Dodaj do ulubionych

Hillary Clinton / Donald Trump (Sygifikatory)

23.05.16, 21:32
W ramach "socjologiczno-politycznej" zabawy proponuje wyciagnac po 1 karcie (Sygnifikatory) na pania Clinton..i pana Trump´a.. Ciekawe, jak na te osobistosci spojrza Wasze karty..smile
Przy kartach fajnie podac talie, z ktorej losowalismy..
Nie chodzi o to, kto kogo lubi bardziej...a o karciana ciekawostke i forumowa zabawe smile
Obserwuj wątek
    • beata25_84 Re: Hillary Clinton / Donald Trump (Sygifikatory) 23.05.16, 22:18
      Z kartami umówiłam się, ze wszystkie jako proste potraktuję, niezależnie w jakiej pozycji wyciągnę (nie chciało mi się talii układać). Talia ta co zawsze - czyli autorska Aleksandry Jaśniak.
      Hillary Clinton - Rycerz Kielichów - wyciągnięty jako prosty i traktowany jako prosty
      Donald Trump - Cesarzowa - wyciągnięta jako odwrócona i traktowana jako prosta - zgodnie z umową z kartami
      Na początku pomyślałam, że karty sobie zakpiły ze mnie - na faceta Cesarzowa, a na babkę Rycerz Kielichów. Myślę sobie jednak, że ten Rycerz Kielichów to połączenie kobiecej uczuciowości z męskim światem i dlatego męska figura... Natomiast ta Cesarzowa, to brak gracji, brak delikatności, taka szorstkość w obejściu... To takie moje pierwsze skojarzenia. Chętnie wysłucham Waszych pomysłów. smile
      • tabularasa22 Re: Hillary Clinton / Donald Trump (Sygifikatory) 24.05.16, 13:27
        Hej Bea. A czemu widzisz tą Cesarzową w kategoriach braków, bardziej w cieniu ?
        Mi się kojarzy w tym wypadku z życiowym sybarytą - luksus, doglądanie włości, troska o liczne jak słyszałam potomstwo, bogate życie, podziw i uwielbienie kobiet , zazdrość mężczyzn. niczego mu w życiu nie brakuje, wie co ma i dba o to. Pańskie oko konia tuczy. smile
      • lilijova Re: Hillary Clinton / Donald Trump (Sygifikatory) 24.05.16, 23:06
        A mi się cesarzowa z jego wyglądem kojarzy. On jest taki rozlany i kobiecy.
    • aprepope Re: Hillary Clinton / Donald Trump (Sygifikatory) 23.05.16, 22:59
      Usmialam sie z Twoich kart Beatko, ale o to wlasnie chodzi, zeby bylo ciekawie i troche zabawnie smile Jesli chodzi o Twoja Cesarzowa, to mnie sie nasunelo (jak na faceta), ze bogaty i nie ma jaj? wink

a mnie wyszlo tak - talia Decamerone Tarot....zeby bylo jeszcze "smieszniej" (tylko proste):
      przy tasowaniu wyskoczyla mi 5 bulaw, ale to przeciez tlo sprawy..wink

Hillary Clinton - V. Papiez - na obrazku dwie osoby - starszy ksiadz (maz pani Hillary, duzo bardziej doswiadczony, bo byly prezydent USA..), a ona przy nim, jako mlodsza i zakonnica (mniej doswiadczona politycznie, o mniejszym dorobku politycznym, a seksu miedzy nimi to pewno nie ma od dzesiecioleci), z glowa na jego piersi, czyli czerpie z autorytetu i doswiadczen swojego meza, a on ja wspiera, doradza itd. Na nim, na jego nazwisku, na jego autorytecie, sie jej kariera opiera. Niespecjalnie uczuciowa/sentymentalna to pani.. Zasady swoje ma. Pewno beda malzenstwem do "grobowej deski", ile by tam nie bylo flirtow na boku.

a teraz pan konkurent, Donald Trump (karty mi "szalaly" przy tasowaniu na niego..):

hahaha, As kielichow..ale w tej talii, to znaczenie jest sporo inne...kobieta jest w kielichu, a mezczyzna ten kielich dzwiga i nie tylko widac, ze to dla niego spory wysilek, ale i ze...ma raczej "zwis", niz erekcje...a wiec w nim jest obecnie ogromna ilosc emocji, ktore co jakis czas sie "ulewaja" - jak chocby nawistne slowa, obrazajace wystapienia, bo to tez emocje, ale on leci juz "na rezerwie", a do tego seksualnie jest obecnie calkiem "niezdolny" - juz za duzy stres, za duzy ciezar wink
    • tabularasa22 Re: Hillary Clinton / Donald Trump (Sygifikatory) 23.05.16, 23:05
      No moje to odetchnęły wyraźnie że jakiś inny temat big_grin
      Nie śledzę zupełnie polityki za oceanem. Więc nic kartom nie mówiłam :d
      Pan Trump - XVI Wieża
      Pani Clinton - Królowa mieczy
      Aż wypieków dostałam. Trump to niebezpieczny zawodnik. Totalnie bezkompromisowy, sięgnie po każde rozwiązanie byle dopiąć swego bez oglądania się na konsekwencji. Ma wizję aby poukładać wszystko po swojemu, bez jego wiedzy nic się w jego jurysdykcji nie prześliźnie. Myślę że zatrzęsie układem, zburzy całe wyobrażenia o polityce w swoim kraju. To chodząca bomba zegarowa, po której będą się długo zbierać. Nie chcę tu jednak oceniać za bardzo - burzenie zastanych układów w takiej skali to wielki ciężar. Może już zbyt długo życie polityczne USA funkcjonuje to w określonej formie i potrzebne jest przesilenie. Trump na pewno jest w stanie podłożyć tu bombę.
      Pani Clinton - ona też to nie byle kto, wie jak się gra w tą grę. Ma ugruntowaną pozycję, doświadczenie, wiedzę i potrafi z tego zrobić użytek. Zależy jej bardziej na kraju, na społeczeństwie, , ma szersze horyzonty jeśli chodzi o dostrzeganie ludzi, jednak nie jest to obarczone sentymentem. To taka trochę M. Thatcher - kompetentna, nieustraszona, politycznie obeznana, decyzyjna, jeśli trzeba zimna i wyrachowana, ale ma zasady.

No i co teraz apre ? następne pytanie aż się ciśnie :d ostatnio po twoich kartach trafiłam w wynik wyborów.
      Po moich to widzi mi się Trump ....
      • aprepope Re: Hillary Clinton / Donald Trump (Sygifikatory) 23.05.16, 23:11
        No nic tera, Tabulo - ja widze to inaczej...inaczej w sensie kto moze tu wygrac...ale nie o tym jest watek, a raczej o osobowosciach, jako takich, na tym etapie i z tym politycznym tlem, ale ja nie jestem obiektywna wzgledem Trump´a, bo....zwyczajnie nie znosze gada.. Kolorowych senkow smile
        • tabularasa22 Re: Hillary Clinton / Donald Trump (Sygifikatory) 23.05.16, 23:21
          hhehe, no dobra, to nie będę straszyć big_grin
          branoc big_grin
    • tabularasa22 Re: Hillary Clinton / Donald Trump (Sygifikatory) 23.05.16, 23:14
      no to mamy już kawał rozkładu
      Trump - Cesarzowa Wieża As kielichów
      Clinton - Rycerz kielichów, Królowa Mieczy , Papież

hehhe, aha i MOje to CM Gilded tarot
    • aprepope Re: Hillary Clinton / Donald Trump (Sygifikatory) 24.05.16, 18:21
      Tabulo, osobiscie jestem przeciwna laczeniu tego w rozklad - sygnifikator, to sygnifikator..to jak wizytowka - laczenie ich w ciag sprawi, ze bedziemy mieli rozne wydania wizytowki danej osoby, ale moze nic wiecej, jak wlasnie jakis kolaz. Kazda z nas uzywala innej talii, na ktorej sa mniej, lub bardziej odmienne obrazki i symbole - pewno kazda z nas zobaczyla cos istotnego, opisala to wedle swojej wiedzy i odczuc intuicyjnych, pod swoim katem widzenia, jakby nie bylo. To jest jednak moze tylko moje zdanie.. Mam nadzieje, ze kiedys ktos jeszcze wylosuje tu swoje karty, bo kazde spojrzenie jest ciekawe, lekko inne i bardzo interesujace smile Gdybysmy uzywaly jednakowego rodzaju talii, to by to bylo bardziej oczywiste..ale i mniej barwne smile bo np. na Asie kielichow z Decamerona, to jest facet pod ogromna presja..z innej talii bym pewno wyciagnelo karte z calkiem inna nazwa wink
      • tabularasa22 Re: Hillary Clinton / Donald Trump (Sygifikatory) 24.05.16, 19:07
        ta, masz rację. To taki tabulowy psikus dla podkręcenie atmosfery smile na zachętę żeby ktoś się jeszcze przyłączył big_grin
        • aprepope Re: Hillary Clinton / Donald Trump (Sygifikatory) 24.05.16, 19:29
          bardzo fajny psikus smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka