Dodaj do ulubionych

intryga w pracy

29.06.16, 22:42
A jednak. Moje przeczucia sa jak w m..e strzelil.
Odkad zostalam przeniesiona do innej klasy pani z mitologicznego kraju poluje na mnie.
W poniedzialek potwierdOno ze odchodzi ze szkoly 35osob. Pani mobber tez z jednym z jej meskim wspolmobberem. Ale nie daje za wygrana.i dzis spokojnie sobie przy dokumentacji bpracuje a tu moja line manager z pani z mitologicznej krainy wreczaja mi pismo w bialej kopercie.
A w niej pismo z logo szkoly ze jutro mam spotkanie z nimi dwiema. Zarzucaja mi ze ni nie robie.
Hahaha. Tu ich mam bo w pracy najwiecej pracuje ja! Pkus darmowa sprzataczka.

Zrobilam rozklad co jest grane z tym pismem. Looknijcie sobie.
Przeklad: cesarzowa i 7 mieczy

Problem: 3kielichy
2.czego nie zmienie? 8 mieczy
3. Co zmienie: as kielichow
Co kto mi w tym pomoze? Paz denarkow
Wynik; 9 mieczy

Intyga zaplanowana perfekcyjnie. Pan ie zamiast dziecmi zajmuja sie mna. Widac jestem najtrudniejszym ale i najatrakcyjniejszYm dzieckiemsmile)))
Boje sie ze mnie zastraszaja a co gorsze ze juz gora mnie woli zwolnic. Wiec znaczy moj rozklad tyle ze dUe klopoty przede mna? Na pewno mnie chca w cos wrobic, bo to nie gora mi wyslala to pismo tylko z mojej klasy ale z logo szkoly na firmowym papierze. Nikt tego nie podpisal z gory ani z hr ani dyrekcja nikt tulko pani ktora zarzadza klasa i ma mnie pod soba ale nie moze pordzic sobie z tym ze ostro nie daje sie im klamstwom i zagrywkom. Jutro czeka mnie roMowa z dyrekcja bo nie wiem zy panj line manager nie zlamala prawa i czy nie bedzie jej grozic dyscyplinarka za straszenie ludzi i naduYcie stanowiska pkus bezprawne uzycie firmowego druku z logo bez wiedzy gory.
Boze ales mi szkole zalatwil na mękę; ))
Co Wy na to?
Obserwuj wątek
    • misboaa Re: intryga w pracy 30.06.16, 14:52
      Najwiecej zalezy od glownej dyrektor. Musisz pogadac z nia inteligentnie. Tak, problemem jest klika przyjaciol. Tak zle z toba jednak nie bedzie. Stracisz tylko kupe nerwow. To fakt. Ruszyc cie nie rusza bo nie maja jak. Pismo jest istotne w sensie ze chyba jak zobaczy go glowna dyr. to zrozumie co sie dzieje. Tak jakbys miala wypisac wszystkie swoje prace, z naciskiem na te najdrobniejsze. Mowisz ze sprzatasz??? Zwroc na to uwage bo to nie twoj kontrakt, nie twoje kompetencje, a to tez robisz! Kto za to placi? Pomysly ktore masz, a nie mozesz ich wprowadzac. Zyskasz przychylnosc przelozonej.
      • ucztababette Re: intryga w pracy 30.06.16, 20:56
        Nie gadalam z dyrekcha. Byly dwie mobberki i kobieta z hr. Nowa zresztą. Nagrywala rozmowe. Wylalonsie mleko z klamstwami. Mualam bardzo mocne argumenty. Niestety byla to sprytnie utkana inyryga. Tyke ze nie docenily przeciwnika. To jest odwazne madrych ludzi uwazac za glupcow! Niebezpuecznie sobie pojeździły tylko ze pozniej twarzr od klamstw i zatajania prawdy no weszLam w klike. I kilku tchorzow tez.
        Chyba bedzie lepiej jesli odejde i posUkam nowej pracy. Nie wiem czy to bedzie akt poddania sie ale wiem ze z glupcami jeszcze nie wygralam.
        Powoli mintonwyglada na odchodzenie. Niestetywink
        • beata25_84 Re: intryga w pracy 01.07.16, 00:21
          Babette ani się waż oddawać to walkowerem. Podłych ludzi nie pozbędziesz się ze świata, zawsze ktoś się trafi, nie dasz rady za każdym razem uciekać.
          Rób na 200% to co do Ciebie należy, jeśli zarzucają Ci coś z Twoich obowiązków, to popraw, jeśli coś co nie należy do Twoich obowiązków, to mądrze i spokojnie porozmawiaj z dyrektorką, że zabiera Ci to czas na Twoją pracę i spytaj się, czy jest możliwość innego rozwiązania takiej kwestii.
          Tak więc do boju Mistrzu Zen. wink
    • beata25_84 Re: intryga w pracy 01.07.16, 00:17
      Przeklad: cesarzowa i 7 mieczy
      Chodzi o pozycję danej osoby, jej zadowolenie i po trupach dążenie do tego, używanie nieczystych chwytów.
      To może też oznaczać dyrektorkę (Cesarzowa), która dostrzegła ten szczurzy wyścig i machlojki.

Problem: 3kielichy
      Problemy z dogadaniem się w grupie, ogólnie z serdecznością w grupie.

2.czego nie zmienie? 8 mieczy
      Będzie Ci się wydawało, że nic nie możesz zrobić. Pamiętaj, że to jednak 8 mieczy i faktycznych blokad nie ma. Owszem atmosfera może być obciążająca, ale reszta to w Twojej głowie.

3. Co zmienie: as kielichow
      To zawsze pozytywne wiadomości, więc nie masz się czym przejmować. Ludzie, a przynajmniej dyrektorka jest pozytywnie nastawiona.

Co kto mi w tym pomoze? Paz denarkow
      Powinnaś osiągnąć jakiś zysk, możliwe, że chodzi o ten papier na który czekasz. Paź denarków, to też myślenie praktyczne, więc myśl co możesz uzyskać i podchodź do tego spokojnie.

Wynik; 9 mieczy
      Nie zmienimy Babette tego, że Ty się tam zamartwiać ciągle będziesz,ale to 9 mieczy, a nie 10, więc nie tyle otoczenie Ci krzywdę zrobi ile Twoje obawy.

Ta intryga Ci nie zaszkodzi fizycznie, prawnie, finansowo, a jedynie na psychikę Ci wjazd zrobi, ale jak się do tego zdystansujesz, podejdziesz na spokojnie, praktycznie do sprawy, to nie stracisz na tym.
      Wycisz lęki, pracuj nad spokojem mistrza zen.wink
    • beata25_84 Re: intryga w pracy 01.07.16, 00:23
      Słuchaj rad Misboaa, bo ona to ładniej umie w słowa ująć. big_grin Ja to czuję z kart, ale często jeszcze ciężko mi to w słowach zawrzeć tak przejrzyście i klarownie jak Misboaa, bo intuicja jest narzędziem bardzo subtelnym, ulotnym. wink
      • ucztababette Re: intryga w pracy 01.07.16, 20:55
        Dziewczyny a wiec:
        Rozmowa sprawila zejscie z mojej konstrukcji dwoch pan.
        pani z hr okazuje sie choc nowa sprytna Spisala kazda mija prosbe co ma byc wykonane i to ma sie pani moja libe manager dostosowac. Bede sprawdzona przez niezalezna osobe ktora potwierdzi trening. A wiem ze mnie nasza dziewczyna ktora odchodzi i ma wlasnie klopoty z rakiem dobrze mbie nauczyła! Panie polegly! Rozpracowalam szajke i Pani Dyrekcja Kanadyjka sobie to dzis uprzytomnila. Na koniec dnia przyszla do mnie wlasnie moja dziewczyna Polka od treningu i mowi Ilona czas na wlaczenie trybu naprawy.
        Mobberka odchodzi za 4tyg. Druga prEniesiona do innej klasy daleko ode mnie. Mam innego nauzyciela inna line manager.i nam dobrze trzymac z gorasmile taki feedback dziś dostalam. Psychicznie czuje sie juz duzoblepiej, ale fizycznie kleklam na kolana przez te akcje. Gowniary jedne.ale skonczy sie to cwaniakowanie! A moje podyplomowe studia z logopedii przesune na za dwa latasad szkoda no ale moja obrona byla bitwa pod Westerplatte ufff
        • beata25_84 Re: intryga w pracy 02.07.16, 21:00
          No i pięknie! smile Teraz tylko fizycznie pozbieraj się do kupy, zadbaj o odpoczynek w weekend. smile
        • beata25_84 Re: intryga w pracy 02.07.16, 21:01
          Logopedia nie zając, nie ucieknie. Widocznie to nie ten moment. Jak Ci bardzo zależy, to za dwa lata wrócisz do tematu. smile
          • ucztababette Re: intryga w pracy 02.07.16, 21:38
            Jeszze pomyślałam, ze hednak mize pismo bylo zapoczatkowane prze dyrektorke. Narazaja tam bezpiezenstwo dzieci i niestety w obronie to wyłożyłam jasno na stol. Kanadyjka podejdzie ale wtyczki zostana i po niej i greczynce wiec nie wiem czy ja tam bede miala zyciebibspokojna prace. Nie wiem juz teraz czy warto. Wychodzi na to ze kazdy ma w d..prawde. biznes ma sie krecic! Ktos to pismo wymyslil!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka