Dodaj do ulubionych

Problem zdrowotny!

07.05.15, 18:23

Hej smile Prosze Was o pomoc. Mam problem ze skora, w zasadzie narazie zazegnalam problem, ale kto wie co przyniesie przyszlosc...

Co jest powodem mojego problemu ( w sensie organy, dieta, choroby) ? Rycerz pucharow i 8 pucharow. Wskazowka Mag w negacji. Wypadl mi jeszcze Krol denarow. Piszcie prosze co Wam mysli podpowiadaja, nawet kuriozalne przypuszczenia. Dla chetnych wyciagne rune. Zapytam run, ktora ma Was wspomagac do konca roku. Mozna sobie potem narysowac ja, badz ja to zrobie ;D
Obserwuj wątek
    • carolina-8 Re: Problem zdrowotny! 07.05.15, 19:42
      Mi ten Mag w negacji tak podpowiedział,że jakiś kosmetyk mógł zawinić, może coś zmieniłaś ostatnio?
      ja tak kiedyś miałam, biegałam po dermatologach, mnóstwo kasy żeby zaleczyć, a zapomniałam,że kupiłam nowy balsam do Ciała, który mnie uczulił
      • huit8 Re: Problem zdrowotny! 07.05.15, 19:58
        Brałaś jakieś leki? tabletki? Puchary, popijanie tabletki. Mag to lekarz który coś przepisał, lek na coś innego, ale on może powodować problemy ze skórą.
    • maczlijka Re: Problem zdrowotny! 07.05.15, 22:24
      Rycerz pucharów i 8 pucharów to mogą być emocje bo puchary to emocje właśnie, które kotłują się pod skórą. Sama tak mam, nie wiem dokładnie co wpływa na to moje "uczulenie" ale śmiechoterapia i gilgotanie chorych miejsc mi pomaga. Niestety problem lubi wracać.

Może to być też uczulenie na jakieś płyny, leki czy tabletki jak piszą dziewczyny ale mogą to być też jakieś produkty spożywcze. Coś co się pije - mleko, jakieś soki owocowe, czy warzywne itp.

Mag - może miałaś styczność z jakąś chemią przemysłową, chociaż ten rycerz podaje kielich do picia wiec raczej pozostaję przy opcji napoju..
    • beata25_84 Re: Problem zdrowotny! 07.05.15, 22:57
      sekrety-kart.blogspot.com/2012/01/rycerz-pucharow.html

W zdrowiu
      Może informować o problemach emocjonalnych, uzależnieniu, chorobach układu moczowo-płciowego, chorobach psychicznych, czy trudność w postawieniu jednoznacznej diagnozy.

-----------------

sekrety-kart.blogspot.com/2011/02/karty-pucharow-w-kwestii-zdrowia-zarys.html

PUCHARY To karty naszego samopoczucia i nastroju. Szukajmy informacji dotyczących również naczyń i narządów gromadzących płyny.

Woda odpowiada przede wszystkim za:
      płyny organiczne: hormony, limfę, ślinę, śluz, pot, mocz, nawilżenie błon, soki trawienne

8 pucharów - nadczynność hormonalna, moczenie nocne, częstomocz, oczyszczanie organizmu z toksyn.

-----------------------
      okulta.pl/wrozbiarstwo/item/106-szkolka-tarota-interpretacja-glupiec-mag-lekcja-3

Zrowie fizyczne: Mag oznacza osobę w pełni witalną jeśli oczywiście nie jest odwrócony. Jeżeli zaś pytamy o przyszłości i zagrożenia ze zdrowiem lub mamy do czynienia z odwróconym obrazkiem to ten Atu jest symbolem urazów w obrębie głowy łącznie z wylwem, krtań, słuch, alergię i problemy z mową.

=============
      Trochę poszperałam w necie i udało mi się znaleźć powyższe informacje.

Biorąc pod uwagę te informację stawiała bym na 4 rzeczy:
      - problemy skórne na tle stresu, somatyka
      - jakieś problemy z nerkami, które powodują,że organizm nie jest własciwie oczyszczany z toksyn i w efekcie problemy skórne
      - zachwianie równowagi hormonalnej i w efekcie problemy ze skórą
      - alergia na coś - jedzenie lub kosmetyk

Na początek zastanowiłabym się na Twoim miejscu, czy niczego nie zmieniałam ostatnimi czasy w jadłospisie, czy nie zmieniałam proszku do prania, płynu do kąpieli itp.
      Możesz też zrobić jakieś proste badania moczu, gorzej pewnie z hormonami. Trzeba byłoby poszukać u wujka google zaburzenia jakich hormonów mogą mieć wpływ na wygląd skóry, dopytać się lekarza.
      Jak by wszystko wyszło OK, to trzeba byłoby pomyśleć o zwolnieniu tempa życia i relaksie.

To tyle z tego co mi wpadło do głowy.
      • beata25_84 Re: Problem zdrowotny! 07.05.15, 23:08
        Mag jest wskazówką na głowę i alergię, więc jednak bym stawiała na stresy, albo uczulenie.
        • huit8 Re: Problem zdrowotny! 08.05.15, 01:12
          Może być tak, że leki na alergię powodują zmiany skórne.
          • hanna1985 Re: Problem zdrowotny! 09.05.15, 10:24
            Alergie tez mam ;D Pytalam kart o lojotok, ktory wyleczylam antybiotykiem, ale gdyby powrocil to musze szukac glebiej. Przemyslalam karty i Wasze wpisy i cos mi krzyczy w srodku "limfa, krew, plyny, hormony". Takze w razie czego pedze to przebadac. Dziekuje Wam. Kto zyczy sobie rune, ktora ma go wspierac do konca roku? smile
            • beata25_84 Re: Problem zdrowotny! 09.05.15, 11:16
              Ja poproszę smile
            • carolina-8 Re: Problem zdrowotny! 09.05.15, 12:39
              Ja BARDZO proszę!! smile
            • maczlijka Re: Problem zdrowotny! 09.05.15, 12:47
              No to ja też poproszę smile
              • huit8 Re: Problem zdrowotny! 09.05.15, 16:12
                I ja też smile
                • hanna1985 Re: Problem zdrowotny! 09.05.15, 18:03
                  Haha ok pomagac kocham, ale teraz pytanko mam do Was czy chcecie zrobiona przeze mnie? Cyz tylko wyciagnac, a Wy sobie namalujecie ja? wink
                  • maczlijka Re: Problem zdrowotny! 09.05.15, 19:23
                    Co ty byś Haniu bez nas zrobiła hehe nudziłoby ci się co? wink Ja poproszę tylko o wyciągnięcie smile
                    • beata25_84 Re: Problem zdrowotny! 09.05.15, 20:16
                      Ja poproszę tylko o wyciagnięcie, ewentualnie jakiś obrazek z netu możesz podesłać na beata25_84.1984@o2.pl, to sobie ją przerysuję. smile Mam nadzieję,że przez to mocy wspomagającej nie straci. wink
                      • carolina-8 Re: Problem zdrowotny! 10.05.15, 19:56
                        Ja, tak moi poprzednicy poproszę o wyciągnięcie smile
                        • hanna1985 Re: Problem zdrowotny! 10.05.15, 22:36
                          Ok wink
                          • hanna1985 Re: Problem zdrowotny! 11.05.15, 17:14
                            Carolina - Jera.
                            Beata - Perthro.
                            maczlijka - Jera.
                            huit8 - Thurisaz

• hanna1985 Re: Problem zdrowotny! 11.05.15, 17:24
                              JERA dla caroliny i maczlijki - www.mannaz.pl/?jera,23
                              • hanna1985 Re: Problem zdrowotny! 11.05.15, 17:25
                                Beata www.mannaz.pl/?perdo,25
                                • hanna1985 Re: Problem zdrowotny! 11.05.15, 17:28
                                  huit8 www.mannaz.pl/?thurisaz,14
                                  • hanna1985 Re: Problem zdrowotny! 11.05.15, 17:34
                                    Hejcia! Pytac babeczki mnie gdybyscie nie rozumialy runy ;D Poszperajcie w necie, ja ma ksiazke, ale duzo by pisac!!!
                                    • hanna1985 Re: Problem zdrowotny! 11.05.15, 17:36
                                      Warto tez zajrzec tutaj wink futhark.pl/jera/
                                      • maczlijka Re: Problem zdrowotny! 11.05.15, 18:09
                                        Dziękuję bardzo Haniu kiss
                                      • maczlijka Re: Problem zdrowotny! 11.05.15, 18:28
                                        na tarace są przypowiesci o runach smile
                                        www.taraka.pl/ziemia_run_12_jera
                                        • hanna1985 Re: Problem zdrowotny! 11.05.15, 19:40
                                          Super! To mam lekture wink
                                          • hanna1985 Re: Problem zdrowotny! 11.05.15, 19:43
                                            Czujecie jakies powiazanie z tymi runami?
                                            • carolina-8 Re: Problem zdrowotny! 11.05.15, 23:11
                                              Droga Hanno.. przede wszystkim dziękuję za runę..
                                              Jestem poruszona,myślę,że to nie może być przypadek,że akurat Jera mi przypadła..
                                              Przeczytałam wszystkie wskazane linki, włącznie z piękną przypowieścią i naprawdę mocno mną to wzruszyło..
                                              Czuję że to dla mnie przekaz, ale zastanawia mnie czy chodzi o czekanie na posiany plon, czy ja dopiero mam do zasiać..
                                              muszę przemyśleć i poczytać jeszcze smile
                                              • beata25_84 Re: Problem zdrowotny! 12.05.15, 00:34
                                                www.taraka.pl/ziemia_run_14_perthro Przeczytałam i ja przepowiednie dla siebie. Jak dobrze z niej zrozumiałam, mam poprostu podązać swoją drogą, nie przejmowac się,że czasami jest ciężko, nie poddawać się. Zwłaszcza, że o tej runie jest nawet napisane,że jest porównywana do feniksa, który odradza się z własnych popiołów. Trochę mi się to skojarzyło z ostatnio omawianą przez nas numerologią, gdzie wyszła mi Śmierć - Koło Fortuny i na końcu Głupiec i pamiętam wtedy,że jako skojarzenie napisałam umiejętność odradzania się, w sensie wychodzenia z największych opresji i spadania jak kot na cztery łapy.
                                                Runy, numerologia, tarot to nie przypadek. To działa, chociaż nadal jest poza moim rozumem, w jaki sposób. wink
                                                • beata25_84 Re: Problem zdrowotny! 12.05.15, 00:36
                                                  Co ciekawe runa wyszła też jako wspomagająca dla wróżek, a ja się otatnio bardzo zaangażowałam w tarota. wink
                                            • maczlijka Re: Problem zdrowotny! 13.05.15, 10:55
                                              Moja jest o tym, żeby czekać cierpliwie na żniwa i bardzo pasuje do mojej obecnej sytuacji i w pracy i w miłości. A nawet dosłownie mówi o moich roślinkach na grządkach smile Więc pozostaje mi jedynie uzbroić się w cierpliwość wink
                                • beata25_84 Re: Problem zdrowotny! 12.05.15, 00:18
                                  hanna1985 napisała:

> Beata www.mannaz.pl/?perdo,25

Dziękuję Haniu! kiss
                                  Myslę,że dużo się zgadza z tej runy ze mną futhark.pl/perthro/.
                                  Jak ją mam najlepiej zastosować,żeby mnie wspomagała. Narysować na kartcę i nosić przy sobie? smile
                                  • hanna1985 Re: Problem zdrowotny! 14.05.15, 08:24
                                    Najlepiej na drewienku malym, ale mzoe tez byc na kartce. Jesli chcemy sie czegos pozbyc to wybieramy czas, kiedy Ksiezyc ubywa, a jesli chcemy cos osignac to przyplyw Ksiezyca, jesli utrzymac cos to now. Kadizdelko, swieczka, mozna sie modlic tez do Aniola Stroza, aby napelnil rune i ogolnie zwrocic sie do swiata energii, a i pomyslcie tez o mnie, ja to chodze naladowana ;D Moze byc kartonik, chodiz o to, azeby nie zniszczyla sie np. w portfelu czy torebce.
                                    • beata25_84 Re: Problem zdrowotny! 16.05.15, 01:57
                                      Jak dobrze sprawdziłam, to Księżyc zaczyna przybywać 19 maja (wtorek).
                                      Ta runa z tego co sobie o niej poczytałam, to wzmocnienie pewności siebie, umiejętność kierowania własnym losem, realizacja planów, seksualność, wróżbiarstwo, wygrane, życie zgodne z przeznaczeniem, stabilizacja.
                                      Jak zrobię tą runę we wtorek lub środę, to powinny być te cechy wzmacniane?
                                      Jak długo taką runę nosić przy sobie i co z nią później zrobić - trzeba spalić, zachować?
                                      Z runami jeszcze nie jestem obyta, więc będę wdzięczna za wszelkie wskazówki. smile
                                      • hanna1985 Re: Problem zdrowotny! 17.05.15, 16:49
                                        Rune traktujemy jak swojego przyjaciela. Kiedy mamy klopoty, badz watpliwosci bierzemy ja do reki i ogladamy, medytujemy, rozmawiamy, prosimy o pomoc wszystkich poslancow, ktorzy stoja za ta runa, aby nam pomoc. Dziekujemy runie za wysluchanie, wprzod oczywiscie, a wiec dedykujey jej mysli swoje przyjemne, uczucie milosci, wiersz cyz muzyka, a nawet nucenie ulubionej melodii. Bedziecie czuc, co runa chcialaby, by otrzymac. Jezeli uznacie, ze pewien etap zycia zamknal sie pozytywnie i potrzebujecie innego lub dodatkowego wsparcie (np.zdrowie) mozna nosic dwie owszem, badz podziekowac pierwotnej i spalic ja, oddac zywiolowi powietrza. Wtedy jesli jets taka potrzeba mozna zrobic kolejna smile Mnie wyszla Isa, ryna odcinania. Jeszcze jej nie zrobilam, a juz dziala, w koncu odpoczelam i przestalam myslec o zbenych rzeczach. wink
                                        • beata25_84 Re: Problem zdrowotny! 17.05.15, 22:44
                                          Dziękuję Haniu za podpowiedzi jak obchodzić się z runą.
                                          Czy gdyby się zniszczyła,zgubiła, to można kolejną taką samą namalować, czy jest to sygnał,że nalezy kolejną wylosować, a stara postanowiła odejść ?
                                        • beata25_84 Re: Problem zdrowotny! 19.05.15, 23:31
                                          Zrobiłam swoją runę na kartoniku. Mazałam tak długo,aż mi się efekt kolorystyczny spodobał. W końcu po kilku wariantach, przemalowywaniu, powstała złota runa na czarnym tle.smile Ile mniej więcej czasu trzeba czekać Haniu na pierwsze efekty? smile
    • misboaa Re: Problem zdrowotny! 17.05.15, 20:09
      Widze ze dziewczyny sie rozpisaly wiec pewnie powtorze cos co juz ktoras wczesniej powiedziala ale:
      choc wydaje mi sie to malo prawdopodobne to tarczyca! emocje powoduja zle funkcjonowanie, toksyny musza byc wyrzucane na zewnatrz, byc moze za malo pijesz dobrych cieczy i toksyny nie wyplukuja sie regularnie tylko blokuja a potem wyrzucaja na zewnatrz w nadmiarze.Druga sprawa to odwrotnie - mozesz wyplukiwac witaminy i masz ich braki. Nie wiaza sie w organizmie.
      Trzeba tez szukac wokol narzadow ktore maja lub gospodaruja plynami np:
      watroba zanieczyszczona bo problemy z zolcia.
      I kolejna prozaiczna, ale moze najwlasciwsza: pocisz sie, ale skora tego nie wydala w normalnym rytmie i stad problemy.
      Zacznij od picia wody!
      • hanna1985 Re: Problem zdrowotny! 18.05.15, 15:47
        Ok dziekuje! Caly czas pokazuja mi sie te karty w gowie i taka mysl, ze to hormony, gospodarka wodna wlasnie i krew, gardlo czyli tarczyca. Narazie jest ok, ale w razie czego zaczne od badan krwi i hormonow, watroby itp. itd ;D
        • hanna1985 Re: Problem zdrowotny! 18.05.15, 15:48
          BETI!
          Tak mozna, ale zrob taka, zeby nic jej sie nie stalo, np. zalaminuj ja, badz nos w koszulce w torebce, w koprecie ok? ;*
          • huit8 Re: Problem zdrowotny! 18.05.15, 17:25
            Jakie przesłanie ma runa Thurisaz? Jest najmocniejszą runą ochronną, ale czy to znaczy że będę musiała się przed czymś chronić? To nie przypadek że wypadła akurat taka runa, prawda?
            Dziękuję za runę Haniu!
    • beata25_84 Re: Problem zdrowotny! 20.05.15, 22:00
      Haniu nie wiem czy to już działanie runy, bo dopiero wczoraj ją zrobiłam, ale miałam dziś bardzo udany dzień. smile
      • beata25_84 Re: Problem zdrowotny! 20.05.15, 22:08
        Jako ciekawostka, mimo,że nie wpisuję już moich kart dnia na szkółkę, to nadal je losuję i w ciągu tygodnia wypadły mi aż trzy razy 2 Kielichy. Poszperałam dziś w necie na temat tej karty, żeby coś więcej się doszukać i jako karta pokazująca wyzwania na wcielenie pokazuję naukę asertywności (żeby inni nie wykorzystywali naszego dobrego serca), nauka tworzenia satysfakjonujących związków oraz dojrzałość emocjonalna. Jest to o tyle ciekawe, bo przecież runa, którą mi Hania wylosowała też mówi m.in.o wzmocnieniu własnego zdania, rzeczach karmicznych do przerobienia. Może to tylko zbieg okoliczności, a może nie. wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka