Dodaj do ulubionych

jak interpretować Tak Ale

05.05.13, 15:11
Witam
Często zadaje kartą bardzo konkretne pytanie używam takiego rozkładu
Wyjmuje koło fortuny pozostałe karty tasuje losuje siedem, które dołączam do koła fortuny.
Mając osiem kart ponownie je tasuje i układam je na 4 kupki. Gdzie każda z nich odpowiada:
Pierwsza : tak
Druga: nie
Trzecia: Tak ale
Czwarta: Nie ale
Jeśli otrzymam odpowiedź TAK ALE lub NIE ALE interpretuje kartę która jest z kołem fortuny. Odpowiedź TAK ALE nie zawsze jest pozytywna tak samo jak NIE ALE nie zawsze jest negatywna.
Przykład
Miałam rozmowę w sprawie pracy zapytałam czy dostanę pracę tej firmie. Odpowiedź była TAK ALE (niestety nie pamiętam jaka była druga karta)
Późnym popołudniem zadzwonił telefon i otrzymałam odpowiedź że: chcą mi zaproponować inne stanowisko niż to na które się starałam – ale w niepełnym wymiarze godzin. Uważam że istotą jest zadawanie bardzo konkretnego pytania.
I teraz moja prośba.
Pytanie:
Czy ponownie zaufać tej osobie
Odpowiedź TAK ALE – Królowa Monet
Nie wiem jak to zinterpretować . Wiem że ta karta symbolizuje kobietę która walczy o swoją rodzinę.
W związku z tym chciałam doprecyzować i wyciągnęłam – Króla Kielichów
On również symbolizuje wartości rodzinne
Czyli tak ale uważać bo dana osoba jest zmienną i jedyną stałą są dla niej wartości rodzinne.
Będę wdzięczna pomoc
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • freya_v Re: jak interpretować Tak Ale 05.05.13, 15:20
      Kojarze ten rozkład z innego forum.. Nie zaznaczyłaś czy osoba o która pytasz to kobieta czy mężczyzna i w jakiej sprawie zaufać uczuciowej czy zawodowej bo to istotne w tej kwestii.
    • anna151sx Re: jak interpretować Tak Ale 05.05.13, 15:20
      Myślę, że ten mężczyzna jest pod przemoznym wpływem tej kobiety, nie podejmie radykalnej decyzji, ostatecznie zrobi tak, jak chce Królowa denarów..
    • 966ania Re: jak interpretować Tak Ale 05.05.13, 19:40
      jest to rozkład pozbawiony sensu, także nie ma co brać znaczeń miejsc na poważnie. KF nie uznaje miejsc mu przypisanych, acz udziela odpowiedzi. Ważne są też karty nad i pod KF.
    • 966ania Re: jak interpretować Tak Ale 05.05.13, 19:49
      Jeśli chcesz to przedstaw cały rozkład - wszystkie pozycje, aby mieć rys sytuacji. Ten rozkład nie jest wiarygodny w kontekście jakim byś chciała, aby był dlatego też moim zdaniem NIE WARTO sugerować się wynikiem przypisanym konkretnej pozycji. KF jest zmienne i nie uznaje stałej, nie można mu przypisać konkretnej pozycji w przeciwieństwie np do Kapłanki, która jest nieruchoma.
    • algaria Re: jak interpretować Tak Ale 05.05.13, 19:49
      Też uważam że ten rozkład jest bez sensu bo labo jest odpowiedź "tak" albo "nie" a nie tak ale nie ale - bo zjadły robale - ale jak ktoś lubi to czemu nie
      • yool125 Re: jak interpretować Tak Ale 06.05.13, 00:19
        Znam ten rozkład, kilka razy go stosowałam z dobrym rezultatem, ale pytałam o możliwosc spotkania...zastanawiałam sie wtedy dlaczego czy zawsze Koło Fortuny ma być Karta przewodnią???A co z innymi problemami?

Co do pytania "tak ,ale..." to jesli pytamy jaka i czy jest szansa?.....no to moze i tak,ale...na przykład musisz sama zadzwonićsmile))albo tak, ale mozesz sie rozczarować...itd.
        Karty nad i pod Kołem Fortuny sa bardzo ważne i nie wolno ich zlekceważyć!
        • 966ania Re: jak interpretować Tak Ale 06.05.13, 01:35
          założeniem tego rozkładu ma być uzyskanie zdecydowanej odpowiedzi adekwatnej do przypisanych pozycji np. czy pan x we wtorek do mnie zadzwoni, albo czy spotkam się z panem x jutro wieczorem.
          KF + 2 buław na pozycji Tak. - brak spotkania, brak telefonu i tyle. Odp: nie zadzwoni, nie spotkam się z przyczyn leżących pod KF ...no a miało być na tak...
          KF jest ruchome dlatego zadanie pytynie typu czy jest możliwe spotkanie zmienia postać rzeczy i idzie w parze ze zmiennością KF - jest współpraca i wtedy tarot odpowie na zadane pytanie zgodnie z pozycjami.

Tak jak kartę Kapłanki używa się aby odkryć tajemnicę - logiczne bo energie się pokrywają, tak w zdecydowanych pytaniach zamiast KF może lepiej jest Maga zastosować...
    • ja-tekla znowu reklama! 08.05.13, 06:08
      uuuu, co za wstyd!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka