Dodaj do ulubionych

wiadomość w kartach

30.08.15, 15:32
Mam pytanie jakie karty najczęściej symbolizują jakieś wiadomości pisemne, np. email
Obserwuj wątek
    • hanna1985 Re: wiadomość w kartach 30.08.15, 18:47
      paz bulaw, 8 bulaw, Rycerz bulaw wink
      • calineczka2200 Re: wiadomość w kartach 30.08.15, 20:15
        dzięki, tak też myślałam że te pazie, a czy 9 monet może coś też takiego wskazywać?
        • beata25_84 Re: wiadomość w kartach 30.08.15, 20:36
          calineczka2200 napisał(a):

> dzięki, tak też myślałam że te pazie, a czy 9 monet może coś też takiego wskazy
          > wać?

9 monet to takie samozadowolenie, ale bardziej skupienie się na sobie niż na świecie zewnętrznym, więc kwestia tego jak było zadane pytanie.
    • beata25_84 Re: wiadomość w kartach 30.08.15, 20:34
      Paź pałek to najczęściej jakieś listy, więc w wersji nowoczesnej mogą to być emaile. Ogólnie pazie przynoszą wiadomości.
    • 88ula Re: wiadomość w kartach 30.08.15, 21:14
      Paz mieczy to poczta natychmiastowa, paz bulaw troche wolniej, ale moze byc. 8 bulaw szybko, ale raczej list ekspresowy, telefon.
      • hanna1985 Re: wiadomość w kartach 30.08.15, 22:27
        Paz mieczy tez ;D
        • calineczka2200 Re: wiadomość w kartach 31.08.15, 22:31
          a jest jakaś różnica między paziem mieczy buław a rycerzem buław, jeśli chodzi o wiadomości
          • 88ula Re: wiadomość w kartach 31.08.15, 22:42
            Jest. Od przynoszenia wiadomosci sa paziowie, czyli chlopcy na posylki. Rycerze sa bardziej dojrzali i zajmuja sie klimatem i atmosfera, sluza do ochrony lub walki.
          • beata25_84 Re: wiadomość w kartach 01.09.15, 23:54
            Pazie tak jak dziewczyny pisały to gońce od przenoszenia wiadomości, natomiast rycerze to bardziej działania lub zdarzenia. Mi np. Rycerz mieczy często pokazuje przemieszczanie się, ale również gwałtowne osoby. Należy też pamiętać o tym przy paziach, że czasami są to wiadomości, czasami wiadomości od młodych osób, a czasami poprostu młode osoby, dzieci, osoby mniej dojrzałe emocjonalnie niż rycerze czy reszta dworu. Ponieważ jedna karta może mieć tak wiele różnych znaczeń, to bardzo ważna jest interpretacja pod względem zadanego pytania/dziedziny o którą pytamy jeśli karty ogólne losujemy i wydźwięk całości rozkładu. Zauważyłam niejednokrotnie, że nawet jak coś z daną kartą w złą stronę zinterpretuję (nie znając sytuacji), to wydźwięk całości się zgadza. Trzeba bardzo uważnie wsłuchiwać się w cały rozkład jak go odbieramy.
            • calineczka2200 Re: wiadomość w kartach 03.09.15, 15:55
              bardzo dziękuję, a czy mozna tak interpretować że jak np. paź monet to wiadomości z pieniędzmi związane a jak paź pucharów to z uczuciami? paź mieczy to niespodziewane wiadomości a buław??? nie wiemsmile
              • 88ula Re: wiadomość w kartach 03.09.15, 17:35
                tak, można tak interpretować, choć czasem zależy to od innych kart w układzie. Buławy to ogień, a wiec coś co zapaliło się nagle i może zgasnąć, a wiec np., romans, filtr, krotka obietnica w euforii itp.
                • calineczka2200 Re: wiadomość w kartach 03.09.15, 18:39
                  a wiadomości rozumiemy zawsze jako pisemne?? coś bedzie wskazywało że to jest pisemne ?
                  • 88ula Re: wiadomość w kartach 03.09.15, 23:25
                    np. miecze to powietrze, czyli szybko coś się dzieje, a wiec będą to wiadomości docierające błyskawicznie. Wiadomości mogą być rożne, ustne, pisemne, telefoniczne, przez gołębia Hihi smile smile Nie ma znaczenia, wiadomość to wiadomość, może być nawet list ekspresowy.
    • aprepope Re: wiadomość w kartach 07.09.15, 09:14
      U mnie Dwor Mieczy i wiele bulawowych kart, ale tez czasami Rydwan, a i Swiat czasem wskazuje na internet.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka