Dodaj do ulubionych

prośba o karty

12.08.12, 21:39
W przyszłym roku wyprowadzam się z Polski do Niemiec na stałe, do miasta gdzie obecnie pracuję. Chcę to zrobić na wiosnę. Nie chodzi o wyprowadzkę, ale o pracę. Poruszam się na razie jak we mgle i mam obawy czy znajdę legalną pracę (obojętnie na jaką część etatu). Jak mam tej pracy szukać i w jakiej dziedzinie najlepiej?
Zaznaczam, że nie chodzi o to co robię teraz (bo czasami tarot pokazuje sytuację obecną nie wiadomo czemu), a o to w co celować żeby szybko znaleźć.

smile
Obserwuj wątek
    • anna151sx Re: prośba o karty 12.08.12, 22:57
      W jakiej dziedzinie Królowa mieczy powinna poszukiwać pracy, by te poszukiwania były owocne?
      Z przełożenia Śmierć, 5 kijów, 5 mieczy
      opieka - 3 denary
      usługi-Paz mieczy
      handel-5 kijów
      biurowosc- As denarów
      własna firma - 7 mieczy
      bar, restauracja -3 miecze
      szkolnictwo - Eremita
      hotel - Koło fortuny

Patrząc na karty to ta biurowość wyglada najlepiej, poxniej hotel. A może w recepcji w hotelu?
      • krolowa.mieczy Re: prośba o karty 13.08.12, 17:35
        anna151sx napisała:

> W jakiej dziedzinie Królowa mieczy powinna poszukiwać pracy, by te poszukiwania
        > były owocne?
        > Z przełożenia Śmierć, 5 kijów, 5 mieczy

Przełożenie wygląda zachęcająco tylko 5 mieczy psuje klimat. Smierć wspaniała na zmianę, 5 kijów fantastyczna na rozmowy kwalifikacyjne, a 5 mieczy to moje rezygnacje na starcie z powodu braku poczucia pewności (tak myślę).

> opieka - 3 denary
        kontynuacja tego nie wchodzi w grę. Choć karta naprawdę świetna. Czuję, że tarot pokazał ci syt. obecną.

> usługi-Paz mieczy
        jest ok też. tylko jakie te usługi?

> handel-5 kijów
        powtórzyła sie z przełożenia. najłatwiej znaleźć chyba taką pracę: w dm, rewie, edece, kauflandzie, aldiku itd.
        PS. ostatnio w gazecie czytałam wielką autoreklamę lidla, że ich pracownicy od 1 sierpnia dostali podwyżkę z 10 euro/godz na... 10,50 eur/godz! Zaszaleli! tongue_out

> biurowosc- As denarów
        też ok wygląda. mniej ok niż 3 monety, ale np. biuro podróży mogłoby być.

> własna firma - 7 mieczy
        za dużo formalności w obcym jezyku (7mieczy u mnie to obcy język b. często), zawiłości i problemów.

> bar, restauracja -3 miecze

bardzo prawdopodobne, bo A. chce otworzyć knajpę. Ma swoją wizję, ja mam swoją i może uda się nam jakoś te dwie idee pogodzić. Tylko że ja potrzebowałabym innej pracy - etatu - bo on chce dziecko ze mną (!), a co za tym idzie Kindergeld z etatu jest korzystniejszy.

> szkolnictwo - Eremita
        nie wchodzi w grę - nie mam wykształcenia pedagogicznego - cały eremita!

> hotel - Koło fortuny
        dorywczo, wychodzi fajnie. sezonowo.

Dziękuję bardzo Aniu smile
        Zaraz coś wyślę w podziękowaniu smile
    • krolowa.mieczy Re: prośba o karty 16.08.12, 09:45
      Dopytałam się jeszcze moich kart, tak awansem, żeby pokazały mi miejsce/firmę, gdzie będę pracować w Niemczech. I wylosowałam 4 kijów z rezultatem Maga. A po kilku godzinach Sprawiedliwość z 6 monet.
      I już wiem. Otrzymywałam wcześniej sygnały w rozmowach, ale spychałam je jak najgłębiej i nie chciałam przyjąć w ogóle do wiadomości.
      Otóż nie będę nigdzie pracować, bo A. zrobi mi "niespodziankę" i będę siedzieć w domu z brzuchem. A Sprawiedliwość z 6 monet to kasa z urzędu na dziecko.
      Taka perspektywa nie uśmiecha mi się zaraz na początku...

Nie piszcie o antykoncepcji, plis, bo polski lekarz NIE DA mi hurtowo 4 recept na pigułki mimo moich wyjaśnień dlaczego aż tyle potrzebuję. Nie da i już. A w Niemczech nie należę do kasy chorych więc spodziewana niespodzianka uncertain
      • asia.33 Re: prośba o karty 16.08.12, 13:01
        nie no nie wytrzymam a Ty jak zwykle swoje - przekalulowac i zaplanowac wszytsko pod kontrola wink
        a nie sadzisz ze lepiej stosowac prezerwatywe na czas "sprawdzenia zwiazku" i zdac sie nawet na los , przeciez jesli dobrze pamietam to masz ok 35 lat? Pigułki w tym wieku i przed 1 ciązą nie sa dobrym pomysłem. Prezerwatywa owszem zabezpiecza ale i pozwala w dowolnym czasie z niej zrezygnowac na "rzecz dziecka" i jest zdrowsza i dla ciebie i dla dziecka , coz moze tylko dla Mezczzyzny mało komfortowa ... ale uwazam ze to najleosze wyjscie jednak. I nie ma co kalkulowac i tak scisle planowac. Masz faceta, masz prace on ma tez , spotkaliscie sie jakby na koncu swiata mieszkajc jak pislas 70km od siebie ... jasne ze jakis rozsadek musi byc i nie na zywioł big_grin
        troszke sie usmialam czytajac - jakby pisała nastolatka smile
        pozdrawiam Cie
        • algaria Re: prośba o karty 16.08.12, 13:10
          A kiedy Ty chciałaś rodzić ??-
          • krolowa.mieczy Re: prośba o karty 16.08.12, 15:41
            algaria napisała:

> A kiedy Ty chciałaś rodzić ??-
        • krolowa.mieczy Re: prośba o karty 16.08.12, 15:36
          asia.33 napisała:

> nie no nie wytrzymam a Ty jak zwykle swoje - przekalulowac i zaplanowac wszytsk
          > o pod kontrola wink

A pewnie! Z dnia na dzień się nie zmienię przeca ;P

> troszke sie usmialam czytajac - jakby pisała nastolatka smile
          Niech podniesie rękę ten co lubi prezerwatywy.
          Nie spotkałam. Nie znam.

To on zaczął pierwszy temat dziecka, co mnie wprawiło w osłupienie. I mam rzucić palenie i łykać kwas foliowy. Puściłam mimo uszu.
          A w przyszłym roku "niech się dzieje wola nieba..."
          • asia.33 Re: prośba o karty 16.08.12, 16:21
            hmmm wiec to nie powodód do narzekan Kochana
            facet, ktory o tym wszytskim mysli jest chyba wart zmian i zamiesznania przeciez do tego dązylas, chcialas tez byc zon i matka - pamietam nie wymigasz sie ! big_grin
            no to masz smile
            i nie bierz pigulek bo to naprawde jest ostatnie swinstwo chemiczne , teraz to dobre odzywianko i wiatminki a i Pan A nech łyka kwas w koncu dziecko bierze sie z dwojga a nie tylko z Ciebie samej wink
            jasne, ze niech sie dzieje w koncu o to chodzi by cos sie działo w zyciu a nie stało w miejscu
            a nie ma nic piekniejszego niz Dzidzia i Ukochany yaki widoczek , wiadomo zawsze beda obawy i nigdy nie bedziesz do konca gotowa
            bo to a to praca nie taka, a to mieszkanie za male a to auto do wymiany - te problemy beda czy dziecko jest czy tez nie ma jeszcze , zapytaj sie Algarii to temety bumerangi i kazdy je ma.wink
          • algaria Re: prośba o karty 16.08.12, 16:58
            To nie jest tak że zaplanujesz sobie - rodzę 24 lipca 2015 r o godz 17.30 i już - natury nie zaplanujesz a jak mówi moja mama z ch..em nie ma żartów jak pewnie sama wiesz i jeszcze jedno ja też jestem wyrodną - bardzo wyrodną matką i to mi w niczym nie przeszkodziło wychować dwoje wspaniałych ludzi (no z młodą jest jak na diabelskim młynie - po prostu dostarcza mi większej rozrywki niż jej starszy brat - ale to wspaniała i dobra dziewczyna) - także nie ma co na zapas się przejmować i martwić
      • nielaik Re: prośba o karty 16.08.12, 16:38
        Urząd do spraw imigrantów. Sprawy polskie.
    • krolowa.mieczy Re: prośba o karty 19.08.12, 20:58
      Poradziłam się profesjonalisty.
      Otóż A. nie będzie chciał, żebym pracowała (tak jak się spodziewałam). Będzie mnie zniechęcał i argumentował, że on z łatwością utrzyma nas dwoje/troje (faktem jest, że rzeczywiście zarabia duuużo). Mimo to sama znajdę sobie pracę ale koniec końców zajdę w ciążę. Ma być dziewczynka na przestrzeni 1,5 roku do 2 lat. Na pewno blondynka, bo oby dwoje mamy taki kolor włosów (i oby miała kręcone włosy po mnie smile
      To ostatnie zgadza się z moimi cygańskimi sprzed roku - na 2014 wylosowałam kartę Dziecko dla siebie.

PS
      mam zawiechę na forum bo tęsknie i wszystko boli mnie z tej tęsknoty. i stosuję niedobry erzac czyli shopping uncertain
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka