerz mieczy 30.12.16, 02:59
      Rycerz mieczy, to albo awantury, albo przemieszczanie się - dłuższe podróże - tak zapamiętałam ta kartę gdy losowałam karty dnia przez dobre ładne kilka miesięcy dzień w dzień.
    • beata25_84 Re: rycerz mieczy 30.12.16, 03:00
      Małe sprostowanie - awantury nie takie jak np.przy 5 Mieczach, bardziej to agresja słowna, chamstwo ze strony mężczyzny.
      • donbas Re: rycerz mieczy 04.01.17, 22:21
        Rycerz mieczy to taka karczemna awanturka. Nie ma co porównywać do 5 mieczy, które tną serce i ciało. Przy 5 mieczach możesz czuć się jak przejechana przez czołg. z Rycerzem mieczy to można jeszcze próbować wdać się w pyskówkę a z 5 mieczami trudno. Przy 5 mieczach tracisz argumenty bo 5 mieczy wciska cię w ziemię. 5 mieczy taka żmija co dziury nie zrobi a krew wypije.
        • lola1104 Re: rycerz mieczy 04.01.17, 23:05
          donbas a co oznacza gdy pytam co on ma w glowie jesli chodzie o mnie i wychodzi rycerz mieczy ?
          • donbas Re: rycerz mieczy 05.01.17, 14:01
            Zależy od tego co jest na karcie. Biorąc pod uwagę moją talię to powiedziałabym, że jestes dla niego inspirującym źródłem do różnych niekoniecznie grzecznych przemyśleń. On jak blyskawica chciałby przelecieć (może i Cię nawet) przez tę znajomość. Co nie musi oznaczać, że przelecieć i zostawić. Raczej chciałby ujarzmić może.Nalozyć "zlote wędzidło". U mnie w talii rycerz mieczy pędzi w chmurach na Pegazie i trzyma go dośc mocno w ryzach. Złote wędzidło też jest. Dlatego tak mi się skojarzyło z ujarzmieniem Pegaza. Chętnie też pewnie ten Pan by sobie z Tobą błyskotliwie porozmawiał ( wszak powietrze na tej karcie aż kipi) lub jeśli to już bliska zażyłośc to chętnie mu sie z Tobą dyskutuje na różne tematy. Taka dość intensywna i "powietrzna" znajomość mi się jawi. To znaczy nie tylko porywy serca ale też umysłu.
            • lola1104 Re: rycerz mieczy 05.01.17, 14:35
              dziekuje za wpis. bardzo ladny. wlasnie mam problem z interpretacja tego faceta..bo wiem na pewno ze mnie lubi i z tym jest okay. natomiast na pytanie co w jego sercu do mnie to wyszly 3mieczy. wiec albo zranienie albo ze duzo mysli albo zdrada mojej osoby
              bo ta karta tak pokrotce ma 3 te glowne znaczenia

jeszcze raz dziekuje za rycerza mieczy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka